![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żel/akryl dla dwunastolatki?
tak, nienaturalnie i śmiesznie bedzie wyglądał u małoletniej < nastoletniej > dziewczynki, u której płytka wystająca kilka milimetrów poza opuszek nie wyglada zbyt atrakcyjnie, bo to jeszcze DZIECKO i nie ma mowy w tym wieku długich paznokciach.
a przdłużany paznokieć za pomocą akrlylu lub żelu , nie jest sztuczny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A niby odkąd to "atrakcyjnosc" wyznaczana jest długoscią paznokcia? Czyli wszystkie kobiety noszace krótkie paznokcie - 'kilka milimetrów za opuszek" mają je nieatrakcyjne tak? NIe, żel i akryl to jedno a sztuczne paznokcie to drugie. Popros inne stylistki , niech wprowadza cie w meandry specjalistycznej terminologii. Ja nie mam ochoty tobie tego tłumaczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
I daruj sobie napastliwe prywatne wiadomości bo nie mam zamiaru na nie odpowiadać.
Kolejnej nie będę nawet czytać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
zauważ , ze Ty ciągle piszesz o kobietach, a pytanie zadało dziecko dwunastoletnie.
Twoja arogancja zaczyna działac mi na nerwy, więc z mojej strony w tym wątku to już będzie koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś pewna, ze to co napisałam było napsatliwe? ![]() To , ze poprosiłam Cię żebyś przykróciła swój niewyparzony język i to , ze nie pozwolę Tobie obrażać mnie, to to wszytko Twoim zdaniem jest napstliwe?? W takim bądz razie jak nazwiesz swoje wypwiedzi ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Ja też bym poczekała z tymi tipsami. Tańsze o SH a też fajne są odzywki KIlly's - polecam lekturę na KWC
![]()
![]() |
#67 |
BAN stały
|
Kończyć już miałaś z tego co widzę.
Stan twoich nerwów niespecjalnie mnie interesuje więc pożal się lekarzowi pierwszego kontaktu a nie mnie. Mówię zarówno o rekach kobiet jak i 12 latek - na ktorych tego typu french wygląda calkowicie naturalnie i neutralnie. Tak , jestem pewna ,ze wypisywanie do kogoś prywatnych wiadomosci z żalami, pretensjami i wyrazami niezadowolenia jest napastliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
kobitki kochane nie kłoccie sie
![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem zdanie ze 12lataka nie powinna nic kombinowac, nawet frencza.
U dziecka to za dobrze nie wyglda... Oczywiscie to moje zdanie ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie, u której 12-stolatki - prócz swojej siostry, widziałaś frencha? w sumei jesli tak piszesz topewnie u każdej.
poza tym od kiedy akrylki żel nie niszczą paznokci????? na takiej samej zasadzie byłoby jakby temat brzmial "blond czy czarne - jaki kolor włosów dla 12-latki" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
od początku przyglądałam się temu tematowi i widziałam, ze budził wiele kontrowersji. No ale dziewczyny bez przesady :| Będziecie sie o to kłócić ?:| Paula ma swoje zdanie i go brani [zreszta, jak każda z nas] - ale weź nie przeginaj, z tym obrażaniem[ teksty pożal sie swojemu lekarzowi:| TO JEST FORUM !! i każdy moze napisać to co mysli ! ] i z tą ironią
![]() A co do tematu...jak dla mnie żel or akryl dla 12 sto latki nie jest fajna rzeczom ![]() ![]() pozdrawiam i NO OFFENCE please ! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
BAN stały
|
tajgunia zrób tę przyjemnosć mnie, zrób innym stylistkom, zrób Wizażankom ,ktore już zapewne również mają powyżej dziurek w nosie tamatu pt " czy tipsy niszczą paznokcie" i POCZYTAJ kilka tematów dotyczących tipsów i ich rzekomej szkodliwości.
Dobrze? A co do nastolatek ( nawet tych 12- 13) - french jest czymś dziwnym?? Niezwykłym?? Demoralizującym?? NIe kupują sobie dziewczynki lakierów i nie maziają nimi pazurów?! Na wszystkie kolory teczy - o bialym pasku nie wspominając?! NIe dodają kolorowe gazetki gratisików typu rozowa szmineczka, biala kredeczka i zielony lakierek?! Tipsy i przedłużanie paznokci w tym wieku to przesada - zgadzam się. Ale czym niby rozni sie utwardzenie paznokci zelem od pokrycia ich odżywką? Poza kosztami oczywiscie - ale od tego abstrahuję bo znam rodziców ktorych na to stac i ktorzy np. przerażeni obrzydliwym nawykiem swego dziecka - OBGRYZANIEM PAZNOKCI - utwardzali pazurki pociechom i był spokój. I uczepię się jak rzep psiego ogona tej fotki. ![]() NIe raz widzialam dziewczyny z tak białą - naturalną koncoweczką pazura. One rownież miały kiedyś po 12 lat i malowały paznokcie przezroczystą odzywką - wyglądało to zatem zle i nienaturalnie? Sandra wszystko zaczeło się od chamskiego i zenującego tekstu bym się " nie wpieprzała do rozmowy bo nie do mnie byla mowa". Hehehe biorąc pod uwagę ,że jest to FORUM , to rzeczywiscie inteligentna i grzeczna uwaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
No i walsnie w/g mnie to jest zle ze dodaja gratis takie szmineczki, brakaciki i inne do gazet czy czegos.
Czy demoralizujace?Czy dziwne? Nie. Ale moim zdaniem conajmniej nieodpowiednie.
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Moja siorka ma 14 lat nosi tipsy, ma dziwna fryzurke i lekko przyciemnione wlosy
![]() ![]() Ale jestem zdania, ze jezeli zel na paznokciach (nie przedluzanie tylko lekkie utwardzenie) mialby pomoc w pozbyciu sie wstretnego nawyku obgryzania - to na pewno warto ![]() Buziaczki i PEACE dziewuszki ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
No comments
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Osobiście jestem na nie,troche zawcześnie na takie zabiegi u 12-latki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Czyli wiekszosc jest na NIE
![]() dobrze ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Z tego co zauwazylam to zalozycielka tego watku dawno tu nic nie pisala wiec czas zakaczyc ten temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Gdybyście widziały jak moje paznokcie w tym wieku wyglądały to dopiero zaczełaby się krytyka
![]() ![]() Moim zdaniem założycielka nie powinna się pytać co ma zrobić, tylko sama zadecydować, bo to jest tylko jej sprawa. Chociaż za tipsami to nie jestem, ale cieńka warstwa żelu myślę będzie jak najbardziej ok ![]() ![]()
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
ja jak miałam 10 lat to pamietam,miałam taki zarówiasty pomaranczowy lakier,strasznie mi sie podobal a paznokcie to malowałam razem z palcami
![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
a moze tak Ci sie podobal ze na paznokciach to za malo i palce tez malowalas ??
![]()
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
A ja uważam, że to niezbyt dobry pomysł ze względu na koszt całego przedsięwzięcia. Nie każdy rodzic może zapłacic za comiesięczne wypełnianie ubytków - sa ważniejsze wydatki: dentysta, dermatolog, basen itp. Moim zdaniem lepiej inwestować w pielęgnację cery i rozwój fizyczny niż w takie paznokietki. Owszem odżywki, witaminy są jak najbardziej wskazane
![]() Z drugiej strony jeśli rodzice są przy forsie i zgadzają się na taki zabieg, to już ich prywatna sprawa ![]() Ja mojemu dziecku na pewno nie pozwolę na farbowanie włosów w wieku 10 czy 12 lat (niech poczeka do 15 urodzin), robienie tipsów w podstawówce albo chodzenie w pełnym makijażu do szkoły. Niech się podmaluje tuszem i błyszczykiem - nie ma problemu - jednak na wszystko jest odpowiedni czas i miejsce ![]() Na razie jeszcze nie jestem mamą, ale zdania chyba nie zmienię ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() argument "swiat idzie do przodu" do mnie nie dociera bo tym moze by tlumaczyc wszytsko. mam podobne zdanie do KamaO i mam 6 letnei córke ktorej wpajam ze przedewszytskim pielegnacja a potem cala reszta,zreszta 80% sposobu zycia wynosi sie z domu ,jesli mama ma tipsy,i solar to nie bedzie zakazywa córce i nawet razem beda tam chodzic bo przeciez biala skora wyglada blee. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
a ja zdecydowanie popieram Twoje zdanie, Paulakrk!!
![]() ![]() ![]() co do niszczenia paznokci przez akryl/zel - do niedawna mialam takie zdanie jak niektore dziewczyny, ze niszcza pazurki strasznie! sama zakladane mialam pare razy, ale teraz juz wiem, ze to nie wina akrylu/zelu tylko pseudostylistki!!! wystarczy troszke poczytac forum, a wszystko sie w glowce rozjasnia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym wcale się nie dziwie, że Paulakrk ripostuje na wredną odzywkę...nie wiedziałam, że wypowiedź na forum to "wpieprzanie się" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
nie konczaca sie opowiesc...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Never ending Story.... lalala lalala ... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.