|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
O RLY?
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
przypomnialo mi sie - moja mama to graza turystyczna.
zamieszkala zagranica w miejscowosci obok pieknego zamku. po jakims czasie pytam jej czy byla zobaczyc. odpowiedz: - a po co? u nas obok tez jest zamek. co to ja zamku w zyciu nie widzialam? w zamku, ktory jest niedaleko naszej miescowosci byla moze 30+ lat temu oraz obie budowle reprezentuja calkowicie inny styl architektoniczny. z mama tak zawsze. jedzie gdzies - pytam czy cos widziala. a po co? a na co? a w internecie zobacze. a co to ja x w zyciu nie widzialam?
#62 | ||
BAN stały
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grażą to by była gdyby wypominała innym, że jeżdżą. ![]()
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Zerowe zainteresowanie atrakyjnym turystycznie miejscem, w ktorym sie mieszka moze i nie jest typowym januszowaniem, ale swiadczy o waskich horyzontach.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2017-06-26 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Cytat:
natomiast Ty jeśli dobrze zrozumiałem każdy telewizor, który nie jest kineskopowy i stąd nieporozumienie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Ja mam plazmę w domu, ale była kupiona ładnych kilka lat temu. Jeszcze chyba do technikum chodziłam. Ostatnio jak z TŻ-em chodziśmy i szukaliśmy jakiegokolwiek telewizora (tak, aby ekran z kompa zrzucić) to były tylko LED-y. Już nawet LCD nie sprzedają
![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-06-19 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Ja telefonem, nawet nie komórką.
Bell byłby dumny. ^^
#72 |
BAN stały
|
No i obie nazwy są poprawne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Ostatnio za "skrót myślowy" pt. burka czy tam inny hijab nieźle się niektórym oberwało. Lepiej uważać ;-)
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-06-20 o 04:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam w pracy klientkę, która zawsze szczyci się tym jak to inwestuje w swój wygląd - a 'pazurki' to zrobiłam tam, rzęsy przedłużałam u tamtej nowej w gabinecie x, och, muszę sobie odrost w domu pofarbować + ciągłe zdziwienie, że ja nie noszę hybryd, nie przedłużam rzęs i nie farbuję włosów - zawsze tak samo zdumiona + obowiązkowe obrzucenie mnie spojrzeniem w stylu - a idź, zaniedbana dziadówko. Plus prezentacja szczęki, taka mniej więcej: ![]() A tam: co drugi ząb z szuflady wystąp. No dobra przesadziłam, brak górnych czwórek i brunatna szarość pomiędzy tym, co tam jeszcze siedzi w tych szczękach. Pani pracuje w banku, ma własną firmę (samozatrudnienie), to przecież musi być zadbana ![]() Spieszę wyjaśnić, że makijaż nakładam codziennie, paznokcie maluję sobie sama, a włosy mam w bardzo ładnym miodowym odcieniu blondu, przez co nie czuję potrzeby poprawiania tegoż niezwykle udanego dzieła matki natury. Tym bardziej, że pomimo potwornych życiowych trosk z tytułu posiadania teściowej, w ogóle jeszcze nie siwieję ! Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-06-19 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Okej oficjalnie mogę chyba uznać to za Grażynizm matek, które na coś takiego pozwalają.
Otworzyli u nas w Lublinie nową fontannę. Reszta powinna być Wam znana z tematu wątku - dzieci wchodzą do tej fontanny i się w niej chlapią. Niby woda okej, filtrowana, uzdatniana, niby zakazu nie ma, ale no bez jaj ![]() Co zresztą widać też w sondzie na http://www.dziennikwschodni.pl/lubli...000201041.html że ludziom wydaje się to "niesmaczne". |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
W Warszawie pod Arkadią dzieje się dokładnie to samo, raz widziałam dzieci specjalnie ubrane w stroje kąpielowe.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
#81 |
Konto usunięte
|
Kiedyś widziałam w necie filmik (być może nawet na tym wątku?), na którym menel (czy też taka osoba rodzaju żeńskiego), mył/a sobie tyłek w miejskiej fontannie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj teśc jest takim turystycznym Januszem. Nigdzie nie jeździ poza Polskę, nie wiem czemu, chyba się boi. Ewentualnie był na Słowacji i w Węgrzech i raz w życiu na AI w Turcji co do dziś wspomina przy każdej możliwej rozmowie o wczasach. Powiesz mu, ze gdzieś piękne plaże - a w Turcji jakie były plaże! Powiesz mu, ze hotel ładny i z widokiem - pfff, jaki widok on miał w Turcji! Ale i tak w 90% powie ze po co tam jechać (gdziekolwiek) bo on na Mazurach tez widział. No i jedzenie. Z kimkolwiek gada o wakacjach, ludzie zachwyceni opowiadają jak cudownie a on pyta "ale jedzenie niedobre co?" I myśli ze znajdzie sprzymierzenca, bo on z tych co jak jest za granicą to myśli ze powinien dostać schabowego z ziemniakami i rosół bo przecież on z Polski przyjechał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74776416]Okej oficjalnie mogę chyba uznać to za Grażynizm matek, które na coś takiego pozwalają.
Otworzyli u nas w Lublinie nową fontannę. Reszta powinna być Wam znana z tematu wątku - dzieci wchodzą do tej fontanny i się w niej chlapią. Niby woda okej, filtrowana, uzdatniana, niby zakazu nie ma, ale no bez jaj ![]() Co zresztą widać też w sondzie na http://www.dziennikwschodni.pl/lubli...000201041.html że ludziom wydaje się to "niesmaczne". [/QUOTE] Jestem Grażyna. Podoba mi się to. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
Woda po kilku dniach jest mętna.. To nie idzie z wodociągu tylko działa na zasadzie opływu wewnętrznego czy coś takiego. Jedno z drugim zaraz zepsuje dyszę czy coś i będzie po pokazach, albo wybrakowane pokazy bez jakichś światełek. Takie dysze mają też koło Zalewu raptem pół godziny dalej (normalne miejsce kąpielowe). Tylko trzeba zapłacić a to się Grażom nie podoba. Lepiej za darmo w fontannie. Pomijam już fakt, że początek wakacji wcale ciepły nie jest. Bo jeszcze jakby te dzieci latały w tej fontannie przy 35*C to można by było uznać, że z troski o zdrowie i życie się schładzają...
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-06-19 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74777041]Woda po kilku dniach jest mętna.. To nie idzie z wodociągu tylko działa na zasadzie opływu wewnętrznego czy coś takiego. Jedno z drugim zaraz zepsuje dyszę czy coś i będzie po pokazach, albo wybrakowane pokazy bez jakichś światełek. Takie dysze mają też koło Zalewu raptem pół godziny dalej (normalne miejsce kąpielowe). Tylko trzeba zapłacić a to się Grażom nie podoba. Lepiej za darmo w fontannie. Pomijam już fakt, że początek wakacji wcale ciepły nie jest. Bo jeszcze jakby te dzieci latały w tej fontannie przy 35*C to można by było uznać, że z troski o zdrowie i życie się schładzają...[/QUOTE]
Aha. Ale i tak mi się podoba. Podobnie jak leżenie i piknikowanie na trawnikach (w Polsce dopiero za parę lat, bo teraz trawniki zagównione). |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Juz mi szkoda tej naszej fontanny.
Wysłane z lasu
#87 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74777316]Nie no jasne, jeszcze Janusza na kocu, w samych slipach brakuje i z piwskiem w ręce ![]() ![]() Jednym przeszkadza Pan bez koszulki i ma prawo, a jak innym przeszkadza matka karmiąca z piersią na wierzchu to rada jest natychmiastowa - nie podoba się, nie patrz. ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Niestety rada "nie podoba się, nie patrz" to nie jest dobra odpowiedź na facetów bez koszulek w mieście. Przykre, że ktoś tak pisze, właśnie przez takie przyzwolenie mamy coraz większą dzicz i widoczne oznaki braku kultury na każdym kroku. Facet z gołym torsem może chodzić po plaży albo na własnym podwórku, ale nie po ulicy/w środku miasta. Takie są zasady dobrego wychowania, kultury, warto myśleć o czymś więcej niż czubku własnego nosa...
Te dzieci przy fontannie mi nie przeszkadzają, ale jeśli rzeczywiście jest to obieg zamknięty to raczej powinien być zakaz moczenia się w tym miejscu. Co do matek karmiących to szczerze mówiąc też nie rozumiem wystawiania cyca na widok publiczny, można to zrobić dyskretnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
Ja mogę przytoczyć kilka komentarzy. Są to komentarze z fb i dziennika wschodniego:
-Wczoraj to nawet stało dziecko w pampersie i nie nie było to specjalny pampers do kąpieli. Obrzydliwe. - Malutkie dziewczynki (max rok) goluśkie się kąpały w tej brudnej mętnej wodzie. - Dokładnie Mam takie samo zdanie szybki spacer w strumieniu wody w upalny dzień ok fajna sprawa ale to co się tam dzieje to cyrk na kółkach ;/ - Fontanna to ozdobny element architektury, a nie basen rekreacyjny. Kim trzeba być, by tego nie zrozumieć? - Dikładnie! Ja rozumiem gdy dziecko przechodzi przez fontanny te wzdłuż chodnika czy tą pod pedetem (analogicznie w Zamościu) Woda tryska prosto z chodnika dziecko przejdzie chwilę pomoczy nogi i super - sama pozwalam na to córce. Ale to miejskie kąpielisko w fontannie dla mnie jest co najmniej niesmaczne...Gdy chcę żeby dziecko się wymoczyło i wybawiło w wodzie to je zabieram nad jezioro ewentualnie na basen a nie do fontanny. - ja rozumiem, siasc na murku i pomoczyc stopy w wodzie, ale latac w samych gaciach po fontannie w srodku miasta to przesada (to tyczy sie i dorosłych i dzieci, tym bardziej w pampersach) no ludzie, kurna, znajcie umiar. - Tez uważam ze fajnie żeby dzieci tam pochodziły pobiegaly pomoczyly nogi ale dzieci były w strojach kąpielowych a to nie basen - Zgadzam się w 100 %. Od kąpieli jest basen, zalew a nie fontanna. Jest to zwyczajnie obrzydliwe i sanitarno epidemiologicznie naganne. Gdzie jest sanepid? A co jak jakieś dziecko zachłyśnie się wodą? - i nawet w strojach kąpielowych przychodza z recznikami , a na ławkach zamiast siedzieć jest zrobiona ,,suszarnia,, wyglada to nie stosownie. był jeszcze jakiś, że pani w staniku i stringach się kąpała ![]() jedna pani wstawiła zdjęcie złamanej nogi bo tak tam ślisko a chodziła tylko po murku... serio myślicie, że to odpowiednie miejsce na zabawę dzieci? ktoś inny napisał, że wystarczy, że się jakieś dziecko poślizgnie, głowę rozwali i krew znajdzie się w wodzie... to nie jest miejsce przystosowane do takich zabaw. Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-06-19 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.