![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Dziewczyny jakiej firmy pampersy królują u nas na wątku ?? :P
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro tż zabiera mnie do kina w ramach pierwszego prezentu z okazji urodzin, które mam 2tyg.. Później bym raczej nie wytrwała. Ja mam zakupione dada i pampers premium care |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nowe mody kobiety mama macierzyństwo biustonosze biustonosz do karmienia piersią pielęgniarstwo karmienia 34-42c http://s.aliexpress.com/yE3e2Q7b (from AliExpress Android) No właśnie przyciasny. Ale jak wejdziesz w cała kategorie macierzyństwo i staniki to będą miseczki do wyboru i rozmiary. Jakościowo ten co przyszedł całkiem spoko. Gdzieś wyczytałam że jak się zamawia tak miesiąc przed porodem to trzeba brać miseczkę większą o jeden rozmiar , bo tak się zwiększa piersi i do tego wkładka ... Nie wiem ile w tym prawdy ale tak zrobię. Cytat:
I tak jak się załatwię przed wyjściem z domu, wyjdę, przejdę ze 100m i znów parcie. Albo przechodzi albo nie ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
38 tydz to w sam raz na rodzenie
![]() ![]() Maartik, ja lubie pampersy, i te happy, i z rosmana byly dobre.Dady mi nie podchodza, ale to juz dziecko zweryfikuje co zostanie, co sie zepsulo a co nie , tak jak napewno zmienily sie premium biale. Co to wydzieliny to tez mam jakos więcej ostatnio.. Zaraz wszystkie dostaniemy stresa 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Ja mam póki co tylko z dady. Tylko zastanawiam się które z dady lepsze bo są dwa rodzaje i niby niczym się nie różnią. Jak podpasują to zostanę przy Dada.
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Też się witam w nowym wątku, daleko już jesteśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Ale szalejecie z postami, jak tak dalej pójdzie to do porodowki będą jeszcze z dwa 😁😁😁
Ja tutaj nie mam jakiś specjalnych proszków osobno dla dzieci więc będę prala w poleconym przez inne mamy w Niemczech Persil sensitive. Ja ostatnio byłam pierwsza rozpakowana u nas na wątku więc bycie ostatnim razem w pierwszej trójce mi wystarczy. Teraz wiem, że też pewnie wcześniej urodzę ale mam nadzieję że ten skończony 37tc zaliczę. Ja na zgagę pijam wieczorem litrami mleko, bo tylko ono daje ulgę. Tak to w dzień lody albo jakieś herbatniki 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pampersy Dady i Babydream
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Ja za wyprawkę biorę się za tydzień jakoś, będę miała wózek to zacznę dokupywać co mi brakuje. Zdecydujemy jeszcze co z bujakiem, bo ten rozkładany mnie korci ze względu na to, że łóżeczko w sypialni będzie to pasuje mi coś do salonu do użytkowania przy starszym
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7660920 1]Tiny love absolutnie nie na noc! Kiepski materac. To jest dobre do wkładania w ciągu dnia jak chcesz mieć dziecko na oku, a jesteś na przykład w kuchni. Co do czegoś do spania nie pomogę, bo u nas tradycyjne łóżeczko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No własnie dlatego szukam czegoś innego, ta kolyska milly mally ma otwierany bok, czyli moze byc na noc jako przystawka do spania? Z tym ze poza funkcja kolysania nie ma nic innego. Widziałam kolysko, krzeselko dostawki, ale ceny kosmiczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7660920 1]Tiny love absolutnie nie na noc! Kiepski materac. To jest dobre do wkładania w ciągu dnia jak chcesz mieć dziecko na oku, a jesteś na przykład w kuchni. Co do czegoś do spania nie pomogę, bo u nas tradycyjne łóżeczko.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Kurcze a ktoś tu pisal na wątku że to jako gondola może być do spania i tak się ucieszyłam bo łóżeczko tu nie wejdzie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Pampers przynajmniej do 3
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tak myślę przecież są te kosze Mojżesza to jak gondola i mają jakieś materacyki i dzieci w tym śpią. Więc pomyślałam że może starczy taki materac dokupić i będzie ok. Ewentualnie coś jak turystyczne tylko mniejsze? O matko jaki problem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Ja mam ten sam problem, w pokoju u młodego stoi normalne lozeczko, ale chcialam jakas dostawke, tylko z wieksza iloscia funkcji, zeby pozniej ta dostawka sie jakos przydała po tych kilku poczatkowych tygodniach. Któras z Was ma może dostawkę w domu, albo alternatywę dla stacjonarnego łóżka, żeby mieć na początku dziecko przy sobie? Nie wiem już sama co mam kupic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Jestem
![]() Po szkole rodzenia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Karuzeli nie mam i mieć nie będę. Przy pierworodnej się nie sprawdzilo z karuzela, mata i chodzikiem.
Z sikaniem mam tak samo, cały czas się chce. W dzień to jeszcze do wytrzymania ale wieczorem to już nie😠 ile razy w ciągu godziny można wstawać z łóżka? 😤 Za tydzien mam wizytę to się dowiem kiedy cesarka. Chciałabym tak z 2-3 tyg przed terminem bo już nie idzie wytrzymać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam pampersy i babydream.
Macie takie uczucie jak idziecie, że łapie Was taki ból/klucie/ciagniecie, że nie jesteście w stanie zrobić kroku? Dziś mnie tak łapało na spacerze, a miejsca siedzącego oczywiście nigdzie nie bylo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Aleaa mnie spojenie czasem boli jak wstaje. W szyjce to aż tak nie pamiętam. A ten ból który opisałam to jak kolka, a jednak jakoś inaczej.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny na face jest strona tuti i tam mają przepiękne torby do wózków😍 cenowo przystępne od 65 do 130 zł. I sto razy ładniejsze od skip shop
Jezu zaraz zbankrutuje😯 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Skoro nowy wątek to może i ja się ujawnię.
![]() Chociaż podczytuję was od początku to dopiero teraz gdy jestem na l4 mam czas żeby coś napisać . Mam na imię Ewelina l.28 tp. mam teoretycznie na 4.10, piszę teoretycznie bo dwa lata temu też miałam być mamą październikową ale ze względu na pessar, małowodzie i złe przepływy urodziłam 13.09.Także teraz też się nie nastawiam że donoszę do końca.Zwłaszcza że mam już za sobą pobyt na patologii ciąży.Jak już wspomniałam to moja druga ciąża. Mam już syna Tymona teraz ma być dziewczynka ale imienia jeszcze nie wybraliśmy.W ogóle w porównaniu z pierwszą ciąża ta zleciała mi bardzo szybko ale to pewnie dlatego że do 32 tc pracowałam a po pracy zajmowałam się synkiem. Co do wyprawki to nie mam jeszcze nic kupionego poza łóżeczkiem i wózkiem ( X-lander X-cite-jakby ktoś potrzebował opini to chętnie się podzielę) bo te zostały mi po Tymonie.Ale planuję ogarnąć resztę do końca sierpnia. Czekam tylko na wypłatę z Zusu ![]() U nas bujaczek w ogóle się nie sprawdził bo mały darł się w wniebogłosy jak go wsadzaliśmy, teraz leży gdzieś w piwnicy muszę się tylko zmobilizować i zejść sprawdzić czy go szczury nie zjadły. Co do pieluch to w szpitalu używaliśmy pampersów ale młody ciągle się obsikiwał więc zmieniliśmy na dady i teraz też takie kupie.
#90 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Ogólnie u mnie ciąża przebiega bezproblemowo, wyniki okej - poza hemoglobina, stwierdzili anemię - dzieciaki rozwijają się prawidłowo. ![]() ![]() ![]() Za wszystkie z Was trzymam mocno kciuki i życzę rozwiązań ciąży jak najbliżej terminów! W zdrowiu i radości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.