|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mówi, że nie ma kasy, ale kupuje nowe rzeczy
Wierzę głęboko, że to jednak troll...
Przecież wiadomo, że człowiek coś w wolnym czasie robić musi (tutaj książki). Patrząc obiektywnie telefon za 1000 zł to nie jest nie wiadomo jaki model i teksty ,,ale mógł kupić za 600 zł" są śmieszne. Pewnie, mógł kupić nawet tylko taki do dzwonienia za 100 zł, tylko co z tego? Mógłby równie dobrze jeść tylko chleb i pić wodę. Cytat:
Z opisu nie wynika, by facet jakoś specjalnie szastał kasą (zakładam, że jak Autorka podaje wizytę u dentysty jako zbędny wydatek to raczej chłopak nie ma wielkiej rozpusty na koncie, bo pewnie by o tym wspomniała). A jak ktoś telefon za 1000 zł musi kupować na raty, to nie zarabia też pewnie jakichś kokosów. Jasne, każde wydatki można ograniczyć - pójśc do dentysty państwowo (chyba, bo nie znam tutaj sytuacji a sama od kiedy jestem na własnym utrzymaniu chodzę tylko prywatnie) albo nie kupować książek i w wolnym czasie patrzeć tylko w sufit (no bo kurde, pójście do kina czy Internet / TV w domu, żeby coś obejrzeć w domu tez kosztuje!). Ale w opisanych wydatkach nie widze jednak nic szokującego i pytanie właśnie na ile poświecenia ktoś może sobie pozwolić, żeby mieć na podróże. Ciekawi mnie przede wszystkim na ile poświęcenia może sobie pozwolić Autorka - czy ona również w imię podrózy w wolnym czasie gapi się sufit i chodzi w jednych spodniach i jednej bluzce, myje się tylko szarym mydłem, nie wychodzi ze znajomymi do knajp / kina, nie czyta ksiązek, ma telefon za 100 zł albo nie ma wcale, na wizyty do lekarzy ustawia się w kolejkach w przychodniach publicznych etc. Bo jeżeli ona byłaby w stanie poświęcic wszystko byleby tylko mieć na podróze, to rozumiem, że nie dobrali się pod względem priorytetów. Natomiast jeżeli dziewczyna sama w wydatkach się nie ogranicza i ma świadomość, że z pewnych rzeczy by nie zrezygnowała w imię podrózy, to wypominanie tego facetowi jest mocno niepoważne. Być może powinniście przedyskutować swoje priorytety w kwestiach finansowych, ale zawsze w życiu - Twoim lub partnera - mogą być takie sytuacje, kiedy pojawią się wydatki wazniejsze niż podróże. Jeżeli szukasz kogoś, dla kogo pasja podróży będzie wartością numer 1, ponad wszystko inne, komfort leczenia zębów wliczając, to masz do tego prawo, ale moim zdaniem szukasz już osoby bardzo specyficznej. Nie mówię, że dziwnej, każdy zyje jak chce. Ale chyba mało jest takich osób. No ale tak jak pisałam, kluczowe jest jaka jest Twoja sytuacja finansowa i gotowość do poświeceń. Bo bez tego w sumie nie wiadomo, czy oczekujesz od siebie i od partnera takiego samego poświęcenia, żeby móc podrózowac, czy Twoje wymagania wynikają z braku pojęcia o kosztach utrzymania i niedoświadczenia konieczności takich poświęceń. A to sporo zmienia. Edytowane przez Azhaar Czas edycji: 2018-03-17 o 20:09 |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8224086 1]Jasne, że jak ktoś chce podróżować to niech podróżuje, jeśli go stać, ale może nie kosztem swojego zdrowia oraz bezpieczeństwa swojego i innych. Ja naprawdę jestem ciekawa czy autorka tak dużo kasy ma, czy po prostu nie utrzymuje się sama i nawet sama na siebie nie zarabia, dlatego tak ją interesuje portfel jej faceta
[/QUOTE]Dobre pytanie
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
No, dziewczyny też wyżej zadawały to samo pytanie, ale chyba jednak nie uzyskamy odpowiedzi, bo autorka nam uciekła
![]() No ale naprawdę ciężko mi pojąć, jak można się tak wtryniać w czyjeś wydatki Jakby byli małżeństwem i mieli wspólnote majątkową no to ok, choć chyba wtedy też można pójść do dentysty prywatnie? ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#64 |
|
po drugiej stronie szafy
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8224221 6]
No ale naprawdę ciężko mi pojąć, jak można się tak wtryniać w czyjeś wydatki [/QUOTE]A ja nie mam z tym problemu, jeśli te wydatki rzutują na wspólne plany. Pomijam tu natomiast przypadek autorki i traktowanie dentysty jako zbędnego wydatku
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=faf3d67d51656f0b2bcdb9f 98a45434bc3aa12e6;8224086 1] jestem ciekawa czy autorka tak dużo kasy ma, czy po prostu nie utrzymuje się sama i nawet sama na siebie nie zarabia, dlatego tak ją interesuje portfel jej faceta
[/QUOTE]myślę że nie utrzymuje się sama, no i liczy na kasę od faceta- dlatego jego kasa dla niej jest ważną kwestią i powodem do niezadwolenia jak sobie coś facet kupi ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#66 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
że najpierw podróże, a zęby mogą poczekać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może ![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Niezły troll
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Troll jak nic, ale przypomniało mi to o tej parze z Up, która chciała podróżować, ale życie im przeszkodziło
chyba sobie włączę Sent from my SM-G955F using Tapatalk
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też w życiu przoszczedziłam na dentyście. Dla podróży.
Pojechałam na mistrzostwa świata w Lola. Nic nie pamiętam z gry, bo mnie tak ząb rozbolał, że się za dobrze nie bawiłam. Na szczęście Niemcy, to poszłam tam do dentysty. Po zabiegu rozbolało mnie jeszcze bardziej - serce, bo rachunek dostałam w ojro. Naprawdę, autorko, są w życiu priorytety. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Tak. Model Xiaomi o wysokim poziomie SAR. Da się, ale też trzeba patrzeć na swoje zdrowie troszkę.
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Z filmu up, te początkowe sceny. Poznali się za gówniaka, chcieli zjechać cały świat, ale co chwila było coś ważniejszego i nigdzie nie pojechali w końcu
![]() Sent from my SM-G955F using Tapatalk
|
|
#73 |
|
zuy mod
|
Na szaro: Limonka, masz jakieś info o tych Xiaomi? Jakiś link?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak taniocha może być super. Honor 7 działał mi jak marzenie, tylko 1700. LG G3 to była porażka za 2200. Musiałam mu zainstalować nowy system, bo ten od producenta to był dramat. Jednak najgorszym telefonem jaki miałam był Sony Xperia Z, też ponad 2 tysiące. Wyrzucilam go po paru miesiącach użytkowania. Do dziś nawet nie biorę pod uwagę telefonów tej marki. (Ceny w dniu wyjścia telefonu, wtedy to były flagowce.) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#76 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-G955F using Tapatalk
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie rzeczy to nie w DisneyuSent from my SM-G955F using Tapatalk
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Między 100 a tysiącem też raczej jakiś rozrzut jest więc chyba trochę histeryzujesz. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-03-17 o 22:23 |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą. Jak ktoś mało gada przez telefon ( ja gadam miesięcznie z 20 min) no to ciężko mi uwierzył że to ma znaczenia. Telefonu pod głową też nie trzymam. Prędzej smog nam zagrozi niż to, jak dla mnie. No ale kto tam wie, może każdy telefon jest potencjalnym zagrożeniem. Co zrobić. ![]() Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2018-03-18 o 00:44 |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;82246081]Tak? I co to promieniowanie nam robi? Jakieś badania? Długofalowe skutki?
Zresztą. Jak ktoś mało gada przez telefon ( ja gadam miesięcznie z 20 min) no to ciężko mi uwierzył że to ma znaczenia. Telefonu pod głową też nie trzymam. Prędzej smog nam zagrozi niż to, jak dla mnie. No ale kto tam wie, może każdy telefon jest potencjalnym zagrożeniem. Co zrobić. ![]() Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Jasne, że to nie jest najwazniejszy czynnik. Ja trzymam telefon cały czas przy głowie, więc wolę minimalizować wchłanianie promieniowania. Nie ma żadnych badań odnośnie długotrwałych skutków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;82246081]Tak? I co to promieniowanie nam robi? Jakieś badania? Długofalowe skutki?
Zresztą. Jak ktoś mało gada przez telefon ( ja gadam miesięcznie z 20 min) no to ciężko mi uwierzył że to ma znaczenia. Telefonu pod głową też nie trzymam. Prędzej smog nam zagrozi niż to, jak dla mnie. No ale kto tam wie, może każdy telefon jest potencjalnym zagrożeniem. Co zrobić. ![]() Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie ma badań na to. Natomiast rok temu czytałam wywiad z Kalitą, który zachorował na raka mózgu i mówił, że odbierał nieraz 100 telefonów dziennie i tu szuka przyczyn, ale to nie jest udowodnione. |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie ktoś, kto kupuje telefon warty 1000zl na raty to chyba niekoniecznie ma budżet na podróże
|
|
|
|
|
#87 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
|
|
|
|
#88 |
|
Inez
|
Moim zdaniem wydatki o których pisze autorka to po prostu zaspokajanie zwykłych potrzeb. Za 1000 zł można kupić dobry telefon, ale nie będzie to żaden flagowiec ani ajfon X. Po prostu zwykła komórka. Kupienie takiego i to dopiero kiedy stary aparat się zepsuł to nie rozpusta tylko normalna życiowa rzecz. A skoro wziął na raty, to raczej nie ma zbyt dużo kasy.
Dentysta to kwestia zdrowia. Trudno się dziwić, że facet chce o to zadbać. Kupienie kilku książek to też nie przestępstwo. Zwłaszcza, że kupił je przez internet, pewnie było taniej niż w takim Empiku. Gdzie chcesz pojechać za 150 zł? Ten facet powinien żyć jak asceta, tylko szare mydło, ciuchy w lumpie i dorsz z dyskontu😏? Bez przesady. Może on jest trochę poważniejszy i rozumie, że czasem trzeba wydać na coś innego niż przyjemności? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
zuy mod
|
Nie rozumiem Twojej odpowiedzi. Napisałam wyraźnie, że mając oszczędności.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

[/QUOTE]

takie rzeczy to nie w Disneyu