|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 11- latka w ciąży!!
teraz sobie uświadomilam,ze mając 11 lat biegałam po podwórku, ganiałam się z koleżzankami po parku i przeżywałam szkole.
A tu? o ludzie. To po pierwsze głupota maksymalna. Nie tylko tej głupiej, nieuświadomionej dziewuchy, ale jej matki również. Jak tak możma skrzywdzić te nienarodzone jeszcze dziecko. Jakie ona będzie miało dzieciństwo? PO prostu nie moge tego przeboleć.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
MAsakraaaaaaaaaaaaaa..... ....
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w szoku...
![]() ![]()
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
co mówić o takiej nieodpowiedzialności..... przypuszczam, że to patologia rodzinna ale nie koniecznie wynikająca z nagannego zachowania rodziców, lecz może być na przeykład wywołana "ubóstwianiem" córki.....niestety nie wiem, które z tych...choć kto wie, może to być równieżzasługa otoczenia
|
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zbulwersowana!!!
Co to za dom, w którym dzieci sięgają po używki? Moja mama nigdy by nie dopuściła do czegoś podobnego... MASAKRA!!!
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
yakich sytuacji aż się nie chce komentowac........
ręce opadają cycki też ![]() gdzie się podziały czasy kiedy w wieku jedenastu lat bawiło sie w domek i wogóle?? no gdzie?
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
ja jak miałam tyle lat to wychodziłam z koleżanka na spacerki śmieszne ale nawet o chłopakach nie myślałam...
|
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
ja nie moge
co to sie dzieje na tym świecie... ale na mojej ulicy jest pewna dziewczynka ma 12 lat kazdy na nia mowi 'napalona dwunastka' wyobrazcie sobie ze ona ma chlopaka ktory ma lat..18 chodzi na imprezy i robi niewiadomo co.. ja w ich wieku jezdzialam z tata na rowerze albo siedzialam i czytalam ksiazki, nigdy ale to przenigdy nie przyszlo mi do glowy zeby zrobic "to" w wieku 11lat..na imprezy tez nie chodzilam chyba tylko na jaksa dyskoteke szkolna z jakiejs tam okazji i to byla moze do 19.. jeja..przeciez to sie nie miesci w glowie.. a czym ze tek napisze ona bedzie karmic to dziecko? zapewne butelka.. bo w jej wieku to watpie zeby miala czym.. normlanie szok... w sumie to teraz mam 16 lat,ale nie mysle o sexie uwazam ze przyjdzie na to odpowiedna pora... jakos nie spieszno mi do tego.. a co do palenia i picia to wydaje mi sie ze co 3 nastolatek ze sie tak wyraze, "bierze" takie uzywki.. jak mozna tak zatruwac swoj organizm.. nie rozumiem takich dzieci.. moze dlatego ze nie pale, nie pije, nie robie "tego" jestem jakas inna?? wydaje mi sie jednak ze zostalam wychowana jak nalezy...
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
W Indiach nawet mlodsze dziewczynki zostaja wydawane za maz za mezczyzn, ktorzy mogliby byc czesto ich dziadkami, i rodza dzieci.
I jakos to swiata zbytnio nie szokuje
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Dwunastoletnia dziewczynka chce wychować dziecko. Wychować. Aha.
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
Ekhm, to teraz już wszystko może się zdarzyć
Nie wiem gdzie ją wychowali i kto, ale to paranoja Normalnie nie wyobrażam sobie siebie w takim wieku - i w ciąży? Ganiałam za chłopakami, ale nie w takim celu, żeby od razu mieć dziecko? To tak jakby moja młodsza siostra za rok zaszła w ciążę... rety. Dobrze, że mam normalną rodzinę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tam akurat to normalna sprawa. U nas nie do pomyślenia..
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
To naprawdę straszne. Coraz młodsze te mamy. Już strach patrzeć na tą 15-letnią mame ale 11 to naprawdę szok.
