|
|
#61 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to jest deal-breaker - przed pierwszym spotkaniem
Cytat:
Nie napisałam nigdzie, że kobieta ma brać pierwsze lepsze portki i nie puszczać. Jak ma 30 lat to ma się pochlastać itd. To Twoja nadinterpretacja moich słów. Nie wiem, czy autorka chce dziecko, czy nie. Większość kobiet (poza wizażankami) chce, dlatego zakładam, że chce. Zdaje się, że facet czy ma 20 czy 60 lat- może mieć dziecko. U kobiet wygląda to trochę inaczej niestety. I skąd wiesz, co jest sensem życia kobiety? Może Twoim sensem życia nie jest złapanie faceta i dziecko. Wiele kobiet chce zakładać rodzinę. Faceci (w większości) zdają sobie z tego sprawę, więc napisałam z punktu widzenia faceta jak to wygląda. Facet ma np. 30 lat i jeżeli chce mieć dziecko w przyszłości to może spokojnie szukać sobie kobiety jaka mu pasuje i się z tym nie spieszyć. Kobieta w wieku 30 lat, która chce mieć dziecko (a tak jak napisałam- większość chce mieć, inaczej byśmy wymarli) w wieku 30 lat powinna się już pospieszyć, bo z wiekiem szanse dla niej maleją, co nie oznacza że ma brać pierwszego lepszego Janusza, bo na nią spojrzał. Tylko musi mieć w świadomości, że jeżeli chce mieć dzieci to albo kogoś pozna, albo do końca życia będzie nieszczęśliwa, bo nie udało jej się zostać matką. I tutaj powtarzam, że nie wszystkie kobiety chcą dziecka, ale większość chce - inaczej byśmy wymarli. Taki facet 30 lat, singiel spotykając się z 30-latką ma w świadomości, że ona za rok max. dwa lata może chcieć z nim dzieci (bo większość kobiet chce- inaczej byśmy wymarli; muszę to powtarzać, bo zaraz będą łapana za słówka). On z kolei skoro jest jeszcze singlem, nie ma dzieci itd. to być może mu się do tego nie spieszy i woli sobie poużywać jeszcze życia. Dlatego woli takiej pani 30+ nie zaprzątać głowy i dać możliwość założenia rodziny z kimś innym. Jeżeli z kolei facet ma te 30+ lat, to nie koniecznie musi chcieć wiązać się z tą konkretną trzydziestolatką tylko po to żeby robić za wolontariat i pozwolić jej się spełnić jako matka. No i dodatkowo powtarzam, że w wieku 30+ może być ciężej dla kobiety znaleźć faceta, bo tacy w jej wieku są już po ślubie, rozwiedzeni, dzieciaci itd. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cóż za perły Rozumiem, ze rozwiedziony to już nie facet. Inna płeć się tworzy? Poczytaj sobie o zniekształceniach poznawczych, albo idź na terapię poznawczo-behawioralną, bo żyjesz w jakimś lustrzanym uniwersum No i rozumiem, że jeśli kobieta chce założyć rodzinę, to jest to jej jedyne pragnienie w życiu i gdy okaże się bezpłodną najpewniej popadnie w nieuleczalną depresję ![]() Cyrk. |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
miss twin peaks
|
Toblerone, daj sobie spokój, to nie ma sensu. Nie musiałam nawet patrzeć na nick, żeby stwierdzić, kto ma takie barwne poglądy na temat powinności kobiet i mężczyzn
![]() Cytat:
![]() Wypadki chodzą po ludziach. Zastanawia mnie tylko fakt, że autorka pewnie nie miałaby żadnego problemu, gdyby facet napisał, że chciałby przełożyć spotkanie, bo koszmarnie się czuje (co jest objawem kaca i moim zdaniem nie byłoby to żadne kłamstwo). |
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja np. wypiję pół butelki wina (czyli de facto 2-3 kieliszki) i nastepny dzien mam z głowy ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie ma obowiązku nikomu się tłumaczyć z powodów swojej niedyspozycji i nie ma to nic wspólnego z mówieniem prawdy, pół prawdy ani klamstwa. No chyba że zostanie zapytany wprost. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#66 |
|
BAN stały
|
No ale Khaki ma dużo racji choć może średnio fortunnie to ujęła.
Może nie patrzmy z perspektywy desperacji ( było nie było jak szukasz partnera to partnera - i po coś jest to logowanie się na aplikacji randkowej), ale ludzie mają największe szansę dobrać się w pary gdy są bardzo młodzi, szkoła średnia, studia = duża grupa ludzi, w tym dużo potencjalnych jeszcze niesparowanych partnerów. Od przyjmując symbolicznie 25+ większość jest sparowana i takich kolegów w pracy czy w życiu spotykasz, w większości żonatych, od których trudniej dostać zaproszenie na randkę (szukanie związku, nie skoku w bok, uprzedzając) niż gdy masz 20 lat. Dla mnie wymówka o kacu jak każda inna może i niezbyt dżentelmeńska, ważne że facet krótko przesunął spotkanie, bo aż o 1 dzien. Dla mnie to naturalne że dorośli ludzie mają rózne zajęcia, bywa, że humory, spadek formy. Ale i skąds te wątki kobiet które są takie fantastyczne mają karierę och ach, a faceta brak, milionowa część wątku singielskiego się biorą. No ja się nie dziwię, skoro skreśla się człowieka na wstępie z powodu byle pierdoły. Może i facet beznadziejny by się okazał, ale żeby się nawet nie spróbować przekonać? I może i miał inną randkę. Nie znając człowieka podrywamy tych którzy nam się podobaja . Ruda w lokach wydaje się być lepsza niż krótkowłosa brunetka. Tylko że raczej miłość od 1 wejrzenia super powszechna nie jest, rude loki mogą okazać się irytujące i głupie, a przebywając często z krótkowłosą brunetką możemy się zakochać bo to super dziewczyna jest, do czego by nie doszło gdyby nie wspólnie spedzany czas. Fajnie to jest pokazane w Piękny Umysł, w scenie podrywu w lokalu. 4 facetów i jedna piekna + koleżanki. Wszyscy mogą uderzyć do pięknej. Szanse na randkę ma tylko jeden. Pozostali gdy już zostaną spławieni przez najładniejszą mogą więc uderzyć do koleżanek. Te nie będą zainteresowane bo nikt nie lubi być drugi. A mogą też od razu spróbować poderwać koleżanki i każdy ma szansę na randkę. Nie zmienia to faktu że każdemu oko początkowo błysnęło do najładniejszej. Także też w sumie nie wiem czy to tak warto skreślać człowieka dlatego ze spróbowałby w tzw. międzyczasie spotkać się z inną.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-02-11 o 23:34 |
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

Cooo? Co to ma do wątku??? Skad wiadomo że auorka w ogole chce dzieciaka? O czym ty gadasz??? Wiesz moze cie zaskocze ale sensem życia kobiety nie jest złapanie typa żeby szybko miec dziecko.
albo po 60 jak Marek Kondrat.
Jak one mogą!