|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.II ❤
Dla mnie bóle żołądka i jelit to normalka,miałam remisję a ostatnio znów się nasiliły...no ale ja mam zapalenie jelita
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika jeżeli tak mocno doskwiera to myślę, że warto spróbować jeść inaczej. Ja rozumiem, że teść tak gotuje no ale w takim razie będziesz się męczyć do końca ciąży? Nie jest też powiedziane, że to od tego jedzenia. Dobrze po prostu przetestować inne i zobaczyć jak będzie. Bo jeśli faktycznie to od tłustego to bez sensu żeby tak jeść i łykać tabletki..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Też mam leginsy ciążowe z hm i są extra wygodne
tylko kupiłam xs i są dobre w tyłku i nogach ale ta miejscówka na brzuszek wydaje mi się, że w późniejszych miesiącach będzie za mała (chyba, że się rozciąganie) Dorobiłam się poduszki ciążowej C i jest super wygodna! Zapłaciłam (właściwie to mąż bo to taki prezent na Dzień Kobiet ) chyba tylko 48 zł z przesyłką, bo to taka uboga wersja, że ma białą poszewke, a nie kolorową, ale dla mnie to było bez znaczenia w przypadku poduchy na te kilka miesięcy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;81874576]Dziewczyny, ratunku!! Czy was też boli ciągle żołądek? Gdzieś od tygodnia codziennie koło 17 zaczyna mnie boleć żołądek i stopniowo do wieczora jest coraz gorzej.. wczoesj już wzięłam nospe. Dzisiaj tez już się zastanawiam bo boli strasznie.. przy tym mega wzdęcia.. w pierwszej i drugiej ciąży dokuczaly mi jakies tam bóle żołądka, ale to w pierwszym trymestrze i tuz przed wymiotami, po tym przechodzilo. Teraz jakaś masakra.. będę tak mieć do końca ciąży? Tak jak wspominałam, dajemy tesciom dosc sporo kasy, moj tesciu jest juz na emeryturze i to on gotuje obiady. On gotuje tylko typowe polskie obiady,bo nic innego nie lubi.. nie znam się na tym, ale wydsje mi się, ze e takim razie jedzenie jest dość ciężkie. Czyli np rosół, schabowy, mielony, gulasz, zalewajka itp... nie ma mowy, żeby zjadl cos innego, oni nawet na sniadanie i kolacje jedzą wedliny, kielbasy, serdle, smalec itd.. jesli miałabym przejsc na jakaś dietę, to będę musiala sama dla siebie gotować i tylko ja to będę jeść, bo oni nie tkna... tylko też nie wiem nawet co tu jeść, nigdy na diecie nie byłam, jestem szczupła bo ja ogolnie jem malo, male porcje. Ale odkad z nimi mieszkam moj cholesterol jest na granicy normy. Podejrzewam, że dzisiejszy ból jest spowodowany tym, ze na obiad były frytki... masakra..[/QUOTE] Tylko jeżeli jesz tak od kilku lat i wcześniej nic Ci nie było to przyczyna może być zupełnie inna... od tego prędzej możesz nabawić się zgagi. Każdy żołądek jest inny, ale ja też jem raczej tłusto niż zdrowo, a nic mi nie jest, myślę że to kwestia przyzwyczajenia. Spróbuj wprowadzić do diety więcej warzyw, owoców i nabiału, ale zostań przy normalnych obiadach i sprawdź, czy jest lepiej Nie wierze, że każda ciężarna je same sałatki i warzywka, a jak mięso to tylko gotowane... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#64 |
|
limonka84
|
Hej, melduję się w nowym wątku
![]() Miałam dziś wizytę, wszystko ok maluch rozwija się prawidłowo, waży już 250 g. To początek 19 tygodnia. Dostałam fajne zdjęcie, postaram się później wstawić.Gosiu wpisz mi proszę usg połówkowe na 17.03.2018 Berenika - mnie też ostatnio bolał żołądek przez kilka dni, po każdym posiłku, niezależnie od tego czy zjadłam owoc czy obiad. Lekarz zasugerował, że to może być podrażnienie od leków które biorę. Łykam acard od kilku miesięcy i robiłam to zawsze przed snem. Od kilku dni biorę go zaraz po kolacji i ból zupełnie ustąpił, nie wiem czy to dzięki temu, ale całkiem możliwe. Party girl7 - witaj! ![]() Rozmawiałam dziś ze znajomą, która rodzi w czerwcu. Pytam jakie imię wybrali dla synka, a ona że Michał Czyli takie jak my... hehe, a myślałam, że wybrałam takie mało popularne
|
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.II
Berenika - Weź probiotyk. Ja biore co jakiś czas jak zaczyna się coś dziać i jak ręką odjął. Swój zamawiam na iherb, ale myślę że w aptece też coś sensownego dostaniesz. Kiedyś dicoflor polecali. Odbudujesz florę bakteryjną, jelita się wzmocnią i będzie ok.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2018-03-04 o 06:42 |
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w nowym wątku!
![]() Acidka masz w domu dzidziola z października 2015?! Ja też, wiedziałam, że kojarzę skądś Twoj nick ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Cześć z rana
mąż z bratem mieli iść w góry (miałam iść zawieźć) ale -20 stopni ich lekko odstraszyło ;p a zapowiadali u nas od dziś ocieplenie witam się w 18tyg co do ciążowych ciuchów to spodnie już mam. Co do bluzek zawsze byłam fanką oversize więc się mieszczę zapoluje na coś w lumpie większego, mam też dwie sukienki to może jakoś się dokulam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
My się pakujemy z Kira na basen. Chodzimy od 4 miesiąca życia i kolejne Bobo też bym chciała zapisać.
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!;-) Mimo że mało się udzielam śledzę Was pilnie i witam w nowym wątku!
W kwestii ciuchów ciążowych kupiłam jeansy ciążowe na allegro i jestem bardzo zadowolona. To moje pierwsze takie spodnie i byłam zaskoczona jakie one są wygodne. Po za tym zakupiłam jakiś czas temu kupiłam tregginsy w Lidlu (mimo rozmiaru s są bardzo duże) i chyba tyle z typowo ciążowych rzeczy. Wczoraj dotrwałam jeszcze z wyprzedaży taka dłuższą koszule, ale ja będę mogła wykorzystać po ciąży. Dopadły mnie pod wpływem pewnych wydarzeń które dzieją się wokół mnie bardzo duże leki i niepewnosc o zdrowie dziecka. Wiem że powinnam myśleć pozytywnie, ale od wczoraj strach mnie paraliżuje. Mam wrażenie że im więcej wie się o czynnikach ryzyka tym gorzej dla mnie....nudze Was ale bardzo się martwię i chcialam się gdzieś wygadać...
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#74 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
Ja leżę w tym szpitalu i tęsknię. Strasznie. Dzisiaj mnie nie bolało to zaczęłam zwracać.... Eh
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba faktycznie mam jakiś niedobór witamin...mam krew w nosie od kilku dni:/ miała tak któraś?
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#78 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() Norma. Tylko trochę uciążliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawałam dzisiaj o 3 w nocy żeby coś zjeśc
Obudziłam się taka głodna, że nie było rady. Tak w ogóle wczoraj wkroczyłam w 5 miesiąc, dziś 17+1. Jak ten czas leci ![]() takajedna4 myślę, że każdą z nas nachodzą takie myśli czasem. Chyba to takie niezależne od człowieka. olajadetektyw zdrówka! Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zdrowa wróciła do domku ![]() yoona tak ja mam tak już dość długo nawet, ale podobno to normalne. Tak więc ignoruje Natomiast dość często podrapuje mnie w gardle i budzę się z katarem, mam uczucie niedoleczonego przeziębienia i już mnie to troche męczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
już nie pamietam kiedy tyle zrobiłam do południa Teraz kawka i czekoladka a potem pyszny obiadek Od wczoraj przeraża mnie myśl o całej wyprawce jeśli bedzie chłopak ![]() Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Uff dziewczyny,to mnie uspokoiłyscie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#82 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wzięłam ten osłonik, jest trochę lepiej.. Pogadałam z teściową, nie będą dla mnie nic smażyć, zacznę jeść bardziej gotowane, więcej warzyw i owoców.. Mam nadzieję, że to pomoże. A jak nie, to odwiedzę lekarza. |
||
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;81881161]to może to jakieś zatrucie, albo jelitówka?
tak jak alingles napisała, w ciąży krew jest rzadsza... Poza tym ja tak mam cały czas, ale to dlatego, że mam bardxzo wrażliwą śluzówkę nosa, jestem alergiczką, więc katar non stop, no i to podrażnia. nie mogę też żadnych sprayów do nosa... A w ciąży to już tym bardziej, bo zaraz krwotoki z nosa.. Wzięłam ten osłonik, jest trochę lepiej.. Pogadałam z teściową, nie będą dla mnie nic smażyć, zacznę jeść bardziej gotowane, więcej warzyw i owoców.. Mam nadzieję, że to pomoże. A jak nie, to odwiedzę lekarza.[/QUOTE] Nie jelitiwka bo to 2 razy tylko. Ja jeszcze czasem zwracam i to zawsze trafia na weekend. Szkoda że tym razem pielęgniarka stała za drzwiami..... Mam nadzieję że jutro wyjdę Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#84 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem Wam, że bostonka to gówno. Odgryze sobie dłonie nim zejdzie wysypka, stopy mnie bolą. Dobrze, że w buzi nie mam bo bym z głodu umarła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#86 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
to u mnie odwrotnie, wiecznie wilgoć... Ale mam osuszacz na szczęście
|
|
|
|
#88 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyremontujcie stary dom. Ja tak mam i wilgoć za duża. Pranie wnoszę do teściów za ścianę bo u nich sucho jak u Was Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
ja za Wami nie nadążam
))czy Wy też macie dziwne sny? mi się dziś śniło, że miałam jakiegoś robala w żołądku, którym się zaraziłam od kogoś, zagrażał mojemy życiu i chcieli mi podać leki, ale się nie godziłam ze względu na dzidzie... robala nazwali: wrzeniec...wygooglowalam to i czytam, że jakiś smok haha HALO HALO POZNAŃ! 14 marca wybieram się na zajęcia basenowe na termach maltańskich, godzina 18:45, ktoś się przyłączy?
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

tylko kupiłam xs i są dobre w tyłku i nogach ale ta miejscówka na brzuszek wydaje mi się, że w późniejszych miesiącach będzie za mała (chyba, że się rozciąganie)
) chyba tylko 48 zł z przesyłką, bo to taka uboga wersja, że ma białą poszewke, a nie kolorową, ale dla mnie to było bez znaczenia w przypadku poduchy na te kilka miesięcy...

co do ciążowych ciuchów to spodnie już mam. Co do bluzek zawsze byłam fanką oversize więc się mieszczę
zapoluje na coś w lumpie większego, mam też dwie sukienki to może jakoś się dokulam