![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Re: oczyścić cere "od wewnątrz"
Ja tez mam pytanie do Smoczycy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie zaczęłam pić to zielsko w ramach kampanii odtoksyczniającej (problemów z cerą nie mam, ale ostatnio częściej głowa boli itd.). Wg mnie smakuje "niby jak" trawa lub siano, z lekko słonawą nutką... Całkiem całkiem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Smoczyca napisał(a):
> Do Jeżyka - to co opisujesz, to zaskórniki zamknięte. nie jestem, jak już wspominałam zwolenniczką mechanicznego oczyszczania. Czyszczenie co miesiąc to zdecydowana przesada i każdy lekarz to potwierdzi. Jest dużo innych sposobów oczyszczania - wiem ze czasem trzeba powyduszać, no takie życie ![]() Chyba poslucham twojej rady, bo dzisiaj bylem i kosmetyczka w sumie fuche odwalila ![]() > Jezyku - nie radzę sugerować się zdjęciami, naprawdę. Spróbuj do mycia stosować delikatny żel z granulkami (ja polecam Neutrogenę Visibly Refined), robić co 3 dni delikatny peeling (nie masz problemów z naczynkami?), dwa razy w tygodniu glinka zielona. Na noc chętnie jakiś delikatnie złuszczający kremik z kwasami. - No ja wiem, ze te twarzyczki z ulotek sa dalekie od rzeczywistosci, ale jednak... na wyobraznie to dziala, i to nie slabo ![]() ![]() ![]() > Pozdrawiam ![]() Ja rowniez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Aga napisał(a):
> A ja mam pytanie do Ciebie Smoczyco, czy mogę używać bervoxylu, acne-dermu i jednoczesnie jakiegoś kremu złuszczającego z kwasami?? > Aga Ej Aga nie przesadzaj! Przede wszystkim - albo Acne Derm to też krem z kwasem i złuszcza dosć silnie! Czyli albo Acne Derm, albo inny apteczny kremik z kwasem. Czy mozna kwas + Brevoxyl? No w zasadzie można, ale ja bym nie polecała jednocześnie - myślę że skutkiem będzie silne podrażnienie i zaczerwienie skóry. W końcu oba specyfiki mają działanie złuszczające, a tak naprawdę w nadmiarze nikomu to nie służy. Ja bym zrobiła tak - na noc Acne Derm (bądz inny krem z kwasami), w dzień pod zwykły krem z filtrem - brevoxyl ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
be napisał(a):
> Ja tez mam pytanie do Smoczycy ![]() Osobiście to nie, bo nie znalazłam w moim mieście wiarygodnego gabinetu, gdzie mogłabym się temu poddać ![]() ![]() Beata pisała na forum o takim peelingu - wrzuć w wyszukiwarkę hasło "peeling kawitacyjny". ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ależ miewają, miewają, mężczyźni bardzo często mają spore problemy naczynkowe, które im się nasilają, bo np sięgają po alkohol albo nie unikają słonca - czytałam sporo o rosacea (trądziku różowatym), jest bardzo duzo zdjęć mężczyzn cierpiących na tę chorobę (chyba fotki są dość poglądowe, mężczyznom czasem w cięzkim stadium choroby w dość charakterystyczny sposób deformuje się twarz).
Jeżyk nie ma co się bac kwasów ![]() ![]() Nie znam wcale tej serii Shiseido dla facetów, mam wrażenie że mój M dostał ostatnio jakieś próbki, ale ja nie oblukałam. Czy ma w składzie alkohol? Jeśli ma działanie matujące, to uważaj, takie specyfiki często nadmiernie przesuszają skórę i stymulują tylko produkcję sebum - w efekcie buźka się bardziej błyszczy a i niedoskonałości więcej ![]() Buziaki ![]()
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Smoczyca napisał(a):
> Jeżyk nie ma co się bac kwasów ![]() ![]() Hmm, zastanowie sie, zastanowie ![]() > Nie znam wcale tej serii Shiseido dla facetów, mam wrażenie że mój M dostał ostatnio jakieś próbki, ale ja nie oblukałam. Czy ma w składzie alkohol? Jeśli ma działanie matujące, to uważaj, takie specyfiki często nadmiernie przesuszają skórę i stymulują tylko produkcję sebum - w efekcie buźka się bardziej błyszczy a i niedoskonałości więcej ![]() Nie sprawdzalem skladu, ale mialem wczesniej dwie probki, wysuszac na pewno nie wysusza ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Dzięki, tak pytam bo trochę sie naczytałam o kremach z kwasami wczoraj i się zastanawiałam
![]() ![]() Aga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
no to ja przeczytałam tutaj kazdego komenta (ufff)no i tak..:P no ja tez pije droze od chyba hmm 3 dni no jeszcze nie zauwazylam rezultatow ani na + ani na-...bratka tez pije i mi smakuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
no to teraz ja. miewam problemy z cerą mimo wieku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj kupiłam bratki po 6 letniej przerwie. Tak samo jak Lazy_Morning moje pierwsze wrażenie, kiedy wypiłam bratki - słoma albo ugotowane skarpetki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Ile kosztuje taki zabieg BodyDetox?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
A w jakim czasie po zjedzeniu słodkiego może wystąpić "wysyp" na twarzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
jeden zabieg trwa 30 min. kosztuje 50 zł, należy wziąć min. 5 zabiegów co drugi dzień.
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Widze ze temat odzyl
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Gonia1 napisał(a):
> A w jakim czasie po zjedzeniu słodkiego może wystąpić "wysyp" na twarzy? Gonia jak zjem porzadną dawkę słodkiego (zwłaszcza dużo czekolady, lodów) to praktycznie juz godzinę czy dwie po zjedzeniu czuję, że coś mi wyłazi. A na ogół to wypryski mam następnego dnia juz ;(
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
>> Hair: Mam zamiar w ramach ogolnego oczyszczenia przejsc sie na saune
Chodziłam swego czasu, jak miałam karnet do fitnesu. Uwielbiałam parową ![]() ![]() ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Hej Wizażanki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
koculek napisał(a):
> Gonia1 napisał(a): > > A w jakim czasie po zjedzeniu słodkiego może wystąpić "wysyp" na twarzy? > > Gonia jak zjem porzadną dawkę słodkiego (zwłaszcza dużo czekolady, lodów) to praktycznie juz godzinę czy dwie po zjedzeniu czuję, że coś mi wyłazi. A na ogół to wypryski mam następnego dnia juz ;( Aha, czyli to by znaczyło, że u mnie cera nie reaguje na słodkości.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Nie wyobrazam sobie doby bez kawy, jedzenia bez ostrych przypraw no i czekoladki od czasu do czasu
![]() Od dwoch tygodni jestem z bratkiem "za pan brat" ![]() ![]() Jesli chodzi o "wysyp" na poczatku picia brateczka, niestety nie ominela mnie ta "przyjemnosc"-na swiatlo dzienne zaczely wychodzic potworki ![]() ![]() Oprocz herbatki z bratka wspomagam sie jeszcze tabletkami ze skrzypu, ale nie jestem pewna czy dzialaja, bo ani skora nie wyglada po nich rewelacyjnie, ani paznokcie sie nie wzmocnily. Moze od skrzypu drozdze sa jednak lepsze i powinnam przerzucic sie na tabletki drozdzowe? Jak uwazacie? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Smoczyco co jaki czas należy robić przerwy w piciu bratka?
Jak długo go pić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
ja bratek pije od roku chyba...no i hmmm moge powiedziec ze działa tak samo jak te smierdzace drozdze pryszcze mi schodza<jupi> jak mi wyjdzie jakies dżambodżed(wielki pryszcz) smaruje go na noc pasta cynkowa i po 2 dniach go nie ma.Nie mowie ze juz nie mam pryszczy ale dzieki herbatce jest ich mniej.Wiec pij ja dopoki dopoty nie zobaczysz efektu!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
ja bratek pije od roku chyba...no i hmmm moge powiedziec ze działa tak samo jak te smierdzace drozdze pryszcze mi schodza<jupi> jak mi wyjdzie jakies dżambodżed(wielki pryszcz) smaruje go na noc pasta cynkowa i po 2 dniach go nie ma.Nie mowie ze juz nie mam pryszczy ale dzieki herbatce jest ich mniej.Wiec pij ja dopoki dopoty nie zobaczysz efektu!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
hmmm mam pytanko pomozcie mi odzwyczaic sie od kavusi, pije 2 filizanki dziennie uzaleznilam sie juz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Herbata z bratka - trądzik
Dziewczyny, czy stosowałyscie kiedyś może kurację herbatką z wyciagiem z bratka? Podobno niesamowicie oczyszcza skórę z wyprysków ale w pierwszych dniach stosowania następuje wielki 'wysyp' :/ Wiecie coś o tym? Stosowałyście, z jakim skutkiem, przez jaki czas?
A może znacie inne 'ziółka' czy domowe specyfiki pomagające w zwalczeniu trądziku? Z góry dzieki za posty ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Re: Herbata z bratka - trądzik
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
w zeszlym roku pilam herbate z bratka i wcinalam drozdze, zadnego wysypu pryszczy nie mialam. a cera faktycznie sie poprawila
![]() teraz tez w ramach wiosennych przygotowan ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Ja stosowałam i dużo stosuję nadal
![]() ![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ja pijam bratka regularnie, zamiast zwykłej herbaty, oczywiście bez cukru. Robię sobie co jakiś czas przerwy.
Efekty są widoczne po dłuższym i regularnym stosowaniu, ponieważ oczyszcza się od wewnątrz organizm. Cera poprawiła mi się po kilku tygodniach, ale już tak zostało, niespodzianki wyskakują mi bardzo sporadycznie. Tak więc warto, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość i regularność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.