![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co zrobić by depilacja depilatorem mniej bolała?
ja osobiście włączam moją ulubioną muzę co pomaga mi się zrelaksowac. a po depilacji wcieram krem nawilżjaący i jest ok. z każdym razem jest lepiej bo dochodzi też kwestia przyzwyczajenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Cóż mi niestety nic nie pomaga, więc po prostu zaciskam zęby.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Mój pierwszy raz był również bardzo bolesny, ale urodziłam jedno dziecko co też nie było łatwe i miłe, a teraz to moje oczko w głowie i wiem że warto było cierpieć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Witam, a taka depilacja nie ma skutków ubocznych typu przebarwienia i wrastanie włosków?
Sporo się naczytałam na pewnym wątku, o tym jak dziewczyny nie mogą się pozbyć przebarwień wlaśnie po wrastających włoskach... co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale nie zawsze tak robiłam i zanim zaczęłam stosować moją metodę wrastały mi i robiły się małe blizny (= przebarwienia) które już zeszły od mojego "szorującego" mycia nóg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Witajcie używam depilatora od 2 lat
![]() a tak swoją drogą, jak wytrzymujecie depilację bikini i pach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
zamówiłam depilator... po przeczytaniu tych wypowiedzi, aż się boje go użyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja mam zamiar dzisiaj znowu spróbować depilatorem nogi więc do tego celu przygotowałam mały wentylator, żeby wiał mi na depilowane miejsca oraz słuchawki i bardzo głośna muzyka, żeby nie słyszeć tego zgrzytania
![]() Co do pach i bikini to do tych pierwszych stosuję raczej maszynki, ale plastrami też kiedyś próbowałam i szczerze mówiąc nie bolało aż tak jak myślałam. Ale trzeba je zerwać raz i szybko, bo czasami ręka się wyślizgnie i plaster jest do połowy nie oderwany i wtedy już jest ciężko. Co do bikini - plastry, choć nie idealnie na całej powierzchni. Aż taką masochistką nie jestem. Bardzo je sobie chwalę (do bólu można się przyzwyczaić) ale włoski mają tendencję do wrastania.. I jeszcze jedno, co słyszałam na temat tego, żeby depilacja mniej bolała : nie pić przed depilacją kawy. Pobudza ona krążenie krwi oraz komórki i są one bardziej czułe na ból. Mogę potwierdzić, że to prawda, bo kiedyś się zapomniałam i wypiłam kawę, a później depilowałam bikini. Auć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
moonlight20 a jakie plastry mogłabyś polecić do okolic bikini?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Witam!
Drogie panie, depilacja depilatorem wcale nie jest taka zła ![]() NIGDY nie kąpiemy się przed taka depilacją. Gorąca woda rozszerza naczynka! Moja rada : umyć /opłukać przed depilacją nogi zimną wodą i wytrzeć . Następnie używamy depilatora. Ból jest mniejszy, a jeżeli dodatkowo naciągamy skórę w miejscu depilacji, to juz naprawdę można wytrzymać. Tez się bałam ![]() ![]() Aby włoski nie wrastały, można tak , jak pewna pani wspomniała, przeciecierać nogi szorstką stroną gabki. Wiecie , że ten sposób jest dobry na rozstępy ? ![]() ![]() Życzę powodzenia w depilacji i wytrwaniu w bólu, z który z każdym następnym razem będzie mniejszy! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Od zawsze stosuję Joanna Sensual z łagodzącą oliwką. Przecinam je na mniejsze kawałki, żeby dopasować do bikini i rozgrzewam suszarką. A dodatkowa oliwka jest nieoceniona, łagodzi ból i oczyszcza skórę z klejących się resztek wosku. Bardzo je sobie chwalę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam depilator, przetestowałam iiiii jestem bardzo zadowolona
![]() Braun 5280-cudo ![]() Rękawicy chłodzącej nie używałam, pierwsza depilacja troszkę bolała, ale wystarczy mocno naciągnąć skórę i jest ok ![]() Depilowałam tydzień temu w czw. w sobotę przejechałam maszynką dla pozbycia się tych maleńkich, dziś mija tydzień a ja mam gładziutkie nogi ![]() ![]() Próbowałam pachy.. ale strasznie boli nie wspominając o bikini... więc tu pozostaje zainwestować w depilację laserową ![]() aaaa i po pierwszej depilacji miałam całe czerwone , podrażnione nogi... ale na drugi dzień zeszło i już jest ok ![]() Polecam depilację :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Kiedyś moja koleżanka(kosmetyczka) sprzedała mi patenty na znośniejszą depilację:
1. czas depilacji: im bliżej okresu, tym bardziej jesteśmy wrażliwe na ból. największą wytrzymałość na bol jest po okresie;po drugie im późniejsza godzina tym gorzej (zauważcie, że im bliżej wieczora tym np. bardziej odczuwamy przeziębienie, podnosi się temperatura jeśli jesteśmy chore)- najlepiej depilować się rano i popołudniu. 2.depilacja bikini depilatorem - etapami;jeśli za pierwszym razem ból jest nie do zniesienia to nie ma co na siłę się "rwać"i potem zrażać się tylko wpierw osłabić włosy: zrobić 1-2 depilację woskiem. Odrastające włosy są słabsze i depilator o wiele mniej sprawia bólu. Ja z powodzeniem stosuje te "patenty" i u mnie naprawdę skutkują (a mam już wiekowy depilator,). Ale pamiętajcie też, że najłatwiej depiluje się włosy ok 5 mm max. Im dłuższe, tym bardziej boli, urywa włoski i depilacja jest nieskuteczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez kayokosan Czas edycji: 2014-11-08 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Jestem po pierwsze depilacji i muszę przyznać, że nie było źle. Myślałam, że ból będzie nie do zniesienia, a było całkiem inaczej. Moja rada: napiąć skórę i do dzieła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
pamiętam swoja pierwszą depilacje depilatorem... myślałam że umrę z bólu
![]() tak strasznie bolało że więcej nie odważyłam się przyłożyć depilatora do nogi,depilator oddałam siostrze i tak upłynęło jakieś 7-8 lat w tym czasie przerabiałam kremy do depilacji,maszynki,plastr y i w końcu pastę cukrową ![]() zauważyłam że włoski po paście zaczęły odrastać jakieś takie inne słabsze i było ich mniej,pomyślałam sobie że zrobię jeszcze jedno podejście do depilatora załatwiłam z wizazowych wymian depilator ,taki stary model philips satinelle trochę się bałam ale w końcu odważyłam się przyłożyć do nogi jakież było moje zdziwienie gdy nie poczułam bólu a tylko delikatne hmm ukłucia?szczypanie? na pewno nie był to ból ![]() postanowiłam ,że skoro mnie nie boli to kupie sobie nowy własny depilator ale nie musiałam bo mężuś kupił mi na gwiazdkę braun silke pil 5 ten to już w ogole cudo zero bolu ,lampeczka,nakładka masujaca,rekawica chłodząca także ja polecam najpierw robić depilacje pasta cukrową,ona osłabi włoski wtedy depilacja depilatorem nie będzie bolała ![]() ![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
używam depilatora już pół roku. po kąpieli naprawdę boli dużo mniej.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Dostałam na gwiazdkę depilator i zachodzę w głowe czy coś nie jest nie tak bo mnie NIC NIE BOLI ;O Nic a nic ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Moze to stara i głupia metoda ;], ale albo warto mieć specjalne nawilżane chusteczki do użycia przed depilacją, albo użyć zwykłego spirytusu salicylowego odczekać chwile i działać. Ja sie depiluje od dawna i co prawda nogom daje odpocząć póki co, ale pod pachami daję rade. Wiadomo najlepiej po prostu robić to regularnie zeby się nie odzwyczaić ;] no i najważniejsze z najważniejszych miec dobry depilator, ja kocham Brauna może znajdzie ktoś tez coś dla siebie http://www.redcoon.pl/c08100200-Depi...olarki-damskie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
&amp;amp;amp;amp;amp; amp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;amp;amp; amp;amp;gt;&amp;amp;a mp;amp;amp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;amp;amp; amp;gt;&amp;amp;amp;a mp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;amp;amp; gt;&amp;amp;amp;amp;l t;br /&amp;amp;amp;amp;gt;& amp;amp;amp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;gt;& amp;amp;lt;br /&amp;amp;gt;&amp; lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br /><br /> Co to za depilator, który nie boli?&amp;amp;amp;amp ;amp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;amp;amp; amp;gt;&amp;amp;amp;a mp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;amp;amp; gt;&amp;amp;amp;amp;l t;br /&amp;amp;amp;amp;gt;& amp;amp;amp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;gt;& amp;amp;lt;br /&amp;amp;gt;&amp; lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br /><br /> &amp;amp;amp;amp;amp; amp;lt;br /&amp;amp;amp;amp;amp; amp;gt;&amp;amp;amp;a mp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;amp;amp; gt;&amp;amp;amp;amp;l t;br /&amp;amp;amp;amp;gt;& amp;amp;amp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;gt;& amp;amp;lt;br /&amp;amp;gt;&amp; lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br /><br /> &amp;amp;amp;amp;amp; lt;br /&amp;amp;amp;amp;amp; gt;&amp;amp;amp;amp;l t;br /&amp;amp;amp;amp;gt;& amp;amp;amp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;gt;& amp;amp;lt;br /&amp;amp;gt;&amp; lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br /><br /> &amp;amp;amp;amp;lt;b r /&amp;amp;amp;amp;gt;& amp;amp;amp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;gt;& amp;amp;lt;br /&amp;amp;gt;&amp; lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br /><br /> &amp;amp;amp;lt;br /&amp;amp;amp;gt;& amp;amp;lt;br /&amp;amp;gt;&amp; lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br /><br /> &amp;amp;lt;br /&amp;amp;gt;&amp; lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br /><br /> &amp;lt;br /&amp;gt;&lt;br /&gt;<br /><br /> &lt;br /&gt;<br /><br /> <br /><br /> <br /> ____________________ Na naszej stronie tylko okazje cenowe http://sofrecom.pl/pl/oferta/szkolen...wane-itil.html drożyzna to wirus. Edytowane przez KrystaWawa1962 Czas edycji: 2014-03-27 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dziś pierwszy raz użyłam depilatora Braun, udało mi się tylko łydki (jak na 1 raz to chyba nieźle?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.