![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poznańskie Sluby :D
Ooooo ale tu dawno zadna z nas nie zaglądała, kochane mam pytanko -moze ktoras z was bedzie zorientowana..
Chciałabym w formie podziekowania dla gosci na weselu dac zdjecie grupowe w fotoramce (jesli mozna to tak nazwac) napewno wiecie o co mi chodzi -zastanawiam sie gdzie mozna kupic takie fotoramki (wiem ze sa gotowe) moze ktoras zna jakas hurtownie albo cuuuus to byłabym wdzieczna!!!!! Cos tego typu jak na zdjeciu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Też takich szukałam/szukam,ale nigdzie nie widziałam
![]() jak znajdziesz to daj znać ![]() zastanawiam się czy samej czegoś nie wykombinować ![]() tylko,że ja potrzebuję 2 i takie na jakieś 4-6 zdjęć gościom wysyłaliśmy po 1 zdjęciu i list z podziękowaniem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Zczaiłam miejsce gdzie mozna kupic gotowe ale są dosc drogie -przynajmniej dla mnie jesli potrzebuje duuuza ilosc dla gosci, takie rozkładane na 2-3 kosztuja ok 4-5zł, pytałam tez u mnie na dzielnicy u fotografa i ponoc to jest sprzedawane z metra ale w Poznaniu bardzo ciezko dostac... Jak by ktoras z was gdzies widziała takie cuda to prosze o namiary...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
W cllasic studio na Mielżynskiego (parter w okrąglaku) rozne rozmiary, kolory -kurcze podobaja mi sie ale mogły by byc troche tansze jak chce pomyslec o duzej liczbie gosci weselnych (a wiadomo ze do tego dochodza koszty ekspresowego wywolania zdjec)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wszystkim dawaliśmy po 1+list z podziękowaniem.ładny papier,ładna koperta,wstążeczka też mogą wiele zdziałać-przemyśl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,
dlugo nie pisalam bo urlopowalam sie daleko stad-ale dobrze to mi zrobilo. Warto raz na jakis czas zlapac wiatr w zagle ... wczoraj bylam na weselu w Powozowni na Woli w Poznaniu. Polecam!! osobiście nie zrobię tam imprezy-wczoraj kuznka sie wydawala za maz,wiec glupio w tym samym miejscu robic drugi slub,ale bylo milutko. Jedzenie przepyszne,duzo i duzy wybor,obsluga super!sala b.ladna,zastawy,szklanki reszta cala ekstra. Tylko co to kapela do niczego-ale to mozna zmienic. Ceny maja niezle,warto sie dowiedziec jakies 150 zl ze wszystkim oprocz wodki,kwiatow na stol (w cenie jedzenie,kapela,tort) odnosnie watku z kartkami to stwierdzilam ze chyba sama bede je robic.Jak mam zaplacic 5 zl za zaproszenie,ktore moge sama wydrukowac i jakos fajnie zaarazowac to wole tak zrobic. to miejsce w okraglaku polecam mozecie sobie w neci obejrzec ich kolekcje www.cartalia.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
fuszerko-my też sami drukowaliśmy i to była trafny wybór
![]() były dokładnie takie jak chciałam-proste i eleganckie za pieniądze jakie wydalibyśmy na zaproszenia i zawiadomienia kupiliśmy drukarkę,papier,tusze,kop erty i inne potrzebne gadżety ![]() ![]() a jak ktoś już ma drukarkę-to już w ogóle koszty duuuużo mniejsze ![]() papier najlepiej kupić w hurtowni papieru-też dużo taniej ![]() zawsze dodrukować zaproszeń czy zawiadomień ile się chce i kiedy chce i zrobić to imiennie a zlecając to firmie zawsze się czeka-chyba,że kupi na zapas i wypisuje ręcznie,ale mnie się to nie podoba ![]() w każdym bądż razie polecam ![]() wydrukowaliśmy w 1 dzień ![]() wcześniej tylko opracować projekt-a to też łatwizna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Tez uwazam ze nie ma za bardzo sensu kupowac za drogich zaproszen i zawiadomien szczegolnie na tak duze weselicho a lista ciagle rosnie
![]() wole kupic zaproszenia jakies tansze (recznie robic pewno nie bede miec czasu i zdolnosci) a pieniazki wole poswiecic na podziekowania dla gosci jak wyzej wklejałam te fotoramki z podziekowaniem i grupowym zdjeciem (i chyba własnie zdecyduje sie na kupno w okraglaku -chyba ze jeszcze gdzies zczaje taniej) Ja w ten wekend byłam na wiejskim weselisku wiec klimacik był, dobrze sie ubawiłam (u nas w rodzince weselicha sa na 100-150 osob) tylko co mi sie nie podobało i czym sie zdziwiwałam ze pary młodej prawie wogole nie było na weselu, jak wyjechali na sesje po obiedzie tak wrocili jak było juz ciemno (a slub zaczynał sie o 14!!) balety były dobre ale mi osobiscie szkoda było by tyyyyyle opuscic z własnego wesela (na sesje wole jechac przed slubem) ale kwestia gustu.... Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-06-26 o 16:44 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
mysle ze kartki sa mniej wiecej w tych samych cenach wszedzie-te gotowe.
Najtaniej wychodzi zamowic z internetu. a jeszcze taniej wydrukowac. pamietam kiedys robilam na 18 zaproszenia,kupilismy papier taki fajny sztywny na krakowskiej w plastycznym sklepie,druknelismy z 200 i wyszło po 30gr za sztukę ![]() ![]() czy ktos wie o jakims ciekawym kosciele w okolicach starego rynku? ten na grobli malutki odpada,ten przy wzgórzu przemysława też,fara chyba za exclusiv ... chociaż czy ktoś tam był kiedyś na ślubie? ![]() jeśli chodzi o suknię to chyba jednak będę szyć. Widziałam i kupiłam już kawałek przepiękne koronki. Może ktoś z was ma jakąś dobrą krawcową z polotem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Mały, ciekawy kościół? A może Św. Marcina na św. Marcinie?
Albo św. Wojciecha na Wzgórzu? Albo Franciszkański? Wszystkie szalenie piękne i niemniej znane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
a czym jedziecie do slubu i ile jestescie w stanie zaplacic za jazde niebanalnym samochodem?
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Wypozyczenie samochodu do slubu np. czarny chrysler 300c tak w granicach 500zł trzeba liczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
jedni wolą super nowoczesne auto, inni stylowe zabytkowe, co sadzicie o tym aucie? pytam z ciekawosci, bo moj TZ wozi tym mercedesem do slubow juz jakis czas, a teraz chce zaczac to robic oficjalnie, chcemy zrobic stronke z oferta i troche sie oglosic.
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Fuszerko - ja już obleciałam chyba wszystkie kościoły w centrum. Jak dla mnie, to marzeniem jest na placu Bernardyńskim, ale tam udzielają ślubów tylko parafianom. Mały, śliczny kościół, do tego oryginalny, bo zrobiony na kształt amfiteatru jest na Grobli. Św. Wojciech jest zupełnie inny niż reszta, bo bardzo kolorowy, ma swój urok. Ja sama teraz też się borykam z problemem wyboru kościoła, strasznie.. wrr... Ślub w przyszłe wakacje, więc jeszcze trochę czasu mam. No i jeszcze ważne, zeby ksiądz był choć trochę fajny... heh. pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na grobli jest fajnie ale mało miejsca. św marcin-też troche mały. na wzg przemyslawa jest ślicznie tyle że tam po wyjściu z niego życzenia chyba trzeba składać na dr stronie-to dziwnie jakoś tak.bo nie mają swojego placyku Chyba zostaniemy przy pierwotnym pomyśle-kościół na kościelnej. samochód fajny i na pewno będzie mieć wzięcie! mój narzeczony pracuje w salonie samochodowym więc raczej stamtąd weźmiemy jakieś nowe auto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Je jeszcze nie mam samochodu, a pozostało tylko 3 tygodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Fuszerko - na Kościelnej ten kościół też piękny, myślałam, że chcesz bliżej starego rynku. Podobają mi się w sumie prawie wszystkie stare kościoły ( o ile o nie dbają)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
chantalle a gdzie mieszkacie?? i ile kosztuje wypozyczenie waszego autka??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
wysylam priva.
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Kochaniutkie -piszcie co tam u was, na jakim etapie teraz jestescie z przygotowaniami i tak ogolnie..? troche zaniedbałysmy ten nasz poznanski watek -trzeba nadrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
jutro TZ wiezie slub do Gorzowa z eskortą policyjną,bo jakis policjant sie żeni z policjantką, fajnie to bedzie wygladac,szkoda ze mnie tam nie bedzie z aparatem...
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
my we wtorek idziemy klepac date w kosciele.czekam na ostateczne ustalenie ceny mojej sukni u krawcowej, na dniach bedziemy decydowac sie na lokal. no i liczymy kase ... ile trzeba bedzie wydac ....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Raczkowanie
|
Poznańskie Śluby :D
Cytat:
Witajcie ! Zupełnie potwierdzam opinie o Marzymięcie. Kiedy planowaliśmy wesele zarezerwowałam tam salę na 27 kwietnia. wesele w piątek bo tylko na 50 osób gdyż jak nam wyjaśnili to jest małe wesele i w sobotę im się nie opłaca takiego robić – w sobotę są duże wesela, które potem najprawdopodobniej robia poprawiny w niedzielę. A więc zarezerwowaliśmy salę na piątek. Kiedy plany się zmieniły kupujemy mieszkanie zamiast wesela pojechaliśmy lojalnie uprzedzić że liczba osób zmniejszy się o połowę bo będzie tylko przyjęcie. Na co właściciel poinformował nas że umowa jest nie ważna – przyjęcia u nich zrobić nie możemy bo: TO NIE JEST INTERES TYLKO NA 25 OSÓB. Najgorsze to że na 10 miesięcy przed ślubem nie chcieli oddać nam przedpłaty. A dla nas 500 zł to spora suma. Zarzucono nam nie dotrzymanie umowy ( a przy rezerwacji poinformowano mnie osobiście że można zrezygnować przez żadnych finansowych konsekwencji ale nie później niż pół roku wcześniej. Mój tato się postawił i stwierdził że my umowy nie zerwaliśmy tylko chcieliśmy zmienić ilość osób o czym uprzedzamy na tyle wcześnie. Koniec końców tato załatwił faceta jak się należy i kasę nam zwrócił. Dziewczyny walczcie o swoje i się nie dajcie zbajerować w takich sytuacjach. Cytat:
Polecam Kościół św. Rocha ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:11 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
fuszerkamy we wtorek idziemy klepac date w kosciele.czekam na ostateczne ustalenie ceny mojej sukni u krawcowej, na dniach bedziemy decydowac sie na lokal. no i liczymy kase ... ile trzeba bedzie wydac ....
Oooooja w tym wszystkim ostatnio zapomniałam o załatwieniu koscioła, jak byłam pytac na sołaczu to mowili mi ze zaczynaja wpisy na nowy rok dopiero w połowie grudnia, a teraz dowiedziałam sie od kolezanki ze ponoc juz od pazdziernika sa wpisy -chyba musze sie zainteresowac.... Uppps nie wiem jak to zrobiłam ale wyzej wkleiłam wiadomosc fuszerki ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-06-26 o 16:47 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
no wlasnie marudaaa
![]() jak to zrobiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Cześć Poznanianki !!!!!
Chciałabym sie Was spytac czy moze cos wiecie o naukach w Kosciele św. Rocha?? Zamierzamy sie tam udac . Ja mam zaswiadczenie ze odbylam nauki, natomiast narzeczony nie ma , wiec prawdopodobnie musimy chodzic. Za odpowiedz z gory dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
o naukach w sw.Rochu nic nie wiem niestety. Moge powiedziec cos tam o naukach na koscielnej jakby ktos byl zainteresowany.
Dziewczyny! Szukam jakiejs fajnej kapeli na wesele w Poznaniu. Do jedej do kotrej pisalam,termin owszem jest wolny, ale cena 2500 zł !!! Czy to jest normalna cena ??? Jestem przerażona. Co o tym myślicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Kochana Fuszerko ceny orkiestry mniej wiecej tak stoja 1500-3000zł !!!!(za 2000 znajdziesz juz dobra orkiestre)
jak my zaczynalismy dzwonic po orkiestrach to albo mieli juz terminy pozajmowane (co mnie zszokowało ze juz!) albo mieli kobiety w zespole (a chciałabym samych facetow -z doswiadczenia innych imprez) ciezko trafic na kogos dobego a wiadomo ze duzo zalezy -prawie wwszystko od dobrej orkiestry no nie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.