HIGIENA KTóRA ODPYCHA!!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-22, 15:34   #61
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Dot.: HIGIENA KTóRA ODPYCHA!!!

To ja Wam coś opowiem

w zeszłe lato moja kuzynka zaprosiła do Amsterdamu kolegę z jego dziewczyną-jechali oboje bite kilkanaście godzin w upale-wiadomo-jak to w autokarze.

Gdy przyjechali, moja kuzynka po przywitaniu pokazała im gdzie jest łazienka, na co ta dziewczyna powiedziała "ja nie potrzebuję, przecież nic nie robiłam tylko siedziałam całą drogę"
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-22, 17:00   #62
anamnezis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda
To ja Wam coś opowiem

w zeszłe lato moja kuzynka zaprosiła do Amsterdamu kolegę z jego dziewczyną-jechali oboje bite kilkanaście godzin w upale-wiadomo-jak to w autokarze.

Gdy przyjechali, moja kuzynka po przywitaniu pokazała im gdzie jest łazienka, na co ta dziewczyna powiedziała "ja nie potrzebuję, przecież nic nie robiłam tylko siedziałam całą drogę"
O matko... Ja jak przyjechałam do Włoch to pierwsze co zrobiłam poleciałam pod prysznic. Mimo, że też całą drogę siedziałam i to w nocy, nie w upale.
Że ludziom to naprawdę nie przeszkadza? Nie czują się niekomfortowo?
i pragnę powrócić przed oblicze Tego,
w imię Którego zawsze walczyłem.
anamnezis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-22, 17:31   #63
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda
To ja Wam coś opowiem

a ze mnie TZ sie smieje bo biore prysznic 4 razy dziennie zarz po obudzneiu musze do wanny bo inaczej nie jestem w stanie nic zrobic. przed snem tez sie kapie. w sumie w nocy nioc nie robie tylko spie.. ale chyba intensywnie skoro potrzebuje tak czesto
nie wiem czy wytrzymalabym kilkanascie godzin bez prysznica
Stary 2006-06-22, 23:27   #64
~Carmen~
Rozeznanie

GG do ~Carmen~

Mój brat mi opowiadał,ze jak byl na sycylii (w szkole jezykowej) to miał zajecia z dwoma ładniutkimi murzynkami,mowil ze laski I klasa ale przy upale czarne ciało taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaak potrafi smierdziec,ze wytrzymac sie nie dało!Czytalam kiedys o tym ,ze cialo innego koloru ma inny specyficzny zapach..spotkalyscie sie z tym kiedys??Pozatym czytalam kiedys,ze ponoc Edytka Górniak zalatuje "Kozą" no cóz....taki cialo

Oddam buty 39/40 wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=42300994
~Carmen~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-23, 12:28   #65
Behemoth666
Rozeznanie

Żeby się niemyc po kilkunasto godzinnej podroży to już przesada, tymbardziej że był upal. Ja bym odrazu do łazienki gnała.
Behemoth666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-23, 13:02   #66
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odszczepieniec
oczywiscie, ze tak.

poza tym, kto ma gleboko zakodowany nawyk dbania o siebie, ten stara sie chociaz to minimum higieny przestrzegac-nawet w czasie choroby.
A Ty się coś chyba zmieniłaś Już nie raczkujesz w avie - teraz się z Ciebie damulka chanelowska zrobiła Pod wpływem tego wątku, czy jak?

Cytat:
Napisane przez ~Carmen~
Mój brat mi opowiadał,ze jak byl na sycylii (w szkole jezykowej) to miał zajecia z dwoma ładniutkimi murzynkami,mowil ze laski I klasa ale przy upale czarne ciało taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaak potrafi smierdziec,ze wytrzymac sie nie dało!Czytalam kiedys o tym ,ze cialo innego koloru ma inny specyficzny zapach..spotkalyscie sie z tym kiedys??Pozatym czytalam kiedys,ze ponoc Edytka Górniak zalatuje "Kozą" no cóz....taki cialo
To jednak chyba lekka przesada - mam wielu znajomych o ciemnej skórze i jakoś od nich nie zalatuje... Poza tym nie lubię tanich plotek.
Stary 2006-06-23, 13:28   #67
brązowiutka
Zadomowienie

GG do brązowiutka

Mnie w moim TŻ nic nie odpycha. Lubię zapach jego ciała. Nie przeszkadza mi ani zapach potu czy coś takiego. Poza tym on bardzo dba o siebie, bierze prysznic 3-4 razy dziennie, zawsze wkłada czyste ubrania, zawsze ładnie pachnie, używa dezodorantu więc "cokolwiek" poczułam tylko raz, po półtoragodzinnym ostrym wysiłku fizycznym.
Czasem się nie ogoli i co z tego? Lubię go takiego, do twarzy mu Mówię mu tylko, że "pika" Ja też mam czasem nieogolone nogi i też go "pikam", ale to chyba nie jest objaw nie dbania o siebie?

Co do niektórych ludzi w autobusach... Szok po prostu.
"To my, Polacy!"

Wybrałam figlarną Sugar Baby!
brązowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-23, 14:32   #68
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~Carmen~
Szczerze mówiąc to twoja wypowiedź "zalatuje" mi rasizmem Plotki rodem z Ciemnogrodu Może śmierdziały bo nie utrzymywały higieny i tyle a nie zaraz z powodu tego że mają inny kolor skóry...

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-23, 14:39   #69
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brązowiutka
Czasem się nie ogoli i co z tego? Lubię go takiego, do twarzy mu Mówię mu tylko, że "pika" Ja też mam czasem nieogolone nogi i też go "pikam", ale to chyba nie jest objaw nie dbania o siebie?
Ja na to mówię "kujki"

Stary 2006-06-23, 16:34   #70
Behemoth666
Rozeznanie

A co sądzicie o tym jak ktoś "wykręca" się z mycia? Oto jeden, często spotykany przypadek:

Ktoś mówi, że niemusi się myć, ponieważ pływał w basenie/jeziorze.

Kilka razy się z takimi wypowiedziami spotkalam i uważam że to jest absurd, ponieważ po pływaniu w jakim kolwiek akwenie wodnym przedewszystkim powinno się umyć bo pełno ludzi w tym plywało i to takich o wątpliwej higienie oraz niewiadomo jakie ciecze tam zostawiali...
Stary 2006-06-23, 19:13   #71
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez ~Carmen~
Przestań tyle czytać.

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-23, 20:48   #72
soniacz
BAN stały

Cytat:
Napisane przez satine
Ja na to mówię "kujki"
a ja mówię 'mam kaktusa'
soniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-24, 00:44   #73
koculek
Zakorzenienie

Nie lubie oddechu z ust mojego TZ rano (i swojego tez) i pierwsze co robie rano to myje zeby. Nawet jak mamy plan polezec dluzej w wyrku to wstajemy umyc zeby i wracamy do lozka.
Lubie zato naturalny zapach skory mojego TZ i nie skreca mnie jesli wezmie prysznic rano zamiast wieczorem
Stary 2006-06-24, 11:47   #74
Jadeitea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nymphetamina
Przestań tyle czytać.
A przynajmniej dokonuj rozsądnej selekcji swoich lektur.

Body Revolution: IN PROGRESS/ON HIATUS (przerwa spowodowana remontem i przeprowadzką)

Jem trawę - blog (też zaniedbany, ale kiedyś doń wrócę)
Jadeitea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-24, 13:25   #75
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez satine
Szczerze mówiąc to twoja wypowiedź "zalatuje" mi rasizmem Plotki rodem z Ciemnogrodu Może śmierdziały bo nie utrzymywały higieny i tyle a nie zaraz z powodu tego że mają inny kolor skóry...
To co napisała o osobach ciemnoskórych jest jednak prawdą. Zawłaszcza osoby o bardzo ciemnej skórze - wiadomo są Murzyni jasniejsi i ciemniejsi - wydzielają intensywniejszy zapach i nie jest to przejaw rasizmu, ale fakt. Uczyłam się o tym na kursie z biologii przygotowującym do egzaminów wstępnych na uczelnię... Nie pamietam niestety dlaczego tak jest, bo dawno to było, musiałabym pogrzebac w piwnicy w kartonach, zeby sprawdzic, ale na pewno ciało osób o ciemnej skórze wydziela zwiazki, które przez "nas" białych są odbierane jako nieprzyjemne. Odwrotnie, może byc też tak, ze nasz zapach, albo brak tego specyficznego składnika u rasy białej moze być nieprzyjemny dla Murzynów.
Co do Edyty Górniak to chyba już przesada.

Edytowane przez Marilyn
Czas edycji: 2006-06-24 o 15:57
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-24, 14:04   #76
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marilyn
To co napisała o osobach ciemnoskórych jest jednak prawdą. Zawłaszcza osoby o bardzo ciemnej skórze - wiadomo są Murzyni jasniejsi i ciemniejsi - wydzielają intensywniejszy zapach, i nie jest to przejaw rasizmu ale fakt. Uczyłam się o tym na kursie z biologii przygotowujacym do egzaminów wstepnych na uczelnię... Nie pamietam niestety dlaczego tak jest, bo dawno to było, musiałabym pogrzebac w piwnicy w kartonach, zeby sprawdzic, ale na pewno skóra osób o ciemnej skórze wydziela zwiazki, które dla "nas" białych są odbierane jako nieprzyjemne. Odwrotnie, może byc też tak, ze nasz zapach, albo brak tego specyficznego składnika u rasy białej moze byc nieprzyjemny dla Murzynów.
Marylin szczerze mówiąc nie miałam o tym pojęcia

Stary 2006-06-24, 15:27   #77
gwiazdkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynka200
jakie są wasze negatywne odczucia u waszego faceta lub kobietki?????
tzn. miała tłuste włosy, czy nóg nie goliła czy coś jeszcze
lub u faceta nie miły zapach, oddech itd.
CO WAS ODPYCHA DO TEGO STOPNIA żE NIE MACIE OCHOTY NAWET PATRZEć NA SWOJEGO TZ???????????????????????
Z higiena u polaków nieraz jest na bakier,c o wy o tym sadzicie co was zszokowało ostanio????????
ja ciagle rano natrafiam na nie świeze odeche bleeeeeeeeee
Mnie jeszcze nic u chłopaka nie odepchneło
gwiazdkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-29, 11:50   #78
Behemoth666
Rozeznanie

A co myślicie o takim przypadku?
Ktoś niemyje zebów bo ma problemy z żołądkiem i twierdzi że po prostu nieopłaca się mu myć zębów bo itak będzie nieprzyjemny zapach.
W rezultacie jedzie tej osobie z geby i w dodatku wszystkie zeby zepsute na maksa.
PRZEGIĘCIE. Od żołądka będzie troche jechało ale zęby i cała jama ustna się smrodem niezarazi więc w takim przypadku tymbardziej często wypadaloby myć zeby żeby zneutralizować nieprzyjemny zapach.
Stary 2006-06-29, 12:02   #79
Sandi_xD
BAN stały

GG do Sandi_xD Send a message via Skype™ to Sandi_xD
Cool Dot.: HIGIENA KTóRA ODPYCHA!!!

skasowano

Edytowane przez Sandi_xD
Czas edycji: 2008-04-23 o 19:53
Sandi_xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-29, 12:24   #80
Asieńka_86
Rozeznanie

GG do Asieńka_86

Ja na szczęście nie mam problemów z higieną mojego TŻ-ta mój czyścioch potrafi brać prysznic nawet z 3 razy dziennie, używa antyperspirantu i innych pachnideł UWIELBIAM ZAPACH JEGO CIALKA i już tak za nim tęsknie!!!!
Asieńka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-29, 18:58   #81
Jadeitea
Zadomowienie

Ha! Rozmawiałam z mamą i wyszło szydło. Dziwię się, że sama na to nie wpadłam. Dyskusja o starszych ludziach - oni się nie myją nie dlatego, że im się nie chce albo są chorzy, ale dlatego, że woda jest DROGA. Proste. A emerytury ledwo, ledwo wystarczają. W sumie sytuacja taka bez wyjścia, bo czynszu nie obetniesz...

Body Revolution: IN PROGRESS/ON HIATUS (przerwa spowodowana remontem i przeprowadzką)

Jem trawę - blog (też zaniedbany, ale kiedyś doń wrócę)
Jadeitea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 09:29   #82
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jadeitea
Ha! Rozmawiałam z mamą i wyszło szydło. Dziwię się, że sama na to nie wpadłam. Dyskusja o starszych ludziach - oni się nie myją nie dlatego, że im się nie chce albo są chorzy, ale dlatego, że woda jest DROGA. Proste. A emerytury ledwo, ledwo wystarczają. W sumie sytuacja taka bez wyjścia, bo czynszu nie obetniesz...
Jakoś do mnie ten argument nie przemawia.
Na oszczedzanie wody tez jest sposób, przecież taka osoba nie musi od razu wlewać pełnej wanny czy lac z prysznica wode hektolitrami. W niedużej misce w jednej wodzie też można się umyć. Zawsze to lepsze niż NIC!
A nie myjąc się w ogóle mozna tylko nabawić sie jakiegoś choróbska. A poźniej trzeba wydawać kupe kasy na leki a to też jest DROGO.
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 09:47   #83
kuki9
Zakorzenienie

Ten argument z wodą owszem ale ludzie przecież śmierdzą wszędzie.A woda droga jest tylko w większych miastach.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 10:57   #84
schizuko
Raczkowanie

Moj byly TZ rowniez jest zapalonym informatykiem..Ale nigdy nie przeszkadzal mi jego zapach.W lato szczegolnie slicznie pachnial.takim przyjemnym slodkim zapachem ,ze nic tylko wtulac sie w jego ramionka
He.he.Pamietam kiedys taka sytuacje kiedy to ja sie obrazilam na mojego bylego TZ-a:PRobil dla mnie jakis romantyczny wieczor i napisal mi esemeska w stylu:,,kochanie prosze ubierz sie jakos ladnie..Tak dawno tego nie bylo...''
Ja oczywiscie ,ze jestem z natury osoba o kruchych emocjach zrozumialam zle aluzje i obrazilam sie na niego(nie odzywalam sie do niego przez 3 dni:P)Jego esemesa odebralam jak zarzut co do mojego stylu ubierania sie...
Od rzau jednak mnie przeprosil i powiedzial ze nie pomyslal ze to moze mnie zranic.A jednak...:PPozniej sama smialam sie z mojego focha.
Jednak slowa potrafia czasem ranic ,szczegolnie te nieprzemylane,wiec przemylmy kazde nasze slowo gdy pragniemy komus zrobic aluzje co do jego zapachu czy jakiegokolwiek defektu.Bo z drugiej strony pomyslmy sobie ze nam rowniez moze sie to przytrafic.A takie niemile uwagi rania.
schizuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-30, 12:59   #85
Behemoth666
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez schizuko
Jednak slowa potrafia czasem ranic ,szczegolnie te nieprzemylane,wiec przemylmy kazde nasze slowo gdy pragniemy komus zrobic aluzje co do jego zapachu czy jakiegokolwiek defektu.Bo z drugiej strony pomyslmy sobie ze nam rowniez moze sie to przytrafic.A takie niemile uwagi rania.
Tak, ale co robić w sytuacji gdy Tż bardzo żadko się myje i jego "zapach" jest wręcz nie do wytrzymania... Ja tak miałam... I nieumiałam tego mu powiedzieć zeby coś z tym zrobil. Mył się 3 razy na tydzień a zęby.. to juz tragedia. Jak raz na dizen umył to bylo dobrze... A przecież wiedzial jaki ze mnie pedant. Jednak chyba myślał że mi to nieprzeszkadza i chodził w bródnych ubraniach aż jechalo niemiłosiernie itp.
Jak byście zareagowały w takiej sytuacji?
Stary 2006-06-30, 16:51   #86
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Behemoth666
Tak, ale co robić w sytuacji gdy Tż bardzo żadko się myje i jego "zapach" jest wręcz nie do wytrzymania... Ja tak miałam... I nieumiałam tego mu powiedzieć zeby coś z tym zrobil. Mył się 3 razy na tydzień a zęby.. to juz tragedia. Jak raz na dizen umył to bylo dobrze... A przecież wiedzial jaki ze mnie pedant. Jednak chyba myślał że mi to nieprzeszkadza i chodził w bródnych ubraniach aż jechalo niemiłosiernie itp.
Jak byście zareagowały w takiej sytuacji?
Jako ze powonienie to dla mnie najwazniejszy ze zmyslow (wszystko co kupuje musi ladnie pachniec) nie potrafilabym wytrzymac z takim facetem. Umawialam sie kiedys bardzo krotko z pewnym chlopakiem. Dbal o siebie i kapal sie codziennie. Ale jego skora wydzielala specyficzny zapach (feromony) ktory mnie po prostu draznil i jak mialo dojsc do pierwszego pocalunku to po prostu nie moglam. Nie zwrocilam mu uwagi, bo jak wiadomo z feromonami na jednych dzialaja a na innych nie. Nie pocalowalam go i przestalismy sie widywac. Powiedzialam mu ze nie chce sie juz wiecej umawiac.
Nie moge tez zniesc jak te przykre zapachy unosza sie w srodkach komunikacji miejskiej (zlwaszcza latem) i jak siedzi obok mnie ktos kto nieprzyjemnie pachnie zmienial swoje polozenie a czasami nawet wysiadam.
Stary 2006-06-30, 20:05   #87
Nymphetamina
Wtajemniczenie

GG do Nymphetamina

Cytat:
Napisane przez Marilyn
To co napisała o osobach ciemnoskórych jest jednak prawdą. Zawłaszcza osoby o bardzo ciemnej skórze - wiadomo są Murzyni jasniejsi i ciemniejsi - wydzielają intensywniejszy zapach i nie jest to przejaw rasizmu, ale fakt. Uczyłam się o tym na kursie z biologii przygotowującym do egzaminów wstępnych na uczelnię... Nie pamietam niestety dlaczego tak jest, bo dawno to było, musiałabym pogrzebac w piwnicy w kartonach, zeby sprawdzic, ale na pewno ciało osób o ciemnej skórze wydziela zwiazki, które przez "nas" białych są odbierane jako nieprzyjemne. Odwrotnie, może byc też tak, ze nasz zapach, albo brak tego specyficznego składnika u rasy białej moze być nieprzyjemny dla Murzynów.
Uh... kolejny dowód na to, że niedouczenie matką głupoty. ( mówię o tym co napisałam)

Nymphetamina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 19:45   #88
jutynka91
Raczkowanie

GG do jutynka91

Cytat:
Napisane przez Pomadka Pokaż wiadomość
Widzę, że jesteś mocno wzburzona higieną Polaków. I chyba za bardzo się podpalasz tematem... Owszem są brudasy, którzy nie widzieli mydła i wody od 2 tygodni, ale są ludzie którzy pomimo tego, że często się myją, nadmiernie się pocą i nie mają na to wpływu, że po pachami są mokre zakola, czy na plecach pojawiają się jakieś plamki potu. Tak mają i uważam, że jest im głupio już na samą myśl o tej sytuacji. Ja na szczęście tak nie mam. Inni mają problemy potliwością, np. stóp.

Mnie za to nadmiernie przetłuszczają się włosy. Kilka godzin po umyciu wiszą smętne stronki, na które nie mam wpływu. I nie uważam się za brudasa, tylko dlatego że mi się łepetyna przetłuszcza szybciej niż powinna. Codzienne mycie nie daję efektów, chyba że krótkotrwałe... Dlatego wstrzymałabym się z ferowaniem wyroków, że każdy od razu jest brudas...

Zgadzam się w 100%
Ja mam problem z nadpotliwością pod paszkami, ale już nad tym pracuje
jutynka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 21:01   #89
Nemezja
Zakorzenienie

Jak ktoś lubi,to niech się nawet kąpie 10 razy dziennie,nawet co godzinę i w nocy po kilka razy.Po nocy się kąpać?A po czym?Co,w polu się w nocy pracuje ? Śmiać mi się z tego chce.Znam kogoś,kto się kąpie raz w tygodniu,latem dwa razy w tygodniu i nie śmierdzi.I za wodę przynajmniej mało płaci.

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 21:21   #90
kasia20a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Jak ktoś lubi,to niech się nawet kąpie 10 razy dziennie,nawet co godzinę i w nocy po kilka razy.Po nocy się kąpać?A po czym?Co,w polu się w nocy pracuje ? Śmiać mi się z tego chce.Znam kogoś,kto się kąpie raz w tygodniu,latem dwa razy w tygodniu i nie śmierdzi.I za wodę przynajmniej mało płaci.
Ja kąpie się rano, po co? bo po kąpieli lepiej sie czuje, bardziej świeżo, pewnie to nastawienie psychiczne ale tak mam i już.
I możesz się z tego śmiać, ale mi do śmiechu nie jest jak muszę mieć jakiś kontakt z osobą która się kąpie raz w tygodniu

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości