Szlafroki hotelowe - ukradłabyś? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-12, 20:17   #61
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dot.: Szlafroki hotelowe - ukradłabyś?

Portugalia, 4* - również były dozowniki. Ale nie jestem tym zachwycona.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-12, 21:54   #62
201805170918
Konto usunięte

No ja nie wiem co może być pozytywnego w ładowaniu paru łyżeczek szamponu i płynu do minibuteleczek z plastiku, który rozkłada się 500 lat i potem wywalanie połowy i tak, bo ktoś nie zużył. Zanieczyszczać tak środowisko bo komuś to się wydaje mniej luksusowe, co to za tok myślenia? Nie jestem jakąś ekoterrorystką, ale tam gdzie można zaoszczędzić zupełnie bezsensownego zaśmiecania, to na logikę i w trosce o środowisko powinno się to robić. Tak samo mnie denerwują kapsułki do kawy, ale to już inna historia.

Edytowane przez 201805170918
Czas edycji: 2018-02-12 o 21:57
201805170918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-12, 22:59   #63
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Nie ukradłam niczego z hotelu, chyba że te jednorazowe żele czy szampony faktycznie postrzegamy jako kradzież Ale to już jakieś grube nieporozumienie. Skoro będąc w hotelu tydzień, czy dwa, dostaje się tych jednorazówek w ilości wystarczającej, a i to rzadko, do codziennego zużycia, to nie widzę różnicy, czy gość hotelu zużywa je na bieżąco, czy myje się swoim żelem, a małe zabiera, bo przydają się do samolotu, czy na basen. Zdarza się, że je zabieram, jak mi się spodobają, ale w życiu nie uznałabym tego za kradzież.
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-12, 23:47   #64
Liliom
Rozeznanie

Ze sklepu nie kradnę to czemu miałabym z hotelu szlafroki kraść

Co do tych mini kosmetyków, to kolega pracuje w hotelu za granicą i tam personel sprzątający po prostu je zawsze bierze dla siebie, nie lądują w koszu.
Liliom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-13, 00:00   #65
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez Liliom Pokaż wiadomość
Ze sklepu nie kradnę to czemu miałabym z hotelu szlafroki kraść

Co do tych mini kosmetyków, to kolega pracuje w hotelu za granicą i tam personel sprzątający po prostu je zawsze bierze dla siebie, nie lądują w koszu.
Uff, dobrze, że ktoś jednak gdzieś korzysta tylko i tak produkcja tych wszystkich małych buteleczek... Jeśli te dozowniki będą się coraz częściej pojawiać, to coraz mniej ludzi będzie je źle kojarzyc
Stary 2018-02-13, 00:04   #66
kasztanka3
Pani Mizantrop

W zyciu bym nie wziela szlafroka ani recznika, bo: raz - jest to ryzykowne, a dwa - zwyczajnie nie potrzebuje. Kosmetykow tez nie zabieram, ba, przewaznie nawet ich nie uzywam w czasie pobytu.
Stary 2018-02-13, 00:33   #67
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediterrania Pokaż wiadomość
No ja nie wiem co może być pozytywnego w ładowaniu paru łyżeczek szamponu i płynu do minibuteleczek z plastiku, który rozkłada się 500 lat i potem wywalanie połowy i tak, bo ktoś nie zużył. Zanieczyszczać tak środowisko bo komuś to się wydaje mniej luksusowe, co to za tok myślenia? Nie jestem jakąś ekoterrorystką, ale tam gdzie można zaoszczędzić zupełnie bezsensownego zaśmiecania, to na logikę i w trosce o środowisko powinno się to robić.
No, ale nie musi być tak że albo dozowniki na wszystko albo góra plastiku. Można używać opakowań które są biodegradowalne. Wiele hoteli współpracuje z Clean the World, organizacją która zbiera resztki mydeł z hoteli, przetwarza je i rozdaje potrzebującym.

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
Jeśli te dozowniki będą się coraz częściej pojawiać, to coraz mniej ludzi będzie je źle kojarzyc
Możliwe, że hotele znajdą sposoby na to, żeby oswoić ludzi z dozownikami. Ja po prostu jeszcze nie widziałam atrakcyjnej implementacji dozowników i tyle.

Chociaż niektóre hotele dają również produkty takie jak np. płyn do płukania ust, wyżej wspomniane olejki eteryczne - nie wyobrażam sobie tych w dozownikach.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-02-13, 09:07   #68
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Ostatnio hotel 4* w Polsce, były dozowniki. Byłam miło zaskoczona. Nawet wygodniej dla nas, mniej bałaganu w łazience. Trzy osoby w apartamencie, gdyby przez tydzień codziennie donosili po 6 buteleczek to nie wiem gdzie byśmy to trzymali. A tak 2 dozowniki nad wanną, 1 nad umywalką, każdy sobie używa ile potrzebuje, po łazience nie wala się kilkanaście małych buteleczek.
Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Chociaż niektóre hotele dają również produkty takie jak np. płyn do płukania ust, wyżej wspomniane olejki eteryczne - nie wyobrażam sobie tych w dozownikach.
Płyn do płukania ust w dozowniku to byłby hit.
Dozowniki oczywiście tylko na podstawowe rzeczy, takie jak żel pod prysznic i szampon, ew. balsam.
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-13, 09:13   #69
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Szczerze, też odjęłabym punkty za dozowniki, bo mnie to się kojarzy z motelami.
Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
Ja się spotkałam w Scandicu. I dla mnie to jest tez lepsza opcja.
Ibis Styles w centrum Paryża 3* ma dozowniki.
Dla mnie to i tak bez znaczenia w czym są te kosmetyki, bo poza mydłem nie korzystam z nich.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-13, 11:55   #70
damdalena
Zakorzenienie

Ja nie używam ani nie zabieram kosmetyków z hoteli/pensjonatów, bo mam podejrzenia co składu tychże.
Raz zabrałam z hotelu czepki jednorazowe w ilości 3 sztuk - no były mi potrzebne na maseczki. Wodę w butelkach (o ile taka jest) często zabieram na podróż powrotną. Ale nie uważam tego za przestępstwo - co kogo to obchodzi, czy skorzystam z tego w czasie pobytu czy wykorzystam później.

W szoku jestem, że ktoś zabiera szlafroki czy ręczniki. No może jeszcze pościel, czajnik... No krzesło czy telewizor na szczęście za duże.
damdalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-13, 14:45   #71
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Ibis Styles w centrum Paryża 3* ma dozowniki.
W 3* to akurat by mnie nie zdziwiło.

Ale, dziewczyny, zainteresował mnie ten temat dozowników, i ku mojemu zdziwieniu znalazłam ładny przykład dozowników w dobrym hotelu, i to w moim mieście! Więc - ponieważ tylko krowa nie zmienia zdania - nie miałam racji, zwracam honor dozownikom, da się zrobić atrakcyjnie i eko. W tym hotelu nawet jest mała klepsydra, która ma za zadanie przypomnieć ludziom, żeby ograniczyli prysznic do 5 minut.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-02-13, 16:32   #72
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
W 3* to akurat by mnie nie zdziwiło.

Ale, dziewczyny, zainteresował mnie ten temat dozowników, i ku mojemu zdziwieniu znalazłam ładny przykład dozowników w dobrym hotelu, i to w moim mieście! Więc - ponieważ tylko krowa nie zmienia zdania - nie miałam racji, zwracam honor dozownikom, da się zrobić atrakcyjnie i eko. W tym hotelu nawet jest mała klepsydra, która ma za zadanie przypomnieć ludziom, żeby ograniczyli prysznic do 5 minut.

A co, myślałaś, że są takie jak w szpitalach? :P

Swoją drogą dziwny ten prysznic w pokoju.

Edytowane przez 7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Czas edycji: 2018-02-13 o 16:34
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-13, 16:37   #73
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;81354141]A co, myślałaś, że są takie jak w szpitalach? :P
[/QUOTE]

No aż tak źle to nie

Stary 2018-02-13, 16:42   #74
kalor
Gazela inteligencji

Ten przykład mi się bardzo podoba!

a ze tylko krowa nie zmienia zdania - to chyba moja dewiza życiowa
Stary 2018-02-13, 17:07   #75
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
No, ale nie musi być tak że albo dozowniki na wszystko albo góra plastiku. Można używać opakowań które są biodegradowalne. Wiele hoteli współpracuje z Clean the World, organizacją która zbiera resztki mydeł z hoteli, przetwarza je i rozdaje potrzebującym.
Dla mnie takie zbieranie resztek mydeł w ogóle nie kojarzy się z ekologią - ile prądu trzeba zuzyc, zeby takie skrawki przetworzyć?

W jednym hotelu spotkalam sie z opcja: zrezygnuj ze usługi sprzatania na czas swojego pobytu, a dostaniesz bon do bufetu albo hotel zapłaci rownowartosc na organizację charytatywną
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-02-13, 21:01   #76
triss_k
Zadomowienie

Jeśli żele czy szampony są fajne - zabieram, przydają się później na siłowni. I tak są wliczone w koszt pobytu.

Szlafroka czy ręcznika w życiu bym nie wzięła - już pomijając fakt, że to zwykła kradzież, to w hotelach podaję zazwyczaj dane firmowej karty, po co mi potem problemy z rozliczaniem???
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-15, 07:18   #77
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ręczniki, szlafroki - mam, stać mnie natomiast małe mydełka zawsze biorę, bo mama używa jak wyjeżdża. Żele pod prysznic (ostatnio miałam właśnie żel i szampon w ładnych małych buteleczkach) zabieram na krótkie wyjazdy, a już w szczególności na Woodstock

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-15, 08:19   #78
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Ręczniki, szlafroki - mam, stać mnie natomiast małe mydełka zawsze biorę, bo mama używa jak wyjeżdża. Żele pod prysznic (ostatnio miałam właśnie żel i szampon w ładnych małych buteleczkach) zabieram na krótkie wyjazdy, a już w szczególności na Woodstock

na woodstock to najwazniejsze sa wszelakie chusteczki odswiezajace i suchy szampon.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-15, 09:05   #79
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
na woodstock to najwazniejsze sa wszelakie chusteczki odswiezajace i suchy szampon.
Ale jednak w końcu musisz iść się umyć

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-15, 09:19   #80
skazana_na_bluesa
.

cytując koleżankę: "na uj mnie to?". nie, nigdy nie wzięłam szlafroka czy ręcznika. co do miniaturek kosmetyków - uratowały mi tyłek jak musiałam niespodziewanie przenocować daleko od domu. szczoteczkę do zębów i pastę kupiłam w sklepie, ale nie miałam ochoty kupować innych kosmetyków, bo mam ich spory zapas.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-15, 12:38   #81
kasiunia788742
Zakorzenienie

Minikosmetyki zazwyczaj używam albo biorę że sobą jak już wzielam z domu swoje. Te mini przydadzą się na następny wyjazd.
Dozowniki są okej, zazwyczaj tam gdzie jadę mają w tych dozownikach mydło dove, które uwielbiam

Reszty - nawet nie przyszło mi do głowy żeby cokolwiek ze sobą zabierać a raczej kraść.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-15, 14:52   #82
linaya
astro-loszka

Szlafroków czy ręczników nie kradnę, po co stać mnie na własne a kleptomanka nie jestem.

Mini kosmetyki zużywam lub zabieram - są one wliczone w kosz pokoju, do dyspozycji gości. Przydają mi się w potem podróżach, bo dużo jeżdżę. Szczególnie cieszą mnie szczoteczki i minipasty do zębów, czy np. maszynki i malutkie kremy do golenia
Stary 2018-02-16, 23:08   #83
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ri Ri Pokaż wiadomość
dr irena eris?
nie, niestety (łatwiej byłoby dostać he)
kosmetyki bvlgari , o dziwo moje włosy po szamponie i odzywce były ujarzmione
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości