![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7427564 1]Vanessa ja mojemu mężowi mówiłam że sporo mam z naszego wątku się rozpakowało - a mąż na to " ale jak to" tak wcześnie!!!??Więc dodałam że nasza mała może wychodzić w każdej chwili. Chyba jakoś do niego jeszcze to nie dotarło.[/QUOTE]
Migotek mój mąż miał tak samo. Dopiero jak usłyszał w poniedziałek że mała w przyszłym tygodniu może być już z nami to nagle panika i zmiana o 180 stopni 😉 Odmówił całą siłownię na ten tydzień, w pracy poinformował że ten urlop który wziął od 19 czerwca może wykorzystać wcześniej, przez 3 miesiące nie mogłam się doprosic aby polakierował drzwi do szafki, nagle w dwa dni i są już gotowe 😀 Od miesiąca nie miał czasu pojechać do sklepu i zamówić plyt na szafę i pawlacz do przedpokoju, wczoraj ogarnął wszystko. Dzisiaj sam mi mówi że wraca wcześniej z pracy bo ma robotę w domu, będzie komode przykrecal 😱 Szok! Wczoraj mnie spakowal bo ja się zebrać nie mogłam, zatargał mnie na górę i kazał mówić co biorę, a co nie i układał w torbie. Wcześniej nie mógł sobie odmówić piwa, bo do terminu przecież tyyyyyle czasu jeszcze....Jak mu mówiłam że może się zacząć w każdej chwili to nie docierało to do niego, patrzył na mnie jak na wariatke. A wczoraj mój Tata zaproponował mu piwo do meczu to odmówił i powiedział że on już musi być w gotowości 😂😂😂 Do chłopów na prawdę nic nie dociera póki sytuacja nie staje się poważna. Dziękuję bardzo za wszystkie rocznicowe życzenia 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Vela wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Paula ktg mialam wczoraj. Typowe skurcze sie nie pisaly tylko mam mocne napinania brzucha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maja ja mam takie napinania i twardnienia że nie mogę normalnie chodzić. Od wczoraj jak chodzę to muszę kuleć na jedną nogę (głównie lewą) bo tylko tak jestem w stanie się poruszać i trochę przynosi mi to ulgę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Właśnie pozmywałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Aaaaaaaa!!!! Wlasnie dzwonił lekarz! Potwierdzone! 9go czerwca ciecie!!!! 9dni...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się dziś do niczego nie nadaję. Czuję się okropnie, bez sił, głowa pęka, zgaga, podbrzusze boli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Świetnie ze się tak ogarnął ![]() Ps wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzis sprzatam lazienke! I prasowanie. Jutro mam kosmetyczke i idziemy z Corka na Smerfy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Ewelinka 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj za to jakos niecpejalnie sie mobilizuje, mowi ze juz chce abym urodzila ale azda robote przeklada bo to nic pilnego albo zrobi sie pozniej/jutro ![]() Sarenka to odliczamy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
my nie kupiliśmy żadnej karuzeli, ani pozytywek, a muzykę kołysankową puszczamy na razie z kompa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Mnie te temperatury dobijaja... niby dzis wiaterek jest ale skwar jak nie wiem co.. chcialabym zeby choc przez tydzien po 15-20 stopni bylo dla odmiany... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
W poniedziałek będą wymieniać nam pion. Hydraulicy pytali się o dogodny dla nas termin, by dzidzia się nie urodziła. Ja im powiedziałam że nie ma takiego terminu, bo termin to dzidzia ustala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tą pogodą to nie żartuj... ja zamarznę przy takiej temperaturze. Dzisiaj u nas 25 stopni a ja w długich spodniach i bluzie na zewnątrz siedzę ![]() Dziękuje za życzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Moja znajoma, która urodziła w grudniu w ostatnią sobotę pierwszy raz wypiła piwko wieczorem. Nakarmiła małą, położyła spać i wyszli się trochę zrelaksować.
Jedno piwko wystarczyło, żeby się tak rozluźniła, że aż nam głupio było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Mam dziś tak spuchnięte stopy, palce. Normalnie jak hobbit
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Tak to jest jak organizm nie miał alkoholu przez 9 miesiecy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
VelaLuca - udanego świętowania! I wszystkiego najlepszego
![]() Sarenka - super, że już znasz datę! Zaczyna się odliczanie... Zaczyna się robić poważnie... dzisiaj zaczął mi odchodzić czop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |||||
Zakorzenienie
|
Vela to ładnie się mąż zmobilizował
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam o tym, że spotkanie byłoby super ale to mało realne ![]() Cytat:
To teraz trzeba spiąć dupkę i przygotować się na 100% ![]() Cytat:
Jestem po spotkaniu z doula. Z tą miałam dużo lepszy kontakt. Bardzo fajnie nam się rozmawiało i pod tym względem jest dużo fajniejsza od pierwszej. Do tego a dodatkowe szkolenia z rzeczy którymi byłabym zainteresowana- chustonoszenie i masaż Shantala i generalnie opieka nad noworodkiem. Cena bardziej przystępna. Ta pierwsza 1200 zł i nie ma dodatkowych szkoleń a ta 900 zł. Minus- oficjalnie jako doula to będzie jej pierwszy poród. Ktoś musi być pierwszy ![]() Po spotkaniu pojechałam do drogerii i zaszalałam z kosmetykami do makijażu. Później na zakupy czasu i ochoty nie będzie a trzeba jakoś wyglądać ![]() Projektora więc nie kupuję tak jak myślałam. Karuzeli nie kupuję też. Zapisałam sobie jako ewentualny prezent.
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
Ja juz po.. oczywiscie..poplakalam sie u gina (ale wstyd..coz emocje) powiedzialam co i jak..przyjął ze spokojem..ze ciecie a ja w bek..uspokajal..mowil..ze on będzie robil zrobi wszystko jak najlepiej potrafi..ze nie pamieta przypadku w swojej karierze..zeby ktos nie chcial cc.. Mowi..ze szczerze..to co druga go blaga o cesarke.. Powiedział .ze szkoda bo faktycznie warunki mam dobre..jedynie co to ta arytmia..ale widocznie tak musi byc.. Bylam w takim stanie..ze nawet nie poprosilam o dokladne ostatnie usg..wiem..ze tylko pomierzyl glowke..brzuszek i nozke..przepływu w porzadku..tetno super..szyjka miekka ale niema jakiegos rozawrcia. Nie zapytalam o wody i lozysko ale powiedział..ze wszystko wporzadku.maly nisko..mam sie oszczedzac i jesc lekkostrawnie..w razie w.. Data. 13 czerwiec. Wstawic sie mam 12 do poludnia..zeby zrobili wszystkie badania itp. Gbs o dziwo ujemny ![]() Maly ma okolo 3.200 A mamusia przykoksila ale powiedzial..ze to pewnie teraz woda sie zatrzymuje i mam 11 na plusie. Powinnam dojsc do 12 czyli książkowo. Jakby cos sie szybciej zaczelo to wiadomo..szpital..ale powinnam dotrwac. O wiecej nie pytałam bo od razu zlapal mnie wisielczy humor.. L4 mam do 11.. Nie zapytalam co dalej ale pewnie od 13 macierzynskie a co z 12?pobyt w szpitalu? Eh Pojechalam na zakupy..kupilam warzywa..jogurty..serki wiejskie i będziemy lekko jesc..az do porodu..operacji. Sarenka super..ze tez juz znasz date. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pannaanna_87 Czas edycji: 2017-05-31 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
To prawda, cesarki są bardzo pożądane, także u mnie. Rzadko która chce rodzić SN.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Pannaanna to było do przewidzenia niestety. Zdziwiłabym się jakby było inaczej w Twoim przypadku.
Masz 1,5 tygodnia na ostateczne oswojenie się z sytuacją. Jesteś w dobrych rękach i niedługo będzie po wszystkim ![]() ![]() I waga idealna- zazdroszczę ![]() ![]()
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7428243 6]To prawda, cesarki są bardzo pożądane, także u mnie. Rzadko która chce rodzić SN.[/QUOTE]
Bo teraz nastała era cesarek... Wiadomo, ze jesli ktos ma komplikacje to ok, ale nie rozumiem podejścia niektórych kobiet, które mają predyspozycje do porodu SN, a wyszukują sobie pretekstu, żeby mieć pozwolenie na CC. Czyste pójście na łatwiznę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Pannaanna przynajmniej znasz dokladnie date i godzine. Mozesz sie spokojnie przygotowac psychicznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.