![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
![]()
Ivonea, mam jeszcze jedno pytanko, pisałaś ,że dobrze się śpi, więc wygodny jest ten futon z tego sklepu co kupiłaś? nie miałaś żadnych problemów z dostawą lub tym podobne?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: pokój w stylu japońskim
Zero Problemów z Dostawą....
Gratis Dostawa była... Takowa promocja Fachowe odpowiedzi na moje głupkowate pytania i co najważniejsze szybkie.... Futon mi się podoba ![]() Mojemu Facetowi Też ![]() Ja Jestem Zadowolona.... Ale Ja To Ja... Ty Sama musisz Zdecydować... ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
jak wiecie moim planem jest mieć pokoik w stylu japońskim
![]() ![]() dzisiaj zrobiłam takie prostackie Projekty mojego wymarzonego pokoiku ![]() rezygnuje z szafy na rzecz półek pod podwyższeniem ![]() nic nie będzie widać będzie wszystko ukryte ![]() oczywiście miejsce dla fretki też jest to czerwone to miejsce na kuwet w takim transporterze, obok hamaczek i półeczki po których będzie sobie zapewne pomykał..... na razie bez dodatków.... projekty obecnie zastanawiam się nad lampami podłogowymi zamiast górnego oświetlenia... a i jeszcze półka będzie w takim stylu jak na zdjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Kupiłam futon i już go dostałam
![]() ![]() Ivonea jak już będziesz miała pokoik zrobiony tak jak chciałaś to wrzuć fotki i dzięki za pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
potrzebuję większe to zdjęcie bo chciałam sobie namalować na ścianie a tu nie widze. może ma ktoś, poproszę bardzo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki tego wątku
![]() Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, że takowy znalazłam ![]() Jestem na etapie urządzania pokoju w stylu japonskim dla mojej 13 letniej córci. Ona zakochała się w Japoni ![]() Oglądałam już propozycje sklepu "duchjaponi" i bardzo podobaja mi sie łóżka. na okno zamówiłam już firankę w komplecie z zasłonkami w litery. Myślałam o jakiejs rolecie, ale nie mogę jej zamontować ze względów technicznych przy oknie ![]() ![]() Kupiłyśmy szablon, który ona namaluje na ścianie nad łóżkiem. Teraz szukam jakiegoś stolika, szafy, lampy stojącej. I tu potrzebna mi wasza pomoc, gdzie tego szukać? Na allegro nie ma dużego wyboru, pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
vox ma cuuudne meble w orientalnym stylu! popatrz na kolekcje kokeshi, visage, kamasutra ![]() są dosyć drogie, ale jeśli to ma być tylko szafa, stolik to może zafundujesz takie córci ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
ogólnie z meblami nie jest problem w dzisiejszych czasach.. wystarczy tylko poszukać...
poduszki do siedzenia ... albo specjalne krzesła bez nóg z oparciami, niski stół można kupić wszędzie... szafę wnękową nie problem zrobić... wystarczy płyta kartonowo gipsowa i drzwiczki przesuwane.. ta samo zamienić zwykłe drzwi na przesuwne... tradycyjne miejsce na drzewko z jakimś japońskim obrazkiem.. lampy polecam z ducha japonii sa chyba najładniejsze z nich wszystkich... poza tym sedno japońskiego wnętrza tkwi w kolorach :d polecam przejrzeć ten dział jest tu sporo.. przykładów... wklejam takie nowoczesne mieszkania japończyków... co do Futonu bo praz kolejny ktos zadaje mi pytanie.. wiec pisze na ogólnym... futon z racji że jest wypełniony wełną odgniata się .. ale to naprawdę w niczym nie przeszkadza bo wystarczy go dobrze udeptać.. i co jakiś czas przewracać na druga stronę... twardość materaca zależy od wypełnienia.. kokos nadaje im wyjątkową twardość... ja posiadam z lateksem... jestem zadowolona.. na początku było trudno się przyzwyczaić ale teraz śpiocham jak dziecko. poza tym polecam parom, nie skrzypi ![]() jeśli ktoś chciałby mieć w pokoju japoński klimat wystarczy parę dodatków... z przyczyn technicznych i finansowych nie mogę zrobić mojego pokoju na ten jaki zaplanowałam... jednakże będzie miał klimat japoński na pewno pokarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
i jeszcze 3...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Witam!!
Poszukuję producentów (wykonawców) shoji.. Może znacie jakąś firmę z okolic trójmiasta? Ducha japoni już znam, ale może jest ktoś jeszcze? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
hmm.. polecam wpisanie drzwi przesuwne...
najlepiej jakby firma robiła drzwi na zamówienie .. wtedy mówisz co chcesz.. i to dostajesz... gorzej będzie z papierem ryżowym ... ale można je zastąpić szkłem białym... niestety nie znam żadnych wykonawców shoji |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
http://www.zmysly.pl/
może trochę tutaj znajdziecie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
kolejna porcja Japonii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
i jeszcze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O tak... naprawdę są cudne, ale ceny, hmm... mam jeszcze tyle do zrobienia w domu ![]() Może pójdę na łatwizne, ale niestety muszę. Zresztą myślę, że córce w niedługim czasie zmieni się styl i za jakiś czas będzie chciała zmian. Dlatego boję się tych inwestycji. Wymyśliłam tak: pokój umebluję raczej zwykłymi meblami, a dodatki będą w stylu Japonia.: - firanki w japońskie literki ( już wiszą) z zasłonami - na ścianie za kanapą wzór, który córcia wybrała i namaluje sama - obok kanapy stojąca lampa ( sklep duch japoni) czekam na dostawę - stolik czarny, niski, odrestałrowany przeze mnie w najbliższym czasie - zamiast mat, poduszki na podłodze Może jeszcze coś wymyślę. Ale nie chciałabym, aby było tego za dużo. Jutro odbiorę kanapę, która też w jakiś sposób będzie komponowała się z wnętrzem. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi też się marzył pokój w orientalnym stylu ale niestety na te meble voxa nie moge sobie pozwolić, więc wybrałam blackredwhite'a DOORS w kolorze wenge - takie proste formy i ciemny kolor będą wydaje mi się pasować do takiego stylu, a jak za parę lat (jak juz bede duza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
a ja uwazam ze to co wymyslilas bedzie 100% lepsze niz meble ktore wszyscy beda zaraz mieli...
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie nie lubię gdy wszyscy wkoło mają, to samo. Robię ogólnie remont w całym domu i jak już coś mi się spodoba, to widzę, to u kogoś w domu i już nie mam na to ochoty. Lubię rzeczy ciekawe i inne, ale pasujące do wnętrza. Postaram się jutro wkleić zdjęcie tego co w tej chwili zrobiłam. ![]() pozdro
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
hmm no ciekawe....
ale do mnie przemawia tylko flaga.... jakoś hmm... no nieważne ;p dołączam takie tam ... może komuś przypadnie do gustu... ^_^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
to drugie świetne - niby oklepany motyw gejsza i wachlarz ale w tym wydaniu suuper!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Mi też się te drugi bardzo podoba
![]() ![]() Edit: Co do tego pierwszego obrazka .... znalazłam chyba oryginał z którego to było malowane :P -> załącznik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pierwszy to zwłaszcza an ścianie może fajnie wyglądać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
oooooooooooo ....
ekstra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Wstawiam zdjęcie na którym jest kawałeczek moich poczynań. Mam nadzieję, że jak na początek będzie okej ![]() Wiem, że kolory ścian nie są imponujące, ale niestety najpierw pomalowałyśmy, a potem zrodził się pomysł. Czy kolor mocno razi do tego stylu???? ![]()
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem ani trochę kolor nie przeszkadza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
hmm ja dodałabym do tego mnóstwo oliwkowego koloru i będzie wtedy wszystko pasowało,
a dlaczego?? już pokazuje ![]() mam nadzieje że widać.. kolor... będzie pasował do żółtej ściany i tych czarno białych co już jest.. zielone poduszki nakrycie.. czy nawet dzbanuszek.. itd....;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Zgadza się. Poza tym taki klasyczny styl japoński to raczej właśnie spokojne stonowane, naturalne kolory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.