Starania o dziecko od 2018 r, cz. 5! :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-24, 08:51   #61
AnnLady
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018 r, cz. 5! :)

Cytat:
Napisane przez shawty19 Pokaż wiadomość
Dobry dobry

Prosze dopisać mnie na pierwszą stronę
Lat 27, starania od stycznia 2018

Czwartek to taki mały piątek podobno ! U nas zaczynaja się powoli płodne, wiec ... trzeba korzystać z okazji
Wczoraj odgarnialiśmy sobie noclegi na długi weekend i mam cichą nadzieje, ze i tym razem coś przywieziemy z gór
Synek urodził się równo 9 miesięcy po wyjeździe do Zakopanego... wiec kto wie 🤪 klimat mi sprzyja widocznie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kciuki za owocny wyjazd
Cytat:
Napisane przez krejzicatlady Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

Zguba @ wpadła przed chwilą z przytupem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No masz

Dziewczyny dziś proszę o mocne kciuki bo mam wizytę u gin, pierwsza żeby wszystko było ok i serduszko

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 08:53   #62
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Kciuki za owocny wyjazd No masz

Dziewczyny dziś proszę o mocne kciuki bo mam wizytę u gin, pierwsza żeby wszystko było ok i serduszko

O której wizyta? Kciuki

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 08:56   #63
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
O której wizyta? Kciuki

O 16:30 jeszcze nie myślę ale po południu już zacznę się stresowac.

Stary 2018-05-24, 08:56   #64
shawty19
Wtajemniczenie

GG do shawty19

Cytat:

O której masz wizytę ? Kciuki trzymam juz !

Chyba dla odmiany mogłabym mieć córcię !

Dziewczyny, a jak brać wiesiołka ? W sensie do kiedy ? Do owu?

Stary 2018-05-24, 08:57   #65
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shawty19 Pokaż wiadomość
O której masz wizytę ? Kciuki trzymam juz !

Chyba dla odmiany mogłabym mieć córcię !

Dziewczyny, a jak brać wiesiołka ? W sensie do kiedy ? Do owu?

Wiesiolek od 1dc do owu tylko.

Ja tez bym chciala mieć corcie
Cytat:

Trzymam kciuki

Edytowane przez Kaamilaaa0508
Czas edycji: 2018-05-24 o 08:59
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 09:03   #66
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 09:03   #67
klamerka1987
Rozeznanie

Cześć!
Jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia. Dobrze, że jesteście Wiecie jak to jest... mąż też się smuci ale od razu rusza do przodu, nie myśli chyba tyle. Wiem, że to dobrze.. ale ja potrzebuję jednak więcej czasu, trochę o tym porozmawiać- ciężko mi przejść nad tym do porządku dziennego.

Ultra, dobrze że już wszystko w porządku. A powiedz mi, bo u Ciebie były dwa krwawienia, prawda? Pierwsze to było poronienie a drugie miesiączka? Zastanawiam sie jak ja mam liczyć to moje? czy już jako @ i zaczynamy nowy cykl? czy jeszcze mam czekac na dodatkowe krwawienie? Ta miesiączka różni się od moich zwykłych tym, że duży ból miałam tylko w pierwszy dzien rano (zażyłam ketonal), pozniej już luzik. A zwykle całe pierwsze 2 dni mam bardzo bolesne- łykam ok 10 ibupromów i kilka ketonali w tym czasie.

Idę dziś jeszcze na betę zobaczyć ile spadła.

Dziewczyny, przykro mi z powodu białych testów
To co? przedłużamy naszą akcję i nie mierzymy temperatur?nie liczymy i nie przejmujemy się? dla mnie takie wyluzowanie było pomyślne więc myślę, że będę kontynuowała.

AnnLady, trzymam mocno kciuki!!!! Daj znać koniecznie po wizycie. Może już będziesz miała pierwsze zdjęcie kropeczki????

Ciastko, odnośnie owsianki. Mi taka zwykła biała (nawet z dodatkami) też nie przejdzie przez gardło. Ja zawsze robię czekoladową. Zalewam płatki mlekiem (jestem weganką więc roślinnym), podgrzewam, dorzucam kilka kostek czekolady/ lub sypię dużo ciemnego kakao. I gotuję ok 5-10 min (w zależności jaką chcę konsystencję). Uwielbiam taką z kwaśnymi owocami- porzeczki, maliny. Spróbuj koniecznie Smakuje jak najlepszy deser a jest zdrowa i mega pożywna

Edytowane przez klamerka1987
Czas edycji: 2018-05-24 o 09:08
klamerka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 09:07   #68
kasia0912
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 09:10   #69
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klamerka1987 Pokaż wiadomość
Cześć!
Jeszcze raz dziękuję za słowa wsparcia. Dobrze, że jesteście Wiecie jak to jest... mąż też się smuci ale od razu rusza do przodu, nie myśli chyba tyle. Wiem, że to dobrze.. ale ja potrzebuję jednak więcej czasu, trochę o tym porozmawiać- ciężko mi przejść nad tym do porządku dziennego.

Ultra, dobrze że już wszystko w porządku. A powiedz mi, bo u Ciebie były dwa krwawienia, prawda? Pierwsze to było poronienie a drugie miesiączka? Zastanawiam sie jak ja mam liczyć to moje? czy już jako @ i zaczynamy nowy cykl? czy jeszcze mam czekac na dodatkowe krwawienie? Ta miesiączka różni się od moich zwykłych tym, że duży ból miałam tylko w pierwszy dzien rano (zażyłam ketonal), pozniej już luzik. A zwykle całe pierwsze 2 dni mam bardzo bolesne- łykam ok 10 ibupromów i kilka ketonali w tym czasie.

To co? przedłużamy naszą akcję i nie mierzymy temperatur?nie liczymy i nie przejmujemy się? dla mnie takie wyluzowanie było pomyślne więc myślę, że będę kontynuowała.

Ciastko, odnośnie owsianki. Mi taka zwykła biała (nawet z dodatkami) też nie przejdzie przez gardło. Ja zawsze robię czekoladową. Zalewam płatki mlekiem (jestem weganką więc roślinnym), podgrzewam, dorzucam kilka kostek czekolady/ lub sypię dużo ciemnego kakao. I gotuję ok 5-10 min (w zależności jaką chcę konsystencję). Uwielbiam taką z kwaśnymi owocami- porzeczki, maliny. Spróbuj koniecznie Smakuje jak najlepszy deser a jest zdrowa i mega pożywna
Mój też przeszedł do porządku dziennego praktycznie od razu ale to nie znaczy że jego to nie rusza, po prostu tego nie pokazuje. Przeżywają na swój sposób
Co do owsianki, na pewno taka wypróbuję dzisiejsza nie była nawet taka zła. Namoczylam płatki wieczorem a rano tylko dolałam trochę mleka i zagotowałam, dałam trochę masła orzechowego, banany, trochę ziaren słonecznika, rodzynki i chia
Jutro może zrobię z jabłkiem i cynamonem ale Twoja czekoladowa też mnie kusi

Stary 2018-05-24, 09:18   #70
klamerka1987
Rozeznanie

Cytat:
Mój też przeszedł do porządku dziennego praktycznie od razu ale to nie znaczy że jego to nie rusza, po prostu tego nie pokazuje. Przeżywają na swój sposób
Też tak myślę. Wydaje mi się też, że my dziewczyny od razu mamy w głowie tysiące wyobrażeń i później porażka boli dużo bardziej bo to nie tylko strata ciąży ale też tych wszystkich niedoszłych zdarzeń.

Macie jakiś sposób, żeby się tak nie stresować kolejnymi etapami ciąży? Bo mnie się teraz to wszystko jawi jako mission impossible. Już samo zapłodnienie. Wymaga tylu miesięcy starań... a później co rusz tyle zagrożeń- że się nie zagnieździ, że serca nie będzie, że serce przestanie się rozwijać, wyjdą jakieś choroby, sam poród itd. W tym momencie dla mnie urodzenie zdrowego dziecka to prawdziwy cud. Ale w końcu zdarza się to w każdej sekundzie. Tylko jak radzić sobie z tym stresem?

Stary 2018-05-24, 09:22   #71
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Tak jeszcze przy temacie tej owsianki jak zalewam ja wodą na wieczór to powinnam to robić zimna, ciepła czy wrzątkiem? Zalałam zimna i ile tej wody powinno być tak naprawdę? Dałam szklankę platkow i niecałe 2 szklanki wody a rano wodę odsaczyłam i dałam pół szklanki mleka problemu 1 świata

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-24, 09:42   #72
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
To co? przedłużamy naszą akcję i nie mierzymy temperatur?nie liczymy i nie przejmujemy się? dla mnie takie wyluzowanie było pomyślne więc myślę, że będę kontynowała
Myślę czy się nie dołączyć i przestać mierzyć temperaturę. Gdzieś coś mnie jeszcze w głębi kusi, ale skoro u nas tak idzie jak idzie że staraniami to tylko się zawodzę, że dni płodne uciekają, a tak nie będę wiedziała kiedy i może akurat z przypadku się uda.

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 09:44   #73
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Myślę czy się nie dołączyć i przestać mierzyć temperaturę. Gdzieś coś mnie jeszcze w głębi kusi, ale skoro u nas tak idzie jak idzie że staraniami to tylko się zawodzę, że dni płodne uciekają, a tak nie będę wiedziała kiedy i może akurat z przypadku się uda.

Myślę że powinnaś tak zrobić, odłożyć termometr, aplikacje w telefonie itd stres związany ze staraniami też na pewno ma jakiś wpływ na to wszystko. Chociaż miesiąc spróbuj, dwa, zobaczysz może akurat się uda

Stary 2018-05-24, 09:44   #74
UltraMarryna
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ciastko, tyle, to już nie sikaj na patyki nie mam pojęcia ci tam u Ciebie się dzieje
Cytat:
Napisane przez krejzicatlady Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Siknęłam i bielsze nie będzie więc czekam na @ i staramy się dalej.
Fajnie było se siknąć na patyk,już z 2 miesiące tego nie robiłam

Krejzi trzeba zakasać rękawy i jechać dalej
Cytat:

Trzymam mocno kciuki za wizytę żeby było serduszko. Ty się nie stresuj kwasem! Brałaś supla to jest ok. Gorzej jakbyś nic nie brała i jeszcze stosowala używki które wyplukują kwas albo ograniczają przyswajanie np taka zielona herbata.
Cytat:
Cześć!

AnnLady, trzymam mocno kciuki!!!! Daj znać koniecznie po wizycie. Może już będziesz miała pierwsze zdjęcie kropeczki????

Klamerka faceci inaczej to odbierają. Tu się możesz wygadać i będziesz miała pewność że zostaniesz zrozumiana Myślałam dzisiaj o tobie i cieszę się że się nie "wylaczylas" przynajmniej wiemy co u Ciebie. Nie ma łatwo po takim doświadczeniu. Myśli ciągle skrecaja w jednym kierunku. Ta świadomość że byłaś w ciazy i miałaś dzidziusia pozostanie do końca życia i pytania jakby to bylo gdyby skończyło się happy endem? Jak by wyglądało, jakie by było.. No i pytanie DLACZEGO? Na które nie ma odpowiedzi.
Ważne żeby się nie załamywać, tak już jest, nie jest to rzadkością. W gorszych chwilach możesz się tu wygadać
Tak miałam dwa kreawienia pierwsze nie wiem co to bylo implantacja? Może poczatek problemów z ciaza? Drugie na pewno poronienie bo pojawił się ból i było bardzo obfite. Wiec jesteśmy na podobnym etapie siostro ☺ Teraz do następnej @ będzie dziwny cykl ale owu może wystąpić jednak z pewnością trudno będzie ją namierzyć. Po pierwszej @ powinno być "normalnie" w cudzysłowie bo organizm o ciąży tak szybko nie zapomina. Dobra wiadomość jest taka że podobno łatwiej zajść

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 09:45   #75
Kelpie
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że powinnaś tak zrobić, odłożyć termometr, aplikacje w telefonie itd stres związany ze staraniami też na pewno ma jakiś wpływ na to wszystko. Chociaż miesiąc spróbuj, dwa, zobaczysz może akurat się uda

Nie mam nic do stracenia. A z drugiej strony jesteśmy tak zabiegani i tak nie mamy czasu, że po to obserwuję żeby jak już nam się przytrafi to chociaż wtedy kiedy może coś z tego być...

Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 09:46   #76
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Ja nadal mierze temperaturę ale nie wkrecam sie zupelnie w starania, nie analizuje i nie zamierzam analizowac wykresu śluzu bóli itd itd mialy byc zawieszone a wychodzi na to ze cykl zupelnie na luzie na nic sie nie nastawiam po prostu bedzie co bedzie

Stary 2018-05-24, 10:03   #77
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Ultra, już nie zamierzam robić, mam nadzieję że przyjdzie szybko @, mogłaby dziś z łaski swojej.

Stary 2018-05-24, 10:13   #78
Sylwia00804
Zakorzenienie

Dziewczyny, widze ze wiele sie moge od Was nauyczyc.
Pozytywnego nastawienia, luzu, cierpliwościi jeszcze raz pozytywnego nastawienia...

Sylwia00804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 10:14   #79
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę. Wydaje mi się też, że my dziewczyny od razu mamy w głowie tysiące wyobrażeń i później porażka boli dużo bardziej bo to nie tylko strata ciąży ale też tych wszystkich niedoszłych zdarzeń.

Macie jakiś sposób, żeby się tak nie stresować kolejnymi etapami ciąży? Bo mnie się teraz to wszystko jawi jako mission impossible. Już samo zapłodnienie. Wymaga tylu miesięcy starań... a później co rusz tyle zagrożeń- że się nie zagnieździ, że serca nie będzie, że serce przestanie się rozwijać, wyjdą jakieś choroby, sam poród itd. W tym momencie dla mnie urodzenie zdrowego dziecka to prawdziwy cud. Ale w końcu zdarza się to w każdej sekundzie. Tylko jak radzić sobie z tym stresem?
Facet psychicznie trochę później zostaje ojcem. Matką jest się od samego początku.
Jest na to sposób: uświadom sobie że na to co się stanie nie masz żadnego wpływu. Po prostu poddaj się z ufnością temu co cię czeka, bądź przy tym dobrej myśli i odrzucaj te złe, wypieraj je ze swojej głowy - bo nadchodzących wątpliwości się nie pozbędziesz ale możesz ich nie dopuszczać To TY masz nad tym pełna kontrolę tylko musisz to sobie uświadomić.
Cytat:

Jeny czemu ja nie mam stresu związanego ze staraniami? Mierze te temperatury obserwuje ale mnie to nie stresuje. A wiedząc juz jak to jest, pragnę tego dziecka chyba jeszcze bardziej niż osoby nie mające jeszcze dzieci. Może to ta moja przesadna cierpliwość o której wczoraj pisałam? W każdym razie pomaga mi świadomość że prędzej czy później będę je miała (mąż- jest, jajniki i macica- są) nie widzę przeszkód Staram się nie być w gorącej wodzie kąpana..
Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Nie mam nic do stracenia. A z drugiej strony jesteśmy tak zabiegani i tak nie mamy czasu, że po to obserwuję żeby jak już nam się przytrafi to chociaż wtedy kiedy może coś z tego być...

Ja na twoim miejscu przy małej ilości i dużym zapracowaniu gdy czasem jest możliwość pobaraszkowac, ale się nie chce, starała bym się raczej wiedzieć kiedy mam owu. Łatwiej zadbać żeby jednak doszło do Bo w innym przypadku można się starać latami Kontrola owu nie powinna Cię stresować bo raczej nie masz czasu na stresy z tym związane
Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Ja nadal mierze temperaturę ale nie wkrecam sie zupelnie w starania, nie analizuje i nie zamierzam analizowac wykresu śluzu bóli itd itd mialy byc zawieszone a wychodzi na to ze cykl zupelnie na luzie na nic sie nie nastawiam po prostu bedzie co bedzie

moj człowiek!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-24, 10:15   #80
5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0
Konto usunięte

Ja w tym cyklu nic nie analizuje

5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 10:17   #81
Olusiaa_
Zakorzenienie

ja od prawie roku nie mierze temp ani nie robie testow owu.
nie pomogło. generalnie to powoli tracę nadzieje, ze cokolwiek pomoze

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
W każdym razie pomaga mi świadomość że prędzej czy później będę je miała (mąż- jest, jajniki i macica- są) nie widzę przeszkód Staram się nie być w gorącej wodzie kąpana..
no tez tak myslalam. jedno dziecko mamy, bedzie i drugie. a tu zonk.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 10:22   #82
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Facet psychicznie trochę później zostaje ojcem. Matką jest się od samego początku.
Jest na to sposób: uświadom sobie że na to co się stanie nie masz żadnego wpływu. Po prostu poddaj się z ufnością temu co cię czeka, bądź przy tym dobrej myśli i odrzucaj te złe, wypieraj je ze swojej głowy - bo nadchodzących wątpliwości się nie pozbędziesz ale możesz ich nie dopuszczać To TY masz nad tym pełna kontrolę tylko musisz to sobie uświadomić.Jeny czemu ja nie mam stresu związanego ze staraniami? Mierze te temperatury obserwuje ale mnie to nie stresuje. A wiedząc juz jak to jest, pragnę tego dziecka chyba jeszcze bardziej niż osoby nie mające jeszcze dzieci. Może to ta moja przesadna cierpliwość o której wczoraj pisałam? W każdym razie pomaga mi świadomość że prędzej czy później będę je miała (mąż- jest, jajniki i macica- są) nie widzę przeszkód Staram się nie być w gorącej wodzie kąpana.. Ja na twoim miejscu przy małej ilości i dużym zapracowaniu gdy czasem jest możliwość pobaraszkowac, ale się nie chce, starała bym się raczej wiedzieć kiedy mam owu. Łatwiej zadbać żeby jednak doszło do Bo w innym przypadku można się starać latami Kontrola owu nie powinna Cię stresować bo raczej nie masz czasu na stresy z tym związane moj człowiek!!

Ja chyba jeszcze się matka nie czuję, może dziś po wizycie

Stary 2018-05-24, 10:26   #83
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
ja od prawie roku nie mierze temp ani nie robie testow owu.
nie pomogło. generalnie to powoli tracę nadzieje, ze cokolwiek pomoze

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

no tez tak myslalam. jedno dziecko mamy, bedzie i drugie. a tu zonk.
Oluś a co menopauza cię dopadła czy co? Jajniki odpadły? Bo przedstawilas to jakbyś już przegrała, jakby to był koniec.
To tylko male załamanie, chwilowa utrata twojej nadziei, przejdzie ci my jesteśmy silne Kto jak nie my! Ja rozumiem że po miesiącach można mieć już dość i stracić wiarę że może się udać, ale pomysł nie ma u Ciebie czynników które skreślily by możliwość zajścia w ciążę. A póki ich nie ma to wszystko jest możliwe Małymi kroczkami - do przodu.

Stary 2018-05-24, 10:31   #84
Olusiaa_
Zakorzenienie

UltraMaryna rozbawiłaś mnie , dzięki

do menopauzy juz mi blizej niz dalej :P rocznik 1986 jestem

no wlasnie najgorsze jest to, ze nie wiemy dlaczego sie nie udaje...

a mnie juz sil brakuje na chodzenie po lekarzach i kolejne badania. normalnie mam dośc. na swojego gina juz patrzec nie moge :P
Stary 2018-05-24, 10:35   #85
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba jeszcze się matka nie czuję, może dziś po wizycie

Tylko w to nie wierzysz Bo to jest takie niewiarygodne. Po to ciaza trwa 9 miesięcy żeby się przyzwyczaić i dzieje się to etapami, które rozbudzają w nas instynkty.
- dwie kreski
- usg i serduszko
- pojawienie się brzuszka
- pierwsze ruchy
- poród
A i tak część z nas po całym tym przygotowaniu gdy zobaczy swoje dziecko doznaje szoku Tatusiom zazwyczaj instynkt włącza sie gdzieś w okolicach pierwszych ruchów a niektórm dopiero po porodzie.

Stary 2018-05-24, 10:36   #86
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Jest na to sposób: uświadom sobie że na to co się stanie nie masz żadnego wpływu. Po prostu poddaj się z ufnością temu co cię czeka, bądź przy tym dobrej myśli i odrzucaj te złe, wypieraj je ze swojej głowy - bo nadchodzących wątpliwości się nie pozbędziesz ale możesz ich nie dopuszczać To TY masz nad tym pełna kontrolę tylko musisz to sobie uświadomić.Jeny czemu ja nie mam stresu związanego ze staraniami? Mierze te temperatury obserwuje ale mnie to nie stresuje. A wiedząc juz jak to jest, pragnę tego dziecka chyba jeszcze bardziej niż osoby nie mające jeszcze dzieci. Może to ta moja przesadna cierpliwość o której wczoraj pisałam? W każdym razie pomaga mi świadomość że prędzej czy później będę je miała (mąż- jest, jajniki i macica- są) nie widzę przeszkód Staram się nie być w gorącej wodzie kąpana.. Ja na twoim miejscu przy małej ilości i dużym zapracowaniu gdy czasem jest możliwość pobaraszkowac, ale się nie chce, starała bym się raczej wiedzieć kiedy mam owu. Łatwiej zadbać żeby jednak doszło do Bo w innym przypadku można się starać latami Kontrola owu nie powinna Cię stresować bo raczej nie masz czasu na stresy z tym związane moj człowiek!!

Podziwiam cie za twoj optymizm i ta cierpliwość

na prawde ja sie teraz tez tak wyluzowalam(az sie sama sobie dziwie ), bedzie co ma byc i kiedy ma być (co nie zmienia i tak faktu ze jak @ przyjdzie to nie bedzie miło ) no ale nie nakrecam sie samymi staraniami owu temperaturami itd co juz dla mnie jest wielkim postepem bo ostatnio widzialam jak to nakrecanie na mnie działało
A co do tego myslenia ze skoro jedno juz sie ma to drugie to tylko tez sie zaraz uda - tez tak myślałam ale juz wiem ze niestety tak to nie dziala

Stary 2018-05-24, 10:39   #87
klamerka1987
Rozeznanie

Ultra ładnie to ujęłaś. Dokładnie takie mam myśli w głowie.
Masz rację z tym odpędzaniem złych myśli. Na większość tych ciążowych niepowodzeń nie mamy faktycznie wpływu. Jeśli ciąża ma się utrzymać to tak się stanie i nie ma się co zadręczać bez potrzeby.
Będę nad tym pracować.

Tak, jesteśmy w podobnym położeniu. Może faktycznie teraz łatwiej zajdziemy w kolejną ciąże. Ja mam dzis 3dc, w 15dc idę do ginekologa zobaczyć czy wszystko ok, może też podglądniemy owulację. Chociaż do tej pory miałam raczej wcześniej.

Jeśli ktoś się potrafi zdystansować przy mierzeniu temperatury to myślę, że warto prowadzić te obserwacje. Ja się trochę zafiksowałam na tym punkcie i rano już od 4 się budziłam z myślą o mierzeniu. Bez sensu to było. Niewysypiałam się, cykl mi się skrócił do 25 dni. Ten nasz udany to był pierwszy który odpuściłam i termometr schowałam głęboko do szafy. Wszystko kwestia psychiki i tego jak do tego podchodzimy.
My dodatkowo drugi cykl stosowaliśmy ten żel Conceive Plus. Głównie z tego względu, że nie mam śluzu płodnego.

Czy Wasi TZ badali nasienie? My robilismy to badanie miesiąc temu i niby wszystko jest w porządku wg tych wszystkich norm WHO. Ale ilość prawidłowych plemników u mojego męża to tylko 9%. Niby powyżej 4% jest już podobno ok ale kilka lat temu te normy to było bodajże 14%. Znacie metody jak poprawić tę morfologię?

Stary 2018-05-24, 10:43   #88
Franiczka88
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Tak jeszcze przy temacie tej owsianki jak zalewam ja wodą na wieczór to powinnam to robić zimna, ciepła czy wrzątkiem? Zalałam zimna i ile tej wody powinno być tak naprawdę? Dałam szklankę platkow i niecałe 2 szklanki wody a rano wodę odsaczyłam i dałam pół szklanki mleka problemu 1 świata

Wystarczy tak z 1cm nad platkami. M9ze byczimna skoro i tak beda sie moczyc cala noc

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwia00804 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widze ze wiele sie moge od Was nauyczyc.
Pozytywnego nastawienia, luzu, cierpliwościi jeszcze raz pozytywnego nastawienia...

Ja mam nadzieje ze teraz po miesiacu przerwy do staran bede już podchodzic na luzie. Nawet widze ze spinanie sie na ciaze ma u mnie wplyw na sluz!

Franiczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 10:45   #89
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ilość prawidłowych plemników u mojego męża to tylko 9%. Niby powyżej 4% jest już podobno ok ale kilka lat temu te normy to było bodajże 14%. Znacie metody jak poprawić tę morfologię?
9% to ładny wynik, a ile miał ogólnie plemników? najlepiej zeby było ok 1 mln zdrowych w całym ejakulacie

mnie mierzenie temperatury duzo dalo, bardzo poznałam swoje cialo, w polaczeniu z obserwacja sluzu i monitoringami nauczylam sie dokladnie swojego cyklu, dokladnie wiem kiedy owu, a zamiast testu ciazowego zmierze temp. i juz wiem, ze nie warto sikac

a pozniej mielismy przymusowa przerwe od starań (2 zabiegi ginekologiczne mialam) i odlozylam termometr i juz do niego nie wrociłam. jakos mi lzej psychicznie.
Stary 2018-05-24, 10:50   #90
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Ciastko, tyle, to już nie sikaj na patyki nie mam pojęcia ci tam u Ciebie się dzieje Krejzi trzeba zakasać rękawy i jechać dalej Trzymam mocno kciuki za wizytę żeby było serduszko. Ty się nie stresuj kwasem! Brałaś supla to jest ok. Gorzej jakbyś nic nie brała i jeszcze stosowala używki które wyplukują kwas albo ograniczają przyswajanie np taka zielona herbata.Klamerka faceci inaczej to odbierają. Tu się możesz wygadać i będziesz miała pewność że zostaniesz zrozumiana Myślałam dzisiaj o tobie i cieszę się że się nie "wylaczylas" przynajmniej wiemy co u Ciebie. Nie ma łatwo po takim doświadczeniu. Myśli ciągle skrecaja w jednym kierunku. Ta świadomość że byłaś w ciazy i miałaś dzidziusia pozostanie do końca życia i pytania jakby to bylo gdyby skończyło się happy endem? Jak by wyglądało, jakie by było.. No i pytanie DLACZEGO? Na które nie ma odpowiedzi.
Ważne żeby się nie załamywać, tak już jest, nie jest to rzadkością. W gorszych chwilach możesz się tu wygadać
Tak miałam dwa kreawienia pierwsze nie wiem co to bylo implantacja? Może poczatek problemów z ciaza? Drugie na pewno poronienie bo pojawił się ból i było bardzo obfite. Wiec jesteśmy na podobnym etapie siostro ☺ Teraz do następnej @ będzie dziwny cykl ale owu może wystąpić jednak z pewnością trudno będzie ją namierzyć. Po pierwszej @ powinno być "normalnie" w cudzysłowie bo organizm o ciąży tak szybko nie zapomina. Dobra wiadomość jest taka że podobno łatwiej zajść

Wiesz człowiek głupi, a jak włączy nadmierne myślenie to już całkiem. A czytanie internetow to już w ogóle zło. TŻ na mnie krzyczy że naczytam się a potem u siebie szukam.

Cytat:
Oluś a co menopauza cię dopadła czy co? Jajniki odpadły? Bo przedstawilas to jakbyś już przegrała, jakby to był koniec.
To tylko male załamanie, chwilowa utrata twojej nadziei, przejdzie ci my jesteśmy silne Kto jak nie my! Ja rozumiem że po miesiącach można mieć już dość i stracić wiarę że może się udać, ale pomysł nie ma u Ciebie czynników które skreślily by możliwość zajścia w ciążę. A póki ich nie ma to wszystko jest możliwe Małymi kroczkami - do przodu.

Ha ha ha uśmiałam się

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
UltraMaryna rozbawiłaś mnie , dzięki

do menopauzy juz mi blizej niz dalej rocznik 1986 jestem

no wlasnie najgorsze jest to, ze nie wiemy dlaczego sie nie udaje...

a mnie juz sil brakuje na chodzenie po lekarzach i kolejne badania. normalnie mam dośc. na swojego gina juz patrzec nie moge :P
To ja starsza jestem to mam bliżej niż ty.

Cytat:
Tylko w to nie wierzysz Bo to jest takie niewiarygodne. Po to ciaza trwa 9 miesięcy żeby się przyzwyczaić i dzieje się to etapami, które rozbudzają w nas instynkty.
- dwie kreski
- usg i serduszko
- pojawienie się brzuszka
- pierwsze ruchy
- poród
A i tak część z nas po całym tym przygotowaniu gdy zobaczy swoje dziecko doznaje szoku Tatusiom zazwyczaj instynkt włącza sie gdzieś w okolicach pierwszych ruchów a niektórm dopiero po porodzie.

Masz racje, bo póki co nie wiem co tam się dzieje i może dlatego.

Cytat:
Ultra ładnie to ujęłaś. Dokładnie takie mam myśli w głowie.
Masz rację z tym odpędzaniem złych myśli. Na większość tych ciążowych niepowodzeń nie mamy faktycznie wpływu. Jeśli ciąża ma się utrzymać to tak się stanie i nie ma się co zadręczać bez potrzeby.
Będę nad tym pracować.

Tak, jesteśmy w podobnym położeniu. Może faktycznie teraz łatwiej zajdziemy w kolejną ciąże. Ja mam dzis 3dc, w 15dc idę do ginekologa zobaczyć czy wszystko ok, może też podglądniemy owulację. Chociaż do tej pory miałam raczej wcześniej.

Jeśli ktoś się potrafi zdystansować przy mierzeniu temperatury to myślę, że warto prowadzić te obserwacje. Ja się trochę zafiksowałam na tym punkcie i rano już od 4 się budziłam z myślą o mierzeniu. Bez sensu to było. Niewysypiałam się, cykl mi się skrócił do 25 dni. Ten nasz udany to był pierwszy który odpuściłam i termometr schowałam głęboko do szafy. Wszystko kwestia psychiki i tego jak do tego podchodzimy.
My dodatkowo drugi cykl stosowaliśmy ten żel Conceive Plus. Głównie z tego względu, że nie mam śluzu płodnego.

Czy Wasi TZ badali nasienie? My robilismy to badanie miesiąc temu i niby wszystko jest w porządku wg tych wszystkich norm WHO. Ale ilość prawidłowych plemników u mojego męża to tylko 9%. Niby powyżej 4% jest już podobno ok ale kilka lat temu te normy to było bodajże 14%. Znacie metody jak poprawić tę morfologię?
Mój miał tylko 2% więc 9% to meeeega dużo!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości