|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Batman jest genialny! ![]() Wiem, że słabo widać ale u nas od strony południa lato! ![]() 1508145747169.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po weekendzie
Ale dziś pięknie My wczoraj przynieśliśmy łóżeczko od mojej cioci i w tym tyg Tż będzie je odnawiał. Widziałam, że była dyskusja o używanych łóżeczkach i ciuchach i trochę nie rozumiem podejścia, że co używane to fujka, niebezpieczne dla dziecka itd Zrozumiem jeszcze materac ( bo się odkształca itd) ale drewniane łóżeczko ? Wystarczy je przeczyścić i wymalować i wygląda jak nowe. Dlatego bardzo lubię drewniane rzeczy bo można cuda z nich zrobić mimo upływu lat.Sama bym się ogromnie cieszyła, gdyby udało mi się odzyskać łóżeczko, które mój tato mi zrobił ale niestety nie doszłyśmy z mamą, kto je teraz może mieć. No ale ja jestem bardzo sentymentalna i po prostu lubię takie rzeczy z historią ![]() Co do ciuchów po dzieciach to też chętnie przyjmę od siostry Tżta mimo tego, że pewnie niewiele z tego ubiorę dziecku bo ma ona zupełnie inny gust jak ja No ale jakoś nie potrafiłabym chyba powiedzieć osobie, która chce mi dać te rzeczy totalnie bezinteresownie, że ich nie chce bo ja chce tylko nowe To, że teściowe chcą kupować czy dać jakieś ubranka to przecież one nie robią tego po złości tylko najzwyczajniej w świecie się cieszą i chcą pomóc
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na l4 dopiero od listopada mogę iść, bo byłam na zwolnieniu w lipcu i ZUS by mi liczył l4 od czerwca do czerwca, a w lipcu brałam premie kwartalną i byłabym sporo do tyłu z kasą 8.11 mam wizytę i pewnie już pójdę na wolne. |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiula fajne zakupy sa jakies promocje teraz w smyku?
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najlepsze jest to ze jeszcze mam milion ebookow wiec nie wiem kiedy nadrobie zaległości :PCytat:
na pewno będzie jeszcze na nie obniżka :P no i widziałam fajne body z serii "mały elegancik", wiecie, z nadrukowana muszka, wyglądało jak koszula i pomyślałam że kupię małemu na Wielkanoc :P co będzie w dresie leżał w święto ![]() Dzisiaj jest ten dzień w którym w końcu po długiej przerwie moje paznokcie przestaną żyć własnym życiem i zostaną oddane w ręce profesjonalistki. Pierwszy raz idę do tego salonu i mam nadzieje ze krzywdy mi nie zrobią. I jak na złość wczoraj jak otwierałam komodę to dłoń mi się zsunela i trzy paznokcie polamalam, każdy na innej długości. Ale najważniejsze że najkrótszy nie jest zbyt krótki i do niego dopasuje mi pozostałe |
||
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś ma jeszcze jakaś fajna listę i miałby chęć się nią podzielić też tu, to byłoby super
bo nie ma mnie w klubie niestety a zawsze lepiej kompletować wyprawkę w oparciu o coś ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dołączam się do prośby o udostępnienie gdzieś listy wyprawkowej. Ja swoją tez zaczynam robić i jak skończę to wam przekażę
tylko to pewnie potrwa z moim mętlikiem w głowie. Tak na serio zabiore się do niej po połówkowych, jak już będę miała pewniaka ze wszystko jest ok
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Sprawa w pracy już się wyjaśniła, także mogę spać spokojnie do piątku. W piątek podpisujemy umowę kredytowa i notariusza, odbieramy klucze, a w sobotę przeprowadzka. Tak pewnie zajmie nam to pare dni, ale firma nam przewiezie największe rzeczy i chociaż to będzie z głowy. U mnie z sikaniem nic się nie zmieniło. Nawet spokojnie z domu nie mogę wyjść bo zaraz chce mi się siku Mogłabym już przestać bo za każdym razem jak wstaje w nocy to idę coś żreć ![]() Byłam dzisiaj w lidlu, kupić spodnie zimowe dla córki , boszzzz 9. godzina i już wszystko przebrane były tylko jedne w tym rozmiarze, który mnie interesował - ale w kolorze pomarańczowym :/ trudno, będą pomarańczowe :pByły takie słodkie kombinezony, No ale póki dziewczynka nie potwierdzona to nie będę szalec. Kupiłam tylko bodziaki w 5-paku ![]() A na obiad mam dzisiaj taki misz masz- cały pieczony kurczak, kluski śląskie z sosem pieczarkowym i surówkę z rzepy ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#71 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez liczę na jakaś dobra duszyczkę, która da mi troszkę ciuszków. Wszystkie ubranka po córce oddałam, bo miałam nie mieć dzieci już a jak dałam, to nie będę się o nie upominać. Ja dla Igi miałam 90% używanych ciuszków, ślicznych, i to niezła ulga dla portfela. Potem tylko kupowałam takie, które mi się bardzo podobały i nie mogłam się oprzeć np z jakimiś śmiesznymi napisami . Ale tak to miałam od kogoś tam i używaliśmy. No ale rozumiem jak ktoś nie chce używanych. Każdy ma inne preferencje. Ja po córce wiem, ze nie ma co szaleć, bo dziecko szybko wyrasta Ja jeszcze nie kompletuje (tj. kupiłam pare sztuk, ale to tylko pare sztuk), ale zapewne zrobię obchód po lumpeksach. Jak będzie coś fajnego to na pewno kupię ![]() Łóżeczko mam po Idze, pomaluję na biało i już ![]() Listę wyprawkową mam po córce, schowaną, przejrzę, przepisze to co mi się sprawdziło i gotowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
zmarł ten noworodek wyrzucony przez okno w Szczecinku
w głowie mi się to nie mieści |
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale celuj etez w wiele nowych rzeczy - fotelik, wózek, wanienka itp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
także na pewno warto
|
||||||
|
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dzisiaj jeszcze mówili, że w Olsztynie (chyba) porzucono dwójkę dzieci w oknie życia. 2 miesięczne i 1,5 roczne zostawione w wózeczku przed oknem. |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z okien życia chyba się nawet nie da adoptować ?
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedne maleństwo. Nigdy nie pojme czemu ludzie to robią skoro można oddać do adopcji, zostawić w oknie życia... a nie wierze ze depresja poporodowa może popchnąc do takiego czynu. Patologia, bez dwóch zdańI w ogóle strasznie współczuję tej kobiecie co go znalazła. Widziałam na reportażu z wiadomości jak opowiadała jak go znalazła- była maksymalnie wstrzasnieta. Myślę że taka sytuacja to trauma na całe życie, szczególnie jak maluch umiera Cytat:
mogłabym sama zrobić w domu ale musiałabym kupić wszystkie lakiery bo te co mam są dawno nie używane i przyschly. A poza tym Lubie jak ktoś się mną zajmuje
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-10-16 o 12:18 |
||
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero teraz? ja przeskoczyłam już o trzy rozmiary
nie czuję jeszcze ruchów, choć też nie zwracam na to wielkiej uwagi, na usg junior był bardzo ruchliwy, a wtedy też nic nie czułam |
|
|
|
#80 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do okna życia to akurat popieram - jeśli ktoś (z niepojętych dla mnie powodów) oddaje swoje dzieci to lepiej je zostawić w oknie życia niż "pozbywać" się ich w jakikolwiek inny sposób. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ta kobieta, która wyrzuciła to dziecko w Szczecinku, ma mieć postawione zarzuty usiłowania zabójstwa z zamiarem bezpośrednim. Stwierdzili, że w grę nie wchodziła w ogóle depresja poporodowa. |
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ciekawe, jak nie mam biustonosza na sobie i tylko założę bluzkę to absolutnie wizualnie nadal to A :P taki urok cyckow pod pachami
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Jery ale lecicie
![]() Szkoda mi tych dzieciaczkow, nie wiem co sie stalo ze dopiero cteraz je oddano do okna ale wg mnie skoro jest to okno to anonimowo powinno tocsie odbyc. A oczywiscie juz monitoring przeszukuja zeby ustalic matke... A do tej ze szczecinka, to sama bym ja wyrzucila przez okno ale z 10 pietra
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pochwal się później !
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny to jak bedziecie mialy listy to podzielcie sie ![]() Asiula a te ebooki masz w jakim formacie? na kindla?
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie pozbywamy się rzeczy co się da, wystawiamy na olx, żeby pokój był pusty przed malowaniem szkoda mi tylko, że musiałam pozbyć się niemal setki książek... niestety, nadal nie mogę powstrzymać się przed kupowaniem i ciągle kombinuję, jak tu wcisnąć w dziecinnym pokoju jakiś dodatkowy regał na moje zbiory |
|
|
|
|
#88 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także Czaro_dziejkaa, nadal łącze się Tobą, choć przez weekend u mnie były tylko silne mdłości...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się, niestety z pracy
![]() chcę już weekend
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
Canneloni to bym sobie zjadla
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Batman jest genialny! 
Zrozumiem jeszcze materac ( bo się odkształca itd) ale drewniane łóżeczko ?
Wystarczy je przeczyścić i wymalować i wygląda jak nowe. Dlatego bardzo lubię drewniane rzeczy bo można cuda z nich zrobić mimo upływu lat.
No ale jakoś nie potrafiłabym chyba powiedzieć osobie, która chce mi dać te rzeczy totalnie bezinteresownie, że ich nie chce bo ja chce tylko nowe

były tylko jedne w tym rozmiarze, który mnie interesował - ale w kolorze pomarańczowym :/ trudno, będą pomarańczowe :p

13.03.2008
także Czaro_dziejkaa, nadal łącze się Tobą, choć przez weekend u mnie były tylko silne mdłości...