|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2019 cz. 4
Cytat:
czy nawet dodatkowe rumieńce. Chce być przez całą zabawę trzeźwa i wszystko ogarniać, a nie wyłapywać moment, że już jest coś nie tak. Jeżeli zrobię jakieś poprawiny po weselu to wtedy już nadrobię ![]() Z TŻtem nie będzie żadnego problemu, bo go to odwrotnie, czasem nie idzie namówić, żeby chociaż jeden toast wzniósł, więc o niego się nie boję. Tylko nie wiem jak to ugryźć, czy po prostu mówić, że nie pijemy, czy polewać sobie wodę. Jak Wy to rozwiązujecie? Wiem, że ta woda to lekki kicz, ale mam wujków którzy nie rozumieją, że "nie, nie pije", "ale jak to ze mną się nie napijesz?" i z pijanym nawet nie masz szans, że się obronisz, więc chyba będę przygotowana na tą ewentualność. |
|
|
|
|
#62 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny przeglądałam wasze wizytówki i niektóre z was maja już załatwione kwiaciarnie/dekoratorkę. Co u was wchodzi w zakres usługi i jaka cena. Podzielicie się info? moja sala zapewnia podstawowy wystrój storczykami w doniczkach. te storczyki ni jak mi pasują, chce żywe cięte kwiaty, nawet sezonowe piwonie czy fuksje,margerytki ale cięte. Zastanawiam się czy szukać dekoratorki/kwiaciarni aby przystroić sale plus bukiety, czy zaangażować kogoś z rodziny Tż tzn. siostrę Tz i teściową. Wtedy same kupiłyby kwiaty na giełdzie i zrobiły dekoracje(tylko czy się podejmą tego). Jaki może być koszt przystrojenia sali żywymi kwiatami hmm. Musze wybrać się do kilku kwiaciarni popytać.
08.06.2019 Edytowane przez blondynka28 Czas edycji: 2018-05-20 o 14:57 |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Mój TZ powiedział, ze to zły omen jak sie wznosi toast woda. On praktycznie nir pije, czasem ma problem ze skończeniem piwa, i juz po jednym musi szumi, wiec on bedzie sobie sączył, zamiast pic całe. Ja nie lubię sączyć, ale będę pic połówkę kieliszka. Wiem, kiedy przestać muszę. Nie lubię tracić kontroli, wiec zawsze tego pilnuje. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
blondynka a co do dekoratorki to ja biorę. A ile będzie robić to zależy od Ciebie i wtedy też oni dopiero wyliczają ile kasy na to pójdzie. Już się widziałam ze swoją, ale żadnej umowy jeszcze nie podpisywaliśmy, bo mówiła, że nie wiadomo jakie ceny kwiatów będą w następnym roku. Moja sala też ma dekoracje, ale bardzo skromne. Na pewno chcę dekorować każdy stolik gości, mój główny, do tego ścianka za nami, tablica z numerami stołów, bukiety i dekoracja na samochód. Na spotkaniu mówiła, że nie powinno to przekroczyć 2 tys. Ale jeszcze zastanawiam się nad kościołem i lekką dekoracją podwórka.
A jeżeli chcesz w to wkręcić swoją rodzinę to też trzeba delikatnie podpytać czy nie będzie im to przeszkadzać i czy wgl mają jakiś fajny zmysł estetyczny. Fajnie jak można udekorować sale dzień wcześniej, ale u mnie coraz częściej w piątki też są organizowane wesela. Na pewno na tym zaoszczędzisz, ale nie każdy chciałby się tego podjąć. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
" A pijanych nie przegadasz, nawet nie mam zamiaru sobie psuć nerwów. Jak byłam sama na weselu to chłopacy w moim wieku próbowali mnie spić, bo przecież trzeba się zaopiekować I też nie potrafiłam ich przegadać już powoli zaczęły mi się psuć nerwy jak ja specjalnie tylko zamaczałam dziubka, a oni za każdym razem dolewali mi do pełna a wujków mam jeszcze gorszych typowi Janusze |
|
|
|
|
#66 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W pl mam normalne konto, ale tylko kasę mi ścigają co miesiac, wiec chciałam zamknąć dawno temu, ale mama sie upiera, żebym zostawiła, bo jej czasem na Allegro robie zakupy. Mamy dwa konta oszczędnościowe w uk Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Ja w przesady ślubne tez nie wierze, ale pare tradycji chce zachować. Nie ze względu na to, ze brak ma coś znaczyć, ale bo chce. A on juz To chyba ze swojego kraju ma, ze tam sie nie wznosi woda Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze jeden pomysł, tylko nie wiem czy przejdzie na sali. Kiedyś z bratem robiliśmy grilla i tak się już napił, że chyba czuł, ale nie chciał pomijać kolejki i któryś kieliszek z kolei wylewał za kołnierz na trawnik
|
|
|
|
#68 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat w Belgii ale mam konto oszczędnościowe podpięte do zwykłego ![]() a konta w Polsce nie mam, bo musiałabym płacić za prowadzenie a to bez sensu ![]() Cytat:
Ja też jeszcze nie wiem jak będzie z alko. Nie wiem już która z was to pisała, ale podoba mi się pomysł z brakiem alko do północy albo ewentualnie co któraś kolejka. Chyba też wezmę dla nas jakieś oszukane kieliszki żeby pić mniej. No nie chciałabym się zataczać na własnym weselu A za dekoracje będziemy płacić ok 3000 - w tym przystrojenie sali, ścianka za nami, mój bukiet i świadkowej i butonierka dla tż i jego świadka Ale dokładnie jeszcze nie wiemy, bo mamy czas żeby wszystko obgadać ![]() Cytat:
Co do przesądów to mam tak samo Chyba nawet będę robić wszystko odwrotnie Mam nadzieję, że u mnie dadzą spokój z alko chociaż też mamy parę osób typu 'ze mną się nie napijesz?!'Miałam się uczyć a wyszłam na brunch z koleżanką I już mi się odechciało nauki
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie przeczytałam pierwszy post, widziałam kilka razy swoje zdjęcie i pomyślałam: o ja Cie pierd...
![]() ![]() ![]() My kupiliśmy Wyborową ![]() Blondynka zazdroszczę pracy którą lubisz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś przepraszam
cały czas piszesz że w Belgii jesteś a ja dalej w głowie, że w Anglii...Heziola a możesz napisać w jakim banku? Jakie masz oprocentowanie i jaka największą kwotę możesz przelać? Bo my szukaliśmy i najwyższą kwota to było 300 funtów miesięcznie... Czyli zostaje nam tylko lokata? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
TZ ogarnia jak to działa, ja sie nie wtrącam ;p ale spytałam, mam lloyds, możemy przelać ile chcemy, 2,5%, ale to dlatego, ze mamy club lloyds, w którym mamy wspólne konto. Z racji clubu lloyds mamy 6 biletów do kina rocznie za darmo. Na to konto wspólne musimy przelać £ 1500 miesięcznie, jak nie to płacimy £3 za nie.
Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Skończyłam pisać 3 raporty roczne, nadal 27 do napisania... Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, mozemy przelać na inne konto w każdej chwili. Ja jestem z lloyds od pierwszych dni w uk i nigdy nie miałam żadnych problemów. Konto mam darmowe, nic nie płace za przelewy czy prowadzenie. A placówki maja w każdym mieście praktycznie. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę, ale jakoś tak wyszło, że się wczoraj nie przywitałam w nowym wątku!
![]() Przydałby się jeszcze jeden dzień tego weekendu, wczoraj i dziś byłam w pracy, a jutro znowu poniedziałek i znów do roboty ![]() Blondynka, ale zmian u Ciebie! Dobrze, że udało Ci się znaleźć pracę, którą lubisz, i że wszystko idzie ku lepszemu. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzis jadlam pierwszy raz w tym roku czeresnie. Mniam takie soczyste i slodkie. Pieknie drzewo wygladalo, cale czerwone.
Kira jak wrazenia po botoksie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
My jesteśmy raczej niepijący tz. ja wcale, a mój jak ma smak (czyli 4-5 razy w roku). W mojej rodzinie też były takie komentarze, że "jak to nie pijesz" itp., ale mój stanowczo mówił nie i teraz wiedzą, że jak powie nie to nie. Z tego co wiem, to Tż planuje sączyć sobie drineczki, chce wykorzystać barmana.
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
spędziłam dziś calutki dzień z Tż, najpierw ta komunia, ale długo tam nie zabawiliśmy, później poważnie rozmawialiśmy na temat, który rozpoczął mój tato, a my go tydzień wałkowaliśmy... za, przeciw... i ostatecznie dziś podjęliśmy decyzję - będziemy się budować po mojej obronie zaczynamy zabawę, projekt, zezwolenia... i zacznie się karuzela... trochę się boję i mnie to przeraża, ale jak dziś byliśmy na działce i rozmawialiśmy, że tu będzie to, tu będzie tamto... To poczułam, że to nas wzmocni, ta cała wspólna przy tym praca Co do picia wódki na weselu, oszukane kieliszki są super, u nas na pewno będzie lanie sobie wody... raz na dłuższy czas pół kieliszka nie zaszkodzi, a odbijemy sobie na poprawinach ![]() Bo ja mam tak jak pisała noemi - nawet nie wiem kiedy mnie złapie i już ruchy nie te, wzrok nie ten, o języku nie wspomnę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, meggie, super wiadomość!
Macie swoją działkę, czy dopiero będziecie kupować?Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice mają działkę, przekazują ją nam, sami sporo mamy już kasy odłożonej (jednak mieszkanie z rodzicami pracując ma swoje mega plusy ) a i duuużo pomocy od rodziców. Nasza wdzięczność im jest niepojęta Cieszę się niezmiernie, ale i ciężko mi na chwilę obecną to wszystko sobie wyobrazić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzis final Legi Lech, Tz z tata byli na meczu A tam taka akcja... czemu mnie tam nie bylo czekałam na to ostatnio ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Meggie swietna wiadomosc
macie juz jakas wizje parterowy, pietrowy, ile mniej wiecej metrow? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Meggie, super!
Będziemy się razem wspierać! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc poczekamy aż rzuci na nią fachowym okiem architekt, ale to mówię, najpierw obrona i od lipca już będę mieć spokojną głowę ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry dziewczyny! I znowu poniedziałek.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
24.11.2014 26.01.2018 ![]() 29.06.2019 Avatar by mylengrave Edytowane przez meggie94 Czas edycji: 2018-05-21 o 06:18 |
||
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Meggie, my też mamy długą działkę i wąską.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy zaczynacie? Macie jakąś koncepcję? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Coś ostatnio nie mogę się wbić
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
5 dni w pracy mi zostało i ferie Ale jest tyle roboty, ze nawet w weekend pracowałam, a staram sie tego unikać. Jak wrócę z ferii to 7 tyg dość intensywnych i wakacje, które juz zarezerowane, wiec odliczam. Świetne wieści! Mój brat wybudował swój domek i co sie nadenerwowal to jego, ale dom jest piękny. Powiedział, ze jakby budował drugi to wie czego unikać. W ostatnim etapie budowy jeździł 2 razy dziennie, a miał malutkie dwie córki, ale wszystko sie udało. Powodzenia dla Was Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

A ja nie chce by któreś z nas przesadzilo
)
czy nawet dodatkowe rumieńce. Chce być przez całą zabawę trzeźwa i wszystko ogarniać, a nie wyłapywać moment, że już jest coś nie tak. Jeżeli zrobię jakieś poprawiny po weselu to wtedy już nadrobię 

" A pijanych nie przegadasz, nawet nie mam zamiaru sobie psuć nerwów. Jak byłam sama na weselu to chłopacy w moim wieku próbowali mnie spić, bo przecież trzeba się zaopiekować
a wujków mam jeszcze gorszych 

chociaż też mamy parę osób typu 'ze mną się nie napijesz?!'
cały czas piszesz że w Belgii jesteś a ja dalej w głowie, że w Anglii...

Będziemy się razem wspierać!