![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Próbki w drogeriach
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Strasznie to przykre jest jak dla mnie... Może troche też zboczyłam z tematu ale musiałam to napisać! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Próbki, odwieczny problem.
![]() Ja tylko raz poprosiłam facetkę w Sephorze o próbkę perfum. Odpowiedziała, że firmowej nie mają, ale bardzo chętnie mi zrobi-odpsika zapach do fioli. I faktycznie, jak powiedziała tak zrobiła. POza tym staram się nie żebrać o próbki, wiem że one mi się należą jako klientce i powinny być w ogólny dostępie dla wszystkich, ale cóż poradzić na zachłanne sprzedawczynie, ![]() ![]() Jedynie co muszą mi dać i o co zdecydowanie proszę, to podkład do wypróbowania. Głównie chodzi o kolor, a żem strasznie blada to ciężko mi dobrać odpowiedni i musowo mi go trzeba odlać trochę do pojemnika. ![]() Cytat:
![]() Za biednie, za skromnie ubrany pewnie przyszedł coś zwędzić, ochrona gotowa do ataku...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I wkurzają mnie te spojrzenia ekspedientek, jakbym była gorszym gatunkiem kobiety ![]() ![]() Ale tak się czuję, zaszufladkowana do kategorii głupich nastolatek, które przychodzą tylko po to, żeby się na miejscu wymalować, wypsikać i może jeszcze coś podpieprzyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale perfumy bez przetestowania ich?? Odpada ![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do selekcji- to niestety panie /panowie konsultanci zwracaja uwage na "powierzchownosc" , na szczescie mozna jeszcze kategorycznie zazadac probek, to zazwyczaj skutkuje.Raz mialam tylko dosyc nieprzyjemna historie kiedy pani odmowila mi probki tlumaczac sie brakiem testeru i wrocila do rozmowy z kolezanka.Niestety musialam poprosic kierowniczke sali i nie bylo milo tej pani a ja mialam swoja probke (cholera jak mam cos kupic nie testujac tego!) inna sprawa co widzialam wielokrotnie- nastoletnie, i niestety starsze dziewczyny wykonujace caly makijaz przy pomocy testerow.. smarujace sie czym popadnie przed tym. przepraszam ,ale taki widok mnie odrzuca, bo malowac sie mozna w domu i wtedy juz nie prosze o nic tylko wychodze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja wychodze z domu zawsze w pelnej tapecie
![]() Na stronie Sephory w regulaminie mozna przeczytac, ze staraja sie dawac choc jedna probke do kazdego dokonanego zakupu. Och... to wzruszajace, bo chyba malo maja tych probeczek i taki marny asortyment... ![]() Wczoraj zrobilam z mama zakupy w Douglasie na bagatela blisko 1000 zl. I co? Dostalysmy doslownie wor probek i innych fajnych gadzetow. To jest sposob na otrzymanie probki niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
lipiec na maksa!!! :)
|
![]()
wybieram się do Marionnaud po próbkę "Envy me"..
![]() myślicie, że mam szansę jako dziewucha w pomarańczowych czeszkach? ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Radze sie przejsc do Sephory po te probke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Lepiej do Sephory.
Ja jak w sepHorze nie chca nic dawac bez zakupów kupuję kulke zapachopwa za 2 złote i prosze o próbkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
W Sephorach zawsze są małe fioleczki do odpryskiwania, więc zawsze można dostać próbkę z testera, w Douglasach po prostu takich fiolek nie ma, zwykle z firmowych próbek w obu sieciach jest dosłownie po kilka zapachów, chociaż chyba jednak wciąż lepiej to wygląda w Sephorze. Może i producent wysyła do Polski duże ilości próbek swoich zapachów, ale do sklepów one niekoniecznie docieraja. Zwłaszcza kłopot z tymi starszymi zapachami. A zdarza się że przyjdą ze 2-3torby takich samych próbek i wtedy przez miesiąc albo dłużej wszyscy dostają to samo do zakupów
![]() A oczywiście nikt nie zaproponuje robionej próbki, ale oczywiście jeśli poprosiłam (fakt że rzadko bo mi głupio ![]() ![]() Chociaż ostatnio, kiedy byłam ze starszą siostrą - bo ja to na nastolatke wciąż wyglądam mimo 22 na karku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
lipiec na maksa!!! :)
|
tylko, że nie ma sephory w Lublinie
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
No fakt w województwie lubelskim nie ma Sephory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Czesc probek maja gotowych i firmowych pod ,,lada"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ostatnio udało mi się dobrać Dermablend Vichy kolor Opal. Chyba nigdy wcześniej nie miałam tak idealnego odcienia podkładu, zawsze o ton, dwa ciemniejszy... ![]() Cytat:
Bez tapety, tzn. bardzo lekki niewidoczny makijaż: panie złe, oschłe, podejrzliwe patrzące na mnie. ![]() ![]() Z tapetą: słodkie, miłe głosy, chęć niesienia pomocy. Mogłam sobie nawet powybrzydzać, że ten błyszczyk jest kiepski... Wszystko dzielnie znosiły. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Aha, oczywiscie w Douglasie dostalam cala mase probek nowosci, np. Code Armani, Allure Chanel. A w innych, np. w Sephorze nie uswiadczylam juz daaawno zadnej nowosci. Zaznaczam, ze mam na mysli nowosci sprzed pol roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
Moje doswiadczenia z próbkami i paniami są bardzo miłe
![]() Przy zakupach zawsze dostaję kilka próbek i pani najpierw pyta co bym chciała przetestować.Kiedy daje mi zapach który znam, po raz kolejny czarną Coco albo Sicily, uśmiecham się i mówię "znam, mam i kocham" (to o Sicily) ![]() Wszystkim Wizażankom życzę takiej obsługi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
a mi ostatnio pani w douglasie powiedziala, ze to bez sensu jest prosic o probki (takie odpsikniete z flakonu) bo niby w trakcie napelniania buteleczki, perfumy utleniaja sie i nie sa identyczne z zapachem oryginalnym- zmieniaja sie. myslicie, ze kit mi sprzedala?
![]() poza tym stwierdzila, ze juz sie rezygnuje z robienia probek na zyczenie klienta, ze wzgledu na zbyt duze zuzycie testerow (ciekawe kto je tak namietnie zuzywa ![]() po wykladzie madrej pani poszlam zatem do sephory i poprosilam o 3 probki (podpisane- bezwzglednie!), nie robiac tam absolutnie zadnych zakupow! i tak robie za kazdym razem, gdy po drodze mam jakas sephore. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ta... Douglas... <Rachela wywraca oczami i zgrzyta zębami
![]()
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
a mi ostatnio pani w douglasie powiedziala, ze to bez sensu jest prosic o probki (takie odpsikniete z flakonu) bo niby w trakcie napelniania buteleczki, perfumy utleniaja sie i nie sa identyczne z zapachem oryginalnym- zmieniaja sie.
poza tym stwierdzila, ze juz sie rezygnuje z robienia probek na zyczenie klienta, ze wzgledu na zbyt duze zuzycie testerow na takie zachowanie jest jeden komentarz: żenada |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Masakra co się dzieje z tymi próbkami. Jak kupowałam perfumy w Marionnaud (pewnie źle napisałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj kupowalam w Douglasie zapaszek dla mojego TŻ no i niedosyc, ze nie bylo testerka tylko pusta buteleczka, to jeszcze na moje pytanie o jakas probke dla mnie oczywiscie uslyszlam, ze wlasnie im sie juz dzisiaj skonczyly..... mialam szczerą ochotę spytać się pani jaki ma nick na allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
A jak myslicie, dadza mi w Sephorze probke Angel'a?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale mam nadzieję że będzie testerek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Klientki ( z tego co czytam mają opory ze względu na obsługę). Nie każdy chce i potrafi zrobić awanturę. Sama przy okazji ostatnich zakupów w Sephorze (tydzień temu) skomplementowałam pracujące tam panie. Po lekturze Waszych postów zaczęłam uważać je za uosobienie uprzejmości i próbkowej hojności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
W Sephorze polityka odnośnie próbek wygląda lepiej niż kiedyś, zdarza się, że nie mają flaszeczek na odpsikanie zapachu z testera, ale prośba o próbkę nie jest już traktowana jak przestępstwo, skwitowane odpowiednim grymasem na twarzy. Raz mi się tylko zdarzyło, że nie dostałam próbki, o którą prosiłam- w Sephorze w Auchan w Komornikach k. Poznania- brak fiolek. W Galerii Dominikańskiej we Wrocku zawsze zostaję obdarowana
![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Moj tata niedawno byl w Niemczech i podczas zakupow w perfumerii zostal baaardzo hojnie obadrowany. Kupil tylko jeden zapach a dostal chyba z 5-6 probek i to bez proszenia. A u nas kupujesz flakon za srednio 200 zl i co? 1 zakup = 1 probka. Zenada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.