Wyszczuplenie twarzy??? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-21, 07:27   #61
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Wyszczuplenie twarzy???

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
jakiej operacji twarzy?
Operację kości - miałam ze względu na źle ustawione szczęki. I wszystko jest już pięknie - tylko jestem pyzata .
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 08:16   #62
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Operację kości - miałam ze względu na źle ustawione szczęki. I wszystko jest już pięknie - tylko jestem pyzata .
myslalam ze jakies odsysanie tluszczu z policzkow
Stary 2007-01-21, 08:33   #63
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio nawet juz o tym myślę .
Ale póki co spróbuję się nieco całościowo odchudzić - chociaż niegdy w życiu, gdy specjalnie się odchudzałam, to nigdy mi to nie wyszło - za to po zakochaniu się jakoś chudne sama z siebie. Tylko jak tu się zakochać, jak jestem taka pyzata
Stary 2007-01-21, 11:10   #64
miu miu
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko jak tu się zakochać, jak jestem taka pyzata
A co ma piernik do wiatraka?
Stary 2007-01-21, 12:29   #65
megi-megi
Zakorzenienie

Szeroko pojęty ciąg myślowy (należy traktować z przymrużeniem oka).
Stary 2007-01-21, 15:30   #66
Misi
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Misi GG do Misi Wyślij wiadomość przez Yahoo do Misi

Ja bardzo za to bym chciala sie pozbyc tego co wisi mi na dole twarzy. Jak sie usmiecham to robi mi sie taka duza zmarszczka. I co mam zrobic?
Misi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 18:36   #67
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna rzecz,tylko,że tego się nie wykonuje(prawdopodobieńst wo uszkodzenia nerwu twarzowego i te sprawy)

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-21, 21:00   #68
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
A dawno miałaś operacje Może opuchlizna jeszcze nie zeszła
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 07:07   #69
megi-megi
Zakorzenienie

Operacja była 15 miesięcy temu - więc podobno teraz to kwestia tego, że tak już się ułożyły tkanki. Ale dzisiaj siódmy dzień na diecie - w życiu tyle nie wytrzymałam - może będzie dobrze.
Stary 2007-01-23, 15:33   #70
luCkyy
Raczkowanie

GG do luCkyy

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Fajna rzecz,tylko,że tego się nie wykonuje(prawdopodobieńst wo uszkodzenia nerwu twarzowego i te sprawy)
Nemezja, a wiesz ze zwykla regulacja brwi tez moze uszkodzic nerw twarzy ? I wtedy moze nastapic paraliz ( częściowy ) ;/
normalnie az strach robic cokolwiek, nie? ;Ppp

;Dpp***
luCkyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 15:59   #71
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wyszczuplenie twarzy???

Cytat:
Napisane przez luCkyy Pokaż wiadomość
Nemezja, a wiesz ze zwykla regulacja brwi tez moze uszkodzic nerw twarzy ? I wtedy moze nastapic paraliz ( częściowy ) ;/
Jednak jest subtelna różnica między odsysanie tłuszczu z policzków a wyrywaniem włosków z brwi Ja reguluje brwi i nic takiego mi się nie przytrafiło Znajomym też nie Ciekawe czy faktycznie jest coś takiego możliwe
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-23, 16:24   #72
luCkyy
Raczkowanie

GG do luCkyy

są to rzadkie przypadki, ale usunięcie wlosa z twarzy, moze uszkodzic nerw, co powoduje paraliz. W ksiazce od biologii na ten temat bylo ;Ppp

;Dpp***
luCkyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 16:30   #73
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Jednak jest subtelna różnica między odsysanie tłuszczu z policzków a wyrywaniem włosków z brwi Ja reguluje brwi i nic takiego mi się nie przytrafiło Znajomym też nie Ciekawe czy faktycznie jest coś takiego możliwe
Możliwe jeśli wyrywa się włoski z góry,a nie z dołu.No ale po co wyrywać te od góry?

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-25, 13:55   #74
sloneckoo
Zadomowienie

GG do sloneckoo

Cytat:
Napisane przez luCkyy Pokaż wiadomość
ojj strach
Stary 2007-08-04, 19:04   #75
karla_92
Zakorzenienie

Jesli mowa o brwiach i okraglej twarzy jednoczesnie to odpowiednio wyregulowane brwi tez moga wyszczuplic twarz. Musza byc dosyc ostro zarysowane napewno nie moga byc takie jakby połokragle Jest napewno duzo o odpowiednim ksztalcie brwi w necie. Jeszcze jeden mały trik jaki stosuje to dłuuugie kolczyki-wysmuklaja twarz, oczywiscie nie bardzo duzo ale zawsze cos przynajmniej u mnie dziala No i jeszcze odpowiednio dobrana fryzurka i makijaz: roz i puder brazujacy (albo cos w tym stylu, ale ja osobiscie nie uzywam) i nie powinno byc zle
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 21:12   #76
Ryybcia
Przyczajenie

`. Sposoby na schudnięcie twarzy. ;P

Mam pytanie .

Czy są jakieś sposoby na schudnięcie twarzy . ??
Ryybcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 21:24   #77
whoa
Wtajemniczenie

Dot.: `. Sposoby na schudnięcie twarzy. ;P

Oh, ja żartowałam z moim postem ;p Nie wiedziałam że istnieje nawet osobny wątek na ten temat ;p Przepraszam i kasuje te głupoty ;p

whoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 18:50   #78
margaritaa
Wtajemniczenie

pyzate policzki to mój kompleks od kiedy pamiętam hyym i co tu poradzić
Stary 2008-08-20, 21:33   #79
gratis91
Przyczajenie

GG do gratis91

Tak czytając Wasze wypowiedzi podniosłam się na duchu, że nie tylko ja mam taki problem.. chociaż wokół mnie większość osób ma smukłą twarz.
ech to w końcu jaka metoda najlepsza?krem ten odpada.. ćwiczenia nic nie dają takie ogólnorozwijające-chudnie wszystko oprócz twarzy grr
więc chyba zostało nam się pogodzić...ale nie ja się nie dam! jakieś propozycje jeszcze?

rower.brzuszki.hula-hop ;p
macie coś na wyszczuplenie twarzy?

gratis91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-20, 22:02   #80
labouche17
Przyczajenie

Wiecie co mi pomogło na wysmuklenie twarzy?Zmiana fryzury-w moim przypadku z krotszych wlosow i grzywki na dlugie wlosy i dluga grzywke procz tego zuje gume do zucia i cwicze poprzez napinanie zuchwy(zaciskanie zebow-ale znow bez przesady)...brzmi to smiesznie ale mi to pomoglo no i oczywiscie trzeba tez chociaz troszke wysmuklic cialko ;D
Stary 2008-09-24, 14:17   #81
romana80
Przyczajenie

GG do romana80

Ojej.... A WIEC NIE JESTEM SAMA... nawet nie wiecie jak mi teraz lzej. Zawsze bylam pyzata, czy bylam chudzielcem czy mialam kilka kg wiecej. Zawsze mialam pycholki. Moj TZ zawsze mi je podgryza. Kiedys czytalam w gazecie ze mozna je wyszczuplic operacyjnie ale gdziesz posialam ta kartke. Kiedys napewno sobie cos takiego zafunduje.
romana80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-07, 18:10   #82
kasiaczek141
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miu miu Pokaż wiadomość
Spójrzcie, co znalazłam

Twarzowe odchudzanie
Co nowego? Czy można wyszczuplić twarz? Teraz już tak! W preparatach do wyszczuplania owalu twarzy są zawarte środki drenujące i silne składniki wspomagające spalanie tkanki tłuszczowej. Dlaczego? Nadmiar tłuszczu na podbródku i w jego okolicy często wiąże się z zatrzymywaniem limfy.
Bohaterowie sezonu: Roll on Visagist (Jeanne Piaubert, 30 ml: 345 zł; najlepiej stosować tylko na niektóre wymagające wysmuklenia partie twarzy), krem wyszczuplający twarz, szyję i podbródek Bio Energia (Dax Cosmetics, 50 ml: 34 zł), serum wyszczuplające Thalgogive z morskim prokolagenem (Thalgo, 30 ml: 230 zł).
Działanie: Skóra na twarzy jest o wiele cieńsza niż na pozostałych partiach ciała. Miejsca otoczone największą ilością tkanki tłuszczowej znajdują się w okolicach konturu oczu, powiek, policzków i na podbródku. Z powodu zalegającego tam tłuszczyku następuje upośledzenie mikrokrążenia, więc rano budzimy się opuchnięte. Właściwa aplikacja wyszczuplaczy do twarzy wymaga wykonania najprostszego drenażu limfatycznego, który pomaga usunąć z tkanek toksyny i nadmiar wody. Wyjątkowo wygodny jest nowy "odchudzacz twarzy" w kulce (Jeanne Piaubert). Tym małym aplikatorem masujemy podbródek, policzki i skórę wokół oczu, wykonując mocne koliste ruchy. Właścicielki cery bladej, zmęczonej, mogą sięgnąć po krem z serii Biomodel (Dax Cosmetics) - pierwszy (na świecie!) kosmetyk z bioplazmą. Jest to składnik, uzyskiwany z rośliny, która potrafi odbudowywać swoje pole magnetyczne. Wydobywa ze skóry zapasy energii, która pomaga spalać tłuszczyk. Aby efekt liftingujący był natychmiastowy, większość wyszczuplających kosmetyków wzbogacono proteinami pszenicy. Napinają skórę i dzięki temu błyskawicznie wysubtelniają owal twarzy.

Źródło: Wysmuklanie - Onet.pl Zdrowie
"wyszczuplający twarz, szyję i podbródek Bio Energia Dax Cosmetics"
Czy ktos wie gdzie mozna cos takiego kupić??????
kasiaczek141 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 16:26   #83
szczurekxD
Przyczajenie

GG do szczurekxD

moje rady na wyszczuplenie twarzy (mój największy kompleks )
1) fryzura - włosy proste, długie z długą grzywką, ciemne (przynajmniej u mnie to działa)
2)raczej nie żucie gumy - ponoć ćwiczy się mięsnie, przez co w efekcie ma się "końską" twarz..
3)makijaż!!! w skrócie to podkład jasny nos, brodę i policzki pod oczami, ciemniejszy (albo wcale, ja tak robie i jest ok) na poliki pod kościami policzkowymi no i mocny tusz do rzęs - dobry na wszystko;D można też sobie poczytać http://www.kobieta.pl/uroda/makijaz/...romieni-twarz/
no i hmm.. co do tego fryzu to mówią że opadające napoliki proste kosmyki wyszczuplają twarz.. ja mam taką fryzurę i nie moge się odzwyczaić CHOCIAŻ gdy je założe za ucho mowia że mi ładniej.. i to raczej racja ale jestem pewna że to zasługa tego podkładu!! (używam soray'i ton 02 16zł rossman, tusz maybelline błękitne opakowanie 19zł rossman i szafa gra z prawdziwego potwora zamieniam sie cytuję w "laskę") to lubię)
szczurekxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 17:38   #84
17shagya
Przyczajenie

Czy samo ćwiczenie na orbitreku może pomóc w utracie tłuszczyku z twarzy?? Zastanawia mnie to chociaż to trochę nielogiczne, ale może... ????
Jak myślicie??

Edytowane przez 17shagya
Czas edycji: 2009-03-16 o 11:53
17shagya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 02:53   #85
darknii
Przyczajenie

uf ja to tak moje policzki lubie i nie lubie,chodzi mi o to ze twarz mam raczej kwadratowa z biegiem czasu troche mi schudla i rysy sie wyostrzyly wiec niemam juz okragles jak wszyscy sadzili tylko kwadratowac,ale policzki mam takie dziwne z przodu jest ok,na fotkach wyglada jakbym miala kosci policzkowe wystajace itp ale z boku jest tragedia,zawsze mowie ze wygladam z profila jak d...pa goryla.niestety to prawda,mam maly nos i policzki praktycznie go zaslaniaja,broda tez sie nie wyroznia wiec w zasadzie wygladam jakbym przywalila w sciane ,wkurza mnie
makijaz ani fryzura mi w tym wypadku nie pomoga bo nie naciagna mi nosa,zle sie z tym czuje i paskudnie wychodze na zdjeciach
rzucie gumy tez nic nie daje,rzuje bardzo czesto,jak jestem w pracy to codzinnie po kilka nawet i zero rezultatow
darknii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 07:58   #86
Larissis
Raczkowanie

Najlepiej malować kości policzkowe pionowo, lekko schodząc w stronę noska, różem! To pomaga, serio
Larissis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-12, 19:39   #87
margaritaa
Wtajemniczenie

najlepiej chyba zaakceptować siebie
może ktoś z pociągłą twarzą wcale nie traktowałby okrągłej jako kary boskiej
a jaka byście wolały mieć pociągłą z zapadniętymi policzkami, czy okrągłą??
Stary 2009-12-13, 09:19   #88
kasiaczek141
Rozeznanie

z zapadniętymi policzkami przynajmniej mogłabym nosić każdą fryzurę
kasiaczek141 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 17:19   #89
kreseczka155
Przyczajenie

Cytat:
Operacja była 15 miesięcy temu - więc podobno teraz to kwestia tego, że tak już się ułożyły tkanki. Ale dzisiaj siódmy dzień na diecie - w życiu tyle nie wytrzymałam - może będzie dobrze.
megi- proszę odezwij się. Czy Twoja twarz po pewnym czasie sama wróciła do poprzedniego stanu? Czy próbowałaś ją wyszczuplać?

Ja mam podobny problem
Rok temu miałam robiony zabieg( przewiercanie szczęki itp.) Po tym zabiegu przez tydzień miałam spuchniętą jedną część twarzy. Potem miałam inny problem i zostało mi zalecone wykonywanie ćwiczeń twarzy, masaży itp.( też po tej stronie twarzy). Po tym moja twarz się nie poprawiła( a może i bardziej opuchła).Teraz mam jedną część twarzy bardziej "wystającą" od drugiej.
Dziewczyny, jak myślicie czy może mi też tłuszcz jeszcze zniknąć? Co może pomóc?
kreseczka155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:35   #90
MoccACaffE
Rozeznanie

Hmm, dołączam do pyzowatych zawsze wyglądałam jak chomik albo taka pyzowata wiewióra przydałoby sie trochę zrzucić spod kości policzkowych...
...I gdyby tylko było mnie stać,...a może którąś z Was tak...to słyszałam o różnych zabiegach np Hydrolift etc etc....jest jeszcze jeden fajny zabieg ale nazwa wyleciała z głowy , obiecuję napisać jak tylko się przypomni.
MoccACaffE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości