![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie macie plany/postanowienia na rok 2018?
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7998274 6]Jest tego troche.
- przede wszystkim schudnac i dalej rozwijac moja wiedze o zywieniu pod katem ''jedzenia, ktore leczy''; nareszcie wyeliminowac w 100% gluten bez ustepstw i isc powoli w kierunku raw vegan - nauka wloskiego (mysle, ze do B2) i jeszcze jednego jezyka, najprawdopodobniej japonskiego - zdac prawo jazdy - zdac pewien wazny egzamin zawodowy - wizazowe wyzwanie czytelnicze 2018 - do konca urzadzic mieszkanie pod katem przytulnosci i funkcjonalnosci - dalej uczyc sie programowania - kupic samochod - nauczyc sie lepszej organizacji czasu - znalezc z TZtem czas na dluzszy urlop[/QUOTE]Powodzenia od weganki od kilku mc. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
- schudnąć. W końcu zacząć biegać i ćwiczyć. Skończyły mi się wymówki i w ten rok w końcu muszę to spełnić.
-urządzić swoje mieszkanie. - awans i podwyzka Wysłano z ☎ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
1. Rozpocząć terapię - nie mogę się doczekać
![]() 2. W lutym pojechać na event muzyczny ![]() 3. Utrzymać się w nowej pracy 4. Więcej czytać 5. Kontynuować pracę nad asertywnością 6. Zalegizować związek ![]() 7. Rozpocząć wspomaganie jakiejś kociej fundacji, może? 8. Dieta wspomagająca zdrowie + rozciąganie i joga 9. Utrzymywanie kontaktów z ludźmi, którzy są tego warci ![]() Mam nadzieję, że ten rok będzie dla mnie tak łaskawy jak poprzedni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
-zapisać się na terapię i pracować nad sobą
-studia -być lepiej zorganizowana ale aby to osiągnąć ... zapisać się na siłownię i zdrowo jeśc, bez tego nadal będę zmęczona i bez życia i oczywiście nie jeść śmieci -poszukać nowej pracy -szlifować angielski -zadbać o siebie -oszczędzać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
- wytrwać w niepaleniu (jak na razie półtora miesiąca za mną)
- podszflifować niemiecki, nadal doskonalić chorwacki - spiąć cztery litery i w końcu iść na prawo jazdy - więcej się ruszać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
nie tyle postanowienia co zwykłe cele:
- nowa praca, albo duża podwyżka XD - podszkolić niemiecki, potem czeski - wziąć pierwszy w życiu urlop na pełne dwa tygodnie ![]() - zrzucenie nadmiaru kg - zakup wrotek i podszkolenie jazdy figurowej na łyżwach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Na ten nowy rok nie robię żadnych planów, ani postanowień
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Ja jeszcze dopisze ze mam plan obejrzeć wszystkie filmy ze Stallonem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
- awansować, przedłużyć umowę w pracy
- wziac ślub ![]() - kupić mieszkanie - nosić spódnice lub sukienki co najmniej 2 razy w tygodniu - ukończyć program ćwiczeniowy Natalii Gacki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
- wyleczyć kolano
![]() - zrzucić 5-8 kg, co przy niemożliwości ćwiczeń, będzie ogromnym wyzwaniem - awansować w pracy - kupić porządne auto / odkładać dalej na dom |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Plany na następny rok:
-skończyć szkołę, zdać maturę i egzaminy -wyprowadzić się z domu, uwolnić się od toksycznych rodziców -zamieszkać z partnerem -wyprowadzić się do Gdańska może -pójść na studia zaoczne -znaleźć skuteczny sposób na niwelowanie stresu -zadbać o zdrowie, zrobić jakieś badania na żołądek, dowiedzieć się co mi jest -podnieść skutecznie samoocene -przestać bać się wyrażać siebie -postarać się o bon na zasiedlenie -żyć godnie -nie trafić pod most -nie stracić rigczu -przeżyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
- języki: kontynuować węgierski, zacząć rosyjski
- więcej samodzielnie szyć - wrócić do bardziej aktywnego trybu życia - schudnąć - dopilnować regularnych badań (przez ostatni rok je zaniedbałam) - stopniowo odnawiać mieszkanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Od wielu lat nie planowałam, bo różnie bywało z realizacją.
Dzisiaj jednak wymyśliłam, że muszę, koniecznie, muszę w 2018r chodzić spać przed północą. Trzymajcie za mnie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Ogólnie też nie do końca wierzę w spełnianie postanowień noworocznych, mam raczej słabą silną wolę i ogromną tendencję do odkładania wszystkiego, ale fajnie gdzieś to sobie podsumować, taka lista top10 chociaż na chwilkę daje mi motywację
![]() 1. Zdać rok - nie będę za ambitna, nie zależy mi na jakichś super wynikach czy stypendium rektora, po prostu pozaliczać z najlepiej minimalną ilością stresów związanych z wszelkimi poprawkami czy niedajboże warunami. 2. Przejść się po lekarzach - szczególnie domknąć w końcu kwestię dentysty i zbadać hormony. 3. Dużo czytać, oglądać, dowiadywać się i ogólnie zwiększyć ilość potencjalnych tematów do rozmawiania z ludźmi. 4. Dokończyć wyposażanie mieszkania i starać się utrzymywać w nim względny porządek - pedantką nigdy nie będę, nie oszukujmy się, ale żeby chociaż sajgon nie utrzymywał się dłużej niż tydzień ![]() 5. Kontynuować jogę lub zastąpić ją inną fajną, luźną aktywnością. 6. Lepiej się odżywiać, częściej gotować, nauczyć się przyrządzać jakieś nowe fajne dania. 7. Pisać - książkę, opowiadania, jakiegoś bloga, łatewa, ale muszę w końcu przestać marnować predyspozycje i moją mini pasję. 8. Ograniczyć marnowanie czasu przez komórkę, apki i social media - to by znacząco ułatwiło realizację wszystkich innych podpunktów ![]() 9. Więcej się uśmiechać i ogólnie postarać bardziej otworzyć na ludzi - poznać ich w tym roku jeszcze więcej niż w poprzednim (a będzie trudno przebić, bo warunki były bardzo sprzyjające). 10. Przynajmniej jeden jakiś fajny wyjazd - nie musi być bardzo daleko czy szalenie, ale chociaż żeby nie przesiedzieć na dupie całych wakacji. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Biała Dama
|
Mi rzutem na taśmę doszło jeszcze jedno, bardzo wazne postanowienie - idę na terapię dda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
- standardowo schudnąć:P - ale tym razem mam motywację, bo za 4,5 miesiąca ślub, więc może się uda.
- ograniczyć czas spędzany przed komputerem i na oglądaniu seriali - więcej czytać - mniej marudzić:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje Matilde!!! Powodzenia
![]() Ja w tym roku wyjątkowo stwierdziłam, że nie robię żadnych postanowień. Jedynym moim celem jest dalej używać aplikacji do nowych nawyków i tym samym wpajanie sobie nowych pożądanych zachowań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
jestę wieszczę
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;79721741]- pojechać na Woodstock albo Wolin[/QUOTE]
Na Festiwal Wikingów? Jestem prawie co roku ![]() Moje postanowienia: -więcej czytać, bo w 2017 trochę się pod tym względem zaniedbałam. Po prostu nie chciało mi się nic, zupełnie nic. -kontynuować terapię i może zakończyć ją z sukcesem. -mniej się przejmować wrednymi ludźmi. -chciałabym zrzucić kilka kg i prowadzić zdrowszy tryb życia. Ostatnio głównie siedzę i jem byle co. -zmienić pracę. -zobaczyć jakieś nowe, fajne miejsce. -być może wziąć w końcu ślub, którego nikomu nie chciało się organizować w 2017 roku ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=Bananalama;80123076]Na Festiwal Wikingów? Jestem prawie co roku
![]() Tak. Denerwuje mnie, że muszę wybierać między jednym a drugim. Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
Lepiej nie robić planów i postanowień, tylko po prostu zacząć działać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Ja miałam postanowień na ten rok żadnych nie robić, ale przyszły mi ostatnio do głowy takie małe, niepozorne i mam nadzieję proste w realizacji:
![]() -przestać pić gazowane, słodkie napoje ![]() - chodzić schodami - mniej przeklinać - w końcu nauczyć się pływać (jakiś kurs grupowy albo indywidualny) Gdzieś tam z tyłu głowy mi chodzą myśli o schudnięciu, zdrowym jedzeniu, znalezieniu innej pracy, ale kogo ja oszukuję ![]() Edytowane przez 4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa Czas edycji: 2018-01-02 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zasiedzenie
|
W tym roku to czego nie chciałam w zeszłym
![]() - nie zmienić pracy - nie schudnąć i nie przytyć - przeprowadzić się oraz to co chciałam w zeszłym i nie wyszło: - uczyć się języka - ćwiczyć
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Nauczyć się pływać. Może w końcu się uda.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Melduję, że w zakresie 2 postanowień już ostro działam
![]() A jak tam u Was trzeci dzień roku ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.