|  2009-03-31, 11:39 | #61 | 
| Raczkowanie | 

Dot.: dredy syntetyczne

oczywiście że jest inny sposób. Doszydełkować to można je do naturalnych dredów.  Jeśli chcesz do włosów doczepić dredy wplatasz je troche jak warkoczyki. (tutorial-http://www.ikandihairdesign.com/dread-extensions/double-ended-dread-installation/) Dredy syntetyczne można nosić około 3 miesięcy. Ich największą zaletą jest to że po wyplecieniu masz znowu swoje włosy  nic nie trzeba obcinać a włosy sie nie niszczą. sama nosze i robie syntetyczne dredziki od lat i jestem z nich bardzo zadowolona. | 
|     |   | 
|  2009-04-21, 16:22 | #62 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Dot.: Syntetyczne dredy

a ja mam takie pytanie. jak nieco wybledzić zielonego, syntetycznego dreda?

| 
|     |   | 
|  2009-04-22, 23:27 | #63 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Dredloki

Witam! Drogie wizażanki mam do was pytanie a mianowicie Czy z włosów syntetycznych można samemu zrobić dredloki? Jeżeli tak to w jaki sposób się je robi? Wiem że kupuje się gotowe robione fabrycznie, ale nigdzie nie mogę znaleźć koloru który by mi odpowiadał, dlatego chcę zrobić je sama o ile się da  prosiłabym o jakieś linki sklepów internetowych w których można kupić dredloki   | 
|     |   | 
|  2009-04-24, 00:31 | #64 | 
| Raczkowanie | 

Dot.: Dredloki

Mozna. Robi sie tak jak normalne dredy, wygladaja lepiej niz te krecone fabrycznie

| 
|     |   | 
|  2009-04-24, 13:40 | #65 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

dzieki   | 
|     |   | 
|  2009-04-25, 11:34 | #66 | 
				 | 

Witam, jestem chłopakiem i chce sobie doczepić syntetyczne dredy tak na próbę. Mam krótkie włosy dlatego 'kucykowanie' i 'warkoczykowanie' raczej na nic sie nie zda. Zamierzam doczepić sobie 10 dredów na potylicy [czyt. tył głowy] i myślę że zrobię to w taki oto sposób: kupie syntetyczne włosy, kolega zrobi mi z tego dredy, a potem to doszydełkuje. :PP Prosiłbym o radę czy lepiej kupić kogoś dredy czy zrobić sobie syntetyki   Pozdrawiam tak poza tym nie patrzcie na moj nick xD | 
|     |   | 
|  2009-05-03, 22:24 | #67 | 
| Raczkowanie | 

a jak długie masz włosy? bo to kluczowa sprawa i nic ci nie poradzę bez tej informacji    | 
|     |   | 
|  2009-05-03, 22:48 | #68 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-04 Lokalizacja: Warmia 
				 | 

w większości sklepów sprzedają je długości 110 cm- czy można je jakoś skrócić nie niszcząc przy tym ich skrętu? ewentualnie mogę prosić o linka do sklepu gdzie mogłabym kupić o długości max 50 cm? (nie z allegro)

| 
|     |   | 
|  2009-05-03, 23:08 | #69 | 
| Raczkowanie | 

można je ewentualnie skrócić ale to straszna robota, ja bym sie tego raczej nie podejmowała bo straszna strata czasu. a krótsze dredy można zamówić chociażby u mnie   (info na priv) ale te dredy sklepowe po złożeniu mają 55 cm. no bo długość 110 cm jest podana jako całego jednego dreda a zazwyczaj są to dredy podwójne czyli patrzy sie na połowe długości (wplatasz we włosy dreda złożonego w pół) | 
|     |   | 
|  2009-05-12, 20:56 | #70 | 
				 | 

tzn tak: Moja włosy mają po około 6 cm. Ale kupiłem włosy i mój kolega skręcił z tego dredy. I to wygląda tak że po prostu robi mi minimalne dredy z gniazdami i doczepia te które zrobił z syntetyków.

| 
|     |   | 
|  2009-05-12, 21:09 | #71 | 
| Raczkowanie | 

aha to tak doszydełkowuje, ale takie to chyba już na stałe? trzeba będzie obciąć żeby zdjąć?

| 
|     |   | 
|  2009-05-13, 18:59 | #72 | 
				 | 

Tak będzie trzeba odciąć żeby ich nie mieć   ale jakoś mi to nie przeszkadza :P ale sądzicie że lepiej jak już doczepić dredy syntetyczne (doszydełkować) czy normalne? i jak bardzo różnią sie one w wyglądzie? | 
|     |   | 
|  2009-06-03, 12:16 | #73 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

wszystko o dredach rowniez syntetycznych

reklama

Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2009-07-13 o 18:05 | 
|     |   | 
|  2009-06-25, 13:13 | #74 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Dot.: syntetyczne dready

ja mam dreadlocki wplecione w moje włoski =). Do mycia po porostu rozplatam, wiem dużo z tym roboty, ale jakbym myła inaczej to by się moja mama wkurzyła.

| 
|     |   | 
|  2009-08-07, 10:29 | #75 | 
| Raczkowanie | 

dredki można zrobić z włosów syntetycznych. tapirujesz skręcasz i musisz utrwalić to czymś ciepłym, ja to robię parownicą ale możesz też próbować z gorącą wodą lub żelazkiem   (chociaż tymi metodami jest zdecydowanie więcej roboty niż parą) | 
|     |   | 
|  2009-08-11, 08:56 | #76 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

możecie napisać coś o dredlokach? jak się je plecie? tak jak warkoczyki syntetyczne? zakańcza się gumką? jak się pielęgnuje? jak i czym myje? co jeśli się rozwalą? ile sztuk kupić by starczyło na całą głowę? proszę o możliwie szybką odpowiedź   dzięki 
				__________________ WarkoLki SyNteTyCZne   zaplatam ....   | 
|     |   | 
|  2009-08-12, 13:27 | #77 | 
| Przyczajenie | 

no dobrze, wiem jak wpleść dredloka składając go na pół,ale gdy chcę wpleść takowego nie składając go to normalnie przykładam go do głowy i wplatam w warkocz,czy jak? Bo ja z kolei trafiłam na takie ładne kolorki dredloków,ale tylko 55 cm no i jak go złożę to strasznie krótki będzie...i się pytam jak to zrobić,czy można tak jak mówię,bo pewna nie jestem a się boję,że potem nagle mi wyleci z tego warkocza gdzieś na ulicę:P Te składane na pół jakby stabilniejsze się wydają;D | 
|     |   | 
|  2009-08-13, 15:02 | #78 | 
| Raczkowanie | 

jeżeli wiesz jak wplatać dredloka normalnie to wplecenie go tak żeby jeden koniec był dłuższy a drugi krótszy niczym sie nie różni. tylko nie wiem czy do końca o to ci chodzi ponieważ wtedy będą na głowie i długie i krótkie dredy jeżeli chcesz go wpleść bez składania żadnego tylko jednym końcem żeby sie trzymał to dred potrzebuje na końcu pentelki w którą można włośyć włosy, taki dred trzyma się równie dobrze jak te składane na pół jednak nie kupisz takich normalnie w sklepie | 
|     |   | 
|  2009-08-28, 11:56 | #79 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

A ja mam pytanie: tego dreda i warkocz trzeba związać np gumką do włosów? A co z resztą włosów niewykorzystanych? tak po prostu mają sobie zostać?

| 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-08-28, 20:18 | #80 | 
| Raczkowanie | 

nie ma niewykorzystanych włosów, całe sie wplata z dredem i spina się na końcu gumką, można też nitką ale wtedy gorzej sie rozplata | 
|     |   | 
|  2009-09-01, 16:00 | #81 | 
| Przyczajenie | 

Ja osobiście mam naturalne dready.......myje sie je normalnie tylko weksza ilość szamponu schodzi xD a za to moja kumpela ma syntetyki i tez nie ma kłopotów z myciem czyli myje je normalnie     | 
|     |   | 
|  2009-09-25, 21:18 | #82 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Hej! Chciałabym się dowiedzieć czy nie wiecie przypadkiem gdzie mozna zrobic dredloki w okolicach poznania? | 
|     |   | 
|  2009-09-28, 14:22 | #83 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-04 
				 |  Dot.: Dredloki 

naturalne czy wełnianą peruką. Jeśli naturalne w salonie będzie ciężko (kiedyś Kenzo i La Grand na zamówienie sprowadzali kręcących teraz nie wiem) najłatwiej będzie Tobie znaleźć kogoś kto robi i ma na to czas (choć ostrożnie jest wielu partaczy) Jeśli chodzi Tobie w wełnę albo, takie o jakichz dziewczyny pisały, to myślę ze większość salonów oferuje

| 
|     |   | 
|  2009-09-29, 10:31 | #84 | 
| Raczkowanie | 

| 
|     |   | 
|  2009-10-04, 17:21 | #85 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

A w okolicach poznania typu zielona góra czy coś? jestem zdesperowana    | 
|     |   | 
|  2009-10-12, 23:08 | #86 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2009-10-13, 15:12 | #87 | 
| Raczkowanie | 

rozplatasz? O_o to jak często je myjesz? | 
|     |   | 
|  2009-10-13, 15:16 | #88 | 
| Raczkowanie | 

Dot.: Dredy syntetyCzne

3 tysiące!!!!!! to chyba jakiś żart koszt dredów syntetycznych to zazwyczaj 300- 500 zł nie polecam ich doszydełkowywac bo po co niszczyć włosy dredki wplata się we włosy metodą warkoczykową i nosi do około 3 miesięcy najlepiej iść z tym do osoby która sie tym zajmuję i wie ile dredów należy wpleśc na włosy | 
|     |   | 
|  2009-10-15, 09:55 | #89 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

No mnie też powaliła ta cena. Kosmos!    | 
|     |   | 
|  2009-10-15, 12:53 | #90 | 
| Raczkowanie | 

ale z drugiej strony jak fajnie by sie zarabiało przy takiej cenie    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Fryzury i styling | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Mi by się nie chciało za każdym razem zdejmować. Swoją drogą... co mama ma do tego?
 Mi by się nie chciało za każdym razem zdejmować. Swoją drogą... co mama ma do tego?