|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zasiedzenie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7725460 6]historia sztuki chcialabym nareszcie uporzadkowac swoja wiedze i zajac sie tym tematem na powaznie. Jakie ksiazki/strony internetowe polecacie? Czy dobrym pomyslem sa podreczniki/repettoria przygotowujace do matury?[/QUOTE]
Na początek polecam "Sztukę i czas" Osińskiej - są dwie części: od prehistorii do rokoka i od klasycyzmu do współczesności. Najważniejsze rzeczy uporządkowane chronologicznie, taka dobra podstawa wg mnie (zresztą uczyłam się m.in. z tego do matury).
#62 |
Konto usunięte
|
Czy ma któraś z Was torebkę Me&BAGS? Chciałabym sobie kupic jeden z najnowszych modeli, ale ciekawi mnie, jak się noszą. Szukam torebki raczej miękkiej, takiej "układającej" się, mogłaby być też trwalsza niż jeden zimowy sezon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Jak się zmobilizować do pisania mgr? Mam fajny temat, generalnie moja pasja (przemoc wobec kobiet), ale za nic nie mogę się zabrać.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
dużo czasu Ci zostało? masz już zebrane materiały? chodzi o samo pisanie, czy też czytanie literatury, robienie wykresów itd?
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wykresów nie mam, praca w oparciu o literaturę. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Usiąść i zacząć pisać, żeby po prostu pisać. Jak już wejdziesz w rytm to przecież można poprawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
później każdą z nich opisywać według różnych autorów. Możesz się zainteresować pomocą takim kobietom, ich psychiką, terapią, jakimiś wywiadami jak po latach to widzą, przemocą w różnych krajach/religiach/kulturach... Od kogo pochodzi ta przemoc czy od partnera czy od dziecka czy społeczeństwa A na motywację nic tak nie działa jak deadline ![]() A serio to może ustal sobie np. że 2 dni w tygodniu poświęcasz po 2-3h na pracę, choćbyś miała ją tylko czytać, formatować czy poprawiać kropki i przecinki. Dobre i to ![]() Według mnie najlepiej najpierw sobie ułożyć jakiś plan działania. Możesz sobie kupić mały notesik i w nim zapisywać pomysły, co dodać... Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-09-19 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;77267636]Nie wiem co to PTSD, ale poszukaj sobie pojęć typu "przemoc". Możesz ją rozgałęzić na różne np. przemoc fizyczna, ekonomiczna, seksualna bla bla bla...
później każdą z nich opisywać według różnych autorów. [/QUOTE] po prostu genialne podejście do pracy magisterskiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie podstawą było znalezienie dobrej literatury. Jak miałam fajne źródła, to mogłam pisać. No a poza tym właśnie określenie tego, co chce napisać dokładnie w danym rozdziale. Póki miałam bałagan w głowie, to ciężko mi szło. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;77267636]Nie wiem co to PTSD, ale poszukaj sobie pojęć typu "przemoc". Możesz ją rozgałęzić na różne np. przemoc fizyczna, ekonomiczna, seksualna bla bla bla...
