|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ♡ Mamusie Lutowe 2018 cz. 3 ♡
Magdalena, my akurat kupowaliśmy za gotówkę mieszkanie, więc nie musieliśmy sporządzać umowy przedwstępnej.
Na waszym miejscu postąpiłabym va banque - powiedziałabym, że jeśli się nie zgadzają na taki zapis, to wy odstępujecie od transakcji. Trudne to jest, jak się mieszkanie podoba i emocje dochodzą do głosu, ale ja wychodzę z założenia, że jak ma być Wasze, to będzie - może po prostu trochę dłużej potrwa. Życzę powodzenia w zwalczaniu januszów nieruchomości!
|
#62 |
|
luckygirl
|
Magda, widze ze faktycznie trafiłaś na madro-głupie kobiety. Zadatek jak juz wiadomo nie jest zwrotny - zaliczka jest. W umówię moze byc zapis, ze zaliczka bedzie zwrócona, jeżeli nie dostaniecie kredytu. I w zyciu to nie jest zaliczka opiewająca na 10% wartości mieszkania.
Dobrze, ze jestes obcykana w temacie i masz wokół siebie ludzi, którzy sie na tym znają. To ogromny plus i wsparcie. |
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Do tej pory też myślałam, że zadatek nie jest zwrotny. Tak jest na zasadach ogólnych - czyli w przypadku jeśli strony nie ustalą inaczej. Umowa cywilno-prawna ma ten plus, że jest dowolność zapisów, na które zgadzają się obie strony. W przypadku sytuacji, gdy czegoś zabraknie (w sensie gdy sami czegoś nie określimy), to wtedy wchodzą zasady ogólne.
Właśnie tak rozmawiałam z narzeczonym, że jeśli to ma być nasze mieszkanie, to uda nam się kupić je na naszych warunkach. Po tym co piszecie, coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że „coś tu śmierdzi” i że chcą nam podsunąć niekorzystną dla nas umowę. Spotykamy się jutro o 17:30. Trzymajcie kciuki, żeby się udało ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Ale młody ładuje dziś po żebrach. Jemu najwygodniej jakbym caly dzień stała, siedzenie to dramat, a leżeć też mi niewygodnie :/
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój zauważyłam, że najbardziej uaktywnia się w okolicach północy
Na szczęście jego ruchy i kopniaki nie sprawiają mi bólu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak radzicie sobie z tym psychicznie, jak córka to znosi?? Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
We wotek idę na krzywą cukrową, jutro zero słodyczy więc dziś nadrabiam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#68 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ból to jeszcze nie jest źle, ale mega niewygodnie, muszę podkładać poduszkę pod lędźwie, żeby brzuch był wypięty do przodu, bo inaczej kiepsko. Takie nieprzyjemne uczucie, niby mdłości albo jakby nie mogło mi się odbić po jedzeniu mam nadzieję, że jutro zmieni swoje ułożenie![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Miś cały czas praktycznie tak samo się rozkopuje - w tych samych miejscach czuję ruchy więc podejrzewam, że nie przekręcił się i dalej jest główka na dół (oby). Jutro się dowiem - na 13 mam wizytę
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#70 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja apka to samo mówi. I faktycznie, wieczorami i w nocy ta aktywność jest zdecydowanie większa. Oby to nie miało przełożenia po porodzie - chciałabym chociaż trochę pospać w nocy
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
no i u mnie w brzuchu teraz dyskoteka. od jakis 15min. Mąz przylozyl ucho to go tez kopnęla hihi
powodzenia na jutrzejszych wizytach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Ooo przepraszam to w 33tc dziecko rozróżnia dzień od nocy. Czasami podczytuje w aplikacji tygodnie do przodu i pewnie to mnie zmyliło a jutro zaczynam 30tc.
Novakia też się tego obawiam, że mieszkaniec brzucha da nam popalić, bo starszak jest bezproblemowym dzieckiem. Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#77 |
|
luckygirl
|
Mój Synek tez sie uaktywnia najbardziej na wieczór i w nocy. Wtedy odchodzą harce
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstaje strasznie zmęczona po nocy , jedyny plus że nie ma czasu siąść i chudnę przez to , ale też i wszystko mnie boli i ledwo chodze.Julka ogólnie znosi to w miarę , ale to dziecko i strasznie jej przykro jak ktoś jje coś słodkiego czy w czasie gdy ona akurat nie może. No i w poniedziałek ominie ja wycieczka , ale to za wcześnie żeby pojechała sama na cały dzień z klasą . Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpoczywaj ile się da, choć rozumiem, że to dla Was ciezki okres. Potrzeb czasu, by przywyknąć do nowych zasad. Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka dużo sił dla Was. Dzielna ta Twoja.córcia jakoś dacie.radę byle do przodu. Trzymam mocno kciuki
Co do ruchów to ja też odkąd się położyłam to dyskoteka. Ale to normalne. Kiedy się ruszamy coś robimy dziecko się kołysze i śpi...najgorzej jak człowiek usiądzie na 4literach. Albo się położy wtedy dziec się budzi i wojuje. Klarcia jest głową na dół więc teraz czuję pod zebrami. Na szczęście to nie boli.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#81 |
|
luckygirl
|
Małpka duzo siły i wytrwałości dla Was
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena powodzenia jutro!
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dziękuję! Lecę spać
Jutro zdam relacje jak wizyta i jak negocjacje ![]() Małpa - dużo, dużo siły. Dacie radę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dola po dzisiejszej wizycie "gosci". Podobno strasznie sie roztylam od ostatniego razu. Teraz to juz w ogole czuje sie jak walen. A niby najwiecej sie tyje pod koniec ciazy. Zastanawiam sie po co mi to wszystko bylo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#85 |
|
luckygirl
|
Shelby nie słuchaj ich. Mi dzisiaj ciotka powiedziała, ze sie zaokraglilam na buzi, to jej odpowiedziałam, zeby założyła okulary i raz ze jestem w ciąży, wiec mogłam sie zaokrąglić, a dwa nosze okulary, wiec moja buzia tez wyglada inaczej.
Dla mnie mówienie o czyimś wyglądzie np przy stole jest wysoce nietaktowne. Do mojego Męża tez wypaliła z tekstem, ze wczesniej był gruby. Chcialam jej cos powiedzieć, ale stwierdziłam, ze nie bede sie denerwować. Mój Mąż nie był gruby. Co prawda ważył nieco więcej, ale. Is był gruby, na litość boska. Na końcu języka miałam, zeby zajęła sie swoja córka stara panna ok 40 z wielkiej tyłkiem i wysoka jak facet, ale stwierdziłam - nie warto. To jest świetne, ze widzi sie u innych wszystko, a u siebie albo pod swoim nosem nie. |
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Jestem i witam w 29 tygodniu
![]() u mnie dzidzia uaktywnia się koło 23 i 1 w nocy ![]() dobrej nocy |
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My rozpoczeliśmy malowanie. Dziś główne ściany a jutro akcentowa ściana. Już się nie umiem doczekać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#88 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje, że ludzie to sobie na więcej komentarzy pozwalają, jak ktoś jest w ciąży odnośnie wyglądu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało Ci się to osiągnąć. ~P.Coelho <3 Edytowane przez sonnerin Czas edycji: 2017-11-20 o 04:35 |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny nie przejmujcie się tym gadaniem. Jak komus taktu brakuje to jego sprawa! Ja jak zobaczylam moja szwagierke pod koniec ciąży to jej nie poznałam! Normalnie tak wyglądała dziwnie inaczej cała spuchnieta twarz jej się zmieniła...nie skomentowalam słowem. No bo niby co miałam powiedzieć? O Boże jak Ty wyglądasz? Myślę że widziała się w lustrze...nie trzeba już nikogo dobijac
![]() U nas śnieg śnieg śnieg ![]() A ja wstałam lewą nogą córka też...ehhhh Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

Na szczęście jego ruchy i kopniaki nie sprawiają mi bólu 

przyznaje bez bicia ze starego nie nadrobiłam , myślałam że jak córka wróci do domu to będę mieć więcej czasu ale teraz trzeba szykować jedzenie , chodzić do szkoły na zastrzyki i wszystko musi być pod godzinę .ale postaram się być więcej teraz
mam nadzieję, że jutro zmieni swoje ułożenie

05.07.2008
wstaje strasznie zmęczona po nocy , jedyny plus że nie ma czasu siąść i chudnę przez to , ale też i wszystko mnie boli i ledwo chodze.

więc teraz czuję pod zebrami. Na szczęście to nie boli.