|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zdjecia wig jiga,dla tych co chcieli
Bo chodziło o wyszukiwarkę google
.A tu możesz zobaczyć, do czego służy -> http://wigjig.net/store/index.htm?ac...&itemid=108450 Po prostu sobie ustawiasz te kołeczki jak chcesz, zależy jaki kształt drutu chcesz uzyskać i okręcasz drut wokół wystających kołeczków i masz różne wywijasy na drucie. A tu wklejam przykładową pracę Mrocznej panny, gdzie można zobaczyć taki wywinięty drut
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa.... dziekuję za odpowiedz. I to mi się podoba
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Haaaa, moze i jestem poczatkujaca ale szybko zajarzylam <jupi> podam wam stronke i tam trzeba wchodzic w linki to jest pokazane dokladniej jak sie wygina na przykladach. Prosze bardzo http://jewelrymaking.allinfoabout.co...es/delphi.html
pozdrawiam |
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
a przyda sie, dziękujemy
|
|
|
|
|
#65 |
|
Przyczajenie
|
Eh, skoro wig jig jest az tak trudny do zdobycia pozostaje wbic pare gwozdzi w deske z rozpaczy. ;]
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
ejeje..nie jest trudny do zdobycia..byłam w empiku przed świetami tużpo dostawie i było ich kilka na wieszaku..są drogie,wiec nie sprowadzają dużo
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Tylko ze ja jestem z Trojmiasta ;[ Tu na pewno go nie sprowadza.
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w Kielcach chyba też nie ma. Co prawda byłam w jednym Empiku, ale nie widzialam. Jak przeczytałam na forum jaka jest cena Wig Jig to się załamałam i nawet nie pytałam czy posiadają go w sprzedaży. Ehh
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chcę umieć takie robić
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się tego wig jiga właściwie używa? Bo z tego zdjęcia to trudno mi coś sobie wyobrazić
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam wszystko jest pieknie opisane i narysowane http://www.wigjig.com/jewelry-tools/...ngsrings01.htm
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Wig-jig-wszystko co chcesz wiedzieć+instrukcja wykonania hand made
Czy to słowo jakoś się tłumaczy na polski, chociażby wśród wizażanek? Chcę poszukać jakiś wątków na ten temat, ale nie wiem jaki odpowiednik polski wpisać?
A tak przy okazji, czy to można sobie zrobić samemu? Ktoś ma jakiś pomysł? pozdr |
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wig-jig po polsku?!?!?!
Raczej nie tłumaczymy na polski. Poszukaj wpisując tak normalnie. Można zrobić taki pseudo wig jig z deseczki i wbitych w nią gwoździ. Powodzenia!
.: Nie ma drogi do szczęścia To szczęście jest drogą :. Edytowane przez Ellie Czas edycji: 2006-06-21 o 09:41 |
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
irish_dancer, raczej wszystkie stony traktujące o tej technice będą miały w swojej domenie albo opisie właśnie wig-jig. Ale jest tłumaczenie tego słowa na język polski i jest to po prostu wywijas, zawijas.
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam po prostu przeszukać TO forum, a nazwy wig-jig tutaj nie znalazłam i dlatego pytanie o zamiennik. Strony poza forum oczywiście przeszukuję po nazwie angielskiej. Dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Oooo, wpisałam 'wywijas' i się znalazło
))
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
ja wpisałam kiedyś "wig-jiga" zamiast "wig-jig" i też mi znalazło
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
może też być peg pattern [peg albo pegg, ale chyba raczej to pierwsz.. nie wiem (-% ]
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda, że tak późno przeczytałam ten wątek
Strasznie zapragęłam takie coś mieć!!!! Zmartwiłaś mnie LOreen, że już mają tego w GK nie sprowadzać Masz tam tą polską nazwę gdzieś, tą o której ktoś wspomniał ....cośtam do nawijania drutu?? Bo może jak im wytłumaczę, to mi sprowadzą....
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Mroczna kiedy kupiłaś wig jiga i w ktorym empiku, oni to mieli gdzies wystawione,czy musialas sie pytać?Myślisz,że jeszcze można to dostać?
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() Nowości NIE BĘDZIE!![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
PODSTAWKA-URZĄDZENIE DO KSZTAŁTOWANIA DRUTU
Ktoś w maju pisał,że jeszcze mają... W załączeniu opakowanie z EMPIKU
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Ja też kiedyś chciałam kupić wig jiga, ale nigdzie nie było, wiec zleciłam wykonanie go mojemu ukochanemu
Kręcę na nim głównie bigle ale do innych rzeczy też jest ok. No i nie kosztował mnie 50zł!!
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
dziołhcy sprawa wygląda tak..wig jiga kupiłam w grudniu...widziałam go od tamtej pory kilka razy,ale odkąt Frecia mnie poprosiła o jego zakup- przepadl jak kamień w wodę...jak przyłażę do Empiku to mi mowią,z e już był,albo dopiero bedzie i nigdy nie ma..ja kupowalam w Empik Arkadia na Rondzie Radosława(byłe rondo Babka).... jak ktoś gdzieś w wawie spotka,niech da znać, bo obiecałm freci i az mi glupio, że nadal jej nie kupilam...
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Fajne! Mogłabyś podać "przepis"??? Namówiłabym tatę,żeby mi zrobił
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() Nowości NIE BĘDZIE!![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
Brązowa podkładka kupiona była w sklepie elektrycznym chyba, ale nie chce wprowadzać w błąd. Kołki - to nity do spawania (tak się chyba nazywają) kupione w supermarkecie za 3 zł. Pełną instrukcję podam wieczorem, jak tylko TŻ wróci z pracy.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge sie doczekać
Tata za wig-jiga zabierze sie w sobotę
|
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Mam instrukcje
POTRZEBNE: 1. Płytka do obwodów drukowanych z gotowymi otworami –ok 8PLN do kupienia w sklepie z artykułami elektronicznymi 2.Kawałek drewienka – z przydomowego warsztaciku 3.Wiertełko (w tym przypadku 2,5mm) – 1,50PLN sklep z artykułami żelaznymi, markety budowlane. 4. Paczka nitów ok. 50szt – 3PLN w sklepie z artykułami budowlanymi.(W paczce jest 4 grubości, ja wybrałam nie te całkiem cienkie, tylko ciut grubsze) WYKONANIE: Kawałek drewienka o grubości dopasowanej do długości nita, na wierzchu płytka z otworami – otwory już są w niej nawiercone, wystarczy tylko dopasować je do grubości nitu. Aby starannie wykonać „mar-dżiga” należy najpierw przymocować płytkę rogami do podstawy, aby się nie ruszała. Następnie wiertełkiem delikatnie rozwierć otwory w płytce i dalej wiercić już w drewienku. Nity powinny dosyć ciasno siedzieć w drewnie, ja je wyciągam szczypcami. Na zdjęciach: nity i mój sposób na robienie bigli. Ponieważ ten największy nit jest trochę za wąski, wiec nakładam na niego końcówkę od anteny telewizyjnej i kręcę tak jak widać.Mam nadzieję, że zrozumiecie o co chodzi. mar-dżig - TŻ tak ochrzcił to swoje cudo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

.

Co prawda byłam w jednym Empiku, ale nie widzialam. Jak przeczytałam na forum jaka jest cena Wig Jig to się załamałam i nawet nie pytałam czy posiadają go w sprzedaży. Ehh 

Nowości NIE BĘDZIE!

jestem również