później każdą z nich opisywać według różnych autorów. Możesz się zainteresować pomocą takim kobietom, ich psychiką, terapią, jakimiś wywiadami jak po latach to widzą, przemocą w różnych krajach/religiach/kulturach... Od kogo pochodzi ta przemoc czy od partnera czy od dziecka czy społeczeństwa A na motywację nic tak nie działa jak deadline ![]() A serio to może ustal sobie np. że 2 dni w tygodniu poświęcasz po 2-3h na pracę, choćbyś miała ją tylko czytać, formatować czy poprawiać kropki i przecinki. Dobre i to ![]() Według mnie najlepiej najpierw sobie ułożyć jakiś plan działania. Możesz sobie kupić mały notesik i w nim zapisywać pomysły, co dodać...[/QUOTE]Ale ja mam wszystko generalnie, książki, literaturę, zamysł no i przede wszystkim plan pracy, problem jest taki, że kurde mam milion lepszych rzeczy do roboty niż pisanie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7726776 6]po prostu genialne podejście do pracy magisterskiej.[/QUOTE]
Ano. Co tam metodologie, poszukaj sobie po autorach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, skoro wszystko masz, to napisanie pracy zajmie Ci maksymalnie dwa tygodnie codziennego pisania, więc w sumie nie musisz się wybitnie spieszyć, poczekaj na "wenę" i motywację w postaci deadlinu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
To nikt ci nie pomoże, musisz usiąść z dupskiem i zacząć pisać. Też tak miałam, wszystko uszykowane, siedzieć i pisać. Jak już zaczęłam to poszło z górki, na start spróbuj pracować zgodnie z techniką pomodoro, a jak się wkręcisz w pisanie to nie przestawaj, póki masz siłę i praca się sama zrobi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() na Twoim miejscu zaczęłabym porządkować źródła. czytaj sobie powoli co tam masz, zaznaczaj/notuj rzeczy ciekawe. i zajmij się niedpowiedzeniami. np jakiś autor wspomniał tylko o czymś ciekawym - to doszukaj więcej źródeł na ten teamt. na wiosnę jak przyjdzie do pisania będziesz już wszystko mieć. tylko siąść i pisać. stworzyłabym sobie szczegółowy spis treści. nie wiem jak u Ciebie ale u mnie promotor chciał widzieć spis treści zanim zaczęłam cokolwiek pisać. potem sobie przemyśl i wypunktuj jakie zagadnienia chcesz poruszyć w danym rozdziale. potem w czasie czytania literatury zaznaczaj co się tyczy którego działu, co będzie warte zacytowania itd. stworzysz sobie taką mapę - jest to super wstęp do pisania. co do motywacji... na mnie działa przypomnienie sobie w jakim pośpiechu i panice musiałam pisać swoją pracę inżynierską marnując przy tym wiele pięknych i słonecznych dni. bo nie chciało mi się posiedzieć w takie właśnie deszczowe wieczory jak dziś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;77268586]A włączyłaś wyszukiwanie kanałów?[/QUOTE]Tak.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;77268386]Ano. Co tam metodologie, poszukaj sobie po autorach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] w ogóle uważam, że najlepiej przepisać parę opracowań swoimi słowami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dostałam balsam do ciała,ale nigdzie nie ma na nim daty ważności..czy da się sprawdzić ważność pi kodzie kreskowym?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może masz nadrukowany jakiś kod przy kodzie kreskowym albo na zgrzewie? Jak tak to spróbuj go wrzucić w świerzomierz (taka strona internetowa)
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie odp. dotyczące ogrzewania w blokach, u mnie też już grzeją
![]() ![]() Czy podczas przebywania na zwolnieniu lekarskim można złożyć wypowiedzenie? Jeżeli nie można go dostarczyć osobiście to czy przesłane pocztą również się liczy? Nie wiem czy firma ma jakiś wzór wypowiedzenia, ściągnięcie pierwszego lepszego z internetu będzie OK ![]()
#83 |
Zadomowienie
|
Gdzie kupię ravioli serowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Jest jaka aplikacja do nauki hiszpańskiego? Cos jak dualingo?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
... choć nie Westwood
|
Można. Można również przesłać pocztą.Wystarczy z internetu.
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Jakie są najlepsze/uniwersalne odpowiedzi na pytanie: dlaczego chce Pani tutaj pracować ?
![]()
#87 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7725902 6]J
Jak wyglada zarabianie na prowadzeniu bloga? Zalozmy, ze zalozylabym bloga o przykladowo jezykach obcych, ksiazkach itd. Czy wyglada to tak, ze jak moj blog osiagnie jakas konkretna liczbe odslon, to znajduja sie sponsorzy, ktorzy wysylaja mi np. swoje ksiazki i oczekuja recenzji?[/QUOTE] Kiedyś czytałam artykuł o tym na blogu: http://joannaglogaza.com/2017/05/zar...-praktyce.html
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
#90 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.