Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-05-31, 12:40   #61
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7427564 1]Vanessa ja mojemu mężowi mówiłam że sporo mam z naszego wątku się rozpakowało - a mąż na to " ale jak to" tak wcześnie!!!??Więc dodałam że nasza mała może wychodzić w każdej chwili. Chyba jakoś do niego jeszcze to nie dotarło.[/QUOTE]
Migotek mój mąż miał tak samo.
Dopiero jak usłyszał w poniedziałek że mała w przyszłym tygodniu może być już z nami to nagle panika i zmiana o 180 stopni 😉
Odmówił całą siłownię na ten tydzień, w pracy poinformował że ten urlop który wziął od 19 czerwca może wykorzystać wcześniej, przez 3 miesiące nie mogłam się doprosic aby polakierował drzwi do szafki, nagle w dwa dni i są już gotowe 😀 Od miesiąca nie miał czasu pojechać do sklepu i zamówić plyt na szafę i pawlacz do przedpokoju, wczoraj ogarnął wszystko. Dzisiaj sam mi mówi że wraca wcześniej z pracy bo ma robotę w domu, będzie komode przykrecal 😱 Szok!
Wczoraj mnie spakowal bo ja się zebrać nie mogłam, zatargał mnie na górę i kazał mówić co biorę, a co nie i układał w torbie.
Wcześniej nie mógł sobie odmówić piwa, bo do terminu przecież tyyyyyle czasu jeszcze....Jak mu mówiłam że może się zacząć w każdej chwili to nie docierało to do niego, patrzył na mnie jak na wariatke. A wczoraj mój Tata zaproponował mu piwo do meczu to odmówił i powiedział że on już musi być w gotowości 😂😂😂
Do chłopów na prawdę nic nie dociera póki sytuacja nie staje się poważna.

Dziękuję bardzo za wszystkie rocznicowe życzenia 😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-05-31, 12:46   #62
maajjaa88
Zadomowienie

Vela wszystkiego najlepszego

Paula ktg mialam wczoraj. Typowe skurcze sie nie pisaly tylko mam mocne napinania brzucha.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 12:50   #63
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Vela wszystkiego najlepszego

Paula ktg mialam wczoraj. Typowe skurcze sie nie pisaly tylko mam mocne napinania brzucha.
Dziękuję 😘

Maja ja mam takie napinania i twardnienia że nie mogę normalnie chodzić. Od wczoraj jak chodzę to muszę kuleć na jedną nogę (głównie lewą) bo tylko tak jestem w stanie się poruszać i trochę przynosi mi to ulgę.

Stary 2017-05-31, 12:59   #64
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Właśnie pozmywałam ogarnęłam troszkę kuchnię. Właśnie włączyłam wiatrak - jest u mnie tak duszno i pochmurno że nie daję rady.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 13:01   #65
Sarenkaa13
Rozeznanie

Aaaaaaaa!!!! Wlasnie dzwonił lekarz! Potwierdzone! 9go czerwca ciecie!!!! 9dni...

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 13:05   #66
Konto usunięte

Super 9 już dzidzia będzie z tobą
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 13:05   #67
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarenkaa13 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa!!!! Wlasnie dzwonił lekarz! Potwierdzone! 9go czerwca ciecie!!!! 9dni...

Odliczamy 😀

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-31, 13:07   #68
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko odliczać

Ja się dziś do niczego nie nadaję. Czuję się okropnie, bez sił, głowa pęka, zgaga, podbrzusze boli.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 13:08   #69
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dopiero jak usłyszał w poniedziałek że mała w przyszłym tygodniu może być już z nami to nagle panika i zmiana o 180 stopni 😉
Odmówił całą siłownię na ten tydzień, w pracy poinformował że ten urlop który wziął od 19 czerwca może wykorzystać wcześniej, przez 3 miesiące nie mogłam się doprosic aby polakierował drzwi do szafki, nagle w dwa dni i są już gotowe 😀 Od miesiąca nie miał czasu pojechać do sklepu i zamówić plyt na szafę i pawlacz do przedpokoju, wczoraj ogarnął wszystko. Dzisiaj sam mi mówi że wraca wcześniej z pracy bo ma robotę w domu, będzie komode przykrecal 😱 Szok!
Wczoraj mnie spakowal bo ja się zebrać nie mogłam, zatargał mnie na górę i kazał mówić co biorę, a co nie i układał w torbie.
Wcześniej nie mógł sobie odmówić piwa, bo do terminu przecież tyyyyyle czasu jeszcze....Jak mu mówiłam że może się zacząć w każdej chwili to nie docierało to do niego, patrzył na mnie jak na wariatke. A wczoraj mój Tata zaproponował mu piwo do meczu to odmówił i powiedział że on już musi być w gotowości 😂😂😂

Do faceta to jednak trzeba namacalnie bo samym gadaniem nie zrozumie
Świetnie ze się tak ogarnął

Ps wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy
Cytat:

Ciesz się ostatnimi dniami z brzuszkiem a 9 wszystkie trzymamy kciuki

ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 13:09   #70
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Super kolejny maluch z nami. Czekamy na Helenę. 😄
Ja nie spalam praktycznie w nocy..tak duszno..i juz mi zal bylo dzieciątka..musi byc ten wiatrak..
Maja oj wspolczuje..ja czasem chodze po nocy bo spac nie moge i pomysl..ze mnie to tak boli od polowy ciazy

Sent from my LG-K350 using Wizaz Forum mobile app
Dlatego ja w takie dni i noce jestem wdzięczna prezesowi ze zrobili nam klime w bloku całe mieszkanie mam od południa więc jyz od maja ciężko by było wytrzymać.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:

Oj to będzie pewnie 9 nerwowych dni... odliczamy.
Stary 2017-05-31, 13:24   #71
Sarenkaa13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Dlatego ja w takie dni i noce jestem wdzięczna prezesowi ze zrobili nam klime w bloku całe mieszkanie mam od południa więc jyz od maja ciężko by było wytrzymać.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Oj to będzie pewnie 9 nerwowych dni... odliczamy.
Chyba musze zrobic terminarz na kazdy dzien! Mam jeszcze tyle spraw do zalatwienia!!!!
Dzis sprzatam lazienke! I prasowanie.
Jutro mam kosmetyczke i idziemy z Corka na Smerfy!

Sarenkaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-31, 13:31   #72
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Do faceta to jednak trzeba namacalnie bo samym gadaniem nie zrozumie
Świetnie ze się tak ogarnął

Ps wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy

Ciesz się ostatnimi dniami z brzuszkiem a 9 wszystkie trzymamy kciuki

Dokładnie 😀 Do nich to prosty przekaz musi iść. Tu i teraz. Żadnego wybiegania w przyszłość 😂

Dziękuję Ewelinka 😘

Stary 2017-05-31, 13:52   #73
maajjaa88
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję 😘

Maja ja mam takie napinania i twardnienia że nie mogę normalnie chodzić. Od wczoraj jak chodzę to muszę kuleć na jedną nogę (głównie lewą) bo tylko tak jestem w stanie się poruszać i trochę przynosi mi to ulgę.

Jak mi sie napnie to musze stanac i przeczekac albo isc jak pokraka, najgorzej jak idzie tez ucisk na pecherz.

Moj za to jakos niecpejalnie sie mobilizuje, mowi ze juz chce abym urodzila ale azda robote przeklada bo to nic pilnego albo zrobi sie pozniej/jutro

Sarenka to odliczamy!
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 14:03   #74
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Ania kciuki za wizytę!!! Daj nam konieczne znać co ustaliliście ☺

My mamy dzisiaj 3 rocznicę ślubu ale żadnych planów nie mamy bo ja muszę polegiwac i się oszczędzać więc odpada świętowanie 😉 Mąż obiecał że w końcu skreci komode w przedpokoju i zabije regały do salonu więc będę miała taki prezent 😀 Ja będę leżeć i dyrygowac 😀

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Vela wszystkiego naj🎉 duzo milosci i sexow😁

Ja dzis mialam pobudke o 4...tak mi sie dobrze spalo ale maz mial alarm i byl sciagniety do pracy😒

A ja dla odmiany o 24 z tego samego powodu...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ssissi21 Pokaż wiadomość
Vela, wszystkiego dobrego!
Nasza 3 rocznica we wrześniu. Ale ten czas leci.
Moja praca była mało inwazyjna, wiec mogłam sobie popracowac
My mamy 6 (slubu) w sierpniu a razem to juz o rany... 10 lat bedzie w styczniu. Leci leci..

