Spanie z psem/kotem - bardzo niezdrowe? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-12, 20:14   #61
shachownica
Zakorzenienie

Dot.: Do posiadaczek czworonogów

Cytat:
Napisane przez agu.s
Wprawdzieja nie mam psa, ale wszelkie takie informacje mnie bardzo interesuja jako przyszlego posiadacza czworonoga, wiec nim sobie kupie pieska siegne po te ksiazeczki o ktorych pisalyscie. A tak apropo gmerania w misce i karmienia psa, to czy jest zasada, ze tylko jedna osoba karmi, czy kazdy z domownikow(wychodzac z zalozenia, ze pies stoi na koncu)? Mi sie wydaje, ze kazdy z domownikow jest przed psem, czyli on podpozadkowac musi sie wszystkim a fakt, faktem, ze na przywodce wybiera tego do ktorego ma respek a ktory chyba najkonsekwentniej przestrzega ustalonych zasad. No chyba, ze sie myle
Bardzo bym chciala miec psa, ale wiem jaka to odpowiedzalnosc i poprostu przeraza m,nie ten pierwszy rok ;D
to zależy jakiego psa planujesz mieć, jeśli jakiejś dużej rasy to bezwzględnie powinien uznawać swoją podległość wobec wszystkich członków rodziny i karmić go mogą różne osoby, ja w czasie wakacji opiekowałam się rotweilerką mojej ciotki tzn przez tydzień mieszkałam sama z nią w ich domu i suka była tak nauczona, że nie miałam z nią żadnych problemów.
wychowywanie psa jeśli ustali się pewne zasady i się ich pilnuje to nic trudnego, a pies to prawdziwa radość w domu

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 20:24   #62
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ale my się wcale nie denerwujemy
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 20:26   #63
hybris
Zadomowienie

Słyszałam taki dowcip: że właściciele psów dzielą się na tych, którzy śpią ze swoimi pupilami i na tych, którzy się do tego nie przyznają

Moje Misiątko posuwa się w swej besczelności trochę dalej - czasami włazi na MOJĄ poduszkę, zostawiając mi wolne miejsce "w nogach", a na moje nieśmiałe próby przywrócenia właściwego porządku słyszę od urażonego niemęża: "no pozwól mu! ma do tego prawo"
hybris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 20:31   #64
Lovisa
Zakorzenienie

Hehe, to ja spoza dowcipu jestem prędzej umrę, niż pies na pościel mi wejdzie
Stary 2005-07-12, 21:20   #65
Lovisa
Zakorzenienie

A oto cos dla wszystkich zwolenników i przeciwników pozwalania psu na wszystko, zwłaszcza na lizanie po twarzy Dostałam od Laury2112, trafiła w samo sedno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0397.jpg (39,0 KB, 49 załadowań)
Stary 2005-07-12, 21:53   #66
agu.s
Zadomowienie

he, he, he, to jest super, no i jakze zyciowe
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 22:07   #67
agu.s
Zadomowienie

A wlasciwie to nie rozumiem: z jednej strony czlowiek, lazienka, kazdy osobny ma recznik, gabke, szczoteczke do zebow, a z drugiej strony pies w lozku, ktory nawet lap nie wytarl, gdy do niego wskakiwal, nie mowiac juz ze lezal wczesniej na brudnej ziemi itp. Zastanawiające....
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 22:11   #68
Lovisa
Zakorzenienie

No własnie, albo wytarzał się w ziemi, wąchal i lizał rózne rzeczy i nie mył zębów Zresztą, żaden pies nie pachnie perfumami, chyba nie bez powodu W końcu kąpie sie raz na miesiąc, a nie, jak ludzie, codziennie.
Stary 2005-07-12, 22:13   #69
boniulka
Zadomowienie

GG do boniulka
Talking Dot.: Do posiadaczek czworonogów

Dobry wieczorek
U mnie było tak:
Kiedy miałam jamnika to spał ze mną wiadomo malutki to czemu by nie,ale ta siersc...okropnosc....obe cnie mam owczarka niemieckiego,któremu nie pozwalam wchodzic do łożla.Czytałam,że pozwalanie na to zaburza hierarchie w domu,dlatego pies może potem probowac dominować,bo skoro spi tak jak wlasciciel to uwaza ze moze robic wszytsko inne i to sie jemu nalezy.Napewno miłoby było poprzytulac sie samemu do czworonoga,a mój cwaniak robi tak ze skoro nie pozwalalmy mu spac w lozku to rano przychodzi kładzie pyszczek na poduszke i sie przytula tak nawet z 10 minut.
Radziłabym nie pozwalać spać psom w łozku...przynajmnie to moja uwaga.
Pozdrawiam
boniulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-12, 22:31   #70
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Ze względów wyżej zobrazowanych ( ) nie lubię, jak "pejunek" liże mnie po twarzy. Nie lubię też sierści na łóżku, jedzenia w towarzystwie psa, któremu ślina leci z pyska.
A zwierzaki kocham najbardziej na świecie i zawsze wytarmoszę każdego, który wpadnie mi w łapy. Są jednak pewne granice, które wychodzą na dobre obu stronom (np. nie dokarmiajmy pupila czekoladą, bo jest ona dla psów trująca - nie tolerują dobrze jakiegoś tam składniku).
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-13, 01:00   #71
Simonka
Raczkowanie

ja mojego pieska od małego próbowałam oduczyć spania w łóżku, ale bezskutecznie teraz znalazłam sposób - po prostu zamykam drzwi do mojego pokoju i rodzice muszą się z nim męczyć
Simonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-13, 06:22   #72
justyna_t
Zadomowienie

MOja Arganie jest wychowanym psiakiem- dużo nad nią pracowałam i powoli widze tego efekty
Jak była małą kuleczką- a goldeny wyglądaja jak misie - to działała na mnie tak, że pozwalałam jej na wszystko- potem niestety musiałam zabrać się za dyscypline.
Spanie w łóżku odpada katygorycznie- jest jedna wersalna w domu na którą Arga może wejść, tylko na jedyną i ona to dobrze wie. Nie wchodzi do naszej sypialni, jest to miejsce dla niej zakazane.
Przez pewnien czas stosowałam teorie dominacji i zgodze się, że możnaw ten sposób pokazać psu, że to ty jesteś szefem. Jednak teoria dominacji to nie wszystko i coś mi się zdaje że i tak miałam za dużo serca i byłam za miękka podczas jej stosowania.
Stary 2005-07-13, 06:25   #73
justyna_t
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Ze względów wyżej zobrazowanych ( ) nie lubię, jak "pejunek" liże mnie po twarzy. Nie lubię też sierści na łóżku, jedzenia w towarzystwie psa, któremu ślina leci z pyska.
A zwierzaki kocham najbardziej na świecie i zawsze wytarmoszę każdego, który wpadnie mi w łapy. Są jednak pewne granice, które wychodzą na dobre obu stronom (np. nie dokarmiajmy pupila czekoladą, bo jest ona dla psów trująca - nie tolerują dobrze jakiegoś tam składniku).
ten składnik to teobromina ( chyba tak sie to pisze) i występuje naturalnie w kakao.
Większa ilosć czekolany moze uśmiercić psa bo jej nie strawi i dojdzie do zatrucia.
pozdrawiam
Stary 2006-02-04, 20:55   #74
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla
Talking Dot.: Do posiadaczek czworonogów

Cytat:
Napisane przez Ines1985
Czy pozwalacie swoim pupilom (dotyczy to głownie psów) spać w waszym łóżku?
tak! moj kotek to moja ulubiona podusia tylko ze drapie
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 21:07   #75
różowiutka
Zakorzenienie

oczywiście mój piesio zawsze śpi u mnie na łóżeczku
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-04, 21:21   #76
Milena13
Rozeznanie

GG do Milena13

ja bym swojej suczce pozwoliła ale mama się w życiu nie zgodzi!

droga gitaro, przepraszam, ale teraz moje palce Cię nienawidzą.
Milena13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 21:48   #77
kleo14
Zakorzenienie

moj piesek raz spi, raz nie spi.. zalezy to od jego nastroju nie zakazuję mu tego, bo juz sie nauczyl (w moim, w rodzicow tylko wtedy kiedy tata spi i go nie widzi ), nie bede robic z niego glupka tym bardziej, ze mi to nie przeszkadza i nie brzydze sie go.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 10:57   #78
Ptysiulka
Rozeznanie

GG do Ptysiulka

moja sunia jak chce to spi ze mną,teraz już jest dosyć wiekowa (ma 13 lat) i rzadko do mnie przychodzi - najczęściej jak boi sie burzy
ale jak była malutka to pchała się do łóżka, az miło i nie zabraniałam jej tego, taka byłam zachwycona, że mam psa...nie widze wtym nic niewłaściwego
Stary 2006-02-05, 12:26   #79
paliziomka
Zadomowienie

GG do paliziomka

Czytam czytam i dochodzę do wniosku: pragnę pieska . Niestety moi rodzice są na NIE...

Zazdroszczę wszystkim posiadaczom czworonogów...

http://znajdzfirme.org
paliziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 13:01   #80
izapp1
Zakorzenienie

Ja mam jamniczka . W nocy na łózku nie spi..a w dzień..inna sprawa.. Spi u mojej cioci która wraca zawsze"po nocy" pracuje w szpitalu i wraca o jakies.10 to on zawsz z nią lezy..
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 14:04   #81
karolina1987
Zadomowienie

mój psiaczek, szczypiorek kochany, robi generalnie co chce na łózku śpi. Czasem tylko tata sie wkurza, że ciągle na kimś chce siedzieć (bo Zuzek nie potrafi tak sam bez nikogo leżeć spokojnie tylko ktoś musi być obok niej)

a oto moja suczka kochana

teraz też mój brat śpi a ona na jego nogach kima

gorzej niż z dzieckiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zunia.jpg (64,0 KB, 17 załadowań)
Niż myślisz pytań powstanie."
J.C.
karolina1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 15:38   #82
agatakomsa
Rozeznanie

Mój pies nigdy nie spał ze mną w łóżku, na szczęście preferuje swoje posłanie. Gorszy problem mam z moim małym kotem- jestem właśnie na etapie odzwyczajania go od wskakiwania w pościel. Niestety jest bardzo uparty i pół nocy spędzam na "sprowadzaniu go na podłogę".
agatakomsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 16:22   #83
Liana
Zadomowienie

Dot.: Re: Do posiadaczek czworonogów

Cytat:
Napisane przez cosma
Moja 6-miesięczna spanielka od samego początku ze mną spała.Śpi mi nad głową
Nie wyganiam jej,celowo przyzwyczajałam ją żeby właziła mi do łóżka.Nie brzydzę się bo i czego?
Mam jeszcze drugą,starszą spanielkę i ta nigdy do mnie nie przychodziła,wolała spać na fotelach niż w moim łóżku.
Mój 6 miesięczny spanielek również śpi mi nad głową Ostatnio śpi też obok mnie na pleckach i się rozpycha!! Zawsze zasypia na podłodze, a kiedy rano się budzę zawsze śpi na łóżku- nie wiem kiedy przychodzi!! Rano staje mi na brzuchu i mokrym nosem jeździ mi po moim nosie albo liże mnie po twarzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3177.JPG (109,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2866.JPG (47,6 KB, 15 załadowań)
Liana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-05, 21:26   #84
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Ja staram się nie pozwalać spać psu w moim łóżku ... ale niestety czasem jak się zaprze to żadna siła go nie ściągnie
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-05, 22:20   #85
desti
Zakorzenienie

moj siersciuch na szczescie nie sypia na moim lozku ... ale ogolnie mi to nie przeszkadza...
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 10:03   #86
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Noor
Kotu tak (jakże mogłoby być inaczej ), psu - nie! Pies (25 kg wagi) musi znać swoje miejsce w stadzie. Jeśli hierarchia jest jasno określona, wtedy zwierzak jest szczęśliwszy, bo wie "na czym stoi". Jednym ze sposobów określania tej hierarchii jest u mnie w domu zasada: podłoga jest dla psa, fotele i kanapy dla ludzi. I nie ma problemów z posłuszeństwem.

Za to kotu wolno absolutnie wszystko...przyznaję się bez bicia, że jest baaaardzo rozpieszczony.
To tak jak mój Śpi w poprzek łóżka, a my po bokach na małych skrawkach Ach te sierściuchy...
Stary 2006-02-06, 10:16   #87
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez Ines1985
U mnie jest tak:
Ja pozwalam kundelkowi na wszystko. Nie traktuje łóżka jak jakiejs swiatyni wiec pozwalam mu wchodzic nawet na rozlozone. Czasami nawet sama go wolam bo lubie kiedy jest blisko . Ale on nie zawsze chce przyjsc. Ma takie dni (noce) ze spi caly czas przy mnie (ale w nogach- dzielnie znosi wszystkie kopy ). Ale czasami nie moge go uprosic aby przyszedl i spal ze mna. W koncu po dlugich nawolywaniach robi mi łaske i przychodzi. Na 2 minuty .

Natomiast moja mama nie pozwala mu wchodzic na swoje lozko nawet kiedy jest zlozone. Ja czasami go podpuszczam i wrzucam na nie jego ulubiona zabawke i namawiam: "no wez pileczke, dawaj!".
Baaaardzo rzadko ulega.
Ale jak mama wychodzi gdzies dalej albo wyjezdza (on widzi kiedy sie szykuje i bierze np. torbe podrozna) to ledwo zamkna sie za nia drzwi a on juz wije sobie gniazko na jej łóżku .

A ja pozniej na niego kabluje. Nawet dwa razy zrobilam mu zdjecie zeby mamie udowodnic .

Nie zamierzam go niczego odzwyczajac bo traktuje go jak normalnego domownika i nie przeszkadza mi jego obecnosc nawet w łóżku. A sierść i tak jest wszędzie :/

Ale pytam bo ciekawa jestem jak to jes u was. Czy nie brzydzicie sie psa w łóżku...
U mnie jest identycznie.
Po pierwsze mój pies jest zakochany w mojej mamie.Nawet jak ona go skarci,skrzyczy czy upomni -nie ma bata,miłość po grób.
Ale do mnie czasami przyjdzie(zwł. wtedy jak inni domownicy nie mają czasu i ochoty na zabawy i przytulanie.
Ja kocham moją Korę bardzo ,wiec pozwalam jej na wszystko.
Łóżko?-czemu nie
Gdy mojej mamy nie ma w pokoju/w domu ,to Korusia od razu najlepszy kącik(czytaj łóżko) sobie wybiera.
Może leżeć w łóżku(nawet pościelonym),ale zazwyczaj w nogach.
Jest jej dobrze,ale od czasu do czasu ja wprowadzam troche rygoru
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 10:41   #88
Aranka
Zakorzenienie

Moja Sonia- bokserka raczej do małych psinek się nie zalicza. Sypia na swoim legowisku i tak się tam rozwala, że pewnie gdyby miała spać ze mną to by mnie zwaliła z łożka. Poza tym macha przez sen łapami - juz widze te pozdrapania od jej pazurków. Oprócz tego w nocy lubi popiardywać - katastrofa! Na dodatek pomimo dbania o nią kąpani, czesania - śmierdzi czasem jak stare skarpety i to ją skreśla jako kandydata na łóżkowego kompana. Poza tym musiałabym się najpierw rozwieść z mężem, który twierdzi, że pies musi znać swoje miejsce...
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 10:51   #89
Ami
Zakorzenienie

Pongo nigdy z nami nie spał. Nawet nie próbował. I kiedy nas nie ma również do łóżek nie wchodzi. Widać kanapa mu wystarcza.
Ale gdyby próbował włazić do łóżka, nie pozwoliłabym mu na to. Zresztą kolejnemu psu na kanapę też nie pozwolę wchodzić. Pies powinien znać swoje miejsce. Z Gutkiem był ten problem, że myśmy go znaleźli. Najprawdopodobniej wyrzucono go z samochodu. Na początku bał się ruszyć ze swojego legowiska przy fotelu. Potem zaczął powoli poznawać nowe kąty: pokoje, kuchnię. Nie ukrywam, że bawiło nas, jak znikał nagle z kanapy jak niespodziewanie go zaskoczyliśmy. A potem to, jak prosił, żeby go na nią wpuścić. No i nie chcieliśmy go stresować dodatkowo. W końcu swoje przeżył. Doszło do tego, że bezczelnie skopuje mnie z kanapy. Ale 14-letniego psa już się tego nie oduczy.
No i jeszcze kwestia rozmiarów psa. Co innego jak włazi nam do łóżka nawet jamnik, a co innego np. dog.

Lizać po twarzy nie pozwalam, po rękach tak, ale zaraz idę je umyć. Za dużo się naoglądałam na spacerze co on liże. Ale miałam znajomą, która dawałą psu do rozgyzania orzechy, a później je zjadała. Ble..
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-06, 11:00   #90
Ami
Zakorzenienie

A to moja kochana znajda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 008.jpg (105,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 009.jpg (80,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 108.jpg (82,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 117.jpg (82,8 KB, 9 załadowań)
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości