Dzieci październik-listopad-grudzień 05 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-16, 18:23   #61
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M
Dot.: Dzieci październik-listopad-grudzień 05

No. Chwilka wolnego . U nas z ząbkami wygląda tak: dolne dwa są już jakiś czas, a teraz właśnie chyba pora na górne. Bo to co się teraz robi z naszą niunią, to szkoda gadać... A jeszcze do tego wszystkiego ją przeziębiliśmy (na spacerkach). Wysokie temperatury na dworzu, w domu mamy chłodno (jak się wejdzie z +30 do domu, to czuć jakby mieszkanie było klimatyzowane). I dla nas to jest fajnie, ale dla małej to nie koniecznie... Z nosa leci i jeszcze jaka maruda jest włączona to aż miło posłuchać . No, ale dostaje lekarstwo to jeszcze ze trzy dni i powinno być ok.
O jedzeniu chrupek nie ma mowy. Miny strzela jakbym jej połówkę cytryny wciskała. Ale za to ze smakiem zjadła... prawie połowę pierniczka w czekoladzie z marmoladą . Śmiechy, śmiechami ale ja prawie zawału dostałam. A było to tak:
Od jakiegoś czasu dawałam jej polizać coś czekoladowego (lub cokolwiek nowego, zeby smaki poznawała ), albo leciutko jej ocierałam na dolnych ząbkach. No i z tym pierniczkiem miało być tak samo. Tylko nie przewidziałam (jaka stara, taka głupia!), ze małej tak to zasmakuje, ze zaciśnie dziąsła i ugryzie ciacho. Od razu jak się zorientowałam, otworzyłam jej palcem buzię, ale po pierniku został już tylko kolor czekoladowy w buzi . Dostała duże oczy i myślałam, ze biedaczka się krztusi, a ona po prostu sama była zdziwiona, ze taki kawałek zjadła. Na szczęście ciastko było bardzo mięciutkie i praktycznie samo się rozpływało w ustach. Później jak z daleka widziała piernika to już miała "koparkę" szeroko rozdziawioną . Na pewno to było jej ostatnie ciastko dopóki wszystkich zębów nie dostanie i nauczy się normalnie jeść.
magda*M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-17, 09:31   #62
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax
I Alien napisz coś o Wiki, bo się też obijasz
Moja Wiki ma dzisiaj pół roczku

Fakt ostatnio się obijam troche bo pogoda sprzyja , wiec chce to troche wykorzystać jak się popsuje to tu wrócę

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią

Edytowane przez Alien
Czas edycji: 2006-10-04 o 11:41
Alien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-17, 09:59   #63
Mariqa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alien
Żartujesz! Tak szybko czas leci, dopiero się urodziła
Całuski od ciotki Śliczna dziewczynka po mamusi pewnie
Stary 2006-06-17, 10:09   #64
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mariqa
Żartujesz! Tak szybko czas leci, dopiero się urodziła
Całuski od ciotki Śliczna dziewczynka po mamusi pewnie
Sama nie wiem kiedy to zleciało
Chociaż przyznam ci się po cichu, ze chociaż te pól roku mineło tak szybko jak z bicza strzelił to dla mnie Wika nadal jest taką malutką kruszynką co to dopiero się urodziła , pomimo tego, ze wszyscy mówią jak to ona urosła

Stary 2006-06-18, 18:56   #65
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien

Fakt ostatnio się obijam troche bo pogoda sprzyja , wiec chce to troche wykorzystać jak się popsuje to tu wrócę
Gratulacje
Widzę, że masz to samo odczucie co ja - też nie wiem, kiedy minęło pół roku

Myśmy też starali się korzystać z pięknej pogody, tylko w czwartek na imprezie urodzinowej u teściowej się przeziębiłam parszywie Bałam sie, że Jędrek się zarazi (a jutro szczepienie!) ale na razie (odpukać) jakoś nie. Ale samopoczucie i nastrój mam parszywe, bo mnie kładzie do łóżka ehhh...

A Jędrasowi wyszedł 4 ząb Jeszcze tylko 16

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-18, 20:21   #66
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Cytat:
Apsiku, trafiłam na przepis na biszkopty bezglutenowe, może się przyda http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/2,..._PRZEPISY.html
Jak nie dostaniesz mąki ziemniaczanej, to na samej kukurydzianej też można upiec
Buniu, dzieki wielkie My produkty glutenowe wcinamy, tylko mleka krowiego nam nie wolno.
Ale dzieki wielkie, sprobuje. Co do maki, to mam tu tysiac rodzajow: do chleba, do bulek, samorosnaca do ciast, zwykla i mase innych z dodatkami lub bez, z domieszka razowej itd, ale ani ziemniaczanej ani kukurydzianej nie widzialam...
A moze poprostu nie zauwazylam.

Edytowane przez Apsik
Czas edycji: 2006-06-19 o 16:15
Apsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-19, 20:09   #67
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Aaa, to nie wiedziałam

Jędrek ma...

Edytowane przez BabciaWeatherwax
Czas edycji: 2006-06-23 o 16:30
Stary 2006-06-19, 21:00   #68
lacrima
Raczkowanie

Witam wszystkie mamy pażdziernikowo-listopadowo-grudniowe 2005! Jak łatwo zgadnąć, jestem kolejną mamą, która chce dołączyć do zacnego grona. 30 grudnia 2005 urodził się mój Jaś. Miał 56 cm i ważył 3600. O porodzie wolę nie pisać, coby nikogo nie straszyć no, wrogowi nawet nie życzę. Ale dziecię zdrowe jak rydz, rośnie pięknie, waży sporo, popalic daje we dnie i w nocy, a mama szczęśliwa bardzo!Chętnie czytam wasze posty, zwłaszcza że wszystkie macie dzieci starsze niż moje, więc

/ups, wysłało mi za wcześnie. Chciałam napisac, że/ chętnie czytam wasze posty, zeby wiedziec, co Jasia i mnie czeka w najblizszej przyszłości. Będę wpadac od czasu do czasu. życzę wszystkim mamusiom spokojnego wieczoru!

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2006-06-19 o 21:54
lacrima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 11:00   #69
marcelina73
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie chcę zakładać tu nowego wątku - jeden istnieje już na plotkowym - może tam nie zaglądacie, więc pozwalam sobie tu zaapelować:
pomóżmy chorej Martnce - wsystarczy kilka razy kliknąć - namiary w moim podpisie.
Stary 2006-06-20, 11:44   #70
sylwi_2005
Raczkowanie

GG do sylwi_2005

Witam Kobitki Moje drogie. Z góry przepraszam, bo nie bylo mnie tu jakis czas... cóż siła wyższa, brak czasu. Moja Nadia (urodzona 1 listopada) własnie zaczeła ząbkowanie . Na nieszczęście do tego doczepiła sie choroba zwana "trzydniówką". Oj Niunia cierpi katusze. Bidulka trzy dni temu miała 39,7 stopni temperatury i dosłownie przelewała sie przez ręce a teraz jesteśmy na etapie wysypki. Nic nie chce jeść oprócz cysia wiec jestem uwiązana a martwi mnie to, ze jutro musze wyjechac na cały dzień i zastanawiam sie jak to bedzie. Szczerze powiem, ze miałam nadzieje ze zabkowanie przejdzie jej łagodniej. ale cóż. (własnie sie obudziła wiec znikam)
sylwi_2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-20, 14:58   #71
Alien
Wtajemniczenie

Lacrima twój maluszek to faktycznie najmłodszy z naszych dzieci Napisz coś wiecej, załącz fotki i wpadaj tutaj częsciej niz od czasu do czasu

A swoją droga ciekawe gdzie się te mamusie grudniowe podziewały jak ja wątek wtedy jeszcze przyszłych grudniowych mamuś tworzyłam.

Sylwi_2005 dawno cie tutaj nie było, i tez załącz zjęcia Nadii. Widziałam wasze zdjęcia w innym wątku, piękne z was dziewczyny
Zdrówka dla małej

Ile wasze dzieci śpią w dzień ??
Bo moja Wiktoria czasami spi tylko godzinę (snem zajęczym), czasami 3 godziny po dwie rundki. Oj mało ona sypia
A jak to jest u was ze snem dziennym ?

Stary 2006-06-20, 17:20   #72
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

No Iga śpi bardzo podobnie. W dzień czasami łącznie się naliczy godzinkę a czasami trzy. Ogólnie to są drzemki po 40-50 min. No i oczywiście każde usypianie jest na rączkach . Chyba, że jesteśmy na spacerku to spanko jest w wózeczku (przed zaśnięciem jest "mała" awantura ale to tylko szczegół ).
Ale za to w nocy jest już chyba nie najgorzej. Zasypia koło 21-ej i śpi do 7-ej, 8-ej z przerwami na dwie lub trzy butle. No teraz trzy noce ma jakieś problemy ze spaniem, ale wydaje mi się, że to te ząbki...

Dawałyscie już truskawki? Bo dzisiaj babcia postanowiła zapoznać Igę ze smakiem truskaweczki . I za trzecim podejściem buźka już była sama szeroko otwierana . Tylko czy to nie jest za wcześnie na truskawkę? Co prawda była to tylko jedna truskaweczka i chyba nie powinno nic jej być?
Stary 2006-06-21, 13:00   #73
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Cytat:
Aaa, to nie wiedziałam, w Polsce gluten zalecają od 10-12 miesiaca
Za to jajka zalecaja podawac dopero po ukonczeniu roku, zwlaszcza aergikom
Stary 2006-06-21, 13:03   #74
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Dziewczyny, na nic tak nie czekam jak na te zeby, a tu nic. Maly juz stoi a zebow nie ma. No i nie ma mowy o raczkowaniu, kladzie sie na brzuszek, teraz to uwielbia (o czym wczesniej nie bylo mowy) i zaczyna sie turlac jak cos chce zlapac lezacego dalej. Jak podnosze mu pupe do gory to sie "rozplaszcza" i nic z tego...
Nie wiem o co chodzi..?
Stary 2006-06-22, 10:43   #75
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Przepraszam za milczenie, ale ostatnie dni miałam horror w domu. Na dworze upały, wczoraj już rekord był - 30 stopni i moje zimnolubne dziecko dostało regularnej histerii Był w samej pieluszce, ale to nie pomogło - od rana było jęczenie w miarę upływu czasu przechodzące w płacz ciagły. Każda próba odłożenia go z rąk kończyła się wybuchem rozpaczliwego płaczu, do tego stopnia, że zasnął też na rękach, co mu sie nie zarzyło od dobrych kilku miesięcy. Dziś na szczęście troszkę chłodniej, może dam radę chwilę odpocząć, bo rąk i nóg nie czuję, o kręgosłupie nie wspominając

Alien, młody sypia teraz 2 razy łącznie od godziny do 2, zaleznie od dnia i nastroju Na dobre idzie spać ok.19-20.

Apsiku, musi mięśnie wzmocnić Zresztą raczkowanie nie jest liczone w ocenie rozwoju, bo nie wszystkie dzieci raczkują Daj mu trochę czasu

Jędrek ma...

Edytowane przez BabciaWeatherwax
Czas edycji: 2006-06-23 o 16:29
Stary 2006-06-23, 13:58   #76
Apsik
Rozeznanie

GG do Apsik

Buniu, wbrew pozorom jestem na biezaco z tabela zywienia dzieci w pierwszym roku. Nie karmie szkraba bulkami, ani kaszkami pszennymi, czasem cos skubnie ode mnie, stad wiem, ze nic mu sie nie dzieje, kiedy dostanie cos glutenowego (choc to nie wiele, aby stwierdzic alergie, ale moje dziecko jest potwornym alergikiem, nigdy nie musialam czekac dlugo). Tlumacze sie, bo poczulam sie... tepa... zwlaszcza jak dostalam tresciwa informacje o podawaniu jaka.. Ja to wszystko wiem.

Postanowilam wkleic tu zdjecia Antosia. Zmniejszylam je na potrzeby innego watku i skoro sa juz takie malenkie to zmieszcza sie i tu
Tak wyglada moja bezzebna bestia, osmiomiesieczna.
Stary 2006-06-23, 17:27   #77
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

Halo halo !!! Pytałam co z truskawkami ?
I w ogóle jakbyście mogły to napiszcie jakie inne owoce (oprócz jabłek)podajecie dzieciaczkom (Iga w lipcu wchodzi w 8 m-c). Ale mam na myśli świeże owoce (np. arbuz, banan i truskawki), nie takie w deserkach.
Stary 2006-06-23, 19:32   #78
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Magdo , jabłek na razie nie daję, bo jest mały wybór i same zesżłoroczne, próbowałam jak jeszcze były raz czy dwa. Truskawkę dałam polizać, ale więcej sie bałam, bo ja w dzieciństwie silnie reagowałam Uczę Jędrka gryźć, więc na razie jadł młode: ziemniaczka, marchewkę, zieloną fasolkę, kalafiora (wszystko ugotowane bez soli). Mam zamiar spróbować kalarepkę i brokuły.
Z owoców ze smakiem gryzie banana (wygodne na spacerze), dam jagody i maliny jak się pojawią Zastanawiam się nad winogronami, podobno można obrane ze skórki i wypestkowane

Jędrek ma...

Stary 2006-06-23, 19:35   #79
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apsik
Postanowilam wkleic tu zdjecia Antosia.
Piękne ma oczy i uśmiech

Jędrek ma...

