![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe mamusie 2006
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Bafi, jak mi właśnie powiedziano, trzeba zapamiętać dzień kiedy się poczuje pierwsze kopnięcie dzidziusia, bo on urodzi się dokładnie 4 miesiące później... i to się oczywiście sprawdza niezawodnie...
![]() ![]() ![]() Skoro tak to ja też zaczynam się wczuwać! |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja sie wczuwalam i dobrze robisz. Wiesz wtedy latwiej odroznic czy to dzieciatko daje znaki. Mnie juz od soboty zaczelo sie tak dziwnie dziac leze sobie wieczorkiem w lozeczku i takie dziwne cos ale mowie to za wczesnie a wczoraj to bylo naprawde wyrazne hehe Nic czekam kiedy moj wiercioszek sie dzisiaj skontaktuje ze mna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czemu myślisz że będzie później? Ja słyszałam że pierworódki ponoć często przenoszą, ale jakoś obstawiam na wcześniej. Zresztą data 4 listopada bardzo mi się podoba. Jak wymyślałam imiona to podobało mi się Wera i Nina i jedno z nich wypada właśnie wtedy, uważam że to znak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Moja mama miala ze mna termin na 9 listopada ale ja bylam zbyt leniwa i urodzilam sie 19 dokladnie 10 dni pozniej - ciekae czy moje malenstwo wda sie we mnie i tez wszystkich zadziwi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
W zasadzie sama nie wiem, ale 4 listopad to tak jakoś wcześnie..., dla mnie.Kuzynka miała termin na początek września, mały urodził się 30.Czas leci, a ja nie jestem przygotowana na to maleństwo. Mieszkam od niedawna w Niemczech( stąd pytanie do Schatzi, ja przy szwajcarskiej mieszkam ) i wciąż na kartonach, wszystkiego nam brakuje do normalnego zycia. Wczoraj kupilismy łoze bo mamy materac pompowany - zresztą superowy nigdy tak dobrze nie spałam, jak przez ostatnie pare miesiecy. Atu trzeba za wózkiem, kaftanikami chodzić. A brak ciązowych przypadłosci wprowadza mnie w rozterki czy ono tam jesthttp://www.wizaz.pl/forum/images/smilies/rolleyes.gif? Gdyby nie USG to bym nie uwierzyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Macie też coś takiego? Jak myślicie czym to może być spowodowane?
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Tysiaku, chyba wszystkim coś się dzieje ze skórą.
Myśle że są dwie możliwości: jeśli się smarujesz jakimś "cudem" to pewnie masz uczulenie kontaktowe, a jeśli na odwrót - niczym - to może zbyt suchą skórkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiciu, myślę, że jak się jest "na ostatnich nogach" na końcu ciąży to te dodatkowe dni czy tygodnie to już nie jest żadna korzyść. Trzymam kciuki żebyś się ze wszystkim urządziła, takiemu maleństwu w końcu tak dużo nie trzeba - łóżeczko, trochę drobiazgów. Na pewno przez tych parę miesięcy się zadomowisz. Wiadomo że w kraju jest łatwiej, zawsze można coś pożyczyć czy dostać "w spadku", np głęboki wózek, który się dość krótko potem przydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Kiciamala ja tez nie mialam zadnych przypadlosci ciazowych a mimo to Dzidzia mieszka we mnie naprawde.
pojawily sie tylko pryszcze ale powoli znikaja-i cale szczescie ![]() Pozdrawiam wszystkie listopadowe mamusie
#71 |
Zadomowienie
|
Jak pryszcze to objaw ciązy to ten objaw mam w 100%.Twarz mi zostawiły w spokoju i dekold raczej prawie też, ale plecy i ramiona koszmar.Wyglądam jak biedronka.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Ale macie dobrze....u mnie "zwroty"poranne sie obudzily
![]() ![]() ![]() W czwartek ide na pierwsze zjaecia do szkoly rodzenia....a w piatek wybieram sie na bal ![]() Pozdrawaiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Justysiu, a do jakiej szkoły rodzenia - przy szpitalu czy gdzies na osiedlu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ta szkola jest przy szpitalu......moja kolezanka tam chodzila i byla zadowolona.I co najwazniejsze jest bezplatna.A Ty tez sie wybierasz?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
![]() W czwartek ide do lekarki to może mnie znowu przekona że jednak jestem ![]() Brzuch mi sie zatrzymał, skóra unormowała, samopoczucie mam bombowe - to chyba juz ten okres ciąży który potem wszystkie mamusie tak dobrze wspominają... mnóstwo energii, jakas taka szalona radość w środku. Jeszcze żeby tylko jakieś znaki ze środka... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Aha, ja mam się zdecydować w czerwcu. W Warszawie to jest decyzja strategiczna, bo to może byc "wytrych" do wybranego szpitala, a te najlepsze są oblegane. I wszystkie są bezpłatne bo Rada Miasta tak uchwaliła że refunduje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Co do ćwiczeń to mam piłke taaaką duża i jak nie byłam w ciązy to ćwiczyłam... A teraz to mnie wołami na nią nie zaciągną.Po pracy urypana jestem tak że stwierdzam zgon mózgu.Mąż mnie nią dręczy - no poćwicz sobie kiciu,nie leż tak bezmyśnie.Przyjemniaczek. W piątek wieczorem mam ochote iść na basen, a w sobote rano jak mam wstać i się zebrać to mi się już nie chce.A swoją drogą jak jest z tym basenem to chodzić czy nie. Złapie syfa, czy kondycje? Sama nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
Hej dzieczynki
![]() A propo basenu , to mój lekarz zalecił mi chodzenie na basen pomimo że wcześniej miałam problemy ze stanami zapalnymi. tzw. syfem ![]() Pozdrawiam i dużo zdrówka życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Moja ginka tez polecala mi basen......bo ja uwielbiam sport a teraz to normalnie nic nie robie....oprocz stukania w klawiature
![]() ![]() Bafi@Home z tego co sie oreinetowalm to tak od 15 tyg c juz mozna wiec u mnie bedzie 14tc i u nas caly kurs trwa 10 tyg ale to sie czesto przeciaga wiec na nastepny kurs mogalbym isc ale mogalbym nie doczekac koncowki kursu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
I ja, i ja uwielbiam sport
![]() Ale tymczasem osiadłam na laurach ![]() Poćwiczyłam w domu pilates i chyba mi zawiało korzonki, bo je czuje od tamtego razu. A basenu się brzydzę, a poza tym jest drogi, a poza tym musiałabym kupić kostium, bo przód mi sie powiększył ![]() Aha, chciałam wam polecić rajstopy ciążowe Veneziany Mamma Donna - są śliczne, cieniutkie i mocne (ja mam kolor visone-opalony). Natomiast Marylin są dziwnie grube jak na tą grubość (20 DEN), w kolorze marchewki i zjeżdżają z pupy niezależnie od rozmiaru. W każdym razie nie cisną w brzucho. Co prawda pani pończoszniczka poleca pończochy samonośne, bo mniej w nich gorąco, ale to droga impreza. Może znacie jakieś warte kupienia??? |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do basenu to przed ciaza caly czas chodzilam i dzis naprawde nabralam ochoty......ale zobaczymy czy nie pozostane na "ochocie" ![]() ![]() ![]() buziaki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Oj tak lenistwo górą, ja się zabieram do wyprodukowania prezentacji na zaliczenie i dosłownie MASAKRA - nic mi się nie chce ... a na wrzesień nie mogę tego zostawić bo to już nie będzie na moje siły ....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I tak jak mowilam na basen to tylko "checi" chcialy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja zeby tak nie leniuchowac wogole telewizora sie pozbylam - czescie zagladam do ksiazki lub rozwiazuje krzyzowki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Ja zeby tak nie leniuchowac wogole telewizora sie pozbylam - czescie zagladam do ksiazki lub rozwiazuje krzyzowki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
na lechuniowanie to chyba zasłużyłyśmy teraz
![]() ja niestety ma kiepski dojazd do pracy(pracuje od 9-17) ale startuje z domu o 7.15 a wracam 19.30 i niestety tylko na TV mam siłe ![]() ![]() ![]() na basen też byś się wybrałam, ale chyba brakuje mi terminów tydzień praca, weekendy studia, zostaje wanna ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.