|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Od 4 czerwca miesiąc diety 1000 kcal! Zapraszam :)
Cześc wam. JEstem już jestem. Dzisiaj, tzn wczoraj byłam cały dzień na nogach. A teraz sie ucze i na kompa dopiero weszłam. Ale z moja dietka dzisiaj to tragedia. Ale dla podtrzymania "tradycji" napisze co zjadłam ale nie licząc kcal :P
06.06.06 chleb razowy 2x serek biały 2 łyżeczki herbata z cukrem i cytryna 3x kawa z cukrem i mlekiem 4x zupa pomidorowa 1.5 talerza mleko 3 szklanki chleb razowy mieszany 2x jogurt jogobella light i 6 kawałków < jeśli nie wiecej> PLACKA DROŻDZOWEGO!!!!!!!!!!!!! prosze mnie zbić Albo porządnie zrypać ![]() Pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() wczoraj oprócz mojego jadłospisu zjadłam jeszczeraz to co na kolacje ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
07.06.06
chleb razowy wieloziarnisty x 4 298 sałata 2 ogórek 10 szynka z indyka x 4 90 ryż 125 g. 425 muss jabłkowy 100 jogurt jogobella light 90 śledzie w occie 150 g. 249 kawa z cukrem x 4 170 Razem 1434 kcal . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Kurcze wiecie ,wstyd mi jest. Miało być 1000-1200 kcal a jest ile jest. Bo dzisiaj np. to nie wiedzialam ze w rachube wejdzie 125 gram a nie 100 ryżu, oraz że śledzie jeszcze zjem. Myślalam ze nie przekrocze limitu, bo nie wiedzialam ile śledzie maja kcal. Ale niestety. I za chwile układam sobie na jutro jadłospis. Bedzie 1200 kcal. Boże no motywujcie mnie jakoś albo coś. JA mam teraz takie problemy w szkole, zaliczenia , pełno stresu. JA chce już przyszły czwartek!!! i LOOS. Pozdrawiam
Acha, szkoda ale no chociaz tym sie ciesze że tylko SWEET. GIRL piszesz;* pozdro for you |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Nastolatka 1400 kcal to nie tak dużo, i tak schudniesz wiec nie ma sie czym martwić (tym bardziej jak masz taki trudny okres
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Hejka !
Wiem ze jest juz pare dni po 4 czerwca , ale chciałabym się przyłączyć ![]() Obecna waga 84 kg przy wzroście 177cm. Same widzicie ze nie jest dobrze ....i musicie mnie przyjąć mimo spóźnienia ![]() Od jutra zaczynam z Wami ![]() Mogę , tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
ofkors że możesz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
"Ciocia" do mnie przyjechała i mnie strasznie brzuchalek boli
Auuuć ![]() Ehh.... Wchodziłam na wagę troszkę mi wagi przybyło ale podobno to jest normalne podczas okresu ![]() Zjadłam dziś na śniadanko 2 kanapeczki z twarorzkiem i pomiadokiem a druga z serkiem i z sosem tazatziki ![]() NASTOLACIA trzymaj się i nie puszczaj Wczoraj sobie kolacyjke odpusciłam bo bym przekroczyła te 1000 kcal
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wrzesien 1998 - poczatek diety 1000 kcal; kwiecien 1999 - zaczynam jesc ok. 1500 sierpien - jade z rodzicami na 2 tyg, jem juz prawie normalnie, 1800 i zaczynam zyskiwac na wadze ![]() na jesieni jem caly czas 1800, wciaz nie ruszam slodyczy zima zwiekszam dawke kalorii i jem juz normalnie, wciaz bez slodyczy, bialego chleba itd. Poniewaz mam na glowie inne sprawy (matura oraz powazne zawirowania w zyciu osobistym ![]() ![]() Na pewno gdzies popelnilam blad, to pewne, ale wiecej nie mam ochoty na takie eksperymenty. zwlaszcza ze chronicznemu przyglodzeniu zawdzieczam w duzej mierze dziwne stany emocjonalne, wskutek ktorych podjelam kilka bardzo niedobrych decyzji ![]() ![]() ![]() Pozniej przezylam jeszcze w napadzie glupoty kopenhaska (wiosna 2004), po ktorej tez stopniowo odzyskalam kilogramy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
na pewno masz dori racje z tym ze lepiej poczekac i sie nie katowac ale jak wakacje tuz tuz....wydaje mi sie ze u ciebie ten wzrost wagi byl spowodowany tym ze bardzo dlugo bylas na 1000 a "wychodzilas" duzo krócej (od kwietnia do wakacji- przez jakies 3 miesiace zwiekszylas do 1800 przy czym na 1000 trwalas ok 6 miesiecy) a wszedzie trabia zeby czas wychodzenia byl rowny czasowi odchudzania i zeby dodawac po 100-200 na tydz. ale ja tez nie jestem jakims bossem w tych sprawach wiec nie jestem pewna co bylo "nie tak"
a ciebie nastolatko moge pocieszyc ze faktycznie nie mialas tych 1400 bo sledzie w occie (chodzi tutaj o takie zwijane rolmopsy, prawda?) na 100g maja 104 kcal ![]() ![]() http://kalorie.net/modules.php?name=Kalorietab http://www.female.pl/tabela.php3 i tak co do kalorii to mysle ze moge wam doradzic dziewczyny zeby zawsze liczyc z opakowan- najbardziej wiarygodny wynik, a jesli juz na opakowaniu nie ma(tak jak na moich rolmopsach) to sadze ze te 2 tabelki sa najbardziej wiarygodne- zwlaszcza pierwsza bo jest podany podzial na bialko weglowodany i tluszcze i mozesz sobie zobaczyc dokladnie "co zjadlas" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
hej,
1200 kcal to chyba troche za mało... chce schudnąc i schudnę, ale nie za szybko, jak do tej pory chcialam ![]() ![]() kiedys zrobiłą wielką głupotę i przeszłam na kopenhaską - wytrzymalam do konca, potem 800, po 3 tygodniach do 1000 i tak ponad miesiąc, ale potem ze straconych 6,8kg wróciło stęsknione 5,6kg i apetyt na słodycze, popsuła mi sie cera, była brzydka, ziemista niesamowicie przesuszona na policzkach, mocniej niz wzykle prztłuszczona w strefie T, miałam porozdwajane i połamane paznokcie i najgorze: zaczęły mi wypadac włosy, brwi i nawet rzęsy(sic!!!), czego do dziś nie moge opanować... dlatego też lepiej wolniej, ale skuteczniej i na trwałe, no i najważniejsze przede wszystkim BEZPIECZNIE (chyba ze wolicie być suchymi kobietopodobnymi kościotrupkami z 1/3 włosów i biustem A-mini ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
dziewczyny co to za placek taki . że ma warstwy :2 cienkie biszkopty i krem w środku bezy posypane kawa. ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
8.06.06.
chleb razowy wieloziarnisty 4x 240 szynka z indyka 4x 95 sałata 2 kawa 3x 120 herbata 2x 40 mentos 2x 15 ryż 285 mus jabłkowy 100 jogurt jogobella light 90 placek 40 gram. 125 Razem: 1112 kcal + ćwiczenia :Pilates |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
mi wyszło chyba troszeczke ponad 1000kcal ale była godzinna jazda rowerkiem więc na pewno sie wyrównało
![]() Nastolatka może chodzi o bajaderke? ![]()
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
9.06.06.
chleb razowy wieloziarnisty 4x 240 szynka z indyka 4x 95 sałata 2 ogórek 6 ryż 344 muss śliwkowy 85 jogurt jogobella light 90 pomidor 70 kawa z cukrem 6x 270 Razem : 1202 kcal ......wiem. Za dużo pije kaw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
up
![]() aha - waga startowa 66kg :sciana: przy 175 cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Cześc. Po wczorajszym komersie jestem baaardzo pozytywnie nastawiona. Kcal oczywiscie nie liczyłam , bo komers jest raz w zyciu i czemu mialabym sobie odmówić i wypicia % i żarcia. Ale oczywiscie bez przesady, głownie nastawilam sie na owoce i surówki. Taki juz mój organizm że takie tłuste rzeczy mnie nie ciągną. Dzisiaj już z dietka normalnie. 3mam sie 1000 -1200 kcal. ale boje sie ze przytyje po wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Poćwiczysz troszeczkę i pójdzie w niepamięć
![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Cześc. Już myślałyście że wątek zostawiłam w niepamięć? o nie. Ale widze że wy nie piszecie juz nic a nic żeby go na pierwszej stronie podtrzymac. No cóż. Ja od jutra bede już systematycznie pisala menu. A za chwile napisze od niedzieli, żeby nie było że nie pisałam. .
up up up ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
11.06.06
chleb razowy 2x sałata ogórek piegori z mięsem placek 4 różne kawałki kawy x4 banany 4x 12.06. chleb razowy 4x ryż mus jabłkowy 6 łyżek banan 2x lody kawa 4x jejkuś nie pamietam dalej .wYbaczcie:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
13.06.
chleb razowy 4x 240 szyka z idyka 4 plasterki 100 ogórek 5 pomidor 2 x 30 ryż 340 mus jabłkowy 100 truskawki ok. 1 kg 340 bita śmietana 150 kawa 3x 145 ziemniaki 2x 150 Razem: 1600 kcal ( o matko ,aż tyle???) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.