Stary 2006-06-23, 21:23   #80
Alien
Wtajemniczenie

Antonek jak zwykle ladnie wygląda

Co do truskawek to ja nie podaje Wice, prawde mówiąc sama się boje je jeść, jem ale malutko.
Juz prawie sezon na rózne owoce, wiec sama tez zamierzam robic jakies dania dla córki i ni kupowac tych sklepowych słoiczków wtedy.

Upały potworne i ostatnio Wika prawie wcale w dzien nie spi mi.
Buzki

Stary 2006-06-23, 22:49   #81
sylwi_2005
Raczkowanie

GG do sylwi_2005

Jejku ale Antoś się zmienił- dawno go nie widziałam Jest Słodziudki a ile ma włosków
Co do truskawek to ja też małej jeszcze nie dawałam. Z surowych owoców jadła tylko jabłuszko a reszta deserki. Czekam na owoce z ogrodu rodziców, żeby nie było w nich nawozów.
Moja Nadia jeszcze nawet nie siedzi sama ale czekam spokojnie. Zauwarzyłam, że generalnie rozwija się później o miesiąc od swoich rówieśników(urodziła sie 6 tyg. przed terminem- dlatego tez nie martwie sie tym bardzo)
A ze snem w dzień też jest marnie- jakąś godzinke w ciągu dnia przespi, no chyba, ze gdzies jedziemy autem to wtedy o sen w podróży łatwiej.
A ja mam do Was pytanie- czy jest tu jakas mama, która karmi jeszcze piersią?

Zdjęcia mam tylko takie jak narazie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (118,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (95,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (118,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (121,4 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez sylwi_2005
Czas edycji: 2006-06-23 o 23:14
sylwi_2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-24, 08:07   #82
Alien
Wtajemniczenie

Sylwi ja karmię piersią i z tego co wiem to Bunia też

Twoja Nadia tez się bardzo zmieniła, urosła ta twoja niunka

Stary 2006-06-25, 07:36   #83
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Sylwii, Nadia to prawdziwa modelka, przepięknie pozuje

No niestety ja już karmię sztucznie Tydzień po 7 miesiącu Jędrka się skończyło mleczko, ale i tak jestem dumna, bo pediatra dawała nam maksymalnie 3 miesiace Jędrek od urodzenia nie chciał ssać, nie pomogła poradnia laktacyjna i międzynarodowy doradca laktacyjny , mleko musiałam ściągać

Jędrek ma już pełnego "kasownika", czyli 4 jedynki i ulżyło mu wyraźnie - dziś była pierwsza przespana 6 godzin noc od kilku miesięcy Szkoda, ze pobudka o 6

Teraz ćwiczy na zamianę start do raczkowania z siadu (ale nie raczkuje, po chwili klapie na brzuch) i podciąganie do stania jak tylko znajdzie jakąś podpórkę Już się boję co będzie, jak ruszy na zwiedzanie mieszkania

Jędrek ma...

Stary 2006-06-25, 13:33   #84
Mariqa
Wtajemniczenie

Sylwi, zdjęcie z piechem po prostu bossskie córeczka to chyba klonik swej pięknej i fotogenicznej Mamy

Buniu, polecam podać winogrona, ale najlepiej wybrać te o wielkich gronach, zielone, słodkie. Przy zdejmowaniu skórki i odpestkowywaniu można się zajechać, fakt. Ale moje potomki uwielbiają te owoce i kiedy podałam je do memlania po raz pierwszy / mniej wiecej ok 7-8 m-ca/ to dostawały sekundowago paraliżu z rozkoszy , a ślepia wyłaziły im z orbit.
Można też spróbować podać arbuza, jest przecież soczysty, "chrupiący", łatwostrawny, gasi pragnienie.

ps. Nas oczywiście los nie oszczędził, tak jak się spodziewałam zresztą
Łukaszowi kończy się ospa po ponad 2 tygodniach, pięknie goją się ranki, może już od czasu do czasu wyjść na świeże powietrze. Ale od środy Sylwia choruje i to dość ciężko przechodzi tę ospę, do wczoraj wysoka gorączka, zsypana jest już całkowicie, nawet bidulka ma wysypkę na podeszwach, wewnątrz dłoni, uszkach, między paluszkami.
Możecie sobie wyobrazić jak ona się czuje, tymbardziej, że taki upał ciałko się dodatkowo poci. Przeciągu, nawiewu robić nie mogę, bo przy ospie należy dbać, by dziecko nie podziębiło sie ani trochę, grozi to poważnymi komplikacjami. Do tego jeszcze domowa nuda, monotonia, stałe rozrywki...
Ja już wariuje, a co do tego takie zywe dziecko
Stary 2006-06-25, 15:14   #85
miqsia
Raczkowanie

GG do miqsia

Czasu mi brakuje żeby posiedziec przed kompem i pokombinować jak tu pozmniejszac fotki wiec zmieniam avatar,pozdrawiam kochane mamusie i wracam zaraz do pracy......
miqsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-25, 18:16   #86
Alien
Wtajemniczenie

Buniu naprawde możesz być z siebie bardzo dumna , bo długo karmiłaś piersią.
Nam wszyscy w szpitalu dawali przy moich problemamach z karmieniem piersią max. dwa tygodnie karmienia.

Dziewczyny napiszcie jak to mniej wiecej wyglądało jak wasze maluchy zaczeły siadać. Bo moja Wika to jak skończyła 4 miesiace to do siadania juz się zaczeła twardo zabierac, ja się wtedy bałam, ze tak szybko, pediatra mówiła, że to dlatego, że jest slina. A teraz ?? Jak pora przyszła na somodzielne siedzenie to jej już się jakoś nie chce czy jak. A jak ją posadze to siedzi sama tak bez trzymanki tylko chwilke a potem sie przerwaca. I jak siedzi sama to najłatwiej jej równowage utrzymać jak tak jest pochylona do przodu lekko, jak sie wyprostuje to juz po chwili robi buchhh.

Mariqa to odemnie tak na pocieszenie.

Stary 2006-06-26, 08:35   #87
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Mariqa bidulko jak jedno skończyło to drugie zaczęło chorować, a ta pogoda jest fatalna i bez choróbska Uściskaj od ciotki swoje robaczki, zwłaszcza to obsypane

Alien, ona musi mięśnie poćwiczyć Jedrek padał co chwila na początku i domagał się posadzenia , żeby za chwilę znów polecieć. Jak miał dość to sobie spokojnie leżał Zrobiłam mu takie "legowisko" jak na tej focie - to były początki jego siedzienia - z poduszkami, nie podpierałam go tylko je płasko kładłam żeby amortyzowały

Jędrek ma...

Stary 2006-06-26, 09:55   #88
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

Iga zaczynała podobnie z siedzeniem (początkowo praktycznie była złożona w pół, siedziała na tyłku ale twarz miała przy stópkach ). Później jak się troszkę wyprostowała to co chwilę leżała na jedym lub drugim boku . Ale dobrze jest właśnie poukładać jakieś poduszeczki (czy coś miękkiego), żeby maleństwo nauczyło się samo łapać równowagę. Nie należy raczej podtrzymywać cały czas, bo nie załapie o co chodzi z tym siedzeniem . Mała do tej pory jeszcze czasami wyląduje na pleckach i leży zdziwiona .

A jak wygląda ten "ostatni" etap ząbkowania? Bo nie mogę dojść o co chodzi małej ostatnio? Śpi bardzo niespokojnie, często popłakuje, ale np. rączki przestała pchać do buźki, nie ma gorączki i sama nie wiem czy to własnie dalszy ciąg ząbkowania czy może coś innego...
Stary 2006-06-26, 20:24   #89
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:

Jędrek ma już pełnego "kasownika", czyli 4 jedynki i ulżyło mu wyraźnie - dziś była pierwsza przespana 6 godzin noc od kilku miesięcy Szkoda, ze pobudka o 6
Buniu a co to za lenistwo az 6 godzin spania w nocy.
Żartuje oczywiscie 4 ząbki no no, ładnie.
Moja to nie ma jeszcze ani jednego ale zauwazylam, ze jej dziąsla z blado-rózowych zmieniły się własnie na lekko czerwonawo-rózowo-białawe, jeszcze ze dwa miesiace i mam nadzieje, ze ten pierwszy wyczekiwany zabek wyjdzie w końcu

A co do pogody to naprawde jest fatalna, u nas od kilku dni taka parnota że człowiek ledwo chodzi na nogach a co dopiero takie maleństwo. I niby słonko świeci a ja w domu siedze, na pole wychodzimy dopiero po 17 bo wczesniej sie nie da, taka dusznota.

Stary 2006-06-26, 22:44   #90
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

I dziesiaj jest to samo z małą Z zaśnięciem nie miała problemu, bo była zmęczona (ostatnią drzemkę miała od 16-tej do 17-tej i zasnęła o 21-ej). I od dziewiątej zdążyła już 4 razy się obudzić z marudzeniem . Sama nie wiem co jej jest i jak mogę jej pomóc . Przykrywam ją tylko kocykiem (który i tak w ciągu 1 min jest rozkopany ), także za ciepło nie powinno jej być, jadła o 21:30...
Nie mam pomysłu o co chodzi, a wy?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości