![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 07
Witam wszystkie myślę ze najszczęśliwsze osoby pod słońcem, ja również mogę się przyłączyć. Jestem w 8 tygodniu i się strasznie cieszę, chociaż mam też mnóstwo obaw. W tym roku pisałam maturke, przeprowadzam się z chłopakiem na swoje mieszkanko, mam nadzieję, że sobie jakoś poradzimy ale nadal nie wiem jak to powiedzieć swoim rodzicom?!
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Siasiek GRATULACJE!! Witamy u styczniowych mamuś Myślę,że każda z nas ma jakieś obawy dot. ciąży. Nie martw się , jak bedziesz miała jakieś pytania to pisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Ja w pierwszej ciąży miałam ułatwione zadanie, rodzice dostali odpowiednie prezenty pod choinkę ![]() to było pod koniec 8tc a teraz po prostu powiedziałam mamie przez telefon ale ja jestem juz po 30-tce, więc raczej nie bałam się reakcji rodziców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no i rowniez pozostaje kwestia poinformowania mojej mamusi i jego rodzicow ![]() ![]() ![]() bedzie dobrze nie martw sie!nie jestes juz dzieckiem i napewno sobie poradzisz!!zawsze mozna przeciezliczyc na pomoc rodzicow przyjaciol ktorzy napewno w takim momencie Cie nie opuszcza!! jesczze raz gratuluje i ciesze sie ze jestes z nami!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a u nas znow jak makiem zasial
![]() mowcie cos ![]() ja ide na sniadanko mam ochote na budyn bo jakos trzeba wapnia dostarczac(mleka niestety nie lubie)a jogutry mi sie juz przejadly wiec teraz przezucam sie na jakis czas na budynie i kakao ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Ja codziennie na śniaanie jem musli, do którego dorzucam kilka suszonych śliwek i moreli (anemia). A potem cały czas coś podskubuję. Nie mam apetytu, ale mam wrażenie ,że od pustego żołądka mam mdłości. Więc skubię. Przebojem nr 1 są suche bułki, które notorycznie obgryzam ze skórki
![]() 20 czerwca jadę na badanie przezierności karkowej i test PAPPA. Ogólnie jestem jeszcze zmęczona , ale wydaje mi się ,że z każdym dniem jest zoraz lepiej. Marti - to niedługo czeka Cię ślub??? |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rzabbocop
|
Ja wczoraj byłam na USG i wszystko jest ok jak na razie. Lekarz znalazł coś co mogło być przyczyną plamień ale mówi, że to nie zagraża dziecku.
Maleństwo ma 16 mm ![]() 27 czerwca mam następne USG U mnie zjedzenie jogurtu czy czegoś podobnego nie działa, musi być coś co zajmie żołądek na dłużej bo inaczej za 5 minut znowu musze cos zjesć ![]() Ale budyń fajna sprawa, mąż przywiózł mi kilka opakowań z Polski, to zaraz sobie zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wyniki napewno bedziesz miala dobre wierze w to bo inaczej byc nie moze ![]() ![]() a co do slubu to juz rozmawialam z moim partnerem ale doszlismy do wniosku ze po porodzie jak dojde do siebie bo i tak w ciaze zaszlam przed slubem a na pokaz dla ludzi nie warto czegos robic wolimy po rozwiazaniu wtedy napewno bedzie o wiele bezpieczniej dla maluszka i wygodniej dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a jogurt stosuje jako dodatek gdyz na mnie rowniez nie dziala i musze cos porzerac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
kurcze dziwczyny ogladalam mecz i musialam uciekac z pokoju bo normalnie denerwowalam sie jak przed pierwsza wizyta u lekarza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Tez chcialam poogladac ale u mnie w domku mala impreza, ojciec jego bracia i znajomi z dziecmi. Mnostwo zapachow co mnie strasznie drazni, no i krzycza a tego tez nie lubie, ogolnie to nie lubie tlumow w domu a do swojego mieszkanka sie jeszcze calkiem nie wyprowadzilam bo jeszcze szafek w kuchni nie mam
![]()
#73 |
Rzabbocop
|
Dla mnie piłka nożna to nieporozumienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
ja kiedys tez nie lubialam ale moj Hubert zarazil mnie swoja pasja i ogladam razem z nim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
a co do slubu to juz rozmawialam z moim partnerem ale doszlismy do wniosku ze po porodzie jak dojde do siebie bo i tak w ciaze zaszlam przed slubem a na pokaz dla ludzi nie warto czegos robic wolimy po rozwiazaniu wtedy napewno bedzie o wiele bezpieczniej dla maluszka i wygodniej dla mnie
![]() U mnie z tym ślubem będzie podobnie. Wszytsko na opak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Siasiek a jak wyglada Twoja sprawa?poinformowalas juz rodzicow o ciazy?? buziaki dla wszytskich styczniowek ciezarowek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Rzabbocop
|
Dziewczyny my braliśmy ślub jak byłam w ciaży ale tylko ze względu na ubezpieczenie - małż pracuje w Angli a ja do niego jechałam. Dzięki temu nie musiałam płacić tutaj za opiekę medyczną i poród.
Gdybyśmy zostali w Polsce to raczej nie zdecydowalibyśmy się na ślub. Nasz ślub był bardzo skromny, byli moi rodzice i brat i mama małża + załapała sie jeszcze moja fryzjerka ![]() ![]() Po ślubie poszlismy na obiad do restauracji a potem do domku pakować sie na wyjazd ![]() A to co ktoś sobie o mnie myśli to juz nie mój problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wytrzymam i musze Wam pokazac swoj brzuch bo rosnie jak na drozdzach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
nooo, brzuszek już widać;-)))
Ale to dlatego chyba, że jesteś bardzo szczupła. Ja nie należę do chudzielców, więc nic a nic nie widać, a nawet koleżanka w pracy powiedziała mi dziś, że schudłam i na jakiej jestem diecie. Skwitowałam uśmiechem, że na żadnej, bo na razie nikt nie wie... |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do chudzielca to owszem jestem nim ![]() ![]() ![]() ![]() buziaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to juz masz z gorki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym w dzisiejszych czasach to nie budzi żadnych sensacji czy dziecko rodzi sie przed, po, czy wogóle bez ślubu!. Nikt nie rozdmuchuje i nie robi sensacji z tego powodu - i dobrze! A zresztą liczy się tylko to co łączy partnerów, jak sobie radzimy i jak sie dogadujemy z TŻ - czyż nie? Myślę że rodzice też tak myślą i będą z Wami w dobrych i złych chwilach ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i oczywiscie witam serdecznie wsrod styczniowych mam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
USG mam za tydzień w poniedziałek. To będzie 10 tydzień, więc się nie mogę doczekać i mam nadzieję, że już dużo zobaczymy. Wtedy też zaczynamy informować cały świat, więc zapowiadają się emocje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam wszystkie styczniowe mamusie
![]() postanowilam dolaczyc do Was, co prawda zalozylam wczesniej watek "lutowe mamusie 2007", ale to bylo przed 1sza wizyta u lekarza, termin mam na 21.01 ![]() wg wyliczen lekarza obecnie jestem dokladnie w 8tyg.7dniu ciazy ![]() ![]() ![]() ciesze sie, ze jest nas coraz wiecej na tym watku. buziaki ![]()
#87 |
Zakorzenienie
|
witam serdecznie kolejna styczniowa mamusie
![]() ![]() napewno wszytsko bedzie w porzadku i malec bedzie sie zdrowo rozwijal ![]() gratulajce i wsyztskiego dobrego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, we wtorek 13.06 mam pierwsze USG i przyznam że mam niezłego pierta. Jak zwykle martwię się na zapas..... ale cóż muszę jeszcze 2 dni wytrzymać ! .
Co do dolegliwości to o dziwo brzuszek nieźle mi się zwiększył (może dlatego to zauważyłam bo wcześniej miałam płaski ) poranne nudności staram się jakoś przetrzymać. A zresztą wstając nie mam czasu o nich myśleć bo co rano lecę do pracy. Dopiero w pracy staram się coś przekąsić. Gdybym rano chciała coś zjeść pewnie nie opuściłabym łazienki do 10.00. Poza tym czasem - najczęściej wiec zorami mam dziwne ukłucia w boku- mam nadzieję że jednak to nic poważnego. A.....i oczywiście ciśnieniemam za niskie - ale to ponoć lepsze niż gdybym miała za wysokie... Ale co tam! jakoś to przetrzymamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
No a ja znowu, choć też latam do pracy, muszę zjeść śniadanie, wbrew sobie oczywiście, bo w przeciwnym razie mam totalną jazdę: odruchy wymiotne z pustym żołądkiem. Tak zaczyna się każdy ranek, bo na celebrowanie suchara w łóżku naprawdę nie mam czasu...Wstaję, czuję jakikolwiek zapach i zaczynają się skurcze żołądka. Natomiast z pełnym nie wymiotuję, na szczęście...
Gorzej, bo od trzech dni mam migrenę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.