![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szlafroki hotelowe - ukradłabyś?
Portugalia, 4* - również były dozowniki. Ale nie jestem tym zachwycona.
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
No ja nie wiem co może być pozytywnego w ładowaniu paru łyżeczek szamponu i płynu do minibuteleczek z plastiku, który rozkłada się 500 lat i potem wywalanie połowy i tak, bo ktoś nie zużył. Zanieczyszczać tak środowisko bo komuś to się wydaje mniej luksusowe, co to za tok myślenia? Nie jestem jakąś ekoterrorystką, ale tam gdzie można zaoszczędzić zupełnie bezsensownego zaśmiecania, to na logikę i w trosce o środowisko powinno się to robić. Tak samo mnie denerwują kapsułki do kawy, ale to już inna historia.
Edytowane przez 201805170918 Czas edycji: 2018-02-12 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
stary jednooki dachowiec
|
Nie ukradłam niczego z hotelu, chyba że te jednorazowe żele czy szampony faktycznie postrzegamy jako kradzież
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Ze sklepu nie kradnę to czemu miałabym z hotelu szlafroki kraść
![]() Co do tych mini kosmetyków, to kolega pracuje w hotelu za granicą i tam personel sprzątający po prostu je zawsze bierze dla siebie, nie lądują w koszu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Pani Mizantrop
|
W zyciu bym nie wziela szlafroka ani recznika, bo: raz - jest to ryzykowne, a dwa - zwyczajnie nie potrzebuje. Kosmetykow tez nie zabieram, ba, przewaznie nawet ich nie uzywam w czasie pobytu.
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż niektóre hotele dają również produkty takie jak np. płyn do płukania ust, wyżej wspomniane olejki eteryczne - nie wyobrażam sobie tych w dozownikach.
![]() |
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Ostatnio hotel 4* w Polsce, były dozowniki. Byłam miło zaskoczona. Nawet wygodniej dla nas, mniej bałaganu w łazience. Trzy osoby w apartamencie, gdyby przez tydzień codziennie donosili po 6 buteleczek to nie wiem gdzie byśmy to trzymali. A tak 2 dozowniki nad wanną, 1 nad umywalką, każdy sobie używa ile potrzebuje, po łazience nie wala się kilkanaście małych buteleczek.
Cytat:
![]() Dozowniki oczywiście tylko na podstawowe rzeczy, takie jak żel pod prysznic i szampon, ew. balsam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Dla mnie to i tak bez znaczenia w czym są te kosmetyki, bo poza mydłem nie korzystam z nich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja nie używam ani nie zabieram kosmetyków z hoteli/pensjonatów, bo mam podejrzenia co składu tychże.
Raz zabrałam z hotelu czepki jednorazowe w ilości 3 sztuk - no były mi potrzebne na maseczki. Wodę w butelkach (o ile taka jest) często zabieram na podróż powrotną. Ale nie uważam tego za przestępstwo - co kogo to obchodzi, czy skorzystam z tego w czasie pobytu czy wykorzystam później. W szoku jestem, że ktoś zabiera szlafroki czy ręczniki. No może jeszcze pościel, czajnik... No krzesło czy telewizor na szczęście za duże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
W 3* to akurat by mnie nie zdziwiło.
Ale, dziewczyny, zainteresował mnie ten temat dozowników, i ku mojemu zdziwieniu znalazłam ładny przykład dozowników w dobrym hotelu, i to w moim mieście! Więc - ponieważ tylko krowa nie zmienia zdania - nie miałam racji, zwracam honor dozownikom, da się zrobić atrakcyjnie i eko. W tym hotelu nawet jest mała klepsydra, która ma za zadanie przypomnieć ludziom, żeby ograniczyli prysznic do 5 minut. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą dziwny ten prysznic w pokoju. Edytowane przez 7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 Czas edycji: 2018-02-13 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;81354141]A co, myślałaś, że są takie jak w szpitalach? :P
[/QUOTE] No aż tak źle to nie ![]()
![]() |
#74 |
Gazela inteligencji
|
Ten przykład mi się bardzo podoba!
a ze tylko krowa nie zmienia zdania - to chyba moja dewiza życiowa ![]()
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W jednym hotelu spotkalam sie z opcja: zrezygnuj ze usługi sprzatania na czas swojego pobytu, a dostaniesz bon do bufetu albo hotel zapłaci rownowartosc na organizację charytatywną |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Jeśli żele czy szampony są fajne - zabieram, przydają się później na siłowni. I tak są wliczone w koszt pobytu.
Szlafroka czy ręcznika w życiu bym nie wzięła - już pomijając fakt, że to zwykła kradzież, to w hotelach podaję zazwyczaj dane firmowej karty, po co mi potem problemy z rozliczaniem??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
Ręczniki, szlafroki - mam, stać mnie
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
.
|
cytując koleżankę: "na uj mnie to?". nie, nigdy nie wzięłam szlafroka czy ręcznika. co do miniaturek kosmetyków - uratowały mi tyłek jak musiałam niespodziewanie przenocować daleko od domu. szczoteczkę do zębów i pastę kupiłam w sklepie, ale nie miałam ochoty kupować innych kosmetyków, bo mam ich spory zapas.
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Minikosmetyki zazwyczaj używam albo biorę że sobą jak już wzielam z domu swoje. Te mini przydadzą się na następny wyjazd.
Dozowniki są okej, zazwyczaj tam gdzie jadę mają w tych dozownikach mydło dove, które uwielbiam ![]() Reszty - nawet nie przyszło mi do głowy żeby cokolwiek ze sobą zabierać a raczej kraść. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
astro-loszka
|
Szlafroków czy ręczników nie kradnę, po co
![]() Mini kosmetyki zużywam lub zabieram - są one wliczone w kosz pokoju, do dyspozycji gości. Przydają mi się w potem podróżach, bo dużo jeżdżę. Szczególnie cieszą mnie szczoteczki i minipasty do zębów, czy np. maszynki i malutkie kremy do golenia ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.