![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 r, cz. 5! :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dziś proszę o mocne kciuki bo mam wizytę u gin, pierwsza ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O której masz wizytę ? Kciuki trzymam juz ! Chyba dla odmiany mogłabym mieć córcię ! ![]() Dziewczyny, a jak brać wiesiołka ? W sensie do kiedy ? Do owu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez bym chciala mieć corcie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2018-05-24 o 08:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia. Dobrze, że jesteście ![]() Ultra, dobrze że już wszystko w porządku. A powiedz mi, bo u Ciebie były dwa krwawienia, prawda? Pierwsze to było poronienie a drugie miesiączka? Zastanawiam sie jak ja mam liczyć to moje? czy już jako @ i zaczynamy nowy cykl? czy jeszcze mam czekac na dodatkowe krwawienie? Ta miesiączka różni się od moich zwykłych tym, że duży ból miałam tylko w pierwszy dzien rano (zażyłam ketonal), pozniej już luzik. A zwykle całe pierwsze 2 dni mam bardzo bolesne- łykam ok 10 ibupromów i kilka ketonali w tym czasie. Idę dziś jeszcze na betę zobaczyć ile spadła. Dziewczyny, przykro mi z powodu białych testów ![]() To co? przedłużamy naszą akcję i nie mierzymy temperatur?nie liczymy i nie przejmujemy się? ![]() AnnLady, trzymam mocno kciuki!!!! ![]() ![]() Ciastko, odnośnie owsianki. Mi taka zwykła biała (nawet z dodatkami) też nie przejdzie przez gardło. Ja zawsze robię czekoladową. Zalewam płatki mlekiem (jestem weganką więc roślinnym), podgrzewam, dorzucam kilka kostek czekolady/ lub sypię dużo ciemnego kakao. I gotuję ok 5-10 min (w zależności jaką chcę konsystencję). Uwielbiam taką z kwaśnymi owocami- porzeczki, maliny. Spróbuj koniecznie ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez klamerka1987 Czas edycji: 2018-05-24 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do owsianki, na pewno taka wypróbuję ![]() ![]() Jutro może zrobię z jabłkiem i cynamonem ale Twoja czekoladowa też mnie kusi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Macie jakiś sposób, żeby się tak nie stresować kolejnymi etapami ciąży? Bo mnie się teraz to wszystko jawi jako mission impossible. Już samo zapłodnienie. Wymaga tylu miesięcy starań... a później co rusz tyle zagrożeń- że się nie zagnieździ, że serca nie będzie, że serce przestanie się rozwijać, wyjdą jakieś choroby, sam poród itd. W tym momencie dla mnie urodzenie zdrowego dziecka to prawdziwy cud. Ale w końcu zdarza się to w każdej sekundzie. Tylko jak radzić sobie z tym stresem?
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Tak jeszcze przy temacie tej owsianki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ciastko, tyle, to już nie sikaj na patyki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ważne żeby się nie załamywać, tak już jest, nie jest to rzadkością. W gorszych chwilach możesz się tu wygadać ![]() Tak miałam dwa kreawienia pierwsze nie wiem co to bylo implantacja? Może poczatek problemów z ciaza? Drugie na pewno poronienie bo pojawił się ból i było bardzo obfite. Wiec jesteśmy na podobnym etapie siostro ☺ Teraz do następnej @ będzie dziwny cykl ale owu może wystąpić jednak z pewnością trudno będzie ją namierzyć. Po pierwszej @ powinno być "normalnie" w cudzysłowie bo organizm o ciąży tak szybko nie zapomina. Dobra wiadomość jest taka że podobno łatwiej zajść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ja nadal mierze temperaturę ale nie wkrecam sie zupelnie w starania, nie analizuje i nie zamierzam analizowac wykresu śluzu bóli itd itd
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ultra, już nie zamierzam robić, mam nadzieję że przyjdzie szybko @, mogłaby dziś z łaski swojej.
