Regresja - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-07, 11:47   #61
jessy
Zakorzenienie

Dot.: Regresja

Dzięki aga

Natucha to nie jest żadna "Ściema", bo jak piszę szybko to nie zwracam uwagi na to, jak piszę. Przecinków też nie wstawiam. Od tego mam opcję edytuj, że jak już coś "pójdzie", to to potem poprawiam Nie widzę sensu, żeby się Tobie tłumaczyć, nie interesuje mnie to, czy uważasz mnie za analfabetkę, czy nie
P.S. Czy mam być wredna i wytknąć Ci, że nie dałaś przecinka przed "że"? Nie bądźmy małostkowi, każdy moze popełniać błędy, literówki etc. EOT
Stary 2006-05-07, 11:48   #62
Natucha24
Raczkowanie

Wezmę to sobie do serca i przeczytam na dobranoc. Tylko czym się różni brak wiedzy historycznej od braku wiedzy z ortografii?? no chyba mi nie powiesz, że to była literówka( dwa razy to samo słowo ), choć tak jest najłatwiej to wyjaśnić. Nie czepiałabym się gdyby Jessy nie jeździła po tej dziewczynie jak po łysym koniu!!!! mogła raz zwrócić uwagę i byłoby po sprawie, ale widzę, że im bardziej się ktoś tłumaczy tym dziewczyny bardziej atakują. I tak było w tym przypadku.
Natucha24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-07, 11:50   #63
aga01
Zakorzenienie

Jessy , nie ma za co

Co do regresji, to ja nie wierzę, że są jakieś inne wcielenia... Takich zabaw sama bym nie przeprowadzała, bo trochę się boję takich rzeczy i poza tym ... wcale mnie to nie interesuje...
- On? To samo co ja.
aga01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-07, 11:51   #64
zuzek9
Zakorzenienie

GG do zuzek9 Send a message via Skype™ to zuzek9

Natucha24 jejq a co za roznica... człowiek nie jest idealny...

ja czytałam kiedyś "życie po życiu" :P nie pamiętam czy całą książke ale była fajna
zuzek9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-07, 11:52   #65
aga01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natucha24
Wezmę to sobie do serca i przeczytam na dobranoc. Tylko czym się różni brak wiedzy historycznej od braku wiedzy z ortografii?? no chyba mi nie powiesz, że to była literówka( dwa razy to samo słowo ), choć tak jest najłatwiej to wyjaśnić. Nie czepiałabym się gdyby Jessy nie jeździła po tej dziewczynie jak po łysym koniu!!!! mogła raz zwrócić uwagę i byłoby po sprawie, ale widzę, że im bardziej się ktoś tłumaczy tym dziewczyny bardziej atakują. I tak było w tym przypadku.
Cytat:
7. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym.
Regulamin czyta się na "dzień dobry" zanim się zarejestrujesz...
- On? To samo co ja.
Stary 2006-05-07, 11:53   #66
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby22
Twoja wiedza historyczna jest żenująca.
a co to ma do rzeczy??

a tak w ogole to regresja kojarzy mi sie z jakims pojeciem z ekonomii
Stary 2006-05-07, 11:55   #67
jessy
Zakorzenienie

No popatrz dwa razy ta sama literówka, ale numer... W kominie zapisać
Szczerze? Wiedza historyczna kształtuje kulturę, także chyba należałoby ją posiadać. Jakiekolwiek wątpliwości to zapraszam na Pw, bo nie widzę sensu zaśmiecać wątku. Dla mnie EOT.

Do tematu: Ja również boję się hipnozy, wywoływania duchów etc na własną rękę. Za dużo się naczytałam na temat skutków "ubocznych". Jeżeli już to z doświadczoną osobą
Przepraszam autorkę wątku, oraz inne Dziewczyny, które były świadkami tej... kłótni Dziękuję jeszcze raz adze01 i zuzek9

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-07, 12:00   #68
zuzek9
Zakorzenienie

ja na własną ręke też bym się bała chyba..ale chciałabym wiedzieć kim byłam w poprzednim wcieleniu i w ogóle mnie to kręci cała psychologia muszę przeczytać te dwie książki co były tutaj jeszcze podane

jessy nmzc
Stary 2006-05-07, 12:01   #69
Aeterna
Zakorzenienie

Tak, ja widzę różnicę.

Pomijam publiczne piętnowania.

Ortografię znam bardzo dobrze (podobnie jak interpunkcję, i gramatykę - a przecinki przed ''i'' stawiam celowo - bo tak lubię, choć w szkole tego nie robiłam, bo nie mogłam. Nie jestem na polskim) - tego mi nikt nie zarzuci - a mimo to - błędy mi się trafiają. Olewam to.

Ale nie wiedzieć - o komorach gazowych, prysznicach, obozach - to jest, pewnego rodzaju - koszmar. Choć nie miałam zamiaru dokuczać Dziewczynie.

Tak, koszmar. Nieważności, niepamięci przede wszystkim. Ludzi starych traktuje się dziś jedynie jako pierników - a kiedy umrą już wszyscy, którzy wojne pamiętać mogli - kurz niepamięci pokryje coś tak błahego jak II WŚ.
Ale - w koncu - kto się dzisiaj przejmuje tym, co robił z ludźmi jakiś Iwan Groźny, albo przebiegiem Powstania Styczniowego.
Bardzo spłycam - nie uważam Ines-ki za gamonia. Za to mam nadzieję, że jest młoda - bo jeśli nie - no to się trochę skompromitowała, i tyle. Bardziej, niż ewentualnym błędem ortograficznym.
Co w szkole robi?

Można nie znać składu rządu - i wielu ludzi nie zna. Ale wypada wiedzieć, kto jest prezydentem Twojego kraju. To wiedza tego samego charakteru. Serce znajduje się po lewej stronie.
Podobnie jak wypada wiedzieć, jakie kraje z Twoim krajem sąsiadują np. - bo co jest stolicą jakiejś ''Albany'' albo co to są - głupie ''pataty' - no to rozumiem - wyższa szkoła jazdy .

A ortografię znają najczęsciej ci - którzy coś ''więcej'' czytają. A wiedzę można za to nabyć nie tylko z książek.
EOT.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-07, 12:06   #70
aga01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna
Tak, ja widzę różnicę.(...)
przepraszam, że skróciłam Twój post , ale nie chciałam takiego wielkiego cytatu wstawiać a zgadzam się z Aeterną w 100%.

P.S. no, no, no! Jeżeli chodzi o "pataty" ( takie słowko z jęz.hiszp. ) to akurat moja dziedzina studiów [ i nie studiuję rolnictwa ]
- On? To samo co ja.
Stary 2006-05-07, 12:07   #71
jessy
Zakorzenienie

Zgadzam się z Aeterną i dziękuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-07, 12:08   #72
kiciulka1985
Zakorzenienie

Aeterno zazwyczaj zgadzam sie z Twoimi wypowiedziami - tutaj nie moge. Chodzi o bledy a czytanie.
Czytam naprade duzo ale w zaden sposob nie wplynlo to na ilosc popelnianych przeze mnie bledow.r=0 w moim przypadku
Stary 2006-05-07, 12:16   #73
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulka1985
Aeterno zazwyczaj zgadzam sie z Twoimi wypowiedziami - tutaj nie moge. Chodzi o bledy a czytanie.
Czytam naprade duzo ale w zaden sposob nie wplynlo to na ilosc popelnianych przeze mnie bledow.r=0 w moim przypadku
Oczywiście, że wpływa.
Ilośc czytania wpływa (ze względy na pamięć) na to, jak piszemy. Co nie znaczy, że osoby nie czytające - nie moga pisać bezbłędnie. Za to łatwiej im o prawdopodobieństwo wpadki. Nie możesz zatem tego wiedzieć. bo i skąd. A gdybyś brzydziła się ksiązką - skąd wiesz - że nie robiłabyś błędów?

Jestem starsza od ciebie o 3 lata - czytam od 4 roku życia - ile wlezie. Żadne tam grochole, uściślając, choć to mniej ważne - i nie jedynie ''fikcyjne, za to pełne mądrości ksiązki''.
Im więcej czytam - tym większą niewiedzę posiadam.

Za to - głupia jestem?
Co z tego, że rzadko błąd zrobię - nie powiem, aby moja bezbłędnośc wynosiła 100 % - takiej odwagi nie mam. I wiesz co - jak czasem trafiam na swojego posta z rażącym (dla mnie zawsze) błędem - to no właśnie - błąd zauważam. Czym to wyjaśnić. Jedynie ignorancją? Dziwię się, że ''tak'' napisałam. Ale - napisałam. To mój post.

Dla mnie ortografia - no jest jakoś tam ważna - niemniej - nie patrzę przez pryzmat błędu - że ktoś ma wiedzę, lub jej nie ma.

Nie wystarczy ładnie pisać. Ja tam nie cenię ''gminnych kaligrafów''.

Za to, jak ktoś mi powie, że ziemia jest płaska - no to wyjdzie w moich oczach na tego, na kogo wyjdzie.

A przykład z patatami podałam, jako wyniesiony z geografii z 4 klasy szkoły podstawowej . Podobnie jak Albanę.
EDIT - ''dziś'' Albanię. Nim kogoś znowu zaboli .
Stary 2006-05-07, 12:25   #74
kiciulka1985
Zakorzenienie

Z tym ze ja czytam od ok 3 lat, wczesniej ksiazka sie brzydzialam.
Nie widze roznicy...
Stary 2006-05-07, 12:25   #75
zuzek9
Zakorzenienie

a ja sie zgodzę z Aeterną :P czytanie wpływa na pisownie i wymowe...przeciez w ksiazkach wystepuje ortografia i zapamietujesz jak to sie pisze..:P tak samo inaczej ukladasz zdania..
kiciulka1985 to moze na Twoja orografie nie wplynelo bo i tak dobrze pisalas? :P
ale odeszyłsmy od tematu :P
Stary 2006-05-07, 12:33   #76
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym ze ja czytam od ok 3 lat, wczesniej ksiazka sie brzydzialam.
Nie widze roznicy...
A ja nie czytałam Twoich postów sprzed 3 lat .

A to ciekawe.
Jak się zatem uchowałaś..? Nic..? Lektur też nie .
Skąd zatem tak dobrze znasz ortografię? Bo w mówieniu jej nie słychać.
Nauczyłaś się słowników na pamięć? Podręczniki wyryłaś..?
.

To talent. Władać językiem - nigdy go nie słysząc nawet .

A wracając do regresji...
Stary 2006-05-07, 12:38   #77
kiciulka1985
Zakorzenienie

ekhm... a kto powiedzial ze znam orografie? wcale tak nie uwazam.
i tutaj walnelas byka przeciez w podstawowce co chwila na polskim sa dyktanda... wcale nie trzeba siedziec z nosem w ksiazce zeby zalapac podstawowe zasady...
a co do lektur, czytalam streszczenia albo i wcale, jakos same posluchanie o czym bylo mi wystarczalo, zaden nauczyciel nigdy nie wykyl ze danej lektury nie czytalam
Teraz nadrabiam
Stary 2006-05-07, 12:53   #78
Kattarina
Zakorzenienie

To ja może, tak dyskretnie, do regresji powrócę
Chciałabym zapytać, jak panie zapatrują się na samą naturę "wcielenia".Cóż to właściwie się wciela, dusza?Jeśli tak, to czy dusza ma wspomnienia ?
Fascynuję się regresją od lat i nie mogę nadziwić się temu ,jak moje własne poglądy ewoluowały przez ten czas.Od niedowierzania, przez totalną fascynację, do pewnego rodzaju lęku, przed ogromem zjawiska.
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-07, 12:55   #79
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
ekhm... a kto powiedzial ze znam orografie? wcale tak nie uwazam.
i tutaj walnelas byka przeciez w podstawowce co chwila na polskim sa dyktanda... wcale nie trzeba siedziec z nosem w ksiazce zeby zalapac podstawowe zasady...
a co do lektur, czytalam streszczenia albo i wcale, jakos same posluchanie o czym bylo mi wystarczalo, zaden nauczyciel nigdy nie wykyl ze danej lektury nie czytalam
Teraz nadrabiam
Inteligentna bestia z Ciebie .
*
Wszystko jest względne. Mogę uważać, że znasz - skoro błędów nie robisz (no przecież już się tu znamy ) - i sama piszesz - błędy u mnie: r=0 .
Co do ortografii. Ja uważam, ze odmiana ''r na rz'' czy ''o na ó'' to jest niewiele , by powiedzieć, ze się ma wiedzę o ortografii - ale, co ważne - aby błędów nie robić.
Ja tam wiedzy o ortografii przesadnej nie posiadam. Niemniej uzywam jej ''prawidłowo''. Ty piszesz - nie mam wiedzy o ortografii, nie czytałam książek...
. Zwyczajnie się zdziwiłam zatem .

Rodzą się ludzie, którzy nie chodzili nigdy do szkoły - ale - wiedzą z matematyki (np i głównie) - imponują niejednemu wykładowcy z uniwerku. Sami do niej dochodząc, odkrywając na nowo to, co już odkryte.

Widocznie jesteś jedna na miliardy .
To powód do dumy .
Zresztą - no jesteś .

A regresja, moim zdaniem, ...
.
Stary 2006-05-07, 13:04   #80
kiciulka1985
Zakorzenienie

A ta regresja... nadal mi sie z jakims pojeciem ekonomicznym kojarzy... az pogrzebie po googlach zeby sie upewnic

no bylam blisko - w statystyce http://pl.wikipedia.org/wiki/Regresja_%28statystyka%29
przepraszam za zasmiecanie
Stary 2006-05-07, 14:24   #81
lullaby22
Zakorzenienie

Cytat:
a co to ma do rzeczy??
Kiciulka przykro mi ale nie chce mi się wałkować tematu na nowo.
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-07, 14:40   #82
ruda7816
Zakorzenienie

temat fajny,zagadnienie tez,ale ja nie wiem czy bylabym w stanie poddac sie hipnozie.no i pewne jest że na wlasna reke bym nie ekserymentowala tylko poszla do specjalisty.
poza tym to tak wierze i nie wierze w reinkarnacje.
jestem na etapie poszukiwan duchowych.
te ksiazki o ktorych piszecie ,czytalam wieki temu,zafascynowaly mnie ,ale teraz podchodze do tego z przymruzeniem oka.
pozdr,
Stary 2006-05-07, 14:52   #83
kate1991
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anett_

Piszesz o obrazach, które tkwią w pamieci, przywoływanych podczas hipnozy- napewno w wielu przypadkach tak jest Ale nie jeden raz psychiatrzy podczas seansów rozkładali bezradnie rece, wysłuchujac dzieci wprowadzonych w hipnozę, które bezbłędnie operowały obcymi językami, przedwiecznymi dialektami, które trudno byłoby opaować dziecku podczas oglądania telewizji
o wlasnie o tych jezykach byla mowa w tym co gdzies czytalam/slyszlam. ze ludzie mogli je gdzies przypadkowo uslyszec itp. i podczas hipnozy nimi mowili. czlowiek wykorzystuje tylko mala czesc swojego umyslu, nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego co pamietamy, umiemy, tylko na codzien tego nie wykorzystujemy
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-07, 18:51   #84
Ines-ka
Zakorzenienie

Co do tych języków to gdybym usłyszała kiedyś rozmowę dwóch japonek (w tym wcieleniu), to chyba bym podczas hipnozy nie mówiła biegle po japońsku?
Cytat:
nie wiem czy bylabym w stanie poddac sie hipnozie.no i pewne jest że na wlasna reke bym nie ekserymentowala tylko poszla do specjalisty
No właśnie też tak myślałam, ale dużo się słyszało o 'hipnotyzerach' którzy bladego pojęcia nie mają o tym. A taki sprawdzony hipnotyzer napewno bierze kasę za seans i to sporą (tak mi się wydaje...) Wiem że to co robię jest niebezpieczne i nieodpowiedzialne ale cóż.. Mam nadzieję że nigdy nic złego się nie wydarzy

Skończmy już z tym czepianiem się o historię i ortografię. To miał być wątek o regresji (powtarzam się )

Cytat:
Chciałabym zapytać, jak panie zapatrują się na samą naturę "wcielenia".Cóż to właściwie się wciela, dusza?
No właśnie to jest takie niedostępne, tajemnicze i skomplikowane że coraz bardziej chcemy to poznać

No i takie małe pytanko bo ja tutaj od niedawna na forum jestem Gdzie można zmienić ilość wyświetlanych postów na 100? Bo jakoś nie mogę tego znaleźć
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-07, 19:02   #85
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka
Wiem że to co robię jest niebezpieczne i nieodpowiedzialne ale cóż..
....
Stary 2006-05-07, 19:04   #86
Ines-ka
Zakorzenienie

Natka no co zrobić to takie moje małe uzależnienie Lepsze to niż alkoholizm czy narkomania
Stary 2006-05-07, 19:14   #87
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines-ka
Natka no co zrobić to takie moje małe uzależnienie Lepsze to niż alkoholizm czy narkomania
Nie sądzę, żeby porównanie do alkoholizmu czy narkomanii było adekwatne. Poza tym - nie wiadomo co Cię czeka w przypadku zabawy z hipnozją. I nie używałabym tu określenia uzależnienie - szczerze w to wątpię. Jak dla mnie to zwykła - wspomniana wcześniej przez Ciebie - nieodpowiedzialność. I bagatelizowanie tego, co może się wydarzyć (bo nie twierdzę, że się wydarzy - nie znam się na tym na tyle, nie wiem, jakie mogą być skutki takich zabaw). W każdym razie - podejście masz do tego bardzo niedojrzałe i to niedobrze, bo to NIE JEST ZABAWA.
Stary 2006-05-07, 19:18   #88
jessy
Zakorzenienie

Natko - najprostszy efekt uboczny niewłaściwie przeprowadzonej hipnozy to Syndrom Anastazji... Kurcze, dużo o tym czytałam i naprawdę Inesko - uważaj na siebie. To nie jest tak hop - siup, jak się może wydawać
EDTI: Natko - nie wiedziałam, ze jesteś z Wrocławia Odrazu raźniej
Stary 2006-05-07, 19:23   #89
Ines-ka
Zakorzenienie

Natka, nie traktuję tego jak zabawy. Może wcześniej traktowałam, ale teraz zmieniłam podejście. Nie bagatelizuję niczego, chociaż możesz tak wnioskować po mojej wcześniejszej wypowiedzi... Wszystkie pierwsze doświadczenia z regresją były w podstawówce (wieki temu), a ja bardzo od tego czasu się zmieniłam
Stary 2006-05-07, 19:25   #90
ruda7816
Zakorzenienie

zgadzam sie z jessy,inesko uwazaj na siebie!!!
to nie jest uzaleznienie.
to jest po prostu nieziemska ciekawość tego co zjawiskowe.
tylk oze czasem lepiej nie byc ciekawym...
pozdr,

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości