![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do posiadaczek czworonogów
Cytat:
wychowywanie psa jeśli ustali się pewne zasady i się ich pilnuje to nic trudnego, a pies to prawdziwa radość w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ale my się wcale nie denerwujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Słyszałam taki dowcip: że właściciele psów dzielą się na tych, którzy śpią ze swoimi pupilami i na tych, którzy się do tego nie przyznają
![]() Moje Misiątko posuwa się w swej besczelności trochę dalej - czasami włazi na MOJĄ poduszkę, zostawiając mi wolne miejsce "w nogach", a na moje nieśmiałe próby przywrócenia właściwego porządku słyszę od urażonego niemęża: "no pozwól mu! ma do tego prawo" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Hehe, to ja spoza dowcipu jestem
![]() ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
A oto cos dla wszystkich zwolenników i przeciwników pozwalania psu na wszystko, zwłaszcza na lizanie po twarzy
![]() ![]()
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
he, he, he, to jest super, no i jakze zyciowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
A wlasciwie to nie rozumiem: z jednej strony czlowiek, lazienka, kazdy osobny ma recznik, gabke, szczoteczke do zebow, a z drugiej strony pies w lozku, ktory nawet lap nie wytarl, gdy do niego wskakiwal, nie mowiac juz ze lezal wczesniej na brudnej ziemi itp. Zastanawiające....
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
No własnie, albo wytarzał się w ziemi, wąchal i lizał rózne rzeczy i nie mył zębów
![]() ![]()
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
![]()
Dobry wieczorek
![]() U mnie było tak: Kiedy miałam jamnika to spał ze mną wiadomo malutki to czemu by nie,ale ta siersc...okropnosc....obe cnie mam owczarka niemieckiego,któremu nie pozwalam wchodzic do łożla.Czytałam,że pozwalanie na to zaburza hierarchie w domu,dlatego pies może potem probowac dominować,bo skoro spi tak jak wlasciciel to uwaza ze moze robic wszytsko inne i to sie jemu nalezy.Napewno miłoby było poprzytulac sie samemu do czworonoga,a mój cwaniak robi tak ze skoro nie pozwalalmy mu spac w lozku to rano przychodzi kładzie pyszczek na poduszke i sie przytula tak nawet z 10 minut. Radziłabym nie pozwalać spać psom w łozku...przynajmnie to moja uwaga. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raróg
|
Ze względów wyżej zobrazowanych (
![]() A zwierzaki kocham najbardziej na świecie i zawsze wytarmoszę każdego, który wpadnie mi w łapy. Są jednak pewne granice, które wychodzą na dobre obu stronom (np. nie dokarmiajmy pupila czekoladą, bo jest ona dla psów trująca - nie tolerują dobrze jakiegoś tam składniku). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
ja mojego pieska od małego próbowałam oduczyć spania w łóżku, ale bezskutecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
MOja Arganie jest wychowanym psiakiem- dużo nad nią pracowałam i powoli widze tego efekty
![]() Jak była małą kuleczką- a goldeny wyglądaja jak misie ![]() Spanie w łóżku odpada katygorycznie- jest jedna wersalna w domu na którą Arga może wejść, tylko na jedyną i ona to dobrze wie. Nie wchodzi do naszej sypialni, jest to miejsce dla niej zakazane. Przez pewnien czas stosowałam teorie dominacji i zgodze się, że możnaw ten sposób pokazać psu, że to ty jesteś szefem. Jednak teoria dominacji to nie wszystko i coś mi się zdaje że i tak miałam za dużo serca i byłam za miękka podczas jej stosowania.
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Większa ilosć czekolany moze uśmiercić psa bo jej nie strawi i dojdzie do zatrucia. pozdrawiam
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
oczywiście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
ja bym swojej suczce pozwoliła ale mama się w życiu nie zgodzi!
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
moj piesek raz spi, raz nie spi.. zalezy to od jego nastroju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
moja sunia jak chce to spi ze mną,teraz już jest dosyć wiekowa (ma 13 lat) i rzadko do mnie przychodzi - najczęściej jak boi sie burzy
![]() ale jak była malutka to pchała się do łóżka, az miło i nie zabraniałam jej tego, taka byłam zachwycona, że mam psa...nie widze wtym nic niewłaściwego
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Czytam czytam i dochodzę do wniosku: pragnę pieska
![]() ![]() Zazdroszczę wszystkim posiadaczom czworonogów... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jamniczka . W nocy na łózku nie spi..a w dzień..inna sprawa..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
mój psiaczek, szczypiorek kochany, robi generalnie co chce
![]() a oto moja suczka kochana ![]() teraz też mój brat śpi a ona na jego nogach kima ![]() gorzej niż z dzieckiem ![]()
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Mój pies nigdy nie spał ze mną w łóżku, na szczęście preferuje swoje posłanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Do posiadaczek czworonogów
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Ja staram się nie pozwalać spać psu w moim łóżku ... ale niestety czasem jak się zaprze to żadna siła go nie ściągnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
moj siersciuch na szczescie nie sypia na moim lozku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze mój pies jest zakochany w mojej mamie.Nawet jak ona go skarci,skrzyczy czy upomni -nie ma bata,miłość po grób. Ale do mnie czasami przyjdzie(zwł. wtedy jak inni domownicy nie mają czasu i ochoty na zabawy i przytulanie. Ja kocham moją Korę bardzo ,wiec pozwalam jej na wszystko. Łóżko?-czemu nie ![]() Gdy mojej mamy nie ma w pokoju/w domu ,to Korusia od razu najlepszy kącik(czytaj łóżko) sobie wybiera. Może leżeć w łóżku(nawet pościelonym),ale zazwyczaj w nogach. Jest jej dobrze,ale od czasu do czasu ja wprowadzam troche rygoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Moja Sonia- bokserka raczej do małych psinek się nie zalicza. Sypia na swoim legowisku i tak się tam rozwala, że pewnie gdyby miała spać ze mną to by mnie zwaliła z łożka. Poza tym macha przez sen łapami - juz widze te pozdrapania od jej pazurków. Oprócz tego w nocy lubi popiardywać - katastrofa! Na dodatek pomimo dbania o nią kąpani, czesania - śmierdzi czasem jak stare skarpety i to ją skreśla jako kandydata na łóżkowego kompana. Poza tym musiałabym się najpierw rozwieść z mężem, który twierdzi, że pies musi znać swoje miejsce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Pongo nigdy z nami nie spał. Nawet nie próbował. I kiedy nas nie ma również do łóżek nie wchodzi. Widać kanapa mu wystarcza.
![]() Ale gdyby próbował włazić do łóżka, nie pozwoliłabym mu na to. Zresztą kolejnemu psu na kanapę też nie pozwolę wchodzić. Pies powinien znać swoje miejsce. Z Gutkiem był ten problem, że myśmy go znaleźli. Najprawdopodobniej wyrzucono go z samochodu. ![]() ![]() No i jeszcze kwestia rozmiarów psa. Co innego jak włazi nam do łóżka nawet jamnik, a co innego np. dog. ![]() Lizać po twarzy nie pozwalam, po rękach tak, ale zaraz idę je umyć. Za dużo się naoglądałam na spacerze co on liże. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
A to moja kochana znajda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.