Jednak jestem zdania, że skoro była gotowa na seks, to była też gotowa na jego ewentualne konsekwencje. A to, że nikt wcześniej jej nie powiedział skąd biorą się dzieci, no chyba, że otrzymała błędne info, i wierzyła w to , że kupili ją na targu, to już inna historia.
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
szok..
niezle usprawiedliwienie, ze byla pijana!!
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Az sie noga przezegnałam jak to przeczytałam
jestem w ciezkim szoku ![]()
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) że młodziutkie dziewczyny miały dużo starszych mężówale to nie znaczy że teraz należy tolerowac takie przypadki jak ten z artukułu
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Wstydziłabym się takiej matki
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
nie no looz, bede mogly podrywac tych smych facetow;D
;/
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
*brak jej słów*
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie bez wzgledu na kraj, czy miejsce, rodzenie dzieci przez dzieci jest szokiem. I nie ma znaczenia, czy to Azja czy cywilizowana Europa. Nawet bardziej mnie szokuje to co sie dzieje wlasnie w Indiach. Bo tej dziewczyny z Anglii nikt do wspolzycia w tym wieku nie zmuszal, a tamtym dzieciom brutalnie zabiera sie dziecinstwo, nie pytajac ich o zdanie. I nie jest to wcale tam taka normalna sprawa. Srodowiska feministyczne w Indiach od dawna walcza z tym procederem (bo obyczajem tego na pewno nie mozna nazwac). |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Tylko patrzec jak zajęcia z "Przygotowania do życia w rodzinie" prowadzic będą księża i katechetki. Napewno rzetelnie przekażą wiedzę...
Aż ciarki mnie przebiegły....
|
|
#86 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Słońce Ty Moje Kochane! To nigdzie nie jest normalna sprawa, a tym bardziej w cywilizowanym (wydawałoby się) kraju. Fakt, że w takich Indiach, Afryce czy Pakistanie jest to naturalna rzecz - wczesna inicjacja sexualna, jest to kwestia kulturowa, obrzędowa (aż mnie cholera bierze, że muszę tak napisac), ale na Litośc Boską nie w Wielkiej Brytanii czy Szkocji, czy nawet w Niemczech, gdzie, choc procent młodocianych matek jest wysoki - to jednak traktuje się to zjawisko, jako patologię. Tinkaa - jest to niewątpliwie ogromny szok, ale Indie, Indonezja, to kraje rozwijające się, a nie - rozwinięte i tam dopiero zaczyna byc to problemem i czyms nienaturalnym. Jest to kwestia dotarcia do tych obszrów z edukacją, bo od pokoleń uważa się taki stan rzeczy za prawidłowośc. Najpierw należy wpajac tamtejszym dziewczynkom, że to nie jest kolej rzeczy - rodzenie dzieci w wieku 11-12 lat i utwierdzac je w takim przekonaniu, żeby mogły tę wiedzę przekazac swoim córkom. TAMTE dzieci żyją w przeświadczeniu, że tak byc musi - to dla nich jest tak normalne, jak dla naszych pójście w II kl. do Komunii Św. Niestety.
Koniecznośc uwalnia od męki wyboru... Edytowane przez Iwona31 Czas edycji: 2006-06-03 o 21:42 |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
okropne! |
|
|
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się. od siebie dorzucę przykład z życia wzięty-o,zgrozo-z mojej klasy.religii uczy nas nawiedzona katechetka-na jakiejś lekcji wdała się z nami w dyskusję na temat antykoncepcji.stwierdziła ,że jedynym dopuszczalnym środkiem są metody naturalne,że prezerwatywy i pigułki szkodzą zdrowiu...gdy moja koleżanka powiedziała kobitce,iż nie ma racji,ta się na nią wydarła,stwierdziła,że "co ona może wiedzieć"ioznajmiła,iż więcej nie będzie z nią na ten temat dyskutować ![]() ręce mi opadły wtedy...
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
Matka ma 34 lata ? Hm .. niedaleko pada jabłko od jabłoni.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

A tu? o ludzie. 

Corpus Delicta
Moja mama nigdy by nie dopuściła do czegoś podobnego...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)