Majówki 2016 - część siódma ❤ - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-19, 17:37   #61
mialavi
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część siódma ❤

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Niny! Niestety dużo dzieci tak zaczyna przygodę w żłobku,zwłaszcza,że teraz mamy sezon na choroby

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

No to może jedźcie na ostatnią chwilę żeby Iga weszła praktycznie do gabinetu lekarza? Albo niech ktoś z wami jedzie,zarejestruje Was a wy poczekacie np w aucie na znak że już wasza kolej?

Mamy wyznaczoną konkretną godzinę. I niestety muszę jechać z Iga sama.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 17:39   #62
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Anika zazdroooo aklimatyzacji Pawełka w żłobku! Zuch Chlopczyk!
Nina w czwartek i piątek wróciła po chorobie do żłobka, a od niedzieli walczymy z bostonką. Bosko. Ja zaraz wracam do pracy a Nina gościła w żłobie 5 razy

Dużo zdrówka dla Niny.
Równolegle z nami bratanek męża tera, poszedł do przedszkola i w sumie chyba był podobną ilość razy w przedszkolu jak Nina. Wpierw uszkodził sobie palec w pierwszym dniu, a w zeszłym tygodniu od połowy nie chodził ze względu na chorobę. Do tego jeszcze na wspomnienie o przedszkolu wpada w płacz. Tak więc aklimatyzacje w przedszkolu też mogą nie być dużo łatwiejsze.
Wracasz od razu na pełne 8 godzin, czy początkowo po krótszym czasie będziesz jeszcze odbierać?
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 17:48   #63
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Mia, chyba nie ma już teraz większych różnic pomiędzy sieciami - przeważnie też lepsze oferty są jak zmieniasz sieć. Chyba bym bardziej całowała w taką, która w miejscu gdzie korzystasz nie ma problemu z zasięgiem.

Iwonia, jeśli masz w pobliżu jakiegoś lumpka z odzieżą dziecięcą to możesz tam spróbować upolować. Ja tak trafiłam na 90 cm kiedyś, ale zdarzały się też takie z oznaczeniem 18-24 msc.
Co do emelków zobacz na ebuciki.com - my tam kupowaliśmy akurat stacjonarnie inne, ale widziałam, że mieli sporo emelków (nie wiem jak wypadają cenowo względem innych sklepów) i także innych mniej lub bardziej znanych firm.

U nas dziś zaliczona pierwsza drzemka w żłobku, a wczoraj podobno już sam załatwił się do nocniczka (Panie wysadzają dzieci po śniadaniu), choć podejrzewam, że bardziej z przypadku Minął już też etap płaczu przy zostawaniu, niestety dalej problem z jedzeniem obiadków.
Między np. Nju mobile a T-Mobile jest przepaść jak dla mnie 😉

Stary 2017-09-19, 18:04   #64
kaylla
Zakorzenienie

Hej witam sie w nowym watku

Jesli chodzi o butki to my niedawno dopiero takie jesuenne buciki kupilismy, na zime jeszcze nic nie mamy. Jesienne kupilismy wlasnie emelki. Kalosze tez mamy, to akurat firmy demar.

Co do spania - ja wlasnie przymierzam sie do kupna jakieja kolderki dla majki, bo jeszcze sie nie dorobilismy. Poprzedniej zimy majka spala w spiworku, teraz spi pod bambusem i kocem. Troche sie odkopuje ale mam nadzieje ze z kolderka tak nie bedzie. Spiworka tetaz juz jakos nie widze, za bardzo ogranicza ruchy. Jesli chodzi o pizamke to u nas aktualnie na tapecie pizamki w stylu bodziak i spodenki dlugie bawelniane do kompletu i do tego skarpwtki lub ewentualnie pajac, ale pomalu odchodzimy od pajacy.

Mona - zdrowka dla Niny niestety w dosc kiepskim okresie zaczynacie przygode ze zlobkiem. Sezon chorobowy juz prawie w pelni, wiec poczatki moga byc trudne.

kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 18:11   #65
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Hej witam sie w nowym watku

Jesli chodzi o butki to my niedawno dopiero takie jesuenne buciki kupilismy, na zime jeszcze nic nie mamy. Jesienne kupilismy wlasnie emelki. Kalosze tez mamy, to akurat firmy demar.

Co do spania - ja wlasnie przymierzam sie do kupna jakieja kolderki dla majki, bo jeszcze sie nie dorobilismy. Poprzedniej zimy majka spala w spiworku, teraz spi pod bambusem i kocem. Troche sie odkopuje ale mam nadzieje ze z kolderka tak nie bedzie. Spiworka tetaz juz jakos nie widze, za bardzo ogranicza ruchy. Jesli chodzi o pizamke to u nas aktualnie na tapecie pizamki w stylu bodziak i spodenki dlugie bawelniane do kompletu i do tego skarpwtki lub ewentualnie pajac, ale pomalu odchodzimy od pajacy.

Mona - zdrowka dla Niny niestety w dosc kiepskim okresie zaczynacie przygode ze zlobkiem. Sezon chorobowy juz prawie w pelni, wiec poczatki moga byc trudne.

Jaki rozmiar kupiłaś dla Mai Emelków ??? Rozmiar większy od sandałków czy inny. Bo się zastanawiam czy rozmiar większy wystarczy czy polować w jeszcze większe bo dojdzie skarpetka rajstopka itd.

Stary 2017-09-19, 18:33   #66
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo zdrówka dla Niny.
Równolegle z nami bratanek męża tera, poszedł do przedszkola i w sumie chyba był podobną ilość razy w przedszkolu jak Nina. Wpierw uszkodził sobie palec w pierwszym dniu, a w zeszłym tygodniu od połowy nie chodził ze względu na chorobę. Do tego jeszcze na wspomnienie o przedszkolu wpada w płacz. Tak więc aklimatyzacje w przedszkolu też mogą nie być dużo łatwiejsze.
Wracasz od razu na pełne 8 godzin, czy początkowo po krótszym czasie będziesz jeszcze odbierać?
Dzięki Kobietki ��
Wracam na full time, u mnie to akurat 7h 35min.
Stary 2017-09-19, 18:53   #67
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Jaki rozmiar kupiłaś dla Mai Emelków ??? Rozmiar większy od sandałków czy inny. Bo się zastanawiam czy rozmiar większy wystarczy czy polować w jeszcze większe bo dojdzie skarpetka rajstopka itd.

My sandalki mialysmy rozmiar 19 ale kupowane byly w czerwcu. Teraz kupilismy rozmiar 21. Rozmiar 20 byl teraz wlasciwie na styk i babka w sklepie nam doradzila zeby jednak 21 kupic bo 20 za dwa tygodnie moga byc juz za male, wiec ostatecznie takie kupilismy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-19, 19:43   #68
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
My sandalki mialysmy rozmiar 19 ale kupowane byly w czerwcu. Teraz kupilismy rozmiar 21. Rozmiar 20 byl teraz wlasciwie na styk i babka w sklepie nam doradzila zeby jednak 21 kupic bo 20 za dwa tygodnie moga byc juz za male, wiec ostatecznie takie kupilismy.

My też w czerwcu o też 19 i właśnie stąd mój dylemat. Zamówię chyba większe niż 20 według tabeli mamy zapasu 0.7 mm w 20 więc chyba za mało. Na sandałkach miałyśmy 1cm i tu chodziło o bosa stopę.

Stary 2017-09-19, 20:00   #69
martunia_199
Zakorzenienie

Ależ czytania dzisiaj mialm

Mona zdrówka dla Niny! Moja Zuzia przygodę z przedszkolem też zaczęła od bostonki :/

My buciki też kupilismy 21

Nie pamiętam co jeszcze było na tapecie... aaa pizamki Tymek śpi w spiochach i pod kołderką.

Zdrówka dla wszystkich potrzebujących

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 20:06   #70
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzczyptaRadosci Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Niny

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Anika super!

A propos nocnika, wysadzacie już swoje dzieciaki? Mama cały czas mi truje za uszami, że powinnam już zacząć go uczyć, ale wydaje mi się, że jeszcze ma czas.

Ja wysadzam co rano, czasem po drzemce i jak pokazuje na nocnik albo mowi sisí dzíalamy tak juz kolejny miesiac, wczesniej 100% dwojek bylo w nocniku, siuski poranne tez, a teraz sika glownie na podloge

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 20:11   #71
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
My też w czerwcu o też 19 i właśnie stąd mój dylemat. Zamówię chyba większe niż 20 według tabeli mamy zapasu 0.7 mm w 20 więc chyba za mało. Na sandałkach miałyśmy 1cm i tu chodziło o bosa stopę.

To ja bym brala 21. Bo jednak na pewno dojdzie skarpetka czy rajstopy, wiec nize byc ciasno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-19, 20:34   #72
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka dla Niny

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Anika super!

A propos nocnika, wysadzacie już swoje dzieciaki? Mama cały czas mi truje za uszami, że powinnam już zacząć go uczyć, ale wydaje mi się, że jeszcze ma czas.

My nawet nocnika nie mamy, ja tam się nie śpieszę po co mam ja stresować jak ona nie ogarnia tego😋

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Jakie wasze dzieci mają tyci stopki😂 my mamy rozmiar 23 już. 22 są na styk, a śniegowce są w rozmiarze 25 ale to jakaś dziwna rozmiarowka bo wkładka nawet mniejsza niż w jednych bucikach 23. Ja kupuje około 1-1.5 cm większe niż stopa. Właśnie ze względu ze jednak rajstopki czy skarpetki są grubsze.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

A stopę ma około 13.2 mm więc kupuje takie co mają minimum 14 cm wkładkę, ale nie większe jak 15. Śniegowce mają 14.8 wkładkę ale rozmiar mniejsze miały 14.1 więc bałam się że do zimy będą za małe.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Manu szybko wam idzie z nocnikiem, znając Lenke po pierwszej próbie była by wsciekla 😂

anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 20:35   #73
SzczyptaRadosci
Rozeznanie

Anulus chyba zlecę Ci kupno butów dla Mikołaja, ja tego szczerze nienawidzę.
SzczyptaRadosci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 20:45   #74
asiaczek
Zakorzenienie

Jeju jak czytam te wasze wpisy o butach to już nie ogarniam co będzie potrzebne i w jakim rozmiarze teraz mamy takie jakby trzewiki 21 i do nich nie zamieszczę grubszej skarpety. Czyli powinnam kupić coś na większe chłody i później jeszcze na zimę.. anulus,możesz i mojemu dziecku kupować buty

Co do nocnika to ostatnio kupiłam,bo Mateusz zawsze przy zmianie pieluchy sika na podłogę to pomyślałam,że to a wy korzystam. Niestety Mateusz na nim nie usiądzie a żeby zrobił na stojąco to musiałabym mu trzymać siusiaka a i tak by nie doleciało do nocnika

Stary 2017-09-19, 20:50   #75
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Ja wysadzam co rano, czasem po drzemce i jak pokazuje na nocnik albo mowi sisí dzíalamy tak juz kolejny miesiac, wczesniej 100% dwojek bylo w nocniku, siuski poranne tez, a teraz sika glownie na podloge

Wow nieźle Wam idzie

My nocnik już kupilismy, było jedno podejście zaraz po kupieniu. Ale że akurat rozmawiałam z mamą przez tel to nie zdazylam go posadzić i zrobił obok

Ząbki
Synuś
+2

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-19, 21:08   #76
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Anulus chyba zlecę Ci kupno butów dla Mikołaja, ja tego szczerze nienawidzę.
U nas na szczęście wszędzie można oddać więc idę sama na spokojnie lub zamawiam na Internecie jak jest darmowy zwrot i wysyłka jak np zalando i mierze na spokojnie w domu. Często już po bucie wiedzę czy będzie pasował czy nie jest za wąski lub szeroki ale od czasu gdy Lenka nauczyła się chodzić kupiłam już 11 par butów wiec doświadczenie mam😂😂😂 muszę w końcu wystawić je na sprzedaż, chociaż 5 par jest bardziej letnich więc chyba poczekam do wiosny/ lata. W kwietniu kupiliśmy emelki w rozmiarze 20 i balerinki 20 na chlodniejsze dni.w czerwcu wyrosła to kupiliśmy 21 i wzięła m 2 pary sandałki i pelniejsze bo lato było takie sobie. W lipcu na urlop kupowałam już jej 22 bardziej zabudowane bo tamte już przyciasne i zamawiałam jej w Polsce sandałki Bartek bo jeszcze miesiąc lata no i planowaliśmy gdzieś wyjechać więc sandałki potrzebne. W międzyczasie kupiłam nike na plac zabaw, wysokie jesienne kavaty i na zmianę zamówiłam 2 pary na zalando w promocji ale nie wiedziałam które zostawić i zostały obie. Teraz kupiłam jej śniegowce na zimę. Na moją obronę mam tylko to ze prawie każda parę kupiłam za minum 30 % ceny a najczęściej za pół ceny. Wiem jak to wygląda ale np na część nie miałam wpływu bo latem strasznie rosła jej stopka a praktycznie teraz już stoi w miejscu no i mam nadzieję że jednak te buty będą też na wiosnę bo jednak zapas mają spory. W kwietniu miała stopkę 11 cm, a teraz ponad 13 więc w ciągu pół roku bardzo jej urosła także latem zaliczyliśmy 3 różne rozmiary butów.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Ahh 12 par zapomniałam o kaloszach😂

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Chciałam jeszcze jej kupić ocieplane trzewiki takie z futerkiem ale chyba sobie daruję jak sama to przeczytałam i zamówię jej welniana wkładkę do butów tych jesiennych plus skarpetka a na śnieg czy duże mrozy ma sniegowce.
Muszę wystawić jesienne i zimowe kombinezony z zeszłego roku , mam nadzieję że chociaż coś sprzedam bo mam już 2 worki ubrań po Lence, nie mam już gdzie tego trzymać😑

Stary 2017-09-19, 21:37   #77
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Mia, chyba nie ma już teraz większych różnic pomiędzy sieciami - przeważnie też lepsze oferty są jak zmieniasz sieć. Chyba bym bardziej całowała w taką, która w miejscu gdzie korzystasz nie ma problemu z zasięgiem.

Iwonia, jeśli masz w pobliżu jakiegoś lumpka z odzieżą dziecięcą to możesz tam spróbować upolować. Ja tak trafiłam na 90 cm kiedyś, ale zdarzały się też takie z oznaczeniem 18-24 msc.
Co do emelków zobacz na ebuciki.com - my tam kupowaliśmy akurat stacjonarnie inne, ale widziałam, że mieli sporo emelków (nie wiem jak wypadają cenowo względem innych sklepów) i także innych mniej lub bardziej znanych firm.

U nas dziś zaliczona pierwsza drzemka w żłobku, a wczoraj podobno już sam załatwił się do nocniczka (Panie wysadzają dzieci po śniadaniu), choć podejrzewam, że bardziej z przypadku Minął już też etap płaczu przy zostawaniu, niestety dalej problem z jedzeniem obiadków.
Dziękuję za info. Zajrze na pewno na stronę. Lumpkow ci u nas pełno ale co w nich to nie wiem bo nie potrafie tam kupowac. Z kims jeszcze cos upoluje a sama to gdzies dostaje ataku paniki na taka ilosc rzeczy hahaha

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Pawełek chyba raz dwa sie odnalazł w nowej sytuacji.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Anika zazdroooo aklimatyzacji Pawełka w żłobku! Zuch Chlopczyk!
Nina w czwartek i piątek wróciła po chorobie do żłobka, a od niedzieli walczymy z bostonką. Bosko. Ja zaraz wracam do pracy a Nina gościła w żłobie 5 razy

Zdrowka Nina. Kurcze nie wiem co to ta bostonka a coraz częściej to slysze. Musze sie podszkolic zeby mnie nie zaskoczyla.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Iwonia, wiesz, jaka długość śpiworka by Cię interesowala? Mam ciepły spiworek, którego nie używamy. Sam śpiworek ma 98cm długości, niestety na metce nie ma informacji, dla jakiego wieku jest przewidziany.

Dziękuję 😙 znalazlam juz na allegro na 92cm. Jutro kupie.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Zdrówka dla Niny

Anika super!

Nieeee do glowy mi jeszcze nie przyszlo ze moglby juz zaczac kontrolowac zwieracze 😉 mysle tak kolo/po drugich urodzinach.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Między np. Nju mobile a T-Mobile jest przepaść jak dla mnie 😉

Ja i D. mamy bez limitu wszystko lacznie z internetem za 49 zł.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Jeju jak czytam te wasze wpisy o butach to już nie ogarniam co będzie potrzebne i w jakim rozmiarze teraz mamy takie jakby trzewiki 21 i do nich nie zamieszczę grubszej skarpety. Czyli powinnam kupić coś na większe chłody i później jeszcze na zimę.. anulus,możesz i mojemu dziecku kupować buty

Co do nocnika to ostatnio kupiłam,bo Mateusz zawsze przy zmianie pieluchy sika na podłogę to pomyślałam,że to a wy korzystam. Niestety Mateusz na nim nie usiądzie a żeby zrobił na stojąco to musiałabym mu trzymać siusiaka a i tak by nie doleciało do nocnika

U nas identyko. Tzn z butami hehe

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:

Serio? Wow! 😀

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
U nas na szczęście wszędzie można oddać więc idę sama na spokojnie lub zamawiam na Internecie jak jest darmowy zwrot i wysyłka jak np zalando i mierze na spokojnie w domu. Często już po bucie wiedzę czy będzie pasował czy nie jest za wąski lub szeroki ale od czasu gdy Lenka nauczyła się chodzić kupiłam już 11 par butów wiec doświadczenie mam😂😂😂 muszę w końcu wystawić je na sprzedaż, chociaż 5 par jest bardziej letnich więc chyba poczekam do wiosny/ lata. W kwietniu kupiliśmy emelki w rozmiarze 20 i balerinki 20 na chlodniejsze dni.w czerwcu wyrosła to kupiliśmy 21 i wzięła m 2 pary sandałki i pelniejsze bo lato było takie sobie. W lipcu na urlop kupowałam już jej 22 bardziej zabudowane bo tamte już przyciasne i zamawiałam jej w Polsce sandałki Bartek bo jeszcze miesiąc lata no i planowaliśmy gdzieś wyjechać więc sandałki potrzebne. W międzyczasie kupiłam nike na plac zabaw, wysokie jesienne kavaty i na zmianę zamówiłam 2 pary na zalando w promocji ale nie wiedziałam które zostawić i zostały obie. Teraz kupiłam jej śniegowce na zimę. Na moją obronę mam tylko to ze prawie każda parę kupiłam za minum 30 % ceny a najczęściej za pół ceny. Wiem jak to wygląda ale np na część nie miałam wpływu bo latem strasznie rosła jej stopka a praktycznie teraz już stoi w miejscu no i mam nadzieję że jednak te buty będą też na wiosnę bo jednak zapas mają spory. W kwietniu miała stopkę 11 cm, a teraz ponad 13 więc w ciągu pół roku bardzo jej urosła także latem zaliczyliśmy 3 różne rozmiary butów.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Chciałam jeszcze jej kupić ocieplane trzewiki takie z futerkiem ale chyba sobie daruję jak sama to przeczytałam i zamówię jej welniana wkładkę do butów tych jesiennych plus skarpetka a na śnieg czy duże mrozy ma sniegowce.
Muszę wystawić jesienne i zimowe kombinezony z zeszłego roku , mam nadzieję że chociaż coś sprzedam bo mam już 2 worki ubrań po Lence, nie mam już gdzie tego trzymać😑

Nie wierzę ze sobie darujesz trzewika z futerkiem... 😀😀😀😉

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Pół godziny Was nadrabiam. Juz moglam byc wykapana hahaha
Hihi jak kiedys tyyyyle sie dzieje tylko "problemy" inne, takie dorosłe... 😉

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A godzinę temu przypomnialam sobie ze mialam sie zameldowac telefonicznie w pup.
1 września 🤦😱😱😱

Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-19, 21:59   #78
anulus17
Zakorzenienie

Iwonia ja też nie wierzę w to😂 może sobie daruję w tym miesiącu albo do pierwszej lepszej promocji🤣 ja już przeglądam sklepy w Polsce i te które tu dziewczyny podaly😂

Stary 2017-09-19, 22:18   #79
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Dziękuję za info. Zajrze na pewno na stronę. Lumpkow ci u nas pełno ale co w nich to nie wiem bo nie potrafie tam kupowac. Z kims jeszcze cos upoluje a sama to gdzies dostaje ataku paniki na taka ilosc rzeczy hahaha

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Pawełek chyba raz dwa sie odnalazł w nowej sytuacji.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Zdrowka Nina. Kurcze nie wiem co to ta bostonka a coraz częściej to slysze. Musze sie podszkolic zeby mnie nie zaskoczyla.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Dziękuję 😙 znalazlam juz na allegro na 92cm. Jutro kupie.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Nieeee do glowy mi jeszcze nie przyszlo ze moglby juz zaczac kontrolowac zwieracze 😉 mysle tak kolo/po drugich urodzinach.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Ja i D. mamy bez limitu wszystko lacznie z internetem za 49 zł.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

U nas identyko. Tzn z butami hehe

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Serio? Wow! 😀

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Nie wierzę ze sobie darujesz trzewika z futerkiem... 😀😀😀😉

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Pół godziny Was nadrabiam. Juz moglam byc wykapana hahaha
Hihi jak kiedys tyyyyle sie dzieje tylko "problemy" inne, takie dorosłe... 😉

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A godzinę temu przypomnialam sobie ze mialam sie zameldowac telefonicznie w pup.
1 września 🤦😱😱😱

1 września mówisz 🙊🙊😂😂
Iwonia Ty zawsze dostarczasz wrażeń 😘Pamiętam jak czasami zapominałas o wizycie położnej 😀

W jakiej jesteście sieci? Tak w ogóle to mam do wyboru dwie sieci bo kolejne dwie odpadają ze względu na zasięg a zastanawiam się nad tym już kolejny tydzień jakby to nie wiem co było 🤔
Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość

Mam zawroty głowy jak to czytam 😂 a kapciochy po domu już Lence kupiłaś na zimę 😅?

Cytat:

Ja też nie ogarniam i chętnie bym powierzyła komuś to zadanie. Jestem niby zdecydowana na Emelki ale jakoś ciężko mi je wybrać i kupić 😏 A kiedyś weszłam do Deichmann i sobie myślę kupię Elefanteny nie będę szalała z Emelami a tam trzewiki za 139-149 zł 🙄 a wybór żaden także tego, za tą cenę to ja upoluje śliczne Emele.
Cytat:
To ja bym brala 21. Bo jednak na pewno dojdzie skarpetka czy rajstopy, wiec nize byc ciasno

Dzięki 😘
Cytat:

No pięknie Wam to idzie 😊
Ja jeszcze nie poczynilam zakupu nocnika. Gdybym siedziała w domu to może bym już pomyślała, a nie chciałam dokładać mamie jeszcze pilnowania sików Igusi Kiedyś jednak trzeba będzie zacząć i myślę, że w najbliższym czasie się zaopatrze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-19, 22:25   #80
anulus17
Zakorzenienie

Mia w domu dla odmiany chodzimy boso lub w skarpetkach😂 Lenka najczęściej boso bo i tak wszystko ściąga. Zakładam jej skarpetki jak wietrze porządnie mieszkanie i spada temperatura czyli ma je 2-3 razy dziennie na 15 minut😂

Stary 2017-09-20, 04:55   #81
martunia_199
Zakorzenienie

Ja mam w plusie wszystko nielimitowane za 1 zł tzn Internet ma chyba jakiś limit

Anulus daje Ci rozgrzeszenie! Dziecku rosła stopa a nie że matka jest zakupoholiczka

Czemu ja nie mogę spać... :/ wszyscy śpią a ja nie buu

Iwonia i co teraz? Ja w końcu po 3 miesiącach wyszlam.choc raz z PUP bez skierowania do pracy... nawet ostatnio dwa razy praca do mnie dzwoniła i serio zaczynam rozważać szukanie żłobka i podjęcia pracy już teraz. Dobrze by mi to zrobiło

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-09-20, 07:32   #82
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja mam w plusie wszystko nielimitowane za 1 zł tzn Internet ma chyba jakiś limit

Anulus daje Ci rozgrzeszenie! Dziecku rosła stopa a nie że matka jest zakupoholiczka

Czemu ja nie mogę spać... :/ wszyscy śpią a ja nie buu

Iwonia i co teraz? Ja w końcu po 3 miesiącach wyszlam.choc raz z PUP bez skierowania do pracy... nawet ostatnio dwa razy praca do mnie dzwoniła i serio zaczynam rozważać szukanie żłobka i podjęcia pracy już teraz. Dobrze by mi to zrobiło

Aaaa daj spokoj spac przez to nie moglam dzwonie do babeczki o 8ej a ona ze spokojnie nic sie nie dzieje. Probowala do mnie wtedy zadzwonić (no tak przecież ja nieznanych nie odbieram &#128514 ale pomyslala ze moze nie moge rozmawiać to wiecej nie bedzie przeszkadzac.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Mia happy end mojego gapiostwa.

Stary 2017-09-20, 08:24   #83
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa daj spokoj spac przez to nie moglam dzwonie do babeczki o 8ej a ona ze spokojnie nic sie nie dzieje. Probowala do mnie wtedy zadzwonić (no tak przecież ja nieznanych nie odbieram &#128514 ale pomyslala ze moze nie moge rozmawiać to wiecej nie bedzie przeszkadzac.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Mia happy end mojego gapiostwa.

Zazdroszczę tak normalnych ludzi tej instytucji... Ja trafiłam ostatnio też na normalna bo nie wciskala mi na siłę oferty tylko było jej przykro że nie może mi nic zaproponować buahaa

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-09-20, 08:48   #84
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę tak normalnych ludzi tej instytucji... Ja trafiłam ostatnio też na normalna bo nie wciskala mi na siłę oferty tylko było jej przykro że nie może mi nic zaproponować buahaa

Haha a Ty pewnie bylas tak rozczarowana...

Stary 2017-09-20, 09:02   #85
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Haha a Ty pewnie bylas tak rozczarowana...

Ja normalnie miałam depresję z tego powodu.. jeszcze się nie pozbieralam :

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2017-09-20, 10:33   #86
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja normalnie miałam depresję z tego powodu.. jeszcze się nie pozbieralam :

No rozumiem to nie takie proste wrocic do siebie po takich słowach...

Stary 2017-09-20, 12:52   #87
konsternacja
Zakorzenienie

Trzymajcie kciuki- dziś o 16:00 Natka ma wizytę u profesora hematologa. Boję się, podejrzałam wyniki online i niestety znowu złe!
U niej nie ma żadnych objawów choroby itp. Już się zastanawiam, może te neutrofile są tak nisike od alergii? Bo u nas jest naprawdę słabo w tym temacie... no i jeszcze może nadczynność tarczycy... chyba wszystko lepsze niż choroba szpiku...
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-20, 13:00   #88
agassek
Zakorzenienie

Konsternacja, kciuki!!! Daj znać po wizycie

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-20, 13:07   #89
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki- dziś o 16:00 Natka ma wizytę u profesora hematologa. Boję się, podejrzałam wyniki online i niestety znowu złe!
U niej nie ma żadnych objawów choroby itp. Już się zastanawiam, może te neutrofile są tak nisike od alergii? Bo u nas jest naprawdę słabo w tym temacie... no i jeszcze może nadczynność tarczycy... chyba wszystko lepsze niż choroba szpiku...
Kciuki sie trzymają. Daj znac po wizycie.

Stary 2017-09-20, 13:15   #90
anulus17
Zakorzenienie

Kciuki i czekamy na wieści! Oczywiście dobre😚😚😚

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości