![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Wiecie co dziewczynki,ale mnie moj mąż kochany dzis zaskoczył,przywlókł przed chwilą huśtawke dla Wikuni,nie mogłam sie powstrzymać i muszę ją wam pokazać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alien ![]() Nel ![]() Jeszcze raz dziekujemy wszystkim ciociom za życzonka ![]() Edytowane przez jastin83 Czas edycji: 2007-01-28 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Jastin ale bombowa huśtawka,kochanego masz tego TŻ.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziewczynki czuje się już lepiej
![]() Jastin83 twoja Wiktoria to naprawde ma bujną tą fryzurkę ![]() ![]() Napisz mi kochana jakie to kropleki czy syropek polecił ci lekarz dla małej na zaparcia i czy pomaga na dłużej i czy jest na recepte ? Bo my niestety tez ciągle zmagamy się z córcią z problemem częstego braku kupek ![]() Może spórbuj podac jej najpierw na poczatek jedną łyżeczkę soczku jabłkowego może być kalrowny a potem zwiększ do dwóch itd ![]() ![]() Dziewczyny kochane jeśli macie jakieś proste przepisy na zupki i obiadki dla takich maluchów co 6,7 miesiąc zaczynają to podajcie linki albo napiszcie. Bede bardzo wdzięczna ![]()
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz przepisał mi na recepte syropek DEBRIDAT(to jest zawiesina którą trzeba rozcieńczyć z wodą) kazał podawać w razie gdyby kupki nie bylo przez cały dzień po 1ml 3x dziennie,po kazdym karmieniu lub przed,syropek jest bardzo słodziutki i Wikunia chetnie go pije i jak narazie pomaga. Drugi specyfik to są ampułki tez do rozcieńczania i tez na recepte LAKCID,ale lekarz kazal podac to w wyjatkowych sytuacjach,bo to jest głownie na dobrą perystaltyke jelit,takze tego jej nie podaje,no i mam nadzieje ze nie bede musiała ![]() Jeśli natomiast chodzi o te karmienie to masz całkowita racje ![]() Nel serdecznie zapraszam,mieszkam w bardzo ładnym mieście Ełk,pochodze z Augustowa,i rzeczywiście mazury sa piekne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Martusiu Kubuś śliczny, ale mamusia laseczka że hej. A jaka szczupła.
Ja dziś po raz kolejny usłyszałam od gina, ze mam sie odchudzac, bo taka mloda panna jestem a tyle nadwagi mam. Łatwo powiedziec trudniej zrobic. A taka mloda to ja wcale nie jestem trzy dychy na karku, a panna bede jeszcze przez 4 miesiace. Zaczal mnie dopadac stres przedślubny. Zaczynamy juz wszystko zalatwiac i wiecie co? Podbudowalam sie troche bo myslalam ze nie ma takich dużych sukienek slubnych jak na mnie a wczoraj znalazlam na forum i to sporo. Ale bialej sukienki to ja raczej miec nie bede. Tym bardziej ze to impreza laczona z chrzcinami, wiec glupio byloby z dzieckiem w kosciele w bialej kiecce. Jastin pozazdrościłam Ci hustawki i chyba zaraz tez zamowie. Chociaz mam w domu juz cały magazynek rzeczy Kasi: dwa wózki, dwa kojce, fotelik, lezak, mata edukacyjna i mnostwo innych rzeczy, ale co tam jedna wiecej nie zrobi róznicy. Stwierdzam, ze kupilismy za male mieszkanie, trzeci pokoj by sie przydał. Ja też już wypróbowałam chyba wszystkie możliwe pieluchy i te rossmanowskie nie są najgorsze, ale mimo wszystko pampersy pasuja mi najbardziej. A biedronkowe wcale nie są tańsze, bo jak przeliczyłam, to kosztuja prawie tyle samo co pampersy w jumbo packach. Dzis czytalam, ze dziecko na przełomie 4 i 5 miesiąca powinno podwoic swoją wagę urodzeniową. Czy Wasze dzieci podwoiły, bo moja mała jeszcze nie, chociaż i tak kazdy mówi, że jest pulchniutka (niestety chyba figure bedzie miala mamusi). |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczynki pamietacie kiedyś w tamtym jeszcze naszym wątku coś napomniałyśmy kiedys o spotkaniu wiec może by tak pomyslec o tym znowu i za jakiś czas zrobić wielki zlot wizazowych mamuś ![]() A pytanie do mam karmiących butelką, ile wasz e pociechy zjadają, wypijają na dobe melczka ? Bo moja wikusia to taki mały ![]() Nel piersią nie karmię bo po zasięgnięciu opinii innego lekarza to on powiedział, żeby się wstrzymać i lepiej nie karmić przy tych lekarstwach. I ja tez bede jadła a raczej wyjadała troche jedzenia ze słoiczków Wice, tak prawde mówiąc to wam się przyznam, że jej kaszki to mi bardzo smakują i jak nie mam ochoty na samo mleko to kaszke robie i jem, usprawiedliwić sie moge tym, że przecież z piersi i tak Wika dostanie to jedzonko co ja zjadłam ![]()
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam zamiar zacząc się niedługo odchudzac, chce 50 kg wazyć wiec jeszcze 2 kg w dół, a tak prawdę mówiąc to figurę miałabym nawet lepszą teraz niż przed ciążą ze względu na biust ![]() ![]() A kiedy macie zamiar zacząc gotowac same swoim niuniom bo ja niedługo chce jej sama gotować ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Ja to uzywam z biedronki pieluch, bo wyjscia nie miałam...Szymonek na Pampersy i Huggisy jest uczulony, a innych nie probowałam...poleciałam do biedronki jak doradzały mi kolezanki i kupiłam Dada i sa do dzis...
Szymus dzis mało spał i mało jadł... przez cały dzien tylko o 8,00 mleczko 120ml, o 10.30 zupke marchewkową z ryzem cały słoiczek o 13,30 mleczko 100ml o 17.00 5 lyzeczek deserku jabłkowego i na tym koniec... ![]() ![]() No i jak zasnął o 20 tak spi do teraz...i czekam az sie obudzi by dac mu kaszke.. Co do zdjec to musze zalaczyc tylko Szymusia, bo jakos ciagle jestem sama i nie ma mi kto zrobic fotki z nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie dzieciaczki sa super, naprawde jak patrzy sie na zdjecia to aż łezki sie z radości kręcą
![]() a oto Szymuś rozrabiaka w całej okazałosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moni, chłopak jak laleczka. A jaki uśmiechniety ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Moni@ tutaj na wizażu wsród nazych niuniek córuniek, których jest wiecej Szymuś bedzie miał spore powodzenie
![]()
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Wikunia jak widzi aparat to odrazu robi poważną minie i nie chce się usmiechac,musze wyłapywać momenty kiedy sie śmieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Kochane znowu korzystajac z okazji, ze jetem przy kompie u rodzinki
![]() ![]() faktycznie Szymuś i Kubuś to jedynki chlopcy styczniowi?a tak to same dziewczynki ![]() ![]() Jastin ja też karmie tylko piersia ale daję Kubusiowi ( tak jak doradza Alien ![]() ![]() Alienku podzielam Twoje zamiłowanie do dzieciecych pokarmów ![]() ![]() ![]() co do wagi sprzed ciąży- wże tyle samo, ale marzy mi się jeszcze ciut schudnąć, tak ze dwa, trzy kilo ![]() iwonko na pewno jeszcze schudniesz, ale widzialam Twoje fotki i uważam, że fajna z Ciebie kobitka- niektorym puszyste kształty dodają uroku ![]() Alien- 52kilo ważysz?? marzenie...... tyle to ja ważyłam jak przechoddziłam stresy przedślubne 5 lat temu... ale to już nie wroci ![]() Nel a Twoja Amelka, choć najmiłodsza ze styczniowych dzieciaczków też już za tydzień 4 miesiące skończy! ![]() ![]() A my jutro na szczepuienie udaejemy sie- to już 3 dawka skojarzona. już mam stres ![]() ![]() ![]()
#74 |
Zadomowienie
|
Jastin dzięki za zaproszenie,szczera z Ciebie kobitka,tak się z Wami zżyłam,że chciałabym,abyśmy się poznały prywatnie,czy też macie takie odczucia?
![]() Martusia pamiętasz jak zostałyśmy same styczniówki 2 w 1 i się wspierałyśmy przed porodem,nie mogłyśmy się doczekać rozwiązania. ![]() Szymuś i Kubuś w przyszłości muszą poznać osobiście nasze styczniowe laski. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
oj Nel kochana
![]() ![]() ja też bardzo bym chciała poznać Was na żywo ![]() ![]() ![]()
#76 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Tylko gdzie my znajdziemy"złoty środek",żeby każdej mamusi pasowało ![]() ![]() Takie spotkanie z mamusiami i maluszkami to by była rewelacja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki cieszę się,że jesteście za spotkankiem,kto wie,może nasza wirtualna znajomość przetrwa. Szkoda,że jesteśmy tak porozrzucane po Polsce,ale to przecież ten sam kraj,i co to z porównaniem Tunezji,do której Jastin chciała bryknąć. Akurat do tego kraju odradzam,raz tam była i z takim maleństewm nie polecam,całkiem inny klimat i pełno robaków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co dziewczynki mi to ostatnio tak sie chce gdzies wyjśc ze szok normalnie, mam namyśli jakiś balet ![]() Ale nie chce zostawiac małej z teściową,moja mama niestety nie mieszka tam gdzie my,a teściowa ostatnio dziala mi na nerwy,zresztą Wikunia jak widzi tą bacie to zaraz sie drze straszliwie i nie chce żeby bylo tak jak ją z nią zostawie ![]() Wogóle strasznie sie do mnie przyzwyczaila i nikomu nie daje sie trzymac na rekach,jak poczuje inne ręce to zaraz krzyczy,wsumie to cały czas jesteśmy same,mój tż-ecik pracuje od 9 do 18 więc sie nie dziwie. A tak bym gdzies poszła... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak jak już wyżej napisałam, jestem jak najbardziej za tym, żeby się spotkać
![]() ![]() ![]() I wtedy to miałbyśmy ![]() ![]()
#80 |
Zakorzenienie
|
no tylko chwilke mnie nie ma a tu jakies imprezki
![]() ![]() ![]() Jastin ja mimo ze nie siedze ały czas w domciu (niestety) to tez mam wielka ochote wybrac sie z TŻ na jakies piwko i bilardzika , ale jak mój TŻ wraca, zanim sie umyje zje, to juz jest 21 a ja padam na ryjek i z wypadu nici ![]() ostatnio a konkretnie dwa ostatnie dni moja agacia zrobiła sie strasznie osowiała, i nie moge dojsc co sie dzieje, albo ząbki albo brzuszek..mam nadzieje ze szybko minie ![]()
#81 |
Rozeznanie
|
Liliaka przespała całą noc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Humbak a co takiego Liliance zaaplikowałaś na sen,że tak ładnie śpi,chodzi mi co jej dałaś jeść.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Mamuśki co u nas dzisiaj tak niemrawo,czyżbyście się szykowały na jamprezzę u Mariqi
![]() Ja mogę troszkę dziś pozaglądać bo mój maluszek śpi,hi,hi............. Jastin co tam u Was,jak Wikusia zasypia na huśtawce,bo moja Amelcia ma taką pożyczoną od mojej siostry to przy melodyjce zasypia. Katesia mało piszesz jak tak Agacia,czy bardzo tęskni? Dziewczynki mnie też ciągnie na jakieś balety,ale kto zostanie z maleństwem. Wyobrażcie sobie,że jak wczoraj wypiłam piwko żubra,po przerwie 13 miesięcy -null alkoholu,to wczoraj mnie siekło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Nel, ty mi nawet nie mów o imprezach, bo jak sobie pomyśle o sobotnim weselu to mnie krew zalewa.
Lilianka usypiam tak, przed kąpaniem daje jej pierś, bo jak nie zje przed to w trakcie się bardzo drze i nawet nie można jej ubrać, a po kąpaniu daje jej 100 ml NAN2R, NAN2R daje jej tylko na noc, bo ono jest sytsze, i nie daje jej takiej porcji jak pisze na opakowaniu, bo jakby tyle wypiła, to by chyba umarła, i już wiem że 90 ml wody i 3 łyżeczki mleka to dla niej porcja akuratna. Jak się zacznie nad ranem "gmyrać" tzn. śpi tylko się wierci to daję jej pierś i śpi dalej. I na razie mi się ta metoda sprawdza, tylko dziś po prostu spała wyjątkowo długo. Mówie - złoto nie dziecko. Teraz też śpi. Widziałyście dziewczynki nową oferte z Realu? Są pampersy w atrakcyjnej cenie, moja mała mięści się jeszcze w 3, bo jest dosyć szczupła (chyba po tatusiu )to wychodzi ok. 47 groszy za sztuke. |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Nel ja z tym piwkiem miałam tak samo,jak wypiłam po długiej abstynencji jednego żuberka(bardzo lubie to piwko) to odrazu poszłam spać tak mnie z nóg ścieło,mój Tż to do tej pory mi wypomina ze "drobny pijaczek jestem" i sie śmieje że jak będzie mnie chciał upić to przynajmniej kasy nie bedzie musiał wydawać za dużo
![]() A jeśli chodzi o huśtawke to nawet mowy nie ma ![]() ![]() Mi to dzis tak się nic nie chce,Wikunia zasneła o 14 i sobie śpi ja obiadek zrobiłam i odrazu do kompa ![]() ![]() Katesia trzymaj sie i zglądaj do nas ![]() ![]() Humbak zazdroszcze Ci tej nocki,ja wstaje do Wikuni tylko raz w nocy i drugi to juz nad ranem,też nie jest źle ale dawno juz nie spalam tak bezstresowo, ![]() A apropos spania,moja teściowa doradziła mi zebym na noc nie karmiła Wikuni piersią,tylko żebym sztucznym mleczkiem ja pokarmiła to mi bedzie całą noc spała.Wyobrażacie to sobie ![]() Szlak mnie trafil ![]() ![]() Jeszcze mi nakarmi mała tym mlekiem i później cycka nie bedzie chciała..... ehhh kończe bo ciśnienie mi podskoczyło,a nie moge się denerwować! |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio jak ją zawieźlismy na blok to ona jej podała ziemniaczki do jedzenia zwykłą łyżka, którą każdy je ![]() ![]() I jak ja mam dziecko z kimś zostawić i iść do pracy ? Rodzina nie robi po mojemu to już nie chce mówić co obca baba. Oj zazdroszcze wam, że wasze maleństwa tak pięknie w nocy śpią, bo moja Wika to się budzi po 5,6 razy ![]() ![]() Buziaczki ![]()
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Humbak zazdroszczę Ci tego wyjścia na weselisko,bo jeżeli się nie ma ochoty iść ,to na pewno będzie zarypiaście.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Wiecie co? Ja to wogóle nie wiem co znaczy nieprzespana noc, bo Kasia przesypia na razie wszystkie. Jak zjada kaszkę ok. 18 tak śpi mniej więcej do 5-6. I potem zasypia znowu i spi do 9-10, a jak jest pochmurno to śpi nawet do 12-12.30. Oj spać to ona uwielbia.
Dziś przyjechałam do mamy, bo mam teraz komunię chrześniaka a potem ślub koleżanki i chrzest bliźniaków, więc trochę sobie posiedze. wszystko fajnie, tylko zaraz jak wróce to mała idzie do żloba, wiec wracac wogole mi sie nie bedzie chcialo. Ale postaram sie Was nie zaniedbywac z powodu mojego pobytu tutaj. Dzis rozmawialam rano z tesciowa zanim wyjechalam o tym nieszczesnym zlobku i znowu mi narobila nadziei i powiedzial, ze jak mala bedzie tam chorowac to ona postara sie tak zorganizowac sobie prace, zeby mogla z nia zostawac. Ale czas pokaże jak bedzie naprawde. Juz raz mowila, ze za żadne skarby nie pozwoli jej oddac do zlobka, a potem przemyslala, ze jednak nie da rady. Pożyjemy, zobaczymy. Śpijcie dobrze dziewczynki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Iwonka pozazdrościć Ci tylko tych przespanych nocek,bo moja Amelcia nadal się budzi 2 razy w nocy.
![]() ![]() Katesia jak tam w pracy i u Twojej Agaci. Jastin i gdzie planujesz wypoczynek ,chyba Tunezja odpada? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Nel oczywiście ze odpada,mysle cały czas nad Tatrami po Słowackiej stronie bylam tam ze 3 lata temu i pieknie tam jest
![]() ![]() U nas dzis fatalna pogoda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.