![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: "Za stara" na huczne wesele?
Moje zdanie jest takie że huczne wesele w każdym wieku to siara.
I jeszcze uważam że każdy niech robi sobie takie wesele jakie mu się widzi a nie jak ciocia z wujkiem myślą że będzie lepiej. Zapisz
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
"Nie mogę się doczekać wybierania sukni" było sarkastyczne. Będzie świetnie z siostrą, uwazającą, że koronki pasują 20-latkom. Jej sukni, nie mojej sukni, ja za mąż nie wychodze.
Ślub będzie kościelny, bo narzeczony za pierwszym razem wziął tylko cywilny ;] A ona cóż, tak, chce ich wszystkich zapraszać i chce z nimi świętować. Mimo tego, że większość ich wypowiedzi odnośnie tematu zaczyna się od "w pewnym wieku". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Jak nie ma na co kasy wydawać to niech zaprasza
Dla mnie jak.ktos powyżej napisał huczne weseliska to.wiocha w każdym wieku i strata pieniędzy ale każdy powinien żyć tak jak mu pasuje i to przekaż koleżance |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż co ja tu próbuję zrozumieć w ogóle... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
"Chwalić się że się za mąż wychodzi"?
Czy ludzie wciaz uwazaja wyjscie za maz za osiągnięcie którym można się chwalić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;72858536]"Chwalić się że się za mąż wychodzi"?
Czy ludzie wciaz uwazaja wyjscie za maz za osiągnięcie którym można się chwalić?[/QUOTE] A mają rozpaczać po kątach? Dziwne pytanie...Ludzie pobierający są z reguły szczęśliwi i chwalą się swoim szczęściem. Co w tym dziwnego? ![]()
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
W niektórych miejscach ciągle tak, wyjście za mąż jest najwiekszym osiągnieciem
![]() Wiecie, ja bym wesela nie robila, ogólnie wesel nie znosze, nie chodze itd. Ale tu nie o to chodzi. Chodzi o to, czy może rzeczywiście "w pewnym wieku" pewne rzeczy już się odpuszcza - ślubne i nieślubne. I niestety, nie potrafię tego określić, bo mam w doopie konwenanse, żyję i robię rzeczy mniej więcej w ten sam sposób, jak wtedy, kiedy miałam lat 20-lilka. I z tego też wzgledu moja opinia wśród pewnego typu ludzi nie ma żadnej wartości. Ja jestem ta nienormalna, co się nie ustatkowała i robi dziwne rzeczy zamiast życie ogarnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Nie mówię że mają to ukrywać ale nie widze w tym szczegolnego osiągnięcia życiowego aby być z tego specjalnie dumnym.kazdy może wyjść za mąż nie wymaga to żadnych specjalnych umiejętności czy talentu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
.
|
nawet gdyby koleżanka miała 80 lat to powiedziałabym jej, żeby spełniła swoje marzenie o konkretnej formie ślubu. a jako osoba starsza niż dwudziestolatka, ma pewnie większe możliwości finansowe. a jeśli rodzina jej nie potrafi wspierać to niech nie chwali się swoimi planami/pomysłami i tym, co właśnie załatwiła.
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;72858901]Nie mówię że mają to ukrywać ale nie widze w tym szczegolnego osiągnięcia życiowego aby być z tego specjalnie dumnym.kazdy może wyjść za mąż nie wymaga to żadnych specjalnych umiejętności czy talentu[/QUOTE]
Bardzo mądre słowa. Są jeszcze kobiety, które po wyjściu za mąż, uważają się za lepsze od singielek. Skoro wyszły za mąż to znaczy, ze są mądrzejsze od singielek i dają różne rady singielkom. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Mezczyzni tez tacy bywaja. Kolega mojego meza krorko po swoim slubie podczas weekendowegowyjscia na piwo oswiadczyl calemu towatzystwu ze urzadza grilla. Kiedy sie ucieszylismy dodal ze to tylko grill dla malzenstw wiec nie jestesmy zaproszeni... (nikt z nas wtedy nie mial slubu) .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Oj to bylo z 6 lat temu. Chodzilo o to ze on jest lepszy bo ma slub. I taki dorosly i powazny.... ze po co ma sie zadawac z dzieciuchami od "chodzenia ze soba". Wkritce potem calkiem zerwal kontakt ze wszystkimi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
O matko i córko
![]()
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
W kwestii formalnej: które urodziny inaugurują kategorię o nazwie 'w pewnym wieku' ? Ktoś wie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7286689 1]W kwestii formalnej: które urodziny inaugurują kategorię o nazwie 'w pewnym wieku' ? Ktoś wie ?[/QUOTE]
Moja siostra wychodziła za mąż w wieku 24 lat i rodzice z babcią pocieszali się, że w ostatniej chwili ją ktoś posprzątał, więc może 25? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Swoją drogą to nie dziwi, że Polki są najbardziej zakompleksionymi kobietami na świecie. Kiedyś czytałam o badaniach na temat samooceny kobiet i wyszło z nich właśnie coś tak przykrego. Wiecznie jesteśmy nie takie jak trzeba - za grube, za brzydkie, za stare. Całe życie. Kobiety na wzajem siebie nakręcają, nawet te z najbliższej rodziny. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-04-14 o 06:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Słit dżizys. Jakie trzeba mieć kompleksy i jednocześnie jak bardzo trzeba być zawistnym/zazdrosnym, aby przyszłej pannie młodej tak podcinać skrzydła? I to w rodzinie?
![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7286914 6]Boże
![]() Swoją drogą to nie dziwi, że Polki są najbardziej zakompleksionymi kobietami na świecie. Kiedyś czytałam o badaniach na temat samooceny kobiet i wyszło z nich właśnie coś tak przykrego. Wiecznie jesteśmy nie takie jak trzeba - za grube, za brzydkie, za stare. Całe życie. Kobiety na wzajem siebie nakręcają, nawet te z najbliższej rodziny.[/QUOTE] W tym roku wychodzę za mąż mam 25 lat. Pierwszym tekstem mojej babci odnośnie sukni było ze w moim wieku nie wypada juz mieć odkrytych ramion bo to juz ten wiek gdy się brzydko obwisle zaczynają robić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-04-14 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ależ oczywiście, że jest granica
![]() ![]() Bo 30-latka to już dorosła, dojrzała ( ![]() ![]() Ja jako kobieta "dojrzała" też już parę razy usłyszałam, że np trampki to może na studiach fajnie wyglądają, ale u dorosłej baby to jak odmładzanie się na siłę ![]() Baby same sobie takie rzeczy robią. Koleżanka w święta bedzie prowadziła z rodziną dyskusję a propos formy i wielkosci wesela. Dam znać, co z tego wyniknie. Na razie konsekwentnie podsyłam jej różne opcje długich, białych, koronkowych i bardzo ślubnych sukienek. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
mam w pracy dziewczyne wychowana we Francji... Ona to dopiero rzuca ciemnogrodem. To nie tylko kwestia naszego kraju, to raczej jakis bardziej globalby problem w pewnych kwestiach.
![]() |
![]() |
#89 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Jak dla mnie to niech sobie robią. Od dawna uważam, że jakby wszyscy byli tacy super, zaradni, pomysłowi, kreatywni, odważni i w ogóle naj naj naj to innym byłoby na ich tle trudno się wybijać. ![]() ![]() A same to sobie robimy krzywdę uwielbiając komplementy. Kiedy - najczęsciej facet - komplementuje kobietę , że jest piękna ładna itd - to w gruncie rzeczy komentuje jej walory fizyczne, których, jak wiemy, kompletnie nie należałoby brać pod uwagę oceniając wartość człowieka jako osoby. No niestety, trąci ''wąsatym feminizmem'' ale fakt. Dziwić się, że każda chce być śliczna i potem dostaje coraz bardziej dyskretnie narastającej histerii gdy skonczy 25 lat? Cytat:
Cytat:
sugeruję pokazać koronkową suknię ślubną 33letniej wówczas panny młodej ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() tak to nazywaj, a miny bezcenne. ![]() jak tak wywalisz na głos ''nie słuchaj głupot malwina masz fantastyczny tyłek i świetna z ciebie laska, ciotka ci tak pitoli z zawiści bo sama jest roztytą rozworą (sugeruję przeprosić się z określeniami w stylu tekla, same uprzejmości nie zawsze zawierają siłę przekazu ![]() ![]() albo ''no co z tego, że ma troche cienszy warkocz niż miała. włosy umierają, wypadają, na ich miejsce rosną nowe. co tu rozstrząsać to nie wiem''. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
BAN stały
|
Mnie oboje rodzice tak dolowali w kwestii grubości, ale bardziej ojciec. Był czas, że wolałam nie jadać w jego towarzystwie, albo brałam malenko na talerz a dojadalam po cichu w kuchni. Jak patrzę na zdjęcia z nastolactwa, to widzę ładną dziewczynę z fajną figurą, a pamiętam się jako grubego paszteta. Długo wychodziłam z kompleksów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.