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Ania - kciuki za wizytę

Vela - wszystkiego najlepszego dla Was, dużo miłości i jeszcze więcej cierpliwości

Ewelina - ja podczas karmienia piję wodę gazowaną i sprite jak karmiłam Karolinkę też piłam i Karmi piłam, położna kazała zeby otworzyć z 15 minut wcześniej żeby odgazowało, ale jak w lipcu czy w sierpniu były upały to piłam takie świeżo otwarte i w dodatku z lodówki, nie zauważyłam zeby córce coś było po bąbelkach.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Na to liczę w pierwszej ciązy przytyłam 13kg a schudłam 20kg, więc i teraz się nie obrażę jak schudnę oprócz tych 6 jeszcze ze 3, ale nie więcej

Ja podobny projektor kupiłam Karolince na Mikołaja, miała wtedy 7 mies i średnio ją to interesowało, dopiero około roku zaczęła przyglądać się tym gwiazdkom na suficie, i nasz jeszcze jest z pozytywką, więc co wieczór musiał grać do usypiania przez kilka miesięcy az zrzuciła go na podłogę i przestał grać. Teraz tylko gwiazdki wyświetla. No ale każde dziecko jest inne, i każde interesuje co innego, moją na przykład karuzela zamontowana nad łóżeczkiem w ogóle nie interesowała. Także ten...
Ja tez uwazam ze dla takiego malucha to za wczesnie takie bajery. Gdzies czytalam ze na poczatku to nawet nie warto karuzeli zawieszac bo i tak sie tym nie bedzie interesować. Podobnie z taka lampka no chyba zeby po prostu dawala troche swiatla w nocy aby malucha podgladnac. Ja mam rozmontowana karuzele i czasem do brzuszka puszczam tylko pozytywke zeby sie przyzwyczaila, po porodzie tez zamierzam wlaczac ale zawiesze ja na lozeczko gdzies ok 3-4 mies, nie wczesniej

moniamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 14:06   #75
Konto usunięte

my nie kupiliśmy żadnej karuzeli, ani pozytywek, a muzykę kołysankową puszczamy na razie z kompa.
Stary 2017-05-31, 14:17   #76
moniamm
Rozeznanie

Cytat:

No to zazdroszcze bo u mnie wrecz odwrotnie po ostatniej wizycie jak go wczesniej nastraszylam ta skrocona szyjka i moimi skurczami to wszedzie (grill, festyn, imieniny, impreza u znajomych) slyszalam "Tomek ty nie bo musisz byc w pelnej gotowosci tak?" A on kiwal glowa i zero piwka od tych trzech tygodni bylo. Codziennie pytania czy cos nie rusza. A od poniedziałku kiedy lekarz stwierdzil ze na razie nic nie wskazuje na wczesniejszy porod to pelen lajcik. Po wizycie kosil trawe i 3 piwa do tego wypil. Ale stwierdzil ze mu strasznie smakowaly po takiej przerwie

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:

Nastepna co juz wie... zazdroszcze mimo wszystko

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Mnie te temperatury dobijaja... niby dzis wiaterek jest ale skwar jak nie wiem co.. chcialabym zeby choc przez tydzien po 15-20 stopni bylo dla odmiany...

Stary 2017-05-31, 14:34   #77
Konto usunięte

W poniedziałek będą wymieniać nam pion. Hydraulicy pytali się o dogodny dla nas termin, by dzidzia się nie urodziła. Ja im powiedziałam że nie ma takiego terminu, bo termin to dzidzia ustala zaczęli się śmiać. Oby się na nam te terminy ładnie ułożyły.
Stary 2017-05-31, 14:45   #78
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniamm Pokaż wiadomość
No to zazdroszcze bo u mnie wrecz odwrotnie po ostatniej wizycie jak go wczesniej nastraszylam ta skrocona szyjka i moimi skurczami to wszedzie (grill, festyn, imieniny, impreza u znajomych) slyszalam "Tomek ty nie bo musisz byc w pelnej gotowosci tak?" A on kiwal glowa i zero piwka od tych trzech tygodni bylo. Codziennie pytania czy cos nie rusza. A od poniedziałku kiedy lekarz stwierdzil ze na razie nic nie wskazuje na wczesniejszy porod to pelen lajcik. Po wizycie kosil trawe i 3 piwa do tego wypil. Ale stwierdzil ze mu strasznie smakowaly po takiej przerwie

[/COLOR]Mnie te temperatury dobijaja... niby dzis wiaterek jest ale skwar jak nie wiem co.. chcialabym zeby choc przez tydzien po 15-20 stopni bylo dla odmiany...

Moniam, jak ja się dorwę do jakiegoś Redsa, albo wina po 9 miesięcznej przerwie to też na bank powiem że niebo w gębie

A z tą pogodą to nie żartuj... ja zamarznę przy takiej temperaturze. Dzisiaj u nas 25 stopni a ja w długich spodniach i bluzie na zewnątrz siedzę

Dziękuje za życzenia
Stary 2017-05-31, 15:25   #79
ssissi21
Raczkowanie

Moja znajoma, która urodziła w grudniu w ostatnią sobotę pierwszy raz wypiła piwko wieczorem. Nakarmiła małą, położyła spać i wyszli się trochę zrelaksować.
Jedno piwko wystarczyło, żeby się tak rozluźniła, że aż nam głupio było
ssissi21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 15:38   #80
jelonekhihi
Zakorzenienie

Mam dziś tak spuchnięte stopy, palce. Normalnie jak hobbit tylko na szczęście nie owłosione
Cytat:
Moja znajoma, która urodziła w grudniu w ostatnią sobotę pierwszy raz wypiła piwko wieczorem. Nakarmiła małą, położyła spać i wyszli się trochę zrelaksować.
Ja też się zakręciłam pierwszym karmi po abstynencji a głowę mam mocną
Stary 2017-05-31, 15:45   #81
Konto usunięte

Tak to jest jak organizm nie miał alkoholu przez 9 miesiecy nawet pół piwa słabego wystarczy by się ululać.
Stary 2017-05-31, 15:57   #82
Mirissa
Raczkowanie

VelaLuca - udanego świętowania! I wszystkiego najlepszego

Sarenka - super, że już znasz datę! Zaczyna się odliczanie...

Zaczyna się robić poważnie... dzisiaj zaczął mi odchodzić czop . A tak bym chciała wytrzymać co najmniej do soboty...
Mirissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 16:03   #83
paula.cw
Zakorzenienie

Vela to ładnie się mąż zmobilizował

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest, karmi można pić na rozkręcenie laktacji z tego co wiem, ono ma bąbelki?
Mega za mną chodzi coca cola limonkowa, aż mi język do tylu ucieka jak gdzieś widzęI tak się zastanawiam czy jakbym się zaraz po karmieniu napiła szklanki to czy by bąbelki zaszkodziły dziecku? Rety jaki problem

Cytat:
Paula majfrienda czyli sprzedawce? Ok dzieki dziewczyny a co w takim panelu dyskusyjnym sie pisze?ze nie dotarlo i chce zwrot kosztow? Mam 4 rzeczy od niego i do kazdej z nich musze panel otworzyć?
Dam znac kochane..maz pojecham do pracy..kolezanka juz pojechala to ja ide sie zbierac do gina..ale 14.45 dopiero to mam czas.

Vela jeszcze raz najlepszosci

Tak majfriend to sprzedawca Jeszcze masz ponad dwa tygodnie więc spokojnie może Ci dojdzie. A jak nie to ja bym w pierwszej kolejności napisała z prośbą o sprawdzenie przesyłki. Jak jest gdzieś zatrzymana to można najpierw przedłużyć o kilka dni przesyłkę. Jak nie dojdzie to piszesz, że nie doszło i prosisz o zwrot kasy.

Cytat:
Wczoraj mówię do męża, że już sporo dziewczyn z naszego wątku urodziło w maju, a ten się pyta "a jakieś spotkanie forumowe mamusiek jest przewidziane?", a za chwilę dodał "i tatusiów na pępkowe???"
Mój mi ciągle zabrania z Wami rozmawiać żebym się nie rozpędziła też :P
Myślałam o tym, że spotkanie byłoby super ale to mało realne

Cytat:

To teraz trzeba spiąć dupkę i przygotować się na 100%

Cytat:
Też się tego boję. Kiedyś byłam z szefową na imprezie i aż mi było głupio tak szalała. Trzeba będzie najpierw w domowym zaciszu :P

Jestem po spotkaniu z doula. Z tą miałam dużo lepszy kontakt. Bardzo fajnie nam się rozmawiało i pod tym względem jest dużo fajniejsza od pierwszej. Do tego a dodatkowe szkolenia z rzeczy którymi byłabym zainteresowana- chustonoszenie i masaż Shantala i generalnie opieka nad noworodkiem. Cena bardziej przystępna. Ta pierwsza 1200 zł i nie ma dodatkowych szkoleń a ta 900 zł. Minus- oficjalnie jako doula to będzie jej pierwszy poród. Ktoś musi być pierwszy Jeszcze się okaże czy w Domu Narodzin nie będą mieli z doulą problemów, bo kiedyś nie było a plotki chodzą że coś teraz im nie pasuje.

Po spotkaniu pojechałam do drogerii i zaszalałam z kosmetykami do makijażu. Później na zakupy czasu i ochoty nie będzie a trzeba jakoś wyglądać

Projektora więc nie kupuję tak jak myślałam. Karuzeli nie kupuję też. Zapisałam sobie jako ewentualny prezent.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 16:04   #84
pannaanna_87
Zakorzenienie

Hej kochane.
Ja juz po..
oczywiscie..poplakalam sie u gina (ale wstyd..coz emocje) powiedzialam co i jak..przyjął ze spokojem..ze ciecie a ja w bek..uspokajal..mowil..ze on będzie robil
zrobi wszystko jak najlepiej potrafi..ze nie pamieta przypadku w swojej karierze..zeby ktos nie chcial cc.. Mowi..ze szczerze..to co druga go blaga o cesarke..
Powiedział .ze szkoda bo faktycznie warunki mam dobre..jedynie co to ta arytmia..ale widocznie tak musi byc..
Bylam w takim stanie..ze nawet nie poprosilam o dokladne ostatnie usg..wiem..ze tylko pomierzyl glowke..brzuszek i nozke..przepływu w porzadku..tetno super..szyjka miekka ale niema jakiegos rozawrcia. Nie zapytalam o wody i lozysko ale powiedział..ze wszystko wporzadku.maly nisko..mam sie oszczedzac i jesc lekkostrawnie..w razie w..

Data. 13 czerwiec. Wstawic sie mam 12 do poludnia..zeby zrobili wszystkie badania itp.
Gbs o dziwo ujemny
Maly ma okolo 3.200
A mamusia przykoksila ale powiedzial..ze to pewnie teraz woda sie zatrzymuje i mam 11 na plusie. Powinnam dojsc do 12 czyli książkowo.

Jakby cos sie szybciej zaczelo to wiadomo..szpital..ale powinnam dotrwac.

O wiecej nie pytałam bo od razu zlapal mnie wisielczy humor..
L4 mam do 11.. Nie zapytalam co dalej ale pewnie od 13 macierzynskie a co z 12?pobyt w szpitalu? Eh

Pojechalam na zakupy..kupilam warzywa..jogurty..serki wiejskie i będziemy lekko jesc..az do porodu..operacji.

Sarenka super..ze tez juz znasz date.

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2017-05-31 o 16:06
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 16:10   #85
Konto usunięte

To prawda, cesarki są bardzo pożądane, także u mnie. Rzadko która chce rodzić SN.
Stary 2017-05-31, 16:20   #86
paula.cw
Zakorzenienie

Pannaanna to było do przewidzenia niestety. Zdziwiłabym się jakby było inaczej w Twoim przypadku.

Masz 1,5 tygodnia na ostateczne oswojenie się z sytuacją. Jesteś w dobrych rękach i niedługo będzie po wszystkim

I waga idealna- zazdroszczę

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 16:23   #87
moniamm
Rozeznanie

Cytat:
Moniam, jak ja się dorwę do jakiegoś Redsa, albo wina po 9 miesięcznej przerwie to też na bank powiem że niebo w gębie

A z tą pogodą to nie żartuj... ja zamarznę przy takiej temperaturze. Dzisiaj u nas 25 stopni a ja w długich spodniach i bluzie na zewnątrz siedzę

Dziękuje za życzenia
rany Ty naprawdę cieplolubna... mi w ciąży wiecznie goraco. Nawet w nocy przy otwartych oknach i bez koldry spie. W samym staniku sportowym... a i tak sie mokra budzę

Stary 2017-05-31, 16:23   #88
caat
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7428243 6]To prawda, cesarki są bardzo pożądane, także u mnie. Rzadko która chce rodzić SN.[/QUOTE]
Bo teraz nastała era cesarek... Wiadomo, ze jesli ktos ma komplikacje to ok, ale nie rozumiem podejścia niektórych kobiet, które mają predyspozycje do porodu SN, a wyszukują sobie pretekstu, żeby mieć pozwolenie na CC. Czyste pójście na łatwiznę...
caat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-31, 16:25   #89
jelonekhihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirissa Pokaż wiadomość
VelaLuca - udanego świętowania! I wszystkiego najlepszego

Sarenka - super, że już znasz datę! Zaczyna się odliczanie...

Zaczyna się robić poważnie... dzisiaj zaczął mi odchodzić czop . A tak bym chciała wytrzymać co najmniej do soboty...
A jest podbarwiony krwią? Mi zaczął odchodzić czysty około tygodnia przed porodem, a podbarwiony dzień przed.
Cytat:
Hej kochane.
Ja juz po..
oczywiscie..poplakalam sie u gina (ale wstyd..coz emocje) powiedzialam co i jak..przyjął ze spokojem..ze ciecie a ja w bek..uspokajal..mowil..ze on będzie robil
zrobi wszystko jak najlepiej potrafi..ze nie pamieta przypadku w swojej karierze..zeby ktos nie chcial cc.. Mowi..ze szczerze..to co druga go blaga o cesarke..
Powiedział .ze szkoda bo faktycznie warunki mam dobre..jedynie co to ta arytmia..ale widocznie tak musi byc..
Bylam w takim stanie..ze nawet nie poprosilam o dokladne ostatnie usg..wiem..ze tylko pomierzyl glowke..brzuszek i nozke..przepływu w porzadku..tetno super..szyjka miekka ale niema jakiegos rozawrcia. Nie zapytalam o wody i lozysko ale powiedział..ze wszystko wporzadku.maly nisko..mam sie oszczedzac i jesc lekkostrawnie..w razie w..

Data. 13 czerwiec. Wstawic sie mam 12 do poludnia..zeby zrobili wszystkie badania itp.
Gbs o dziwo ujemny
Maly ma okolo 3.200
A mamusia przykoksila ale powiedzial..ze to pewnie teraz woda sie zatrzymuje i mam 11 na plusie. Powinnam dojsc do 12 czyli książkowo.

Jakby cos sie szybciej zaczelo to wiadomo..szpital..ale powinnam dotrwac.

O wiecej nie pytałam bo od razu zlapal mnie wisielczy humor..
L4 mam do 11.. Nie zapytalam co dalej ale pewnie od 13 macierzynskie a co z 12?pobyt w szpitalu? Eh

Pojechalam na zakupy..kupilam warzywa..jogurty..serki wiejskie i będziemy lekko jesc..az do porodu..operacji.

Sarenka super..ze tez juz znasz date.

Najważniejsze, że wszystko wiesz i znasz datę. Teraz tylko delektować się ostatnimi dniami z brzuszkiem i z uśmiechem czekać na syna.
Stary 2017-05-31, 16:28   #90
ssissi21
Raczkowanie

Pannaanna przynajmniej znasz dokladnie date i godzine. Mozesz sie spokojnie przygotowac psychicznie.
ssissi21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości