Ukrywana koleżanka męża z pracy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-11-22, 08:54   #61
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Ukrywana koleżanka męża z pracy

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
a moim zdaniem mieli takie rzeczy ustalone bo po 1 nikt nie pobiera się nie znając drugiej osoby. Jeśli autorka jest np. zazdrośnicą albo wyznacza sztywne zasady to sądzę że jej mąż świetnie to wiedział. Po 2 to że to ukrywał bo może jej się nie spodobać potwierdza powyższe. Klasyk gatunku, ''dla jej dobra'' (a tak naprawdę nie chciał mieć problemów) ukrywał prawdę. Nie robię z niego potwora ale powyżej masz wątek wiekanki, która też przyjęła do wiadomości wytłumaczenie choć jej mąż po koleżensku przytulał się w łóżku z inną. Też nie chciała być nadwrażliwa i buk wie co. Wizażowy lans że jak ktoś co mówi to mówi i bankowo jest to prawdą jest, ekhm. Ludzie się rozwodzą i bywają zdradzani nie przez wrogów, a współmałżonków np. lub kogoś kogo uważali za przyjaciela.
Ok, a gdzie dokładnie w wątku są te informacje?

Bo z tyłka teorie to ja też mogę stworzyć.

Porównujesz przytulanie w łóżku do rozmowy telefonicznej. Aha. To ja skończyłam z Tobą dyskusje, bo sprowadzasz sytuację do absurdu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 09:44   #62
peopeo
Rozeznanie

Nie ważne czy mąż autorki rozmawia z kobieta czy mężczyzna, przecież różnica nie istnieje! To już zaczyna być śmieszne....
peopeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 10:46   #63
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peopeo Pokaż wiadomość
Nie ważne czy mąż autorki rozmawia z kobieta czy mężczyzna, przecież różnica nie istnieje! To już zaczyna być śmieszne....
A istnieje?

Skoro możemy wyciągać teorie z tyłka, to może facet jest ukrytym gejem i komplementowal koleżankę czysto platonicznie, za to z kolegą się zabawia na boku?

Może jest aseksualny i łyka wiagrę tak, żeby autorka nie widziała.

Może jest bi i będzie trzeba go przykuć do kaloryfera albo założyć torbę na głowę i taśmę na usta, żeby z nikim nie miał nieczyzstych zawodowych kontaktów?

Tyle możliwości.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-11-22, 10:53   #64
Hultaj
BAN stały

Porównałam bo na pdst tamtego wątku samo przytulanie nic nie znaczy; co znakomicie pasuje tutaj. W końcu rozmawiamy o granicach koleżeństwa a te są indywidualne. Dla jednego rozmowa z kimś po 5 godzin dziennie jest ok, podobnie jak zwykłe położenie się na łóżku.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 10:59   #65
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Porównałam bo na pdst tamtego wątku samo przytulanie nic nie znaczy; co znakomicie pasuje tutaj. W końcu rozmawiamy o granicach koleżeństwa a te są indywidualne. Dla jednego rozmowa z kimś po 5 godzin dziennie jest ok, podobnie jak zwykłe położenie się na łóżku.
Masz rację i to bardzo zależy od wieku i okoliczności.

Ale mówimy o tym łóżku, w którym się tulili i mąż się przystawiał dość jednoznacznie do koleżanki? Bo do tego się odniosłam mówiąc o absurdzie.

Stary 2018-11-22, 11:46   #66
de_wu
Rozeznanie

Nie rozumiem problemu. Też mam w pracy kolegów, szczególnie z jednym bardzo dobrze się dogaduje i prawie codziennie jesteśmy w kontakcie, mimo, że jestem już dłuższy czas na L4. Gdyby mój mąż zrobił z tego problem co najmniej jakbym go zdradziła, to bym zastanawiała się nad jego zdrowiem psychicznym.

Tobie radzę wyluzować i przemyśleć swoje zachowanie.
Stary 2018-11-22, 12:31   #67
wiekanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez de_wu Pokaż wiadomość
Nie rozumiem problemu. Też mam w pracy kolegów, szczególnie z jednym bardzo dobrze się dogaduje i prawie codziennie jesteśmy w kontakcie, mimo, że jestem już dłuższy czas na L4. Gdyby mój mąż zrobił z tego problem co najmniej jakbym go zdradziła, to bym zastanawiała się nad jego zdrowiem psychicznym.

Tobie radzę wyluzować i przemyśleć swoje zachowanie.
W tajemnicy? Jesli tak, to gratuluje mezowi luzu.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Zreszta co, ja gadam. Jest wyluzowany, bo nie wie a gdyby sie dowiedzial o godzinnych rozmowach w ukryciu, to zapewne by sie jednak zdenerwowal.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Zdezorientowana12 Pokaż wiadomość
Kontakt z owa Panią mój mąż przerwał na jakies 2 tyg przed tym jak się dowiedziałam bo mówi że i jemu te rozmowy zaczęły przeszkadzać i męczyć.
Dla mnie to zdanie by bylo kluczowe. Twoj maz sam sie ogarnal i przerwal rozmowy, bo najwyrazniej poszly za daleko i sam to zauwazyl.
Porozmawialabym z nim, zeby nigdy takie cos sie nie powtorzylo i szukala, dociekala, dlaczego i co bylo powodem, ze dal sie wciagnac na pisanie i rozmowy, bo odpowiedz najszybciej znajdziesz w Was samych.

Ja nigdy sie nie dowiem, czy rzeczywiscie, jak twierdzi moj maz teraz, to tez zaczelo po malu byc za wiele, bo go tez meczylo i tez mial zamiar to zakonczyc. Nie wiem, kto mial pecha ja czy on, ze bylam szybsza i nie dalam mu czasu tego skonczyczyc samemu.
Ale z drugiej strony gdyby twoj maz po przeprosinach zrobilby to samo, jak moj, wtedy nie mialabym zadnych zludzen.

Edytowane przez wiekanka
Czas edycji: 2018-11-22 o 12:35
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 12:49   #68
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Ale mówimy o tym łóżku, w którym się tulili i mąż się przystawiał dość jednoznacznie do koleżanki? Bo do tego się odniosłam mówiąc o absurdzie.
tamta sytuacja była jednoznaczna/niejednoznaczna jak wszystkie gdy nie przyłapujesz kogoś na goliźnie albo czułych treściach. Jeśli tzw. ufasz partnerowi i nie masz tak fajnie wmawianej i nadużywanej jako wymówka paranoi nie zakładasz z góry, że kłamie.
Cytat:
nie twierdzę że akurat zrealizujesz taki scenariusz, ale ludzie nie zakochują się zawsze w jeden dzien. Bywa, że pomaga temu zbudowanie z kimś innym bliskości. Ja bym cię za sugestię badań wyśmiała bo wcale bym się nie zdziwiła gdybyś za kilka miesięcy się rozwiodła i związała z tym drugim.
Stary 2018-11-22, 13:49   #69
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez Andziullka666 Pokaż wiadomość
No ale coś tu się nie zgadza skoro koleżankę tak komplementuje a żonie mówi że nawet mu się nie podoba, więc jak w końcu? Dla mnie to klasyka gatunku, maleństwo oddaliło się od siebie i pojawia się powierniczka która go "lepiej rozumie".
Cytat:
dla mnie to jest jednak nie do końca fajne radzić się jakiegoś randomowego kogoś regularnie w sprawie pożycia z własną partnerką. Wiadomo że o związku się pogada, pożartuje, i nie ma co być dzikiem, czasem można rzeczywiście się poradzić, zwierzyć, ale raczej są też tematy które powinny być zarezerwowane dla pary.
Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Czyli może sobie myśleć jaka ona piękna i w ogóle ale jeśli powie to na głos to już zbrodnia?
Zdarza mi się powiedzieć mojemu mężowi, że jakiś facet jest przystojny albo umięśniony i w takim razie powinien się na mnie śmiertelnie obrazić.
Mężowi też zdarza mi się tak powiedzieć. Ale jak jestem w związku, nie zdarza mi się powiedzieć innemu facetowi, że jest superprzystojny.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 13:57   #70
Andziullka666
Zadomowienie

Cóż ostatnio to forum opanował kilka osób które wyznają zasadę, że oprócz seksu to wszy

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Wszystko co nie jest umownie zabronione między partnerami jest dozwolone, także żadne sygnały nie będą świadczyć o tym że coś się dzieje nie tak. Po prostu para się nie dogadala czy trzeba mówić o koleżankach czy nie, czy można po kilka godzin dziennie rozmawiać czy nie, czy można się otwarcie zaczwycac urodą czy nie. O to, zwykle nieporozumienie.

13.08.2016
Andziullka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 14:14   #71
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

ale moze on musial ukrywac ta kolezanke bo zona przewrazliwiona
zreszta co to znaczy ukrywac/
bo np moj maz pracuje z bardzo wieloma ludzmi i ja nie znam nikogo poza jego szefowa i jednym facetem ktory zabral sie z nami moim samochodem bo mieszkal po drodze
jak mi nawet mowi o kims to ja nie mam pojecia jak ta osoba wyglada a jakby przemilczal istnienie kogos to bym nawet nie zauwazyla
podejrzewam ze autorka ma problemy z akceptacja kobiet w obecnosci swojego meza stad te jego ukrywanie istnienia kolezanki
jesli uwazalby ze jego rozmowy sa intymne,laczyloby ich cos specjalnego podejrzewam ze nie nagrywalby ich rozmow bo by sie obawial ze za duzo uslyszy
jakbym miala partnera ktory ma tendencje robic z igly widly to tez bym przemilczala pewne fakty
i zeby bylo smieszniej
ten facet o ktorym pisalam wczesniej (wysuszony alkoholik)ma strasznie zazdrosna zone (25 lat mlodsza od niego)
ona do dzis nie wie o moim istnieniu (ja pracuje z nim rano kiedy ona tez pracuje i nigdy nas razem nie widziala),on nawet nasza szefowa ma wpisana pod imieniem faceta bo jego zona podejrzewala ze cos ich laczy(kompletna bzdura oczywiscie)
nie laczy mnie z nim zaden romans, poza tym ze swietnie nam sie gada i sie lubimy nie ma zadnego drugiego dna w tej relacji ale wole zeby jego zona o mnie nie widziala bo wiem ze lubi robic sceny

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2018-11-22 o 14:17
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-22, 15:08   #72
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Zgadzam się.

Mężowi też zdarza mi się tak powiedzieć. Ale jak jestem w związku, nie zdarza mi się powiedzieć innemu facetowi, że jest superprzystojny.
A innym się zdarza.

Kto ma rację? Nikt.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
tamta sytuacja była jednoznaczna/niejednoznaczna jak wszystkie gdy nie przyłapujesz kogoś na goliźnie albo czułych treściach. Jeśli tzw. ufasz partnerowi i nie masz tak fajnie wmawianej i nadużywanej jako wymówka paranoi nie zakładasz z góry, że kłamie.
nie twierdzę że akurat zrealizujesz taki scenariusz, ale ludzie nie zakochują się zawsze w jeden dzien. Bywa, że pomaga temu zbudowanie z kimś innym bliskości. Ja bym cię za sugestię badań wyśmiała bo wcale bym się nie zdziwiła gdybyś za kilka miesięcy się rozwiodła i związała z tym drugim.
Sprowadzasz sytuację do absurdu.

Rozmawianie dużo przez telefon z kimś i powiedzenie mu _jednego_ komplementu na równi ze znalezieniem swojego męża przymilajacego się do koleżanki w łóżku.

Naprawdę. Jest coś pomiędzy określaniem zdradą patrzenia na inne kobiety, a udawaniem debilki, gdy facet się tuli z inna w łóżku albo przegląda anonse prostytutek w okolicy.

Rosyjscy naukowcy określają to brakujące ogniwo złotym środkiem, amerykańscy naukowcy zaś zdrowym rozsądkiem.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Andziullka666 Pokaż wiadomość
Cóż ostatnio to forum opanował kilka osób które wyznają zasadę, że oprócz seksu to wszy

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Wszystko co nie jest umownie zabronione między partnerami jest dozwolone, także żadne sygnały nie będą świadczyć o tym że coś się dzieje nie tak. Po prostu para się nie dogadala czy trzeba mówić o koleżankach czy nie, czy można po kilka godzin dziennie rozmawiać czy nie, czy można się otwarcie zaczwycac urodą czy nie. O to, zwykle nieporozumienie.
No tak. Wydłub swojemu partnerowi oczy.

Nie dość, że nie bedzie patrzyl na inne kobiety, to jeszcze pójdzie na rentę i nie będzie miał znajomych z pracy.

Stary 2018-11-22, 16:26   #73
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
A innym się zdarza.

Kto ma rację? Nikt.
Rację nikt, ale wynika z tego tyle, że nie dla każdego komplementowanie, że tak to ujmę, ogólne innej osoby przez partnera jest ok.

Z mojej perspektywy - dla mnie - jest jednak pewna różnica pomiędzy: Ładna fryzura czy Fajna sukienka, a Jesteś taka ładna i zgrabna, że inne tylko zazdroszczą.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
Stary 2018-11-22, 17:07   #74
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Sprowadzasz sytuację do absurdu.

Rozmawianie dużo przez telefon z kimś i powiedzenie mu _jednego_ komplementu na równi ze znalezieniem swojego męża przymilajacego się do koleżanki w łóżku.
Ech. Autorka powiedziała że to były wielogodzinne rozmowy w tym o ich prywatnych sprawach. Jakbyś zauważyła wspomniałam na początku, że akurat takie skomplementowanie może znaczyć dokładnie nic.

Sytuacja łóżkowa o której mówimy była jednostkowa, krótka, w ubraniach , jej ''bohaterka'' przyjęła wytłumaczenie obu stron że nic się nie dzieje. Gdyby kilka tygodni potem nie przyłapała ich na gorącym uczynku, w dodatku czymś zupełnie dla gościa niespodziewanym, może nawet błahym, tkwiłaby w złudzeniu dalej (sednem jest tutaj że miała zaufanie do partnera).

Ja przytulam ludzi, nie sypiam z nimi, ty z ludźmi obrabiasz dupę swojemu chłopakowi, nie sypiasz z nimi. Każdemu wedle potrzeb.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-11-22 o 17:09
Stary 2018-11-22, 18:59   #75
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86155819]jesli uwazalby ze jego rozmowy sa intymne,laczyloby ich cos specjalnego podejrzewam ze nie nagrywalby ich rozmow bo by sie obawial ze za duzo uslyszy[/quote]
Ja rozumiem, że on nagrywa wszystkie rozmowy jak leci, albo przynajmniej wszystkie z osobami z pracy.
Stary 2018-11-22, 19:07   #76
paczanga
Zadomowienie

Cytat:
Ja rozumiem, że on nagrywa wszystkie rozmowy jak leci, albo przynajmniej wszystkie z osobami z pracy.
I jest na tyle głupi że wszystkie udostępnił żonie.. Brak słów, no i zupełny brak szacunku dla koleżanki- swoją drogą ona wiedziała że jest nagrywana?
paczanga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 19:11   #77
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczanga Pokaż wiadomość
I jest na tyle głupi że wszystkie udostępnił żonie.. Brak słów, no i zupełny brak szacunku dla koleżanki- swoją drogą ona wiedziała że jest nagrywana?
Ja zrozumiałam, że żona sobie sama udostępniła, ale coś autorka milczy.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 19:18   #78
paczanga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Ja zrozumiałam, że żona sobie sama udostępniła, ale coś autorka milczy.

Ok, to może ja źle zrozumiałam. Niemniej mam nadzieję, że koledzy wiedzieli że są nagrywani.
Stary 2018-11-22, 19:19   #79
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, to może ja źle zrozumiałam. Niemniej mam nadzieję, że koledzy wiedzieli że są nagrywani.
Wiesz, pewności nie mam, ale tak zrozumiałam, niech się może autorka wypowie.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-22, 19:20   #80
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Tak jak Maria Francesca, ja rozumiem, że żona sama to przesłuchała.

To nagrywanie bez wiedzy innych ludzi to osobna kwestia, pomijając wszystko inne, to jakbym się dowiedziała, że znajomy nagrywa nasze telefoniczne rozmowy bez mojej zgody, to by mnie szlag trafił. A on błyskawicznie znajomym przestałby być.
Stary 2018-11-22, 19:26   #81
paczanga
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak Maria Francesca, ja rozumiem, że żona sama to przesłuchała.

To nagrywanie bez wiedzy innych ludzi to osobna kwestia, pomijając wszystko inne, to jakbym się dowiedziała, że znajomy nagrywa nasze telefoniczne rozmowy bez mojej zgody, to by mnie szlag trafił. A on błyskawicznie znajomym przestałby być.
Dokładnie, szczególnie jak rozmawiamy o sprawach osobistych, albo nawet w pracy jak coś jest "off the record".
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości