|
|
#61 | |
|
🦄
|
Dot.: Takie małe pytanko- co to??
Cytat:
No właśnie chcę z tym gdzieś iść tylko nie wiem gdzie- czy dermatolog czy może ortopeda? I może ktos to miał, wie co to i jak to się leczy. Przydałoby mi się takie info
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli Cię to boli to jest to ostroga i ztym trzeba iśc do ortopedy, ale takiego najlepiej od stóp. Jak lezałam w szpitalu ortopedycznym to byli tam ludzie po operacjach tego. Potworny ból podobno jest. Na szczęście ja miałam co innego robione
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
nagniotek to właśnie to samo co odcisk
|
|
#64 |
|
🦄
|
No właśnie ja strasznie się boję tego długiego leczenia, ale to szpeci stopę strasznie. Tak mi się wydaje, że to robiło mi się od noszenia glanów
Ale w sumie mnie to nie boli, tylko wszystkie buty ścieram od wewnątrz w tym miejscu.
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
No to masz po prostu zwykły wałeczek stwardniałeś skóry własnie od ciagłego obcierania. Jak dawno temu nosiłam glany to też mi się takie coś zrobiło. Ale z glanów na szczęście już wyrosłam i nie mam już tego czegoś. Po prostu po jakims czasie zniknęło od szorowanie stópek pumeksem. Tobie też powinno pomóc.
|
|
|
|
|
#66 |
|
🦄
|
No właśnie mi nie znika ;( A glanów nie noszę już ze 2 lata... Poza tym to nie jest na pięcie tylko tak u góry, więc raczej nie wiem jak to trzeć pumeksem :P Mój dziadziu miał tzw. ostrogi (moja mama mówi, że to właśnie mam) i miał robione w "to" zastrzyki i nie mógł chodzić... Bleeeh
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Moze to byc otroga ,ale najlepiej isc do lekarza
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli jesteś zaniepokojona to idź po prostu do lekarza. Może najpierw lepiej do rodzinnego, a potem ewentualnie do ortopedy. Ale do takiego od stóp. Nie wiem skąd jestes, ale jakbyś była z lubuskiego albo okolic to mogłabym Ci polecić szpital i przychodnię w których się leczyłam. Tam się zajmują takimi sprawami.
|
|
|
|
|
#69 |
|
🦄
|
Wiesz... bardziej się denerwuję tym, że mi zrobią w to jakiś zastrzyk, będzie bolało i jeszcze będę unieruchomiona, a przecież wakacje!!! :P To mnie skutecznie odstrasza od jakichkolwiek lekarzy (ale się przełamię :P). Niestety- jestem z podkarpacia, ale u mnie w mieście pewnie też znajdzie się coś takiego.
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
To taka stwardniała skóra, mam coś podobnego, też od glanów. Pomagają regularne peelingi i kremy rozmiękczające, ale niestety, to nie znika całkowicie.
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Ewka nic sie nie boj wybierz sie na pedicure ale taki robiony frezarką.Dwa edicury i to "cos"
zniknie.Obiecuje.J ak cos zapraszam do mnie na pedicure ;-)
|
|
|
|
|
#72 |
|
🦄
|
Nelka a skąd jestes??
hehe
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam problem z butami, często mnie obcierają. Słyszałam, że dobre na stopy są te żelowe wkładki scholla (kosztują ok.20zł). Ja kupiłam sobie ostatnio super japonki na obcasie i mnie obcierają (tu przy dużym palcu a tym obok), nie wiecie jak na to zaradzić? Te paski są skórzane i sztywne i pewnie dlatego obcierają. Tymbardziej,że są na obcasie i noga idąc leci do dołu i bardziej obciera. pomóżcie! pozdrawiam, asia
|
|
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Kochane Wizażanki!
Problem mam od początku wakacji, albo i dłużej, lecz dopiero teraz wpadłam na pomysł poproszenia was o radę (gdzie ja miałam głowę ).Chodzi o moje stopy.... mam 2 problemy które nie dają mi spokoju, zupełnie nie mogę sobie poradzić. 1. Piety - od jakiegoś czasu mam duży problem z rogowaceniem, staram się często śćierać tartką, ale nie daję rady!!! Mam wrażenie, że pod skórą zrobiła mi się podeszwa.Zainwestowałam nawet w kremik scholla,ale bez skutków..... 2. Jakich butów nie założe (oprócz adidasów) zraz robią mi się pęchęrzyki z płynem i strrrrrrrrrasznie boli
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ratujcie!...moje stopy...
Mam taki sam problem- i niestety pomagało li tylko bardzo intensywne pielęgnowanie- czyli praktycznie codzienne peelingi, tarki, kapiółki i nawilżanie i natłuszczanie -nie przesadze jeśli powiem, ze przynajmbiej godzina dziennie - ech....
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
jest jakas masc i krem..nazywa sie jakoś tak Dernilan czy jakoś podobnie, zaleciła mi go własnie na pięty moja manikiurzystka, jest wersja na noc i na dzień, zapytaj sie w aptece to na pewno skojarzą, podobno bardzo dobre
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety...plas terki stale mam ze soba.. A pozniej im wiecej chodzisz w butach - przestaja obcierac
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej udaj sie do kosmetyczki, niech fachowe oko obejrzy twoje stopki. Napewno cos zaleci, poradzi.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Kosmetyczkę już zapoznałam z tym problemem, ale ona też za bardzo nie potrafi mi pomóc
. Piłowanie które mi robi(tak to chyba można nazwac)wystarcza niestety na krótko...
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://gulivere-polska.pl/ (strona nie jest zrobiona, a szkoda.) jak do nich napiszesz, to na pewno prześlą Ci ulotkę z opisem produktów. inna ciekawa rzecz to ich opakowania do kremów - słoiczki są całkowicie przykryte, a krem wydobywa się, przyciskając tą pokrywkę do dołu (taki dozownik) - b. higieniczne. samych kremów nie używałam (tylko samoopalacz, który nadawał odcień identyczny z naturalnym ale chyba już go nie ma w ofercie). a wracając do tych tarek, bo mam wrażenie, że odkąd je stosuję, skóra nie rogowacieje tak szybko, dłużej jest gładka (problem mam tylko w przypadku klapków - w ciągu paru dni mam po ich noszeniu skórę krokodyla, widocznie moje pięty nie lubią być obijane ).Ad. 2. Mam taki balsam przeciwko otarciom stóp Avonu i działa - tzn. naprawdę zapobiega otarciom. jest gęsty i tłusty, a więc buty nie odparzają stóp i nie ocierają, tylko ślizgają się po tym kremie. może smaruj stopy czymś tłustym? buty noszę tylko skórzane, skóra zawsze po pewnym czasie dopasuje się do stopy, tworzywo sztuczne raczej nie. |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuj może wcierać w stopy maść z wit. A albo olejek np. z orzecha wloskiego z dodatkiem wit A (taka z kapsulek w postaci palmitynianu retinolu) w ilości ok. 10.000 IU na 10 ml olejku. Wit. A stosuj na skórę na noc. Efekty - powinny być po kilku tyg. regularnego stosowania, o ile to nie jest jakaś choroba skórna.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
DERNILAN maść...polecam, przetestowana, nawet na pękających piętach i rogowaciejących łokciach mojego taty. Działa super, jest tania ok 7 zł w aptece. Jest kapitalana.
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
moja Mama tez ma problem z pekajacymi pietami i ostatnio juz w akcie rozpaczy kupila krem do pięt Vichy.Jest niestety mały- 30ml i dosyc drogi ,bo ok.28zl ale naprawde skuteczny
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Na moje zrogowaciałe pięty pomógł krem Lirene do stóp przesuszonych taki w zielonym opakowaniu
![]() Ostatnio jak byłam na pedicurze to pani kosmetyczka zapytała się mnie po co właściwie z takimi gładkimi stopami do niej przychodzę. No i od tamtej pory już nie przychodzę Zużywam już chyba piąte opakowanie tego kremu, a stan moich stóp wcześniej był naprawdę opłakany.
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Ja na moje stopy, jak przeżywają moment zała(mywa)nia (mnie) mam taka metodę. Po starciu stóp tarka, smaruję bardzo gruba warstwę kremu (dernilan i nowy vichy wygrywają) i teraz uwaga, brzmi śmiesznie, ale działa najlepiej: wkładam stopy owijam stopy folia (przeźroczystą) i na to zakładam skarpetki. Po takiej maseczce na noc, stopy są mięciutkie jak u niemowlaka
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
wielkie odciski
mam wielkie odciski twarde i grube na stopach.po śordku z przodu.jednym słowem miedzy palcami u nog a środstopiem.jak sie ich pozbyc?
|
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: wielkie odciski
Kup w aptece specjalny preparat do smarowania albo plasterki na odciski. Tez maialam ten problem.Uzywalam preparatu do smarowania, byl ok,ale niestety uzywanie go wymagalo systematycznosci(2 razy dziennie). Zycze wytrwalosci
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam... Po japonkach... Ale jakoś się zagoiły... Kąpiele nóg i te rzeczy
|
|
|
|
|
#90 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Polecam maść na odciski (tak się dokładnie nazywa), do kupienia w aptece. Używa się właśnie dwa razy dziennie. Mnie bardzo pomogła.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

Ale w sumie mnie to nie boli, tylko wszystkie buty ścieram od wewnątrz w tym miejscu.

hehe
).

ale chyba już go nie ma w ofercie). a wracając do tych tarek, bo mam wrażenie, że odkąd je stosuję, skóra nie rogowacieje tak szybko, dłużej jest gładka (problem mam tylko w przypadku klapków - w ciągu paru dni mam po ich noszeniu skórę krokodyla, widocznie moje pięty nie lubią być obijane