|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy jogurty są zdrowe?
A ja myślę,że coś w tym jest
na pewno cera jest lepsza nabiał uwielbiam niestety ale latem chętnie ograniczę,bo jest łatwiej oczywiście nikt tu nikomu niczego nie nakazuje-każdy ma swój rozum i przegięcie w żadną stronę nie jest wskazane
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
ja masakrycznie lubię jogurty Jogobelli bananowy i pieczone jabłko (własnie stoi półzjedzony w lodówce i mnie kusi...ale już za późno
)bez nabiału nie mogłabym żyć (zresztą widzę - tak jak wiele z Was). Różne opinie, tyle razy słyszałam że mleko niezdorwe, ale też słyszałam że zdrowe. Ale w końcu co to za przyjemność jeść rzeczy, których się nie lubi? najwyżej będę krócej żyć ale przynajmniej będę jeść mleko i jogurty:P pozdrówka |
|
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
Ja również jestem fanką jogurtów,serków homogenizowanych i innych mlecznych rzeczy.
Najbardziej odpowiadaja mi produkty Danone(Danio Śniadanio:love)Poza tym zawsze uważałam, że jogurty są zdrowe i smaczne przynajmniej ja dobrze się czuję po ich zjedzeniu.
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Moja babcia taki robiła,zsiadłe mleko trzymała w takim glinianym wielkim garnku głęboko w spiżarni tam gdzie było najchłodniej.Jak byliśmy dziećmi to była dla nas najwspanialsza rzecz do picia w czasie upalnych letnich dni, take chłodne zsiadłe mleko i np.do tego truskawki hmmmmmm, się rozmarzyłam....
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Zainteresował mnie ten jogurt, ale robiony samodzielnie:
czy wystarczy zmiksować jogurt naturalny (np. Danone czy Zott) i jakieś świeże owoce i już mamy pyszniutki jogurcik? Czy to tak proste? jakie owoce się do tego najbardziej nadają?
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kilka postów wcześniej napisałam jak zrobić jogurt, który się robi całkowicie samemu. Do takiego jogurtu najlepsze są świeże truskawki, maliny, brzoskwinie, tu nie ma żadnych ograniczeń Możesz zmiksować owoce lub po prostu pokroić w kosteczkę.
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój przepis czytałam, ale raczej interesuje mnie jogurcik naturalny zmiskowany z owocami ![]() Czyli mogę zmiksować jogurt naturalny z brzoskwinią i truskawkami i powstanie mi pyszniutki jogurt owocowy ? Zacieram rączki ![]()
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie mleka. W związku z przebarwieniami na zębach pytałam się ortodontki, czy to nie z tego powodu, że w dzieciństwie nie piłam w ogóle mleka. A ona na to, że krowie mleko jest dla krowy
.I powinniśmy je ograniczać z tego względu, że ma zupełnie inny stosunek jakichś tam substancji do tych, które nam są potrzebne.
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co jest zdrowsze jogurt czy kefir?? może wiecie co ma więcej tych dobroczynnych bakterii?? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że to zalezy od tego jaki jogurt jaki kefir
.
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Jogurt to najlepszy jest naturalny z bakomy
a kefir jest dobry luksusowy zott. Ale tam na nich nie pisze ile mają tych dobrych bakterii, a chciałam wiedzieć co lepiej jeść |
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
jakiej firmy jecie jogrurty ?
![]() Ja naturalny zajadam z zotta , owocowy to jogobella light - co myslicie o nim? Wiem że light nie koniecznie oznacza zaniżenia wart cukru czy tłuszu dlatego pytam ..
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ulubiony naturalny to z Zott
Jeśli chodzi o light mi wogóle nie smakują. Wolę zjeść coś bardziej kalorycznego ale za to z przyjemnością. Ostatnio najczęściej jem naturalny + owocki
|
|
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja najczęściej jem Jogobellę light truskawkową
Mówcie co chcecie, mi ona smakuje
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię naturalny Danone i Milko naturalny do picia.
Te jem najczęściej. Lubię niemieckie jog. Muller, ale u nas niedostępne. Poza tym często piję Kefir Milko albo Robico i serek wiejski z Piątnicy Nie cierpię natomiast wszelkich jog. light. Brr.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Jem tylko jogurty naturalne, bez cukru i tylko firmy Danone (inne mi nie smakują). Często kupuę opakowanie 450 gram i zjadam na kolację. Nie lubię jogurtów owocowych (za słodkie) i nie jadam też jogurtów light (sztuczny smak).
|
|
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kocham jogurty naturalne z Danone. Jeszcze jak zmieszam go z płatkami owsianymi i z miodem, to śniadanie potrafi być fajne
![]() Oprócz tego lubię produkty mleczne Milko. Kefiry, maślanki, jogourty pitne
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
|
|
|
#79 |
|
♥
|
a ja kiedys tak uwielbiałam jogurty nie wyobrazałam sobie sniadanie bez niego , dnia.. wyjechałam na wakacje nie jadłam tam wogóle prawie jogurtow i teraz sa juz mi obojetne... nałóg mi minoł choc pewnie kiedys powróci
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jem Jogobelle truskawkową light. Wiem, wiem, aspartam, ale raz na jakiś czas można
Z racji, że nie chcę słodzonych jogurtów a naturalnego nie cierpię
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro się do nich dobiorę
|
|
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
NIENAWIDZĘ nauralnego z bakomy! Po otwarciu pełno w ni wody, nie jest lejący tylko w jednym kawałku, kojarzy mi się to z tym, że jest tam jeszcze więcej sztuczności... Do teg ta żelatyna...
Dobresą danne i zott. owocowe jadam rzadko, a jesli tak to activia lub jogobella truskawkowa. Osatnio przerzuciłam się na serki waniliowe Darek. Pyyyyycha .
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie nie lubię Bakomy
Mi najbardzoej smakują jogurcikiz Zott, kefirki z Danona, a serki wiejskie z Krasnegostawu Milko tez ma fajne jogurty. Mam jeszcze słabość do jogurtów pitnych firmy Somlek - Hipo
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie lubię Bakomy
Danone średnio. Kiedyś była jakaś afera, że znaleziono w nich pleśń... Bleh. Jak dla mnie Zott króluje ![]() Activie są ok. Ale najlepszy to jest serek waniliowy Activia, lepszy od Danio itp.
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest on taki gęsty, ponieważ dojrzewa już bezpośrednio w kubeczku. Wystarczy nieco wysiłku, by to przeczytać Ale ja i tak za nim nie przepadam
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też niestety mam takie skłonności. Jak patrzę na produkty bakomy to od razu kojarzą mi się tylko z jednym
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Kefir piję jeszcze Danone a Robcia nie znam, natomiast serki Piątnicy są dla mnie najlepsze. Jogurt naturalny jeszcze czasami Zott, ale najczęściej robię sobie sama z Danone b/cukru. I nie przepadam za owocowymi - wolę sobie dodać świeżych do naturalnego. A light są fuj! |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo lubie jogurty owocowe, najlepsze jak dla mnie są z firmy Zott i Danona, a z naturalnych to tylko jogurt bałkański z Maluty.
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdziwy jogurt |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Bierzemy mleko zsiadłe-chyba każdy wie jak je się robi
Potem po prostu dodajemy owoce i miksujemy chwilę. Musi być mocno schłodzony, wtedy jest przepyszny

jutro się do nich dobiorę
Danone średnio. Kiedyś była jakaś afera, że znaleziono w nich pleśń... Bleh. Jak dla mnie Zott króluje