![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Królik miniaturka
Cytat:
moja świnka reagowała tak samo, przesympatyczne są a pies może i miałby tylko ochotę polizać z tym, że bły to owczarek niemiecki więc nawet delikatne ściśnięcie zajączka łapą lub w paszczy mogłoby się tragicznie skończyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja już nie chcę mieć żadnego zwierzęcia trzymanego w klatce
![]() Moze byłoby lepiej, gdybym mogła kupić wieeelką klatkę, w której królikowi byłoby wygodnie. Albo gdybym miała chomika, taki mały gryzoń znajdzie sobie miejsce w klatce ![]() Dlatego teraz mamy tylko 2 koty ![]() (to nie jest krytyka osób posiadających "klatkowe" zwierzątka, tylko moje odczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ale słodziiiiiiii kiółik
![]() Chyba też sobie sprawię, tyle dzisiaj o tych królikach ![]() co do sprzątania- tak czy siak, należy dbać... Ps. Każdy człowiek myje się codziennie... Królik i inne zwierzęta też muszą mieć czysto. Mój york też ciągle sika i to w domu! Potrafię stać z tym małym grzmotem pół godziny na dworze, a on ledwo wejdzie do domu i zesra się.... No przecież czasem to.. wrrrrrrrrrrrrr
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
;/ No alew przynajmniej ciepło w nogi ![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Ja zamiast trocin sypie królikowi takie granulki drzewne dla kotów i gryzoni, nazywa się "pigwa". Zmieniam ściułke raz na tydzień. Nauczylismy królika załatwiać swoje potrzeby do osobnej kuwetki, która stoi obok klatki, dzięki temu w klatce ma czyściej i mozna nie sprzątać przez około 1,5 tygodnia. królik jeśli tylko jest ktoś w domu to jest wypuszczany i kica po całym mieszkaniu, trzeba tylko pochować wszystkie kable.
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
A żeby za bardzo nie broił to ma swoje "zabawki" : drewienko do gryzienia, kartonik od rolki po papierze toaletowym ( rzuca nim po całym pokoju) , kawałek materiału, który szarpie pazurkami.
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Ja ma krolika tzw bezklatkowego czyli caly czas ma otwarta klatke ale wiekszosc dnia przebywa gdzie indziej, biega po mieszkaniu, wskakuje do mnie na lozko, spi z psem na poslaniu, zalatwia sie w klatce, mam specjalna kuwetke, zmieniam mu tam wiorki 2 razy dziennie a cala klatke sprzatam raz na tydzien i nic nie czuc, mysle ze jak nauczy sie zwierzatko zalatwiania do kuwetki nie bedzie problemu
![]() Kroliczek jest slodki i smieszny, gania po domu, czasem wskakuje na stol zeby nadgryzc jakies warzywo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Miałam kiedyś królika miniaturkę, ale chyba tego z większych... kupiony z niepewnego źródła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Ostatnio oglądałam takie mini mini króliczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja moim szylkom sprzątam co dwa dni (jak był jeden to 2x w tygodniu) na dno klatki daję 2-3 kartki ze środka gazety na to trociny i codziennie świeże sianko ![]() P.S. tak jak pisze Olka222 dobrze dać zwierzakom zabawki którymi sie zajmie przede wszystkim drewienko - gryzonie ścierają sobie nim zęby dlatego dobrze sobie nazbierać w lesie reklamówkę drewna, kory wtedy nie będą sie "zajmowały" meblami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
A to jeden z dwóch króliczków mieszkających w studenckiej chacie w Beskidzie Żywieckim. Cały dzień kicają koło chaty a na noc wchodzą do środka. Wyobraźcie sobie zdziwienie turystów którzy wychodząc z lasu widzą nagle w górach króliki miniaturki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Dot.: Nie Daje Rady Z Moim Krolikiem! Pomocy!!!!!
Cytat:
byc moze tak robi bo go zeby swedza albo cos! Czesto jest tak ze kroliki roznosci (bo non stop im zeby razna) byc moze on probuje zeby tepic wlasnie na pretach klatki! Ja mojemu MANKOWI kupilam specjalne wapno do scierania zebow i po klopocie... wyzywa sie na nim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wystawiałam na noc klatkę z pokoju, nie humanitarne, ale podziałało. Poźniej mój królik rzucał miska po klatce, był zaprogramowany na 5:45, ale jakoś mu przeszło.
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
tez jestem szczesliwa posiadaczka królisi i powiem ci tak.. kroliki w sobie to maja ze jakas melodie muszą robic
![]() 1. jest glodny 2. chce wode bo wszystko wyduldał 3. chce pokicać po mieszkaniu 4. chce być głaskany wbrew opiniom mój krolik kocha głaskanie i sie rozkłada pod nogami i zaczepia tak dlugo az sie doprosi pieszczoch ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Sa takie specjalne kolby dla gryzoni z ziarnem ,zje sobie troche samkolyku a przy okazji zetrze siekacze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
inwestowalam w takie kolby ale teraz nie popelnilabym tego bledu po raz drugi , ja lubie jak krolisia ma czym oddychac
![]() doczytalam ze krolik w nocy ci na gra na szczebelkach. jezeli ma jedzenie i wode to znaczy ze za malo biegał. moja biega po calym mieszkaniu gdzes z 2 godziny przed spaniem a pozniej to juz nie ma sily grac na szczebelkach i wysypia sie do 6.50 ![]() ![]()
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja mam swinke, jej zeby tez rosna non stop, ja podaje codziennie suchy chleb (raz ciemny, raz mieszany, tosta albo bulke), z zabkami nie ma problemów bo sie zcieraja i co najwazniejsze, bardzo jej to smakuje. Z tym chlebem to dowiedzialam sie od weterynarza i z ksiazek ![]() Pozdrawiam, Tinker
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
DZIEKUJE WAM BARDZO ZA RADY
JESTESCIE KOCHANE ![]() NO I ZBLIZA SIE NOC .... ![]() PUSZEK MA SIANKO,GRANULAT,WODE TROSZKE SOBIE POBIEGAL ZOBACZYMY JAK BEDZIE JAK BEDZIE HALASOWAL TO NIESTETY ALE ZOSTANIE WYEKSMITOWANY DO INNEGO POMIESZCZENIA ![]() KOSTKE DO SCIERANIA ZEBOW TEZ MA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Olka222 - mam pytanko! Jak nauczyć takiego małego króliczka załątwiania się do kuwety? Ja mieszkam na stancji (studiuję)...w domu mam psa, a tu m9i jakoś cicho "nic sie nie dzieje" taki spokój trzeba mi żeby "coś się ruszało". W dzieciństwie miałam świnki morskie a teraz chciałabym tu kupić króliczka miniaturkę. Ale ważna jest czystość (w mieszkaniu jest nas dużo)... co możesz doradzić w tej kwestii (i jak jest z transportem tych stworzonek - chodzi mi o wyjazdy do domu powiedzmy raz na 2 miesiące) POradźź (poradźcie)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Kochana
![]() ![]() jedyna rada przywiązać do prętów ![]()
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Moja przyjaciolka, ktora ma 2 kroliki miniaturowe, poleca www.forum.kroliki.com
Do czytania artykulow nie trzeba sie rejestrowac - znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie pytania. Dobra jest tez strona www.uszata.com Kroliki sa slodkie, ale niestety trzeba je miec caly czas na oku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym załatwianiem do kuwetki to było troche zachodu. Najpierw było tak, że królik siusiał w jedno miejsce obok klatki, więc kładłam tam gazety. Po jakims tygodniu, kiedy przyzwyczaił się do siusiania na gazety, co trwało jakiś tydzień, włozyłam je do kuwetki. Na trociny oczywiście. Z gazetami to było tak, że jak nasiusiał to wyrzucałam. A teraz jest trociny zamieniłam na "pigwę". To był taki trochę przypadek z tą kuwetką, bo jeśli królik nie załatwiał by swoich potrzeb na dywan, to nie musiałabym mu podstawiać w tym miejscu kuwety. Ja mojego królika transportuję w koszyku wiklinowym wyłożonym ręcznikiem. W aucie krolik zawsze siedzi na kolanach. W ogóle to króliki podobno lubią jazdę autem. Na stancję radziłabym kupić świnke morską, bo łatwiej ja oswoic i wychować. Wiem, bo miałam przed królikiem. Chyba, że moja była jakaś wyjątkowa, bo zachowywała się jak piesek ![]() Nie za bardzo chyba pomogłam ![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli masz jeszcze jakis pytania odnosnie opieki nad kroliczkiem zajrzyj na www.forum.kroliki.com albo www.uszata.com Mialam przez ostatni miesiac dwie krolicze dziewczynki mojej przyjaciolki, ktora pojechala na wakacje. Dziewczyny byly slodkie i jest teraz bez nich w domu strasznie smutno! Rozwazamy z TZ zakup walasnego egzemplarza. Wszystkim kupujacym takiego kroliczka przypominam, ze one zyja, jak psy, nawet do 13 lat! Wiec to powazna inwestycja! Oraz, ze maja inne zwyczaje niz psy - ja mialam psa przez kilkanascie lat i przyznam sie, ze niektore krolicze zwyczaje wprawily mnie w zdumienie. Na kroliczym forum, jest tez dzial dla osob chcacych oddac swojego klapoucha do adopcji - moze naszego wezmiemy z takiego miejsca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem on po prostu zdziera zeby
![]() ![]() ![]()
![]() |
#86 | |
调解人
|
Cytat:
Po około 2 tygodniach otwerały sobie same klatkę (musiałam zamykac na małą kłódeczkę). Do hałasów przyzwyczaiłam się błyskawicznie ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
dzięki wielkie olka222 pomogłaś sylwia tobie też wielkie dzięki pozdrawiam i biorę się za lekturę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Sylwia dzięki za link, ta strona to kopalnia wiadomośco
![]()
![]() |
#89 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A mój nie dawał spokoju choćby nie wiem co
![]() ![]() ![]() Mój królik żył ponad 10 lat... więc raczej długo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lexie mój chomik to był wyjątkowy okaz- może go z królikiem połączyli skoro one tak długo żyją? Mój Maxio przeżył pięknych cudownych 5 lat ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.