sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-22, 08:47   #61
Loreen
Zadomowienie

Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Cytat:
Napisane przez czarny kot
Nie 1zl tylko 0,50 Ja sobie u nich konto zakladalam jak mialam 14 lat... Izzy konto. Do tej pory je mam bo sie niczym nie rozni od ekonta.

Jedna niby glupia rzecz a mi sie strasznie podobala w tym banku. Kumplowi przy mnie zerzarlo kase w bankomacie. Zadzwonil do nich i mu odrazu zwrocili. A potem sobie sprawdzaja czy sie zgadza.

Przelewy w banku sa natychmiast (zalogowlalam sie, przelalam siostrze, wylogowalam, siostra sie zalogowala i juz mogla sobie oplacac, a wsio w przeciagu minuty)
Przy zwykłym koncie tak. Ja posiadam mBiznes i niestety płacę za każdy (nawet wewnętrzny 1 zł). Tym bardziej polecam mBank. Właśnie dla tych niewielkich opłat i szybkich przelewów. Wczoraj kupujący z Allegro wpłacił mi o 14:00 pieniądze ,a u mnie kasa była o 14:30. A przecież to była niedziela !!!!!

Moje topiki na Wizażu:
SZYDEŁKOWE DLA LALEK BARBIE I TONNER

Należę do Polskiego (zamkniętego) Forum Lalek DollPlaza

Konsultantka AVON od 2000 roku do dziś
Loreen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-23, 08:52   #62
czarny kot
Zakorzenienie

Wewnetrzne oplaty mam za free. Karte platnicza tez za free. Oj tak przelewy bardzo szybkie. Oplacalam allegro (zablokowali mi wytawianie przedmiotow wkoncu, dyche im bylam winna), i po 15 min mialam juz zaksiegowane u nich.
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 10:38   #63
ivka
Raczkowanie

GG do ivka

ciekawa jestem ile czekacie na dostawe ja zamówiłam w zeszłym tygodniu i zapłaciłam u bostarbb i costumejewellery, ciekawa jestem po ilu dniach koraliki trafią w moje rece...czy ktoś zamawiał u tych dostawców>?
ivka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 14:01   #64
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

u CostumeJewellery dość szybko, chyba 3 dni po wpłaceniu pieniędzy!
U bobstarbb z prędkością światła - wpłata a chyba paczka na drugi dzień!
poczytaj dokładnie ten wątek to się przekonasz

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 15:31   #65
guga1
Wtajemniczenie

wszystko zalezy tez od tego gdzie wplacalas pieniazki, jak z mbanku a sprzedajacy tezmaja konto w mbanku ( niepamietam czy maja ) to pieniazki beda natychmiast i natychmiast wysla paczke, ale jak np wplacasz na poczcie to moze isc pare dni. mi sie kiedys zdarzylo ze pieniadze przez poczte szly tydzien.
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-01, 09:30   #66
kolalight
Rozeznanie

czekam na przesyłkę od liptonki i borysa78. zamówiłam w tamtym tyg. a dziś wpadłam na ten wątek. przeglądłam wszystkie oferty podanych tu sprzedawców i mam oczopląs. muszę odpocząć
kolalight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-01, 14:58   #67
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

No ja u Eltay kupiłam 2 razy! Pierwszy i ostatni!
Troszeczkę olewająco traktują klientów: trzeba dzwonić, mailowy kontakt wymuszony, a reklamacja olana!
Jestem bardzo zadowolona z bostarbb (zamówiłam kolejną paczkę i jest juz na poczcie) i CostumeJewerelly! Będę jeszcze u nich zamawiać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-01, 15:31   #68
kolalight
Rozeznanie

właśnie doszła przesyłka od liptonki wszystko sie zgadza i nawet mam gratisa
kolalight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 10:46   #69
chilanes
Zakorzenienie

Od bostarbb z prędkością światła jak już ktoś napsiał ja przeważnie na drugi dzień po wpłaceniu pieniążków (na poczcie dodam) mam paczkę w domu.
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 10:53   #70
wild_rose
Raczkowanie

U CostumeJewerelly wpłaciłam pieniązki w poniedziałek.... załpłaciłąm za polecony priorytet... a paczkę dostałam po 8 dniowym oczekiwaniu we wtorek... tak wiec średnio jestem zadowolona jeśli chodzxi o czas realizacji zamówienia moze to było spowodowane wizytą papieża w Krakowie... poczta wtedy jakoś dziwnie pracowała... ale to żadne usprawiedliwienie. Zależało mi na czasie!!!!!
Stary 2006-06-02, 11:04   #71
czarny kot
Zakorzenienie

No ja wplacilam w srode, a wczoraj mi napisal ze juz w drodze Wiec pewnie dzis czy jutro bedzie Nie mam wiekszych zastrzezen u costume jewellery, a to nie pierwsza moja paczka u niego. Nigdy nie czekalam dluzej niz 4 dni.

Wątek z biżuterią

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-02, 11:10   #72
wild_rose
Raczkowanie

Zamawiałam tez u Eltay i ten musze przyznać pobił rekord jeśli chodzi o czas oczekiwania.Wściekłam się wówczas strasznie. Chciała miec przesyłke jescze przed świetami wielkanocnymi . dlatego zamówiłam tydzień wcześniej....czekałam czekałam i czekałam i sie nie doczekałam przesyłka doszła po świętach po 2 tygodniowym czasie oczekiwania( bardzo szybki priorytet!!!). Zamawiałam też u bostarbb i tam było szybciutko. Ok 4 dni czekania.
Stary 2006-06-02, 11:55   #73
MrsVargas
Wtajemniczenie

Ja gorąco polecam bostarbb, po prostu rewelacja, stały kontakt mailowy, wyrozumialość, ekspresowa wysyłka, gratisy. Kupowałam też u Eltay, ale nie polecam, nie przysłał mi 2 paczuszek koralików i klipsy dostałam inne niż zamawiałam.
Polecam Allegrowiczkę Kikaa, szybka wysyłka, też jakiś gratis. Polecam też petrusosa i nutsy. I to na tyle a lada dzień składam kolejne zamówienie u bostarbb
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 12:36   #74
Magda77
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny. Pierwszy raz udzielam się na tym forum, więc najpierw serdecznie witam się ze wszystkimi.
Od niedawna interesuję się biżuterią z koralików, sama też coś tworzę. Nie mam jeszcze rozeznania w sprzedawcach z allegro, ale z uwagą śledzę ten wątek. Zamawiałam dwa razy u CostumeJewerelly i nie mogę nic złego powiedzieć. Kontakt mailowy w porządku, czas realizacji do tygodnia. Jednak z tego co zauważyłam, to nie wina allegrowicza, tylko poczty polskiej. Pieniązki wpłaciłam w piątek lub sobotę, przesyłka wysłana była w poniedziałek (pieczątka na kopercie!) - priorytet! - szedł 4 dni. Taka uwaga na przyszłość - sprzedawcy często wywiązują się z terminów tylko poczta nawala!
Pozdrawiam
p.s. piękne kolczyki tworzycie!
Magda77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 12:47   #75
czarny kot
Zakorzenienie

Oj tak. Zima potrafili 3 tyg paczke slac. Zdazalo sie tez ze paczka na poczte docierala, a ja nie dostalam zadnego awizo, przychodze na poczte z zapytaniem czemu jeszcze nie ma bo 2 tyg czekam na co dostaje odpowniedz ze paczka byla i zwrocili bo 14 dni minelo :/ Wiecie jak sie wscieklam?

Wątek z biżuterią
Stary 2006-06-02, 13:38   #76
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

a ja muszę "odszczekać" złe słowa na Eltay!
Kontakt rzeczywiście zerowy, ale po napisaniu malia o braku dwóch paczek koralików i o braku kuleczki w jednym z 6 bigli, niepodzianka!!!
dzisiaj przyszły koraliki i nowa paczka bigli!
jestem w szoku
chociaż do terminów mam zastrzeżenia, bo priorytet idzie tyle samo, co zwykły polecony od Eltay!!

Stary 2006-06-03, 00:33   #77
polinqa
Raczkowanie

ja nie tak dawno chwaliłam kikee ale teraz jestem z każdym dniem coraz bardziej zniesmaczona, w mojej paczce bylo sporo brakow, dostalam ja tydzien temu, dopiero wczoraj po kolejnym mejlu w tej sprawie nastal jakis ozdew, ale niestety polowiczny bo znowu cisza, a mnie zaczyna denerwowac takie olewanie klienta.
Eltay strasznie lubie, bo jak cos brakowalo to mig smig i zaraz bylo z dodatkiem, ale chwilowo wlasnie czekam na przesylke, zawsze mialam ekspresem, ale widac dobre czasy sie skonczyly...
bostarb szybko w miare, ale mialam kiedys niemiła sytuacje i jestem troszke zrazona... u cj czekam wlasnie...

ogolnie doszłam dzisiaj do wniosku, ze sklepy internetowe reprezentuja zupelnie inny poziom i zdecydowanie bardziej dbaja o klienta, qnszt czy artfan dobry szybki kontakt a przesylka nastepnego dnia max za 2 dni.

Strasznie nie lubie olewania i zniechecaja mnie ostatnio ci wszyscy z allegro do kupowania....
polinqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-03, 11:03   #78
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

Ja czekam od dwóch tygodni na komentarze od Costume, ale na razie nic. Czy on tak zawsze, czy mam zacząć się upominać?
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-03, 11:09   #79
chilanes
Zakorzenienie

Petrosus - zero kontaktu, jak zagroziłam, że zgłoszę obsłudze allegro to łaskawie mi po 3 tygodniach wysłał paczkę! Poza tym drogo, allegrowicz opryskliwy i aż się odechciało mi zakupów przez internet.

Co do komentarzy to tak to jest, jak większości "SuperSprzedawców" woda sodowa do łba uderzyła. Upomnij się, inaczej możesz nigdy nie dostać.

A tak poza tym to nie uważacie, że to strasznie niegrzeczne, co by nie powiedzieć chamskie traktować tak ludzi na których, bądź co bądź, zarabiają?!!! Dla mnie to poprostu nie do pojęcia!!! Po co wypisywać bzdury w stylu "wpłacisz kasę, a paczkę wyślę już następnego dnia po zaksięgowaniu" skoro nie mają zamiaru tego przestrzegać!

Niepojmuję takich ludzi!
Skoro ja coś piszę i wywiązuję się z umowy to dlaczego oni tego niepotrafią!

I do tego jeszcze te wiecznie niepełne zamówienia! Po to się zamawia i po to są opisane w administracji konta aucje, żeby wiedzieli, co kto kupił. Nierozumiem skąd tyle niedomówień!

Czasem mam wrażenie, że większość z nich powinna mieć zabronione siadanie do kompa
Stary 2006-06-03, 11:22   #80
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez Tońka
Ja czekam od dwóch tygodni na komentarze od Costume, ale na razie nic. Czy on tak zawsze, czy mam zacząć się upominać?
on nie wystawia komentarzy.Ja kupowałam u niego w marcu i do tej pory nie mam komentarzy.Uważam,że to niesprawiedliwe,bo ja mu wystawiłam komentarze.Dzięki moim komentarzom (i innych użytkowników) osiągnął status super sprzedawcy,dzięki czemu stał się wiarygodny i jeszcze więcej sprzedaje na aukcjach.
Stary 2006-06-03, 11:32   #81
maghia
Rozeznanie

GG do maghia

Cytat:
Napisane przez joanna_k
on nie wystawia komentarzy.Ja kupowałam u niego w marcu i do tej pory nie mam komentarzy.Uważam,że to niesprawiedliwe,bo ja mu wystawiłam komentarze.Dzięki moim komentarzom (i innych użytkowników) osiągnął status super sprzedawcy,dzięki czemu stał się wiarygodny i jeszcze więcej sprzedaje na aukcjach.
Nie martwcie sie, dziewczyny, tymi komentarzami. Ja juz na nie w sumie nie zwracam uwagi, bo sporo natargalam, ale zauwazylam, ze CJ wystawia z duzym opoznieniem, hurtem co jakis czas - ale wystawia, wiec czekajcie cierpliwie

Jesli chodzi o Eltay, to czytajac opninie na jego/jej temat dosc ostroznie podchodzilam do zakupow. Niepotrzebnie, bo wszystko bylo szybko i sprawnie, zamowienie sie zgadzalo, wiec dodatkowy kontakt nie byl potrzebny. No i gratisow bylo MNOSTWO, caly duzy woreczek bardzo przydatnych roznosci (zapiecia, lancuszki, swietne koraliki). Zamawialam 2 razy i z pewnoscia nie przestane
maghia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-03, 11:49   #82
joanna_k
Joanna d'Moder

maghia jeśli chodzi o komentarze od CJ,to trochę mi na nich zależało,bo jestem początkująca allegrowiczką i przydałoby się coś uciułać.A co Eltaya to cieszę się,że jesteś zadowolona.Ja chcę kiedyś coś u nich zamówić,bo mają takie rzeczy,których nigdzie indziej nie ma.Chociaż muszę powiedziec,że wrocławianki już u niego zamawiały i chyba też było coś nie tak z oczekiwaniem na wysyłkę.Natomiast nie wiem jak z jakością zamówienia.
Stary 2006-06-03, 11:57   #83
polinqa
Raczkowanie

chilanes zgadzam si z Toba. Ostatnio naprawde mi sie odechciewa kupowania na allegro tym bardziej, ze mialam dodatkowo dziwna sztuacje z allegro, ale to inna sprawa.

Zawsze czegos brakuje, raz tylko u cj nic nie brakowalo, ale tak to zawsze cos i dlugo sie czeka na przesylke
kupuje zawsze w weekend i pieniadze sa u nich bankowo w poniedzalek a jeszcze nigdy!! nie dostalam przesylki przed piatkiem, dlaczego taki qnszt wysyla szybko, artfan to samo i nigdy nic nie brakowalo mi u nich, a przesylka nasteppnego dnia.

Chwilowo chyba porzuce kupowanie na allegro, szkoda, ze nie licza sie z klientami, strasznie to krotkowzroczne...
polinqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-03, 12:12   #84
joanna_k
Joanna d'Moder

co do qnszt i Artfan to nie jestem taka pewna.Na Artfan czekałyśmy kiedyś chyba tydzień.Z qnszt zamawiałyśmy we wotrek i przesyłki jeszcze nie ma,ale napisali że wysłali.
Stary 2006-06-03, 12:17   #85
amethys
Raczkowanie

osobiście bardzo duzo kupuje na allegro i nie spotkałam sie jszcze z takim złym potraktowaniem. Owszem czasem nieprzyzwoicie długo czekałam na przesyłke ale to nigdy nie było więcej niz dwa tygodnie. Dzieki allegro mam śliczna narzute na łóżko i orginalna filizanke a kupiłam u majamw. Polecam z całego serca
Stary 2006-06-03, 12:27   #86
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez amethys
Dzieki allegro mam śliczna narzute na łóżko i orginalna filizanke
post troszeczkę nie na temat..My nie kupujemy filiżanek
Stary 2006-06-03, 12:41   #87
amethys
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanna_k
post troszeczkę nie na temat..My nie kupujemy filiżanek
Troszke sie pogubiłam................ .....................
co napisałam nie na temat?????????????????/
Stary 2006-06-03, 12:44   #88
amethys
Raczkowanie

juz wiem ale ze mnie gapa
Przeprasza
Stary 2006-06-03, 12:52   #89
joanna_k
Joanna d'Moder

nic się nie stało
Stary 2006-06-04, 17:18   #90
chilanes
Zakorzenienie

Tu nie chodzi o to czy kupować czy nie Tu chodzi o to,że skoro ja traktuję kogoś jak człowieka i próbuję w miły i kulturalny sposób obchodzić się zarówno ze Sprzedającymi jak i Kupującymi, to dlaczego mnie się nie traktuje jak człowieka, tylko jak jakiegoś barana na którym można zarobić!

Wybaczcie ale już nie raz zamówiony towar był uszkodzony, paczka mimo Priorytetu poleconego szła 2 tygodnie albo nawet 1 tydzień. To nie do pomyślenia! Polecony priorytet idzie góra 2 dni!!!!!! 2 dni, a nie 7 czy 14! Tylko, żeby mogła iśc przez 2 dni to musi być wysłana! A już kilkanaście razy zdarzyło mi się trafić na osobę, która wysłałą paczkę dopiero po kilkukrotnej interwencji!

Przyznam raz sama nie zapłaciłam wogle za zakupiony towar, który okazał się niezgodny z opisem. Ale dla mnie 130 zł to kupa kasy, a że Sprzedający nie pomyślał, że zawsze można wysłać maila do ludzi, którzy przede mną coś u niego kupowali, to inna sprawa

Petrosus jak już mówiłam komentarzy nie wystawia chyba że się upomnisz tak jak ja. Szczerze mówiąc to jeszcze był oburzony, że śmiem go tak fatygować, bo przecież to takie ciężkie napisać "wszystko ok" i skopiować ile trzeba

Mi również zależy na komentarzach, a już przez kilku takich jak on straciłam ich kilkadziesiąt.

ostatnio odkryłam lumpeksy, w których za grosze kupuję przeróżne paciorki i szmatki z koralami.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości