![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: dredy syntetyczne
oczywiście że jest inny sposób. Doszydełkować to można je do naturalnych dredów.
Jeśli chcesz do włosów doczepić dredy wplatasz je troche jak warkoczyki. (tutorial-http://www.ikandihairdesign.com/dread-extensions/double-ended-dread-installation/) Dredy syntetyczne można nosić około 3 miesięcy. Ich największą zaletą jest to że po wyplecieniu masz znowu swoje włosy ![]() sama nosze i robie syntetyczne dredziki od lat i jestem z nich bardzo zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Dot.: Syntetyczne dredy
a ja mam takie pytanie. jak nieco wybledzić zielonego, syntetycznego dreda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Dredloki
Witam!
Drogie wizażanki mam do was pytanie a mianowicie Czy z włosów syntetycznych można samemu zrobić dredloki? Jeżeli tak to w jaki sposób się je robi? Wiem że kupuje się gotowe robione fabrycznie, ale nigdzie nie mogę znaleźć koloru który by mi odpowiadał, dlatego chcę zrobić je sama o ile się da ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dredloki
Mozna. Robi sie tak jak normalne dredy, wygladaja lepiej niz te krecone fabrycznie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Witam, jestem chłopakiem i chce sobie doczepić syntetyczne dredy tak na próbę. Mam krótkie włosy dlatego 'kucykowanie' i 'warkoczykowanie' raczej na nic sie nie zda. Zamierzam doczepić sobie 10 dredów na potylicy [czyt. tył głowy] i myślę że zrobię to w taki oto sposób: kupie syntetyczne włosy, kolega zrobi mi z tego dredy, a potem to doszydełkuje. :PP Prosiłbym o radę czy lepiej kupić kogoś dredy czy zrobić sobie syntetyki
![]() tak poza tym nie patrzcie na moj nick xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
a jak długie masz włosy? bo to kluczowa sprawa i nic ci nie poradzę bez tej informacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
w większości sklepów sprzedają je długości 110 cm- czy można je jakoś skrócić nie niszcząc przy tym ich skrętu? ewentualnie mogę prosić o linka do sklepu gdzie mogłabym kupić o długości max 50 cm? (nie z allegro)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
można je ewentualnie skrócić ale to straszna robota, ja bym sie tego raczej nie podejmowała bo straszna strata czasu. a krótsze dredy można zamówić chociażby u mnie
![]() ale te dredy sklepowe po złożeniu mają 55 cm. no bo długość 110 cm jest podana jako całego jednego dreda a zazwyczaj są to dredy podwójne czyli patrzy sie na połowe długości (wplatasz we włosy dreda złożonego w pół) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
tzn tak: Moja włosy mają po około 6 cm. Ale kupiłem włosy i mój kolega skręcił z tego dredy. I to wygląda tak że po prostu robi mi minimalne dredy z gniazdami i doczepia te które zrobił z syntetyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
aha to tak doszydełkowuje, ale takie to chyba już na stałe? trzeba będzie obciąć żeby zdjąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Tak będzie trzeba odciąć żeby ich nie mieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
wszystko o dredach rowniez syntetycznych
reklama
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-07-13 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Dot.: syntetyczne dready
ja mam dreadlocki wplecione w moje włoski =). Do mycia po porostu rozplatam, wiem dużo z tym roboty, ale jakbym myła inaczej to by się moja mama wkurzyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
dredki można zrobić z włosów syntetycznych. tapirujesz skręcasz i musisz utrwalić to czymś ciepłym, ja to robię parownicą ale możesz też próbować z gorącą wodą lub żelazkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
możecie napisać coś o dredlokach? jak się je plecie? tak jak warkoczyki syntetyczne? zakańcza się gumką? jak się pielęgnuje? jak i czym myje? co jeśli się rozwalą? ile sztuk kupić by starczyło na całą głowę? proszę o możliwie szybką odpowiedź
![]()
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
no dobrze, wiem jak wpleść dredloka składając go na pół,ale gdy chcę wpleść takowego nie składając go to normalnie przykładam go do głowy i wplatam w warkocz,czy jak?
Bo ja z kolei trafiłam na takie ładne kolorki dredloków,ale tylko 55 cm no i jak go złożę to strasznie krótki będzie...i się pytam jak to zrobić,czy można tak jak mówię,bo pewna nie jestem a się boję,że potem nagle mi wyleci z tego warkocza gdzieś na ulicę:P Te składane na pół jakby stabilniejsze się wydają;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
jeżeli wiesz jak wplatać dredloka normalnie to wplecenie go tak żeby jeden koniec był dłuższy a drugi krótszy niczym sie nie różni. tylko nie wiem czy do końca o to ci chodzi ponieważ wtedy będą na głowie i długie i krótkie dredy
jeżeli chcesz go wpleść bez składania żadnego tylko jednym końcem żeby sie trzymał to dred potrzebuje na końcu pentelki w którą można włośyć włosy, taki dred trzyma się równie dobrze jak te składane na pół jednak nie kupisz takich normalnie w sklepie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie: tego dreda i warkocz trzeba związać np gumką do włosów? A co z resztą włosów niewykorzystanych? tak po prostu mają sobie zostać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
nie ma niewykorzystanych włosów, całe sie wplata z dredem
i spina się na końcu gumką, można też nitką ale wtedy gorzej sie rozplata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście mam naturalne dready.......myje sie je normalnie tylko weksza ilość szamponu schodzi xD a za to moja kumpela ma syntetyki i tez nie ma kłopotów z myciem czyli myje je normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Hej!
Chciałabym się dowiedzieć czy nie wiecie przypadkiem gdzie mozna zrobic dredloki w okolicach poznania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
![]()
naturalne czy wełnianą peruką. Jeśli naturalne w salonie będzie ciężko (kiedyś Kenzo i La Grand na zamówienie sprowadzali kręcących teraz nie wiem) najłatwiej będzie Tobie znaleźć kogoś kto robi i ma na to czas (choć ostrożnie jest wielu partaczy) Jeśli chodzi Tobie w wełnę albo, takie o jakichz dziewczyny pisały, to myślę ze większość salonów oferuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
A w okolicach poznania typu zielona góra czy coś? jestem zdesperowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
rozplatasz? O_o
to jak często je myjesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dredy syntetyCzne
3 tysiące!!!!!! to chyba jakiś żart
koszt dredów syntetycznych to zazwyczaj 300- 500 zł nie polecam ich doszydełkowywac bo po co niszczyć włosy dredki wplata się we włosy metodą warkoczykową i nosi do około 3 miesięcy najlepiej iść z tym do osoby która sie tym zajmuję i wie ile dredów należy wpleśc na włosy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
BAN stały
|
No mnie też powaliła ta cena. Kosmos!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
ale z drugiej strony jak fajnie by sie zarabiało przy takiej cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.