![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakaz wychodzenia z domu a chęć spotkania
[1=43a208eeb249c2529950fe3 36b7bab59466f99b2;8597423 2]Co ja mam napisać temu chłopakowi? Chcę dać mu odpowiedź, a głupio powiedzieć, że pójdę, a potem to odwolać w ostatniej chwili.
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- odpowiadam na pytanie ![]() Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Powiedz mu prawdę, że mama zabrania ci wychodzić. Po co kłamać?
#63 |
Raczkowanie
|
Ja tam wolę mojego współlokatora-syfiarza niż toksyczną matkę. Jakie inne rozwiazania widzisz? Czekasz na śmierć matki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Nie wychodzi. Zawsze mówi, że przez nas nie może się zapisać na żadną rehabilitację itp., bo musi siedzieć w domu i robić (sprzątac, obiad itp. nikt jej nie każe). Sama jej proponowałam jakies zajęcia, ale ona że to strata pieniędzy itp.
Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2018-10-11 o 11:23 Powód: przywrócenie treści |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Wolno Ci iść dorobić sobie klucze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Przez was? To ile was jest? I wszyscy macie zakaz wychodzenia z domu?
#67 |
Rozeznanie
|
Ty się boisz życia, normalnego, dorosłego życia i tyle. Boisz się krytyki, jesteś jak ubezwlasnowolniona bo się boisz świata. Nie myśl o wyjściu na randkę bo to teraz ostatnie z czym masz problem. Przecież żaden facet nie zechce 30 stki która siedzi pod pantoflem mamusi, nie ma takiej opcji
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
.
|
Dorośnij.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#69 |
Zakorzenienie
|
[1=43a208eeb249c2529950fe3 36b7bab59466f99b2;8597425 9]Nie wychodzi. Zawsze mówi, że przez nas nie może się zapisać na żadną rehabilitację itp., bo musi siedzieć w domu i robić (sprzątac, obiad itp. nikt jej nie każe). Sama jej proponowałam jakies zajęcia, ale ona że to strata pieniędzy itp.[/QUOTE]
Najgorszy istniejący typ wampira emocjonalnego: męczennik na własne życzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
[1=43a208eeb249c2529950fe3 36b7bab59466f99b2;8597423 2]Co ja mam napisać temu chłopakowi? Chcę dać mu odpowiedź, a głupio powiedzieć, że pójdę, a potem to odwolać w ostatniej chwili.
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- odpowiadam na pytanie ![]() No pytań to dostałaś dużo i to ważnych, ale odpowiadasz tylko, że nie lubisz kotów, wycieczek, a w pracy same kobiety. Historyjka musi iść od linijki, więc dla bezpieczeństwa należy wszystko negować, ale żeby wymyślić dłuższy tekst od siebie to już ciężej. Byś się bardziej wysiliła. |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
Są jeszcze moja starsza siostra i jej syn kilkulatek. Mieszkamy razem. Moja siostra mogła kiedyś wychodzić z domu, nawet jeździła ze znajomymi na wakacje, ale skończyło się to, kiedy zaszła w ciążę (wpadka, ojciec dziecka przypadkowy, nie znam go, zerwali ze sobą przed narodzinami dziecka, nie utrzymują kontaktu). Teraz wychodzi od czasu do czasu z koleżankami, matkę informuje, że wychodzi dzień przed i jej pozwala. Ja w tym czasie muszę opiekować się dzieckiem.
Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2018-10-11 o 11:24 Powód: przywrócenie treści |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
No to nie wiem, przykuj się do kaloryfera czy coś
Zawsze wiem czego chcę, czasem po prostu chcę nie wiadomo czego. |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2018-10-11 o 11:26 Powód: przywrócenie treści |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
[1=43a208eeb249c2529950fe3 36b7bab59466f99b2;8597430 4]Ale to prawda. Czy to takie dziwne, że ktoś nie lubi podróżować i zwierząt? Wiem, ze jestem wyjątkiem w społeczęństwie, ale jednak istnieję i jestem szczera.[/QUOTE]
Ale gówno ma za znaczenie czy lubisz koty, dziewczyny pytały, czy chcesz tak siedzieć w domu jeszcze przez 20 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
chcesz ty coś zmienic w swoim zyciu czy nie? wyprowadź się, wtedy będziesz wychodzić gdzie i kiedy chcesz, współlokator nie będzie ci tego zabranial ani groził ze cie z powrotem nie wpuści. masz dość awantur z matką - jak sie wyprowadzisz to nie będziesz miała jak sie z nią ciągle kłócić. wolałabym sto razy bardziej użerać sie z obcymi ludźmi niz mieszkac z taką matką. jak chcesz miec kiedyś faceta to też skoro wolisz mieszkac z matką to o tym zapomnij, bo raczej ciężko będzie ci znaleźć faceta któremu nie będzie przeszkadzać to że dorosła pracująca dziewczyna mieszka z matka która zabrania jej z domu wychodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
[1=43a208eeb249c2529950fe3 36b7bab59466f99b2;8597432 2]Nie chcę siedzieć tylko w domu, chcę gdzieś wyjść od czasu do czasu.[/QUOTE]
No to ubierz się i wyjdź. Nie musisz mieć zgody mamusi.
#78 |
Zakorzenienie
|
[1=43a208eeb249c2529950fe3 36b7bab59466f99b2;8597432 2]Nie chcę siedzieć tylko w domu, chcę gdzieś wyjść od czasu do czasu.[/QUOTE]
A chcesz mieć swoje życie i rodzinę, czy zależy Ci wyłącznie żeby czasami dostać przepustkę i nie przeszkadza Ci, że matka traktuje Cię jak 7 latkę? Ty wiesz, że jesteś dorosłą kobietą, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Nigdzie się z nikim nie umawiaj, daruj chłopakowi emocje poznania kosmitki z psychiczną matką. Gdybym Cię poznała na żywo musiałabym długo do siebie dochodzić, bo ja jestem bardzo wrażliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Jest jeszcze opcja pracy dodatkowej (tak tak, już czekam na odpowiedź ciebie to będzie przemęczać), możesz pójść do głupiego call center sobie dorobić, jakbyś poszła na 2h dziennie + soboty, to mogłabyś zrobić spokojnie 15h tygodniowo, co daje 60h miesięcznie, a więc dodatkowe 800zl brutto miesięcznie, dzięki temu myślę że mogłabyś sobie pozwolić na kawalerkę- tylko trzeba chcieć coś zmienić.
Niestety ostatnio jest tu wysyp bzdurnych wątków utrzymanych w jednym stylu, więc podejrzewam że i ten jest trollowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Opcja pracy dodatkowej jest całkiem dobrym pomysłem. Niekoniecznie call center, ale może coś innego
![]() Niestety mój wątek nie jest trollowy, rozumiem, że dla kogoś moja sytuacja może być tak nierzeczywista i ja też bym chciała żeby mieć z mamą normalne relacje, takie jak inni ludzie. Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2018-10-11 o 11:26 Powód: przywrócenie treści |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
wańka wstańka
|
[1=43a208eeb249c2529950fe3 36b7bab59466f99b2;8597418 3]Może moje życie jest trollowe, ale prawdziwe.
Tu już nawet nie chodzi o posiadanie partnera, tylko o możliwość wyjścia nawet na fitness, bo na to też nie mogę chodzić.[/QUOTE]tu nie chodzi o twoją sytuację, a podejście do tematu ![]() Ty chcesz mieszkać z mamusia, ale na swoich warunkach. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
#83 |
Rozeznanie
|
Dlaczego nie chcesz zmienić swojego życia? Dlaczego nie chcesz zmienić pracy? Dlaczego nie chcesz się wyprowadzić? Proszę o odpowiedź
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
wańka wstańka
|
nieaktualne
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2018-10-10 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Szukam pracy, wysyłam cv, czasem zdarzy się rozmowa, ale nic więcej. Ja bym po prostu w życiu chciała móc choć trochę żyć po swojemu. Ja się nikomu do życia nie wtrącam i chcę tego samego. Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2018-10-11 o 11:27 Powód: przywrócenie treści |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
no to sie wyprowadz.... bedziesz miala swobode i prawdopodobnie wspołlokatorzy beda miec w tylku co gdzie i kiedy robisz, nikt ci sie nie bedzie do zycia wtrącał
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Twoje pragnienia są sprzeczne. Nie będziesz mogła normalne wyjść, spotykać się z ludźmi, chodzić na fitness jeśli zostaniesz z mamusią-tyranką i się jej nie postawisz. Będziesz dawać się doić do końca życia albo jej, albo swojego. Ale współlokatorzy be, postawienie się mamusi be, zagrożenie, że nie będziesz dawać kasy - be...
Żyjesz tak, jak żyjesz - na własne życzenie. Daj temu facetowi spokój żeby nie angażował się w tą chorą sytuację, bo szkoda chłopa. Powiedz że nie wolno ci wychodzić z domu i tyle. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Autorka woli tkwić w dysfunkcyjnej rodzinie niż mieć - olaboga - współlokatora.
#88 |
wańka wstańka
|
[1=43a208eeb249c2529950fe3 36b7bab59466f99b2;8597458 1]Ale czy moje warunki są naprawdę tak dokuczliwe dla innych domowników? Chcę po prostu mieć odrobinę swobody.
Szukam pracy, wysyłam cv, czasem zdarzy się rozmowa, ale nic więcej. Ja bym po prostu w życiu chciała móc choć trochę żyć po swojemu. Ja się nikomu do życia nie wtrącam i chcę tego samego.[/QUOTE]sama się ograniczasz. matki nie zmienisz, swoje działanie owszem. wystarczy wyjść z domu. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
#89 |
Rozeznanie
|
Już wiem jak możesz się od niej uwolnić idź do zakonu. Autorko czy kiedykolwiek miałaś przyjaciółkę, chłopaka?Jakie masz wykształcenie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.