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, widze ze wiele sie moge od Was nauyczyc.
Pozytywnego nastawienia, luzu, cierpliwościi jeszcze raz pozytywnego nastawienia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest na to sposób: uświadom sobie że na to co się stanie nie masz żadnego wpływu. Po prostu poddaj się z ufnością temu co cię czeka, bądź przy tym dobrej myśli i odrzucaj te złe, wypieraj je ze swojej głowy - bo nadchodzących wątpliwości się nie pozbędziesz ale możesz ich nie dopuszczać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Ja w tym cyklu nic nie analizuje
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
ja od prawie roku nie mierze temp ani nie robie testow owu.
nie pomogło. generalnie to powoli tracę nadzieje, ze cokolwiek pomoze ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- no tez tak myslalam. jedno dziecko mamy, bedzie i drugie. a tu zonk. |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko male załamanie, chwilowa utrata twojej nadziei, przejdzie ci ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
UltraMaryna rozbawiłaś mnie , dzięki
![]() do menopauzy juz mi blizej niz dalej :P rocznik 1986 jestem ![]() no wlasnie najgorsze jest to, ze nie wiemy dlaczego sie nie udaje... a mnie juz sil brakuje na chodzenie po lekarzach i kolejne badania. normalnie mam dośc. na swojego gina juz patrzec nie moge :P |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - dwie kreski - usg i serduszko - pojawienie się brzuszka - pierwsze ruchy - poród A i tak część z nas po całym tym przygotowaniu gdy zobaczy swoje dziecko doznaje szoku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na prawde ja sie teraz tez tak wyluzowalam(az sie sama sobie dziwie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do tego myslenia ze skoro jedno juz sie ma to drugie to tylko tez sie zaraz uda - tez tak myślałam ale juz wiem ze niestety tak to nie dziala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Ultra
![]() Masz rację z tym odpędzaniem złych myśli. Na większość tych ciążowych niepowodzeń nie mamy faktycznie wpływu. Jeśli ciąża ma się utrzymać to tak się stanie i nie ma się co zadręczać bez potrzeby. Będę nad tym pracować. Tak, jesteśmy w podobnym położeniu. Może faktycznie teraz łatwiej zajdziemy w kolejną ciąże. Ja mam dzis 3dc, w 15dc idę do ginekologa zobaczyć czy wszystko ok, może też podglądniemy owulację. Chociaż do tej pory miałam raczej wcześniej. Jeśli ktoś się potrafi zdystansować przy mierzeniu temperatury to myślę, że warto prowadzić te obserwacje. Ja się trochę zafiksowałam na tym punkcie i rano już od 4 się budziłam z myślą o mierzeniu. Bez sensu to było. Niewysypiałam się, cykl mi się skrócił do 25 dni. Ten nasz udany to był pierwszy który odpuściłam i termometr schowałam głęboko do szafy. Wszystko kwestia psychiki i tego jak do tego podchodzimy. My dodatkowo drugi cykl stosowaliśmy ten żel Conceive Plus. Głównie z tego względu, że nie mam śluzu płodnego. Czy Wasi TZ badali nasienie? My robilismy to badanie miesiąc temu i niby wszystko jest w porządku wg tych wszystkich norm WHO. Ale ilość prawidłowych plemników u mojego męża to tylko 9%. Niby powyżej 4% jest już podobno ok ale kilka lat temu te normy to było bodajże 14%. Znacie metody jak poprawić tę morfologię?
#88 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie mierzenie temperatury duzo dalo, bardzo poznałam swoje cialo, w polaczeniu z obserwacja sluzu i monitoringami nauczylam sie dokladnie swojego cyklu, dokladnie wiem kiedy owu, a zamiast testu ciazowego zmierze temp. i juz wiem, ze nie warto sikac ![]() a pozniej mielismy przymusowa przerwe od starań (2 zabiegi ginekologiczne mialam) i odlozylam termometr i juz do niego nie wrociłam. jakos mi lzej psychicznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.