![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Wyższa Szkoła Filologiczna We Wrocławiu-ktoś zna??
Cytat:
I co dostałaś się na tą amerykanistykę (ja też jestem zainteresowana właśnie tym kierunkiem), czy zmieniłaś zdanie? Ja właśnie jutro chce isc na "dni otwarte WSF", ale jak mi sie spodoba, to chce juz zacząć naukę w 2010. Jestem bardzo ciekawa jakie sa przedmioty podstawowe i czy już na początku trzeba wybierać specjalizację (metodyczna, biznesowa i tłumaczeniowa)? nie wiem za bardzo czego dotyczy metodyczna ![]() Pozdrawiam i z góry dziękuję za informacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
hej laski ja tam studiowalam..co prawda niecaly rok ale powiem wam ze jest to extra szkola..moze i prywatna ale nie oszczedzaja nikogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
ja jestem na 3 roku zaocznych filologi angielskiej, nie powiem, uczyc sie trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
A powiedzcie mi, czy jest ktoś kto studiuje język+język? Chciałabym w 2010 zacząć anglistykę z językiem włoskim. Czy drugi język jest zawsze nauczany od podstaw? Ja włoski znam bardzo dobrze (codziennie się nim posługuję) i nie chciałabym się nudzić przez rok czy dwa
![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Moja kuzynka studiowała tam przez rok hiszpanski zaocznie. Bylo bardzo ciezko. Zrezygnowala, bo nie mogla sie wyrobic z praca i nauka. Uczyc sie ponoc duzo trzeba w tej szkole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczęta;]
Ja też się interesuję tą szkoła od dawna, zamierzam się tam wybrać na hiszpański , bo na uniwerek się pewnie nie dostane ( na Iberystykę pierwszeństwo mają ci, którzy zdawali maturę z hiszpańskiego) czy któraś z was wie coś na temat tego kierunku? ;] będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje;] Acha... i jeszcze jak to jest z tymi wymianami za granice? kto może jechać, a kto nie? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Podbijam. Chciałabym się czegoś dowiedzieć o tej szkole... głownie interesuje mnie filologia hiszpanska luba amerykanistyka i to raczej w formie jezyk+jezyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłabym wdzięczna za odpowiedź dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Mnie interesuje dokładnie to samo. Czy ktoś studiuje język+język? Jest ciężko? Hiszpańskiego mam zamiar uczyć się od podstaw, a Amerykanistyka wydaje się być bardzo ciekawym kierunkiem. Ostatecznie wybiorę albo jedno albo drugie ale opcja język+język jest bardzo kusząca i przerażająca zarazem ^^ I jak to jest z tym wpisowym? Jeśli do września zrezygnuję z tej uczelni, to i tak będę musiała zapłacić te 395 zł? Proszę o opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
ja od pazdziernika bede tam studiowac anglistyke z opcja jezyk+jezyk i wybralam niemiecki ;> bedzie ciezko ale mam andzieje ze jakos dam rade
![]() Edytowane przez sunshine02 Czas edycji: 2010-07-09 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
A ja od października idę na zaoczną italianistykę z językiem angielskim (też opcja język plus język)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Ja się wybieram na zaoczną hispanistykę z językiem angielskim , mam nadzieję, że jakoś podołam temu;] liczę na tą szkołę, bo wyczytałam o niej wiele pochlebnych opinii;] zobaczymy, już u w październiku;]
A mam jeszcze pytanie. Czy pierwsza rata czesnego jest opłatą za pierwszy miesiąc nauki w tej szkole?;] ![]()
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
ja tam studiowałam przez1.5 roku angliatyke ale zrezygnowałam. Przyznaje rację że trzeba się uczyć - w szczególności z gramatyki na 2 roku dziennych. co do opłaty z tego co pamiętam to pierwsza rata za studia jest chyba do 30 września
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Natasha89, nie chce być ciekawska ale spytam z jakiego powodu zrezygnowałaś
![]() Bo słyszałam, że dużo osób nie daje rady z racji, że tyle nauki, a kolejna część, że ceny takie, że odpadają. Mam jeszcze pytanie jak ze stypendiami... Wiem, że osoby co będą mieć średnią powyżej 4,0 mogą liczyć na stypendium. To prawda? No i od razu powiedz, czy łatwo mieć to 4,0 ![]() Jedni mówią, że bez trudu, inni, że trudno... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ps: któraś z Was wybiera się na ten sam kierunek? ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do stypendium - nigdy go nie miałam ale z tego co kojarze to tak jak mówisz średnia 4.0. Powiem ci że trudno jest powiedzieć czy łatwo jest mieć 4.0 czy nie. To zalezy od osoby i jej umiejętności i możliwości i wykładowcy. Wiadomo z jednych przedmiotów łatwiej jest dostać lepszą ocenę a z drugich już nie. Ale tak jak pisałam uczyć się trzeba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Natasha89, dzięki za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
nie ma za co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
a czy ktoś się wybiera na germanistykę od podstaw?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
evitka21, albo ktoś inny poinformowany, jak to jest na mgr z anglistyki? W jakich dniach odbywają się zajęcia? Piątek, sobota, niedziela - co tydzień? Chodzi mi o zaoczne. Da radę pogodzić studia z pracą?
A wiecie coś na temat stypendiów socjalnych, mieszkaniowych etc? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc!!! Właśnie dokonalam wstepnej rejestracji. Chciałabym sie dowiedziec czy sa chetni na filologie włoska??? Przeczytalam,ze to nowy kierunek w tym roku wiec mam pewne obawy,ze to niesprawdzone! Poza tym chcialbym wiedziec czy warto tam studiowac. Na razie zamierzalam sie wybrac do Wyzszej Szkoly Studiow Miedzynarodowych w Lodzi! Ciekawa oferta, pieniadze prawie te same i przede wszystko sprawdzone, gdyz dziala juz od kilku lat ten kierunek. Niestety strasznie daleko. Gdyby nie fakt,ze to nowsc we Wroclawiu pewnie nie zastanawialabym sie i nie miala watpliwosci! A tak prosze kogos o jakies ciekawe informacje!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja już się zapisałam na filologię włoską (opcja język plus język z angielskim). Mieszkam we Wrocławiu , więc nie chciałam szukać tego kierunku gdzieś daleko. Zawsze o tym marzyłam, ale niestety w moim mieście nie było italianistyki. Kiedy pojawiła się na wsf nie wahałam się ![]() ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich!
Ja sie wybieram na italianistyke zaoczna z j. hiszpanskim. Czy ktos tez sie wybiera na ten kierunek? Italianistyka to nowy kierunek, ale przez analogie, moze wie ktos jak sie studiuje np. na hispanistyce lic? tzn. na jakim poziomie konczy sie glowny jezyk w opcji jezyk+jezyk a na jakim ten drugi jezyk. Kiedy zaczyna sie drugi jezyk (na 1 roku?). Ma ktos notatki z hispanistyki z 1 roku? pozdrawiam, a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Jezeli chodzi o nauke jezyka wloskiego troszke mam pojecie bo kazde wakacje tam spedzam. Mam tam rodzine i od malego jezdze. Oczywiscie nie jest to nauka gramatyki itd ale wiele juz rozumie i potrafie sie mniej wiecej dogdac. Jak cos tu jest moj nr gg !760903 pisz jak masz jeszcze jakies info na temat filologi no i nie wiem czy sa jeszcze jacych chetni na ten kierunek zamierzam tam dzwonic i popytac troszke!!! ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Wiec nr to 1760903 pozdrawiam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
A na Hiszpański ktoś się wybiera__
![]()
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Apple, ja się wybieram
![]() I tak czytam jakie są opinie o tej szkole, żeby inwestycja z czasem się opłaciła ![]() Chciałabym wybrać opcję język+język - hiszp. + ang. hiszpański zainteresował mnie od niedawna, dlatego jestem dopiero na poziomie początkującym, ale jeśli chodzi o angielski to studiuję już w tym języku, więc zaczynanie od nowa jest dla mnie nie do przeskoczenia stąd moje pytanie: wie ktoś jak wygląda ten poziom? czy też zaczyna się od początku świata czy może chociaż od FCE? a drugie, czy po opcji język+język dostaje się licencjat z j. hiszp. i z ang. czy jedynie hiszp. z suplementem mówiącym o ang.? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
heeeeej, ja się wybieram na hiszpański i też z językiem angielskim ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
moze ktos ma ten sam problem co ja ? loguje sie do dziekanatu wszystko fajnie moge zapisac sie do grupy, ale jak mam to zrobic skoro nie wyswietla mi sie nigdzie plan????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.