![]() |
#61 |
zuy mod
|
Dot.: Mam dylemat - lecieć na Kubę z byłym czy jednak odpuścić.
Nawet jeśli to naprawdę nie widzę problemu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
no cóż, ja nie chciałabym, żeby dla własnej przyjemności ktoś robił nadzieję mi, i nie miałabym serca dla własnej przyjemności robić nadzieję komuś, kogo kochałam.
ta wycieczka to nie jest coś, co się już nigdy nie może powtórzyć, bo Kubę od przyszłego roku wycinają z planety i wysyłają w kosmos. to kwestia wyłącznie pieniędzy. bo teraz się trafiło taniej. niewyobrażalne jest dla mnie postawić wyżej hajs niż uczucia bliskich osób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
zuy mod
|
Ale to on sam sobie robi nadzieje, ona mu powiedziała wprost że nadziei nie ma.
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
to ona powinna być tą stroną, która logicznie myśli, bo miała więcej czasu na oswojenie się z myślą o końcu związku, to w niej uczucia wygasły. on nie przestanie pragnąć jak mu powiedziała nie. to nie jest jakiś cholerny przycisk, którym można dezaktywować miłość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta wycieczka jest bardzo dużo warta i serio, na miejscu tego faceta obraziłabym się, gdyby autorka nie pojechała, bo ma mnie za cielę, które nie rozumie co się do niego mói.
![]() |
![]() |
#66 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
no, to ty byś się obraziła i problem by się rozwiązał. a tymczasem on się nie obraża, tylko ma nadzieję, że do siebie wrócą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
zuy mod
|
Rozumiem że znasz tego faceta i wiesz co myśli.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
zuy mod
|
To są jej domysły.
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
byli ze sobą x czasu, mieszkali razem, on się coraz bardziej angażował, a że zerwanie było dla niego szokiem, to się wziął i raz dwa w dwa tygodnie odkochał i może jechać jak z kumpelą. no wiadomo.
^ to + jej domysły są dla mnie wystarczające. bije od was tak chłodna kalkulacja, że aż mnie ciary przechodzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT. Ile razy odpowiadamy dziewczynom tu na forum, że nic z tego chociaż "patrzy na mnie dziwnie, no ale nie pisze, nie dzwoni nie chce się umówić, ale przysięgam, że patrzy, widziałam. I przyjaciółka widziała. I znajoma powiedziała mojej kuzynce że widziała jak w niedzielę w kościele też patrzył."
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2017-09-07 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Moje domysły się sprawdziły.... Po południu napisał kiedy się spotykamy aby całkowicie dograć wyjazd.
Napisałam mu że ja tego wyjazdu wspólnie nie widzę i jeżeli chce to sprzedam mu bilety . On odpisał " powiedz że żartujesz , jak to przeczytałem to myślałem że dostanę zawału, nie rób mi tego to przecież nasza podróż marzeń . Znakomicie spędzaliśmy czas zwłaszcza na wyjazdach, więc nie wygłupiaj się , pojedziemy jak zwykli znajomi, bo tak cię obecnie traktuje" Ja napisałam ochłoń , przemyśl i wtedy spotkamy się i porozmawiamy co robimy.Nic nie odpisał. Najprawdopodobniej do rozmyśleń dołączył alkohol i od dwóch godzin wysyła mi wiadomości w których wyznaje mi miłość, wspomina itp. Teraz już jestem na 100% przekonana że nie chcę z nim jechać i krzywdzić go , bo nawet za trzy miesiące nic się nie zmieni a on będzie żył nadzieją na powrót a ja takiej opcji nie biorę pod uwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Po ile te bilety?
![]() ![]() Autorko, szkoda, bo wyjazd pewnie byłby niezapomniany. Myślę, że obecnie to oczywiste, że on jakąś tam nadzieję ma. Jesteście świeżo po rozstaniu, to Ty zerwałaś, on się nie spodziewał. A za 3 miesiące? On już może być po uszy zakochany w innej, a z Tobą utrzymywać wyłącznie przyjacielskie relacje. Dlatego ja nie rezygnowałabym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to brzmi jakby bardzo chciał, żebyś jechała. Ale czy dlatego, że myśli, że do siebie wrócicie, czy dlatego, że nie chce jechać sam, albo nie pojedzie sam, więc podróż przepadnie, to już nie wiem.
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
On pisze: "pojedziemy jak zwykli znajomi". Nawet jeżeli w głębi duszy ma nadzieje, to nie mówi ci "wiesz, będzie mi ciężko, nie wiem czy dam radę do tego czasu ochłonąć" itp. - ty to sobie dopowiadasz. Ja też bym się na jego miejscu wkurzyła, bo chcesz decydować za niego. On zdecydował się jechać nawet jeśli będzie to dla niego trudne. Jeśli nie chcesz z nim jechać, bo tobie będzie trudno, to nie jedź, ale nie zrzucaj winy na niego, że to przez niego, bo on źle patrzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
zuy mod
|
Dokładnie. To dorosły facet a nie dziecko i jeśli mowi, że mogą jechać jako znajomi to nie rozumiem czemu autorka ma myśleć za niego.
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Przez 3 miesiące będzie żył wspólnym wyjazdem, przez to rozstanie może być znacznie trudniejsze.
Cytat:
Wiem czym jest taki wyjazd. Mimo to nie chciałabym ranić osoby którą kiedyś kochałam. To okrutne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Gazela inteligencji
|
Przecież to jest zwyczajnie wkurzające, jak były ma nadzieję na ponowne zejście. Ja miałam z moim byłym spędzić gdzieś z tydzień czy 2 razem? Bo mieszkał za granica, a przyjeżdżał do mojego miasta. Nie wyrobiłam, denerwował mnie na każdym kroku, próbował mnie przytulać, całować... Mimo ze niby rozumiał, ze to koniec. Musiałam go poprosić, żeby poszukał sobie innego miejsca.
Co innego, jeśli rzeczywiście nie ma uczucia z obu stron. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, robię pass w tym wątku, chyba, że autorka jeszcze coś będzie pisać. mimo że macie czarno na białym, to i tak znajdujecie wymówkę za wymówką i standardowo niektóre z was próbują wplatać 'przykłady', które odciągają od tematu wątku, tylko po to, żeby dyskusja się kręciła. życzę wam miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
zuy mod
|
Po prostu może nie traktujmy faceta jak uposledzonego 5-latka, niech on podejmie sam decyzje.
![]() |
![]() |
#82 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
zuy mod
|
Jasne, ale nie na zasadzie "Bo może jemu będzie przykro".
![]() |
![]() |
#84 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
Jego decyzja jest jego decyzją owszem, ale czy nie widzicie, że nawet Autorka czuła się niekomfortowo z nim? I to spotykając się tylko na chwilę, żeby porozmawiać o wyjeździe. Nie chciała nawet patrzeć mu w oczy. Myślicie, że podróż w takiej sytuacji z byłym będzie komfortowa? Jeśli to ma być podróż marzeń, czyż nie powinna być idealna? A nie, lepiej wspominać podróż życia jako "to nie tak miało być" albo "cały czas myślałam o tym, że nie mogę mu spojrzeć w oczy"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś, już dłuższy czas po rozstaniu, pozwoliłam exowi w awaryjnej sytuacji przenocować u mnie. Nadużył niestety alkoholu, wyznawał mi miłość, próbował się do mnie dobierać, próbował mi grozić. Nie chciałabym takich atrakcji na wyjeździe, nawet wymarzonym. Zwłaszcza, że będziecie na siebie skazani, daleko od domu, 24 h na dobę razem przez pewnie kilkanaście dni. Byłabym tak bardzo wkurzona exem, że zabiłoby to moją radość z wyjazdu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Tez duzo podrozuję i rozumiem Twoj dylemat, jednak mimo wszystko nie jechalabym, zwlaszcza, że widzisz jaki on ma do tego stosunek, a wbrew pozorom czas do grudnia sszybko zleci i raczej nie masz co liczyć na to, że on będzie podchodzil do tego wyjazdu i do Ciebie zupelnie obojętnie. Jest duża szansa, że będzie Ci truł dupę przez caly wyjazd, co skutecznie Ci go obrzydzi. Moim zdaniem urlop to czas relaksu (patrz wątek wyjazdu z tesciami, hehe) i powinno się na niego starannie dobierać towarzystwo. Jak widać ten koleś nie jest jeszcze stabilny emocjonalnie na tyle by go brać na wyjazd- tam też przecież będzie alkohol i rozne sytuacje. A taka namolnosc jest strasznie męcząca, nawet jak jesteś w super kraju. Jestem przekonana, że on liczyłby na to, że do siebie wrócicie. Żaden porzucony facet, który kieruje się honorem, nie zgodziłby się na taki wyjazd krótko po rozstaniu. Duma by mu nie pozwoliła. Na Twoim miejscu jechałabym z kimś innym, ale nie rezygnowałabym z wyjazdu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Trudna sprawa. Gdybyście oboje chcieli tego rozstania to można by pojechac. Rozumiem, że to podróż życia i szkoda ją odpuścic, skoro jednak jak piszesz on rozstania nie chciał i nadal ma nadzieje to chyba bym nie jechała. Piszecie, że do grudnia może zakochac się w innej, ja akurat wątpię, bo to nie jest tak dużo czasu i raczej skoro nadal kocha to będzie żył marzeniami że ten wyjazd coś między Wami zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Więc hamuj z tym przekonaniem o własnej za☠☠☠istości. Pewnie codzinnie płacze do twojego zdjęcia i ma w swoim mieszkaniu ołtarzyć ku twojej czci. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.