![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
[QUOTE=Sandija]Dżizas, kto pisał o rozczesywaniu włosów na sucho?
![]() U mnie by to nie przeszło, a w życiu> ja od razu mokre rozczesuję rzadkim grzebieniem, takim, co to pięć ząbków na krzyż ![]() Niech bedzie, ze Dżisas, ![]() ![]()
#62 |
Zadomowienie
|
Fajny wątek, porobiłam sobie notatki i po przestudiowaniu KWC wyruszę na zakupy.
Jako że diet nie stosuję, a bez białego pieczywa, ziemniaków i makaronu nie wyobrażam sobie życia, skupiam się na tańcu (oczywiście salsa) oraz ćwiczeniach jogi. Obie formy ruchu sprawiają, że rozpiera mnie energia, poruszam się lekko i z gracją (tak sądzę ![]() ![]() Mój patent na bycie NAJ: zawsze chodzę z podniesioną głową i patrzę innym prosto w oczy.
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Gość
|
Ajaja,kolejne kosmetyki, których jeszcze nie oceniłam
![]() Monigo, odżwyka dla mnie była przeciętna - o wile gorsza od Złotej Linii Pantene czy O&O Fructisa, taka na poziomie L'Oreala z hipermarketu - Matrix tyż Lorealowski ![]() Natomiast szampon przyklapywał mi wlosy na następny dzień i w ogóle przetłuszczał. W sumie oprócz pięknego zapachu niewiele robił - 2*,nie 1*, bo nie wywołał łupieżu czy podrażnienia. Bardzo lubię ich produkty do stylizacji, ale te szamponiasto-odźywkowe -niet ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czyli pianke można kupowac? Nie robi klapy, skorupy, sianka, tudziez nie skleja wszystkich wlosów tworzac efektowny, ale kołtun? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Tak sobie czytałam, czytałam i nie znalazłam w żadnej odpowiedzi zachwalania wazeliny - a jest co zachwalać
![]() Po zimie miałam przestraszliwie suche łapki, stópki i usteczka - biała wazelina Ziaji za 3 złote w pierwszym lepszym sklepie zdziałała cuda! |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
tak mi się jeszcze skojarzyło, skoro o biodrówkach wolno pisać, to ja także dorzucę coś nie całkiem kosmetycznego
: kostka czekolady do buzi, i od razu buźka uśmiechnięta i rozpromieniona ![]() ![]() Na mnie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Gość
|
Oj, nie
![]() Ja nie cierpię wazeliny. Ani na usta, ani na łapki, ani na stopki - u mnie doraźnie natłuszcza. |
![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co ja jeszcze robię: - Latem lodowate prysznice, zimą ciepłe. (Nie lubię naprzemiennych) ![]() - Na suche usta wazelina kosmetyczna. Ale do kąk odradzam, mogę za to polecić mleczko Avene 50+ - cudownie nawilża. - Masaż skóry kostkami lodu/ mrożoną zieloną herbatą - Rumianek na odchudzanie ![]() - Mięta zawsze i na wszystko (dla mnie to najwspanialszy dar niebios ![]() - Malowanie paznokci - poprawia humor jak nic innego - Zdrapywanie lakieru z paznokci zamiast wyciskania syfków (U mnie skutkuje i pozwale przetrwać okresy oczyszczania się mojej skóry) - Łykanie witamin, tranu i bratka w tabletkach. Chyba już wszystko ![]()
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Chyba któras z Was pisała już o nakładaniu odżywki do włosów na jakis czas przed myciem. Potwierdzam, działa fantastycznie
![]() ![]() Własnie dzisiaj spłukiwałam sobie włosy przez jakieś 3 minuty lodowatą wodą. Brrrr musiałam stać z głową na dół, bo nie mogłam znieść tych kapiacych lodowatych strumyczków wody ![]() ![]() Aaa i zapomiałam o moim debeściarskim, super nawilżajacym kremie do rak Ziaja Kozie Mleko, uwielbiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
To ja jeszcze dodam codzienne masaze nog gabka (mam taka 2 strona anty-celluitis)pod prysznicem jakies 10 min jak mam czas.Ostatnio dodaje tez juvit-c do balsamu czy olejku jak smaruje nogi , i szczerze nozku mam super nawilzone i gladkie
![]() Czesto na noc nakladam na glowe olejek rycynowy na to chustka i spac. Raz w tyg mocze paznokcie w cieplej oliwie z olejkiem rycynowym. Na dobry humor robie sobie kapiel z dodatkiem olejku pomaranczowego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Mój patent na nawilżone ciało:
nie wycieram się ręcznikiem po wyjściu z wanny - na zupełnie mokrą skórę nakładam oliwkę dla dzieci a na nią balsam - zawijam się w ręcznik i chodzę tak umazana aż nawilżacze się wchłoną ![]() Poza tym: 1. Mieszanką sporządzoną z kremu Scholla z łoju z jelenia i witaminy E w kroplach (trzymam ją w lodówce!) smaruję stopy - zakładam bawełniane stopki, udało mi się kupić coś takiego u kosmetyczki, rewelacja ![]() 2. Na ręce Linomag i witamina E + rękawiczki 3. Często zasypiam z maseczką nawilżającą na twarzy, 4. Wypijam 2 butelki wody i około litra zielonej herbaty dziennie, 5. Unikam cukru, 6. Często noszę spódnice ![]() 7. Ooooooooo - ważna rzecz, do której kiedyś nie przywiązywałam wagi - bieliznę zawsze kupuję w komplecie. Kiedyś często zdarzało mi się kupić tylko biustonosz, na dół szkoda mi było pieniędzy. Błąd ![]() 8. Uśmiecham się jak najczęściej 9. Nie oszczędzam rzeczy na lepsze okazje - po mleko idę pachnąc ulubionymi perfumami, podobnie jest z ubraniami |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
![]()
Moje patenty na bycie NAJ:
- często się śmieję, a uśmiecham sięprawie non-stop, nie boję się zmarszczek mimicznych od śmiania, ponieważ one dodają mi tylko uroku, TŻ powtarza mi, że dla Niego jestem Miss Uśmiechu ![]() - tak jak Mona Lisa chodzę z podniesioną głową i patrzę ludziom w oczy, - piję dużo wody mineralnej niegazowanej, poza tym staram się zdrowo odżywiać: zawyczaj ciemne pieczywo (od czasu do czasu jasne), jem dużo warzyw i owoców (zwłaszcza jabłek), nie piję nic słodzonego, unikam nadmiaru cukru i tłuszczu, piję dużo chudego mleka, raz na kilka dni jem 1 kostkę gorzkiej czekolady, poza tym unikam słodyczy i ciat (wyjatek robię na urodzinach swoich lub Przyjaciół, jednak wtedy nie objadam się słodkościami tylko wybiram sobie 2-3 przysmaki i rozkoszuję się nimi), jem też dużo jogurtów, - codziennie jedna z tych czynności: tańczę sama lub z TŻ-em, ćwiczę, biegam z Przyjaciółką, gram w siatkówkę z Pryzjaciółmi, - noszę spodnie które optycznie wydłużają moje nogi, - dbam o dłonie, krem do rąk mam zawsze przy sobie, wszka dłonie to wizytówka kobiety, - stopy smatuję maścia z witaminą A, potem zakładam skarpetki - rano są mięciutkie, - często nawilżam usta, - włosy myję delikatnym szamponem, potem spryskuję odżywką bez spłukiwania, szampon spłukuję letnią wodą, ale postaram sie przekonać do zimnej, - codziennie rano stosuję filtry, a potem matowię je "domowym puderkiem brązujacym" skrobia+cynamon - mojej twarzy abrdoz to służy, - na noc: retinal, BHA lub nawilżacz w zależności od dnia, - chodzę i siedzę wyprostowana, - staram się nie przejmowac drobiazgami, dzięki czemu rzadko się stresuję, - czytam Wizaż i wciąż szukam kolejnych patentów, - ja również jak Sandija ![]() ![]() EDIT: - stosuję Antidral od jakiegoś czasu i zapomniałam co to mokra bluzeczka pod pachami ![]()
"Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alchemiczka :D Czas edycji: 2006-05-10 o 19:42 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a może wlasnie opiszemy sobie stricte sposoby dbania o włosy? Pare sposobow juz wypłyneło i jak widac służą nam
![]() ![]() Więc co stosujecie? ![]() Mnie najlepiej służy ten http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=5395 Ale ta cena ![]() ![]() ![]() A moze znacie fajne firmy, ktore maja dobre kosmetyki za sensowne pieniadze? A tyle jest teraz tego na rynku, ze sprawdzenie wszystkiego samemu, chyba nie jest mozliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Gość
|
Ja z tańszych specyfików do włosków lubię szampony Ziai, zwłaszcza ten z olejkiem rycynowym - ładnie pachnie, miło się pieni, nie wysusza włosów ani skóry głowy nie podrażnia, a włoski po nim są takie anielskie: lekkie, puszczyste, b. kobiece - jak go mam na stanie, to zawsze myję nim głowę, kiedy planuję mieć loki czy fale, wtedy się sprawdza
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam bzika na punkcie wyglądu włosów
![]() ![]() Lubię szampon Fitomedu dla włosów suchych. A odżywka... najlepsze, moim zdaniem, to ta ze złotej serii Pantene Pro-V. I jeszcze jedwab Bio Farouk - super nabłyszcza, o pielęgnacji nie umiem nic powiedzieć, bo nie jestem pewna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w ogóle Ziaja mi nie słuzy, a szkoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
to może coś bez SLSów?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze zapomniałam dodać, że po umyciu twarzy wycieram ją zawsze ręcznikami papierowymi. Kiedyś wycierałam buzię normalnym ręcznikiem, ale odkąd używam ręczników papierowych jest o niebo lepiej. Mniej niespodzianek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
In_ThE_ShAdOwS ładne zdjęcie w Avantarku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#87 |
Gość
|
Shad a ja przyznam, ze wolałam kociaka - ta zielona łączka, sam raz na wiosnę, tak opymistycznie było
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zuzywam drugą butle szamponu z chnininą Klorane na zmianę z szamponem z mango, tez korane. Mają slsy w składzie, ale nic mi się po nich niedobrego nie dzieje, a to już sukces. Shadi, fajny avatarek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
O, na pewno nie zdubluje, chociaż podobno każdy ma swojego sobowtóra
![]() ![]() A co do SLS-ów w szamponach. Akurat jeśli chodzi o włosy, to ja też raczej nawet wole te z niz bez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.