Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-25, 15:51   #61
Maartikrk
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Dziewczyny jakiej firmy pampersy królują u nas na wątku ?? :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 15:59   #62
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiej firmy pampersy królują u nas na wątku ??

U mnie te niepopularne czyli z Lidla

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 15:59   #63
Akinom0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja też chodze często siku. Na sr ostatnio gin mówił, że to jeden ze zwiastunów porodu, pojawiający się u 'pierwiastek' (kto to wymyślił ) na miesiąc przed porodem. Jeszcze mówił o wiekszej ilości upławów i o czymś jeszcze, ale nie pamiętam. W sumie były 3 zwiastuny i wszystkie u siebie znalazłam...dlatego m.in. mysle, że nie dotrwam do terminu.

A kolejny zwiastun to, że same mi hybrydy ze stóp odpadają hehe. Dobrze, bo nie mam jak iść je ściągnąć.
Idąc tymi zwiastunami u pierworódek za miesiąc powinnam rodzić haha.. Mam nadzieję, że to tylko takie nijakie gadanie, bo jednak chciałabym wytrwać jak najdłużej

Jutro tż zabiera mnie do kina w ramach pierwszego prezentu z okazji urodzin, które mam 2tyg.. Później bym raczej nie wytrwała.

Ja mam zakupione dada i pampers premium care
Akinom0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:01   #64
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez anulka_l7 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku 😊

Witamy nową mamusię ☺ bardzo ładne imię dla córci ☺
Ja mam do prania proszki i płyny z loveli. Z perspektywy czasu żałuję, że wzięłam do białego i koloru, ale trudno, zużyje się. Na razie piorę bez płynu do płukania, żeby nie było zapachu.

Co do bujaczka też miałam kupować Tiny Love, ale okazało się, że dostaniemy jakiś od kuzynki Tż-ta, nie wiem jaki.

Joasiala to super wieści z wizyty 😃 trzymam kciuki, żeby malutka już nie zrobiła fikołka 😉

Katka, a mogłabyś podzielić się linkiem do tego stanika? Rozmiary normalne?

Tylko teraz będzie jakaś wyprzedaż i ceny poszły w górę

Nowe mody kobiety mama macierzyństwo biustonosze biustonosz do karmienia piersią pielęgniarstwo karmienia 34-42c
http://s.aliexpress.com/yE3e2Q7b
(from AliExpress Android)

No właśnie przyciasny. Ale jak wejdziesz w cała kategorie macierzyństwo i staniki to będą miseczki do wyboru i rozmiary. Jakościowo ten co przyszedł całkiem spoko.
Gdzieś wyczytałam że jak się zamawia tak miesiąc przed porodem to trzeba brać miseczkę większą o jeden rozmiar , bo tak się zwiększa piersi i do tego wkładka ... Nie wiem ile w tym prawdy ale tak zrobię.

Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Aguleekk ja tak mam od dwóch tygodni i jeszcze jestem w dwupaku, Spokojnie:P
Też wstaje z muszelki po siku i zaraz mam parcie, a tu ledwie kropelki dwie. Teraz robię tak,że jeszcze się poruszam w miejscu drugie siku i dopiero spłukuje

Coś wszystkie dziś drzemią widzę, przygotowujemy się tak

Ja tak samo. Czekam na dosikanie. Wczoraj myślałam że oszaleje, wciąż chciało mi się siku i po dwie krople, wkurzyłam się wlalam w siebie dużo wody i poszłam w końcu normalnie.
I tak jak się załatwię przed wyjściem z domu, wyjdę, przejdę ze 100m i znów parcie. Albo przechodzi albo nie

Cytat:
Ergonomia sikania, taki temat miałam na studiach. Musimy odpowiednio ustawić pęcherz by wyleciało wszystko dlatego sikanie na " malysza" jest anjzdrowsze,a jak chcecie kompletnie "wydalić "wszystko z pęcherza to właśnie poskakać( ale to nie w ciąży raczej). To tak jak z butelja, jak potrzepiesz nią to to co na dnie odejdzie i wszystko ładnie wyjdzie

Można też sobie jakiś stołek podłożyć pod nogi żeby je unieść i też się opróżni do końca, ja czasem się jeszcze jakby oprę brzuchem na nogach i wyleci więcej

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:02   #65
LitttleHope
Raczkowanie

38 tydz to w sam raz na rodzenie ja juz wam mowie , ze sie duzo rozpakuje
Maartik, ja lubie pampersy, i te happy, i z rosmana byly dobre.Dady mi nie podchodza, ale to juz dziecko zweryfikuje co zostanie, co sie zepsulo a co nie , tak jak napewno zmienily sie premium biale.
Co to wydzieliny to tez mam jakos więcej ostatnio..
Zaraz wszystkie dostaniemy stresa 😉

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:06   #66
migifigi
Wtajemniczenie

Ja mam póki co tylko z dady. Tylko zastanawiam się które z dady lepsze bo są dwa rodzaje i niby niczym się nie różnią. Jak podpasują to zostanę przy Dada.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Hehe ja x lat temu rozpakowalam sie jako 2 ale napewno moe donosze do terminu. Mowy nie ma. Ja juz wysiadam z dnia na dzien jeat gorzej. Jeszcz e te bole okresowe jal sie pojawiaja to sa naprawde mocne i tak trzymaja nawet po 15 sekund. Mysle ze od polowy wrzesnia mozna smialo rodzic
Macie juz karuzele?
Co polecacie? Bo chcialam cos i z projektorem odrazu i zeby miala duzo melodyjek. Ale ta np fisher price to jakos mi sie nie podoba te smoby znowu maja chyba duzo mnien opcji a cena ta sama😕

Ja w końcu poczytałam dużo opinii i zdecydowałam się na smoby.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:15   #67
Sylwia880
Raczkowanie

Też się witam w nowym wątku, daleko już jesteśmy dziewczyny, jestem właśnie na etapie wybierania kołyski, leżaczka, bujaczka...chciałabym mieć coś, do czego mogę włożyć dzidziaka na noc, zrobić dostawkę, ale żeby nie było bezużyteczne pożniej. Ten Tiny love byłby idealny, gdyby tylko był trochę wyższy. Nie wyobrażam sobie żeby polożyć dzidzię tak prawie na podłodze, a ja na łóżku wyżej. Znalazłam na allegro jedna kolyskę Milly Mally http://allegro.pl/kolyska-milly-mall...1-deae67b47c19 ale ta Tiny love oprocz bujaczka i lozeczka ma jeszcze fajna leżankę...doradzcie coś fajnego
Sylwia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-25, 16:16   #68
Aleaa_
Wtajemniczenie

Ale szalejecie z postami, jak tak dalej pójdzie to do porodowki będą jeszcze z dwa 😁😁😁

Ja tutaj nie mam jakiś specjalnych proszków osobno dla dzieci więc będę prala w poleconym przez inne mamy w Niemczech Persil sensitive.

Ja ostatnio byłam pierwsza rozpakowana u nas na wątku więc bycie ostatnim razem w pierwszej trójce mi wystarczy. Teraz wiem, że też pewnie wcześniej urodzę ale mam nadzieję że ten skończony 37tc zaliczę.

Ja na zgagę pijam wieczorem litrami mleko, bo tylko ono daje ulgę. Tak to w dzień lody albo jakieś herbatniki 😁

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:23   #69
Lynn
Zakorzenienie

Ja mam pampersy Dady i Babydream
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:23   #70
Aleaa_
Wtajemniczenie

Ja za wyprawkę biorę się za tydzień jakoś, będę miała wózek to zacznę dokupywać co mi brakuje. Zdecydujemy jeszcze co z bujakiem, bo ten rozkładany mnie korci ze względu na to, że łóżeczko w sypialni będzie to pasuje mi coś do salonu do użytkowania przy starszym

Stary 2017-08-25, 16:24   #71
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sylwia880 Pokaż wiadomość
Też się witam w nowym wątku, daleko już jesteśmy dziewczyny, jestem właśnie na etapie wybierania kołyski, leżaczka, bujaczka...chciałabym mieć coś, do czego mogę włożyć dzidziaka na noc, zrobić dostawkę, ale żeby nie było bezużyteczne pożniej. Ten Tiny love byłby idealny, gdyby tylko był trochę wyższy. Nie wyobrażam sobie żeby polożyć dzidzię tak prawie na podłodze, a ja na łóżku wyżej. Znalazłam na allegro jedna kolyskę Milly Mally http://allegro.pl/kolyska-milly-mall...1-deae67b47c19 ale ta Tiny love oprocz bujaczka i lozeczka ma jeszcze fajna leżankę...doradzcie coś fajnego
Tiny love absolutnie nie na noc! Kiepski materac. To jest dobre do wkładania w ciągu dnia jak chcesz mieć dziecko na oku, a jesteś na przykład w kuchni. Co do czegoś do spania nie pomogę, bo u nas tradycyjne łóżeczko.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-25, 16:31   #72
Sylwia880
Raczkowanie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7660920 1]Tiny love absolutnie nie na noc! Kiepski materac. To jest dobre do wkładania w ciągu dnia jak chcesz mieć dziecko na oku, a jesteś na przykład w kuchni. Co do czegoś do spania nie pomogę, bo u nas tradycyjne łóżeczko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

No własnie dlatego szukam czegoś innego, ta kolyska milly mally ma otwierany bok, czyli moze byc na noc jako przystawka do spania? Z tym ze poza funkcja kolysania nie ma nic innego. Widziałam kolysko, krzeselko dostawki, ale ceny kosmiczne
Stary 2017-08-25, 16:31   #73
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7660920 1]Tiny love absolutnie nie na noc! Kiepski materac. To jest dobre do wkładania w ciągu dnia jak chcesz mieć dziecko na oku, a jesteś na przykład w kuchni. Co do czegoś do spania nie pomogę, bo u nas tradycyjne łóżeczko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Kurcze a ktoś tu pisal na wątku że to jako gondola może być do spania i tak się ucieszyłam bo łóżeczko tu nie wejdzie..

Stary 2017-08-25, 16:34   #74
buzn
Rozeznanie

Pampers przynajmniej do 3

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:36   #75
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Kurcze a ktoś tu pisal na wątku że to jako gondola może być do spania i tak się ucieszyłam bo łóżeczko tu nie wejdzie..

Katka są takie małe łóżeczka, mnie korciło na początku, bo to 4w1 czy 5w1 i nie duże. Ale że mamy duże to mniejsze nam się nie przyda do salonu. A cena też nie była kosmiczna, bo coś ponad 100€.

Stary 2017-08-25, 16:38   #76
buzn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Tylko teraz będzie jakaś wyprzedaż i ceny poszły w górę

Nowe mody kobiety mama macierzyństwo biustonosze biustonosz do karmienia piersią pielęgniarstwo karmienia 34-42c
http://s.aliexpress.com/yE3e2Q7b
(from AliExpress Android)

No właśnie przyciasny. Ale jak wejdziesz w cała kategorie macierzyństwo i staniki to będą miseczki do wyboru i rozmiary. Jakościowo ten co przyszedł całkiem spoko.
Gdzieś wyczytałam że jak się zamawia tak miesiąc przed porodem to trzeba brać miseczkę większą o jeden rozmiar , bo tak się zwiększa piersi i do tego wkładka ... Nie wiem ile w tym prawdy ale tak zrobię.

Ja tak samo. Czekam na dosikanie. Wczoraj myślałam że oszaleje, wciąż chciało mi się siku i po dwie krople, wkurzyłam się wlalam w siebie dużo wody i poszłam w końcu normalnie.
I tak jak się załatwię przed wyjściem z domu, wyjdę, przejdę ze 100m i znów parcie. Albo przechodzi albo nie

Można też sobie jakiś stołek podłożyć pod nogi żeby je unieść i też się opróżni do końca, ja czasem się jeszcze jakby oprę brzuchem na nogach i wyleci więcej

Można podłożyć coś pod nogi. Ale czytalam,ze w ciąży nie należy podnosić zbyt ud. Tz. Lepiej by był zgięte najbardziej do 90 stopni. Że uda jak najdalej od brzucha, by nie naciskać. Ja ogólnie zawsze podkładalam coś pod nogi jak robilam " dwojeczke" wtedy wszystko ładnie wychodzi

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 16:52   #77
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Można podłożyć coś pod nogi. Ale czytalam,ze w ciąży nie należy podnosić zbyt ud. Tz. Lepiej by był zgięte najbardziej do 90 stopni. Że uda jak najdalej od brzucha, by nie naciskać. Ja ogólnie zawsze podkładalam coś pod nogi jak robilam " dwojeczke" wtedy wszystko ładnie wychodzi

Trzeba szukać swoich sposobów.
Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Katka są takie małe łóżeczka, mnie korciło na początku, bo to 4w1 czy 5w1 i nie duże. Ale że mamy duże to mniejsze nam się nie przyda do salonu. A cena też nie była kosmiczna, bo coś ponad 100€.

Grosz do grosza:p

Ale tak myślę przecież są te kosze Mojżesza to jak gondola i mają jakieś materacyki i dzieci w tym śpią. Więc pomyślałam że może starczy taki materac dokupić i będzie ok.

Ewentualnie coś jak turystyczne tylko mniejsze?

O matko jaki problem

Stary 2017-08-25, 16:58   #78
Sylwia880
Raczkowanie

Ja mam ten sam problem, w pokoju u młodego stoi normalne lozeczko, ale chcialam jakas dostawke, tylko z wieksza iloscia funkcji, zeby pozniej ta dostawka sie jakos przydała po tych kilku poczatkowych tygodniach. Któras z Was ma może dostawkę w domu, albo alternatywę dla stacjonarnego łóżka, żeby mieć na początku dziecko przy sobie? Nie wiem już sama co mam kupic
Stary 2017-08-25, 17:00   #79
holly123456
Rozeznanie

Jestem
Po szkole rodzenia dzis mialysmy chustowanie-czaaarna magia dla mnie

Stary 2017-08-25, 17:03   #80
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia880 Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam problem, w pokoju u młodego stoi normalne lozeczko, ale chcialam jakas dostawke, tylko z wieksza iloscia funkcji, zeby pozniej ta dostawka sie jakos przydała po tych kilku poczatkowych tygodniach. Któras z Was ma może dostawkę w domu, albo alternatywę dla stacjonarnego łóżka, żeby mieć na początku dziecko przy sobie? Nie wiem już sama co mam kupic
Kupiłam kołyskę 90 x 40. Też się na początku nastawiam na dostawke, ale zrezygnowałam, bo wydaje mi się mniej wygodna od zwykłego łóżeczka. No sama nie wiem... Ja potrzebowałam coś na parter właśnie jak w kuchni będę, żeby dzieciak nie był cały czas na kanapie.

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:06   #81
aniamelisa
Raczkowanie

Karuzeli nie mam i mieć nie będę. Przy pierworodnej się nie sprawdzilo z karuzela, mata i chodzikiem.

Z sikaniem mam tak samo, cały czas się chce. W dzień to jeszcze do wytrzymania ale wieczorem to już nie😠 ile razy w ciągu godziny można wstawać z łóżka? 😤

Za tydzien mam wizytę to się dowiem kiedy cesarka. Chciałabym tak z 2-3 tyg przed terminem bo już nie idzie wytrzymać.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiej firmy pampersy królują u nas na wątku ??

Ja mam dady i pampersy.

aniamelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:12   #82
Sylwia880
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Kupiłam kołyskę 90 x 40. Też się na początku nastawiam na dostawke, ale zrezygnowałam, bo wydaje mi się mniej wygodna od zwykłego łóżeczka. No sama nie wiem... Ja potrzebowałam coś na parter właśnie jak w kuchni będę, żeby dzieciak nie był cały czas na kanapie.

Na dole mam box taki drewniany, ale wlasnie przydaloby sie cos takiego jak 5 w 1 dostawka do lozka, bujaczek i lezanka. Obawiam się, ze maluchowi moze sie nudzic w boksie, wiec ten bujaczek by sie przydal czasami, zeby zniesc go na dól
Stary 2017-08-25, 17:16   #83
holly123456
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Hehe ja x lat temu rozpakowalam sie jako 2 ale napewno moe donosze do terminu. Mowy nie ma. Ja juz wysiadam z dnia na dzien jeat gorzej. Jeszcz e te bole okresowe jal sie pojawiaja to sa naprawde mocne i tak trzymaja nawet po 15 sekund. Mysle ze od polowy wrzesnia mozna smialo rodzic
Macie juz karuzele?
Co polecacie? Bo chcialam cos i z projektorem odrazu i zeby miala duzo melodyjek. Ale ta np fisher price to jakos mi sie nie podoba te smoby znowu maja chyba duzo mnien opcji a cena ta sama😕

Ja oglądalam ostatnio fajną karuzelke. Z projektorem i odglosami natury chyba,szumem itp. Jak znajde to wrzucę link.

Stary 2017-08-25, 17:21   #84
Aleaa_
Wtajemniczenie

Ja mam pampersy i babydream.

Macie takie uczucie jak idziecie, że łapie Was taki ból/klucie/ciagniecie, że nie jesteście w stanie zrobić kroku? Dziś mnie tak łapało na spacerze, a miejsca siedzącego oczywiście nigdzie nie bylo...

Stary 2017-08-25, 17:22   #85
adhoc
Zadomowienie

Cytat:

Macie takie uczucie jak idziecie, że łapie Was taki ból/klucie/ciagniecie, że nie jesteście w stanie zrobić kroku? Dziś mnie tak łapało na spacerze, a miejsca siedzącego oczywiście nigdzie nie bylo...

Ja tak mialam dwa razy. Zawsze z prawej strony i próbowałam oddychać przepona wtedy. Ale dziwne uczucie

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:24   #86
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Ja tak mialam dwa razy. Zawsze z prawej strony i próbowałam oddychać przepona wtedy. Ale dziwne uczucie

Nie sprecyzowalam. Takie uczucie jak przy pochwie/cewce. Szyjka mnie czasem kłuje ale to czuję głębiej, a tu tak plyciej...

Stary 2017-08-25, 17:26   #87
adhoc
Zadomowienie

Aleaa mnie spojenie czasem boli jak wstaje. W szyjce to aż tak nie pamiętam. A ten ból który opisałam to jak kolka, a jednak jakoś inaczej.

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-25, 17:27   #88
aniamelisa
Raczkowanie

Dziewczyny na face jest strona tuti i tam mają przepiękne torby do wózków😍 cenowo przystępne od 65 do 130 zł. I sto razy ładniejsze od skip shop
Jezu zaraz zbankrutuje😯

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:

W tej ciąży tak nie miałam. Ale w pierwszej tak i trafiłam na patologie z podejrzeniem przedwczesnego porodu.

aniamelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 17:39   #89
Libra2
Zadomowienie

Skoro nowy wątek to może i ja się ujawnię.
Chociaż podczytuję was od początku to dopiero teraz gdy jestem na l4 mam czas żeby coś napisać .
Mam na imię Ewelina l.28 tp. mam teoretycznie na 4.10, piszę teoretycznie bo dwa lata temu też miałam być mamą październikową ale ze względu na pessar, małowodzie i złe przepływy urodziłam 13.09.Także teraz też się nie nastawiam że donoszę do końca.Zwłaszcza że mam już za sobą pobyt na patologii ciąży.Jak już wspomniałam to moja druga ciąża. Mam już syna Tymona teraz ma być dziewczynka ale imienia jeszcze nie wybraliśmy.W ogóle w porównaniu z pierwszą ciąża ta zleciała mi bardzo szybko ale to pewnie dlatego że do 32 tc pracowałam a po pracy zajmowałam się synkiem. Co do wyprawki to nie mam jeszcze nic kupionego poza łóżeczkiem i wózkiem ( X-lander X-cite-jakby ktoś potrzebował opini to chętnie się podzielę) bo te zostały mi po Tymonie.Ale planuję ogarnąć resztę do końca sierpnia. Czekam tylko na wypłatę z Zusu .
U nas bujaczek w ogóle się nie sprawdził bo mały darł się w wniebogłosy jak go wsadzaliśmy, teraz leży gdzieś w piwnicy muszę się tylko zmobilizować i zejść sprawdzić czy go szczury nie zjadły.
Co do pieluch to w szpitalu używaliśmy pampersów ale młody ciągle się obsikiwał więc zmieniliśmy na dady i teraz też takie kupie.
Stary 2017-08-25, 17:43   #90
catiedove
Rozeznanie

Cześć dziewczyny . To i ja się ujawniam, bo czytam Was od dłuższego czasu, a oficjalnie przynależę do Listopadówek . Z racji tego, że ginekolog datę podał mi 2 listopad. Natomiast na USG w szpitalu pani doktor stwierdziła, że tp 31 październik. Nie opuściłam i nie zmieniałam jednak tamtej 'grupy' dziewczyn, ale za to zaczęłam podczytywać też Was.

Ogólnie u mnie ciąża przebiega bezproblemowo, wyniki okej - poza hemoglobina, stwierdzili anemię - dzieciaki rozwijają się prawidłowo. Dzieciaki, bo jestem w ciąży bliźniaczej czekam na dwóch chłopców.

Za wszystkie z Was trzymam mocno kciuki i życzę rozwiązań ciąży jak najbliżej terminów! W zdrowiu i radości .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości