![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zaginiecie Madeleine
tez sie interesuje ta sprawa, bo mieszkam w UK. I rowniez zastanawiam sie nad kupnem ksiazki.
Nie wiem co o tym myslec. Jakos wydaje mi sie,ze rodzice sa niewinni. Na mnie oni robia akurat dobre wrazenie. Czytalam kiedys wywiad z Kate, gdzie sie wypowiadala o tym jak widza ich ludzie. Podala tam przyklad,ze mowiono iz nie sa tak naprawde zrozpaczeni i dziwnie sie zachowuja, poniewaz nie okazywali emocji w czasie apelu telwizyjnego. Kate powiedziala, ze policja im wtedy kazala byc opanowanymi, nie okazywac emocji, zeby porywacz nie mial z tego dzikiej radosci ( gdyby okazal sie psychopata) Tez sie dziwilam ,ze zostawili dzieci same. Ale powiem wam,ze bylam niedawno na wakacjach w podobnym otoczeniu ( podobnych domkach) i w sumie rozumiem czemu mysleli ,ze jest tam bezpiecznie. Do restauracji dwie minuty drogi, chodza sprawdzac czy wszystko w porzadku itd. Zal mi ich , bo jesli sa niewinni to za ten blad beda placic cale zycie! Byl tez rysopis mezczyzny niosocego dziecko, ktorego widziano w okolicy ale nikt go nie rozpoznal Chcialabym aby ta sytuacja sie wyjasnila. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Amounted Princess
|
Madeleine Mccann
Wyszedl ostatnio dokument na Netflixie o znanej sprawie zaginiecia dziewczynki Madeleine.
Ciekawi mnie jakie macie zdanie na ten temat. Dla mimo wszystko rodzice sa mocno podejzani, a przynajmniej winni zaniedbania dzieci. Jak uwazacie, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Madeleine Mccann
Cytat:
Kiedyś miałam mieszane uczucia do oskarżeń kierowanych pod adresem rodziców Madeleine, ale po latach uważam, że jednak coś jest na rzeczy. W sumie jestem przekonana, że małej albo coś stało się przypadkiem, a oni mieli za dużo do stracenia, albo jakoś brali udział w jej zniknięciu. Psy - jeden do wykrywania śladów krwi, drugi zapachu zwłok - wskazały na poszczególne miejsca i rzeczy. Czemu niby śledczy mieliby fałszować takie dowody? Poza tym obejrzałam kilka analiz mowy ciała i wypowiedzi rodziców zaginionej - eksperci współpracujący z FBI, a nawet byli agencji. Jednoznacznie ocenili, że coś tu jest nie tak i że rodzice kłamią. A wypranie ukochanej zabawki Madeleine przez matkę, kilka dni po jej zniknięciu, to dla mnie jakiś kosmos. Kto tak robi?
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Madeleine Mccann
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginięcie Madeleine McCann
Ja właśnie kończę oglądanie tego dokumentu. Mam mieszane uczucia - raz podejrzewam rodziców o premedytacje, raz o nieszczęśliwy wypadek, raz naprawdę wierzę w porwanie. Trudna sprawa.
Zdajecie sobie sprawę, że Madeline miałaby (albo ma!) teraz 16 lat?! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Mnie tylko zastanawia, zakładając, że rodzice mają z tym coś wspólnego, jak zdołali w tak krótkim czasie skutecznie ukryć jej zwłoki przed przyjazdem policji i przed znajomymi, z którymi jedli kolację. Przecież policja na pewno sprawdzała czy w międzyczasie gdzieś nie wyjeżdżali. Wokół hotelu jest monitoring. Ja bardziej skłaniam się ku wersji, że Madeleine została porwana. Być może była już od jakiegoś czasu obserwowana i porywacz wykorzystał to, że rodzice nie zamknęli okna i ją zabrał.
Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-03-23 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
[1=61a08125505a341f1365cc6 27294330b05bf0ff7_5eb5e47 234ae2;86630196]Mnie tylko zastanawia, zakładając, że rodzice mają z tym coś wspólnego, jak zdołali w tak krótkim czasie skutecznie ukryć jej zwłoki przed przyjazdem policji i przed znajomymi, z którymi jedli kolację. Przecież policja na pewno sprawdzała czy w międzyczasie gdzieś nie wyjeżdżali. Wokół hotelu jest monitoring. Ja bardziej skłaniam się ku wersji, że Madeleine została porwana. Być może była już od jakiegoś czasu obserwowana i porywacz wykorzystał to, że rodzice nie zamknęli okna i ją zabrał.[/QUOTE]
Niektórzy uważają, że wypadek wydarzył się x godzin wcześniej, a kolacja była przykrywką i w tym czasie zwłoki dziewczynki były gdzieś przechowywane.
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Sprawy nie znałam zbyt dobrze, sceny z psami w serialu spowodowały że miałam ciarki na plecach. Sama nie wiem co myśleć, szczególnie że zwierzęta w takich momentach kierują sie wyłącznie instynktem, a człowiek analizuje wszystko dookoła - przez co jest bardziej omylny. Za to nie ogarnęłam motywu Calpolu - przecież to sam paracetamol, jak tym uśpić dzieci???? :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;86630708]Sprawy nie znałam zbyt dobrze, sceny z psami w serialu spowodowały że miałam ciarki na plecach. Sama nie wiem co myśleć, szczególnie że zwierzęta w takich momentach kierują sie wyłącznie instynktem, a człowiek analizuje wszystko dookoła - przez co jest bardziej omylny. Za to nie ogarnęłam motywu Calpolu - przecież to sam paracetamol, jak tym uśpić dzieci???? :/[/QUOTE]
https://www.calpol.co.uk/treatment-a...d-nights-sleep Producent sam to reklamuje jako środek pomagający dzieciom lepiej spać.
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
Może pomóc spać dzieciom goraczkujacym, którym wyrzynają się ząbki... Ale nie paracetamol nie ma sam w sobie działania usypiającego, ani podtrzymującego sen.
A w linku są porady dot. dzieci i snu, nic na temat leku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
Calpol night oral solution contains two active ingredients, paracetamol and diphenhydramine hydrochloride.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
Ano chyba że tak
![]() Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2019-03-24 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Nie lubię teorii spiskowych, ale ostatnio naczytałam się dużo na temat McCann i tego całego pizzagate, zostawię dla zainteresowanych:
https://bezprawnik.pl/john-podesta-pizzagate/ https://pokazywarka.pl/pizzagate/ http://www.thedailysheeple.com/wp-co...14_9-31-53.jpg Cytat:
Edytowane przez AnnaVanDort Czas edycji: 2019-03-24 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem, czy ta sprawa z Madeleine się kiedyś wyjaśni.
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
[1=61a08125505a341f1365cc6 27294330b05bf0ff7_5eb5e47 234ae2;86630196]Mnie tylko zastanawia, zakładając, że rodzice mają z tym coś wspólnego, jak zdołali w tak krótkim czasie skutecznie ukryć jej zwłoki przed przyjazdem policji i przed znajomymi, z którymi jedli kolację. Przecież policja na pewno sprawdzała czy w międzyczasie gdzieś nie wyjeżdżali. Wokół hotelu jest monitoring. Ja bardziej skłaniam się ku wersji, że Madeleine została porwana. Być może była już od jakiegoś czasu obserwowana i porywacz wykorzystał to, że rodzice nie zamknęli okna i ją zabrał.[/QUOTE]
Też tak uważam. I raczej odpadałoby porwanie dla adopcji, bo wtedy lepszym celem byłyby młodsze bliźniaki niż 3-latka, która mogłaby pamiętać coś z poprzedniego życia. Więc wtedy zostaje tylko najgorsza opcja czyli porwanie pedofilskie. Cytat:
Tak samo nie wiem, jak to jest z zapachem zwłok tzn po jakim minimalnym czasie od śmierci pojawia się taki zapach wyczuwalny potem dla psa, ale dziewczynka jeszcze przed południem żyła (są zdjęcia), więc czy tak szybko by się taki zapach pojawił? Z samochodem to samo. Był wynajęty i to jakieś 20 dni po jej zniknięciu, więc jakim cudem rodzice będąc pod ciągłą obserwacją i obstrzałem kamer mogliby skitrać zwłoki i potem je tym autem gdzieś transportować? Psy wyczuły ślady, ale nikt nie udowodnił, że Madeleine, przecież tym autem jeździły wcześniej inne osoby, a takie zapachy trzymają się bardzo długo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to by musiało świadczyć o tym, że oni celowo jej coś zrobili, jeśli to by miała być jej krew. Więc odpada wersja o przypadkowym przedawkowaniu. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2019-03-28 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-03-28 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mama Madzi zabiła córkę, udusila ją, celowo i za to dostała 25 lat. Tam o żadnym wypadku nie moglo być mowy, to jednak całkiem inna sytuacja. Ciąża była wpadką i uważała, że zamknęła jej drogę do kariery. Madeleine była wyczekiwanym dzieckiem. A co do trzymania tajemnicy, to im więcej osób dotyczy, tym większe ryzyko, że ktoś się wysypie niż jak jedna osoba ma coś do ukrycia. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2019-03-29 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Amounted Princess
|
Moim zdaniem na pewno nie chcieli jej zabic celowo, ale byli nieodpowiedzialni i doszlo do wypadku (plus mozliwe ze podali srodki na sen). Jaki normalny rodzic zostawia dzieci same i idzie pic ? W dokumencie pokazane jest jakby to byla normalka i o co tym wszystkim ludziom chodzi, biedni rodzice.
Pewnie mala niedopilnowana cos sobie zrobila a ci spanikowali i upozorowali wypadek. Swiadczy o tym chocby ta sprawa z wypraniem zabawki po jej zniknieciu - jakby moja corka zaginela to do konca zycia bym trzymala po niej zaszczany koc hah. No i pamietnik matki dziwny jest jak na moj gust. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
Nie przemawia do mnie w ogóle argument o winie rodziców. Po pierwsze ciężko mi sobie wyobrazić, że potencjalny winny jej morderstwa/nieumyślnego zabicia przez ponad 10 lat prowadzi szeroko zakrojone poszukiwania i próbuje angażować najlepsze biura detektywistyczne, Scotland Yard, CIA, itd. Po co, żeby w końcu odkryli, że to oni są winni?
Po drugie jak i kiedy mieli pozbyć się ciała? Sugestie, że cała grupka znajomych ich równo kryje od kilkunastu lat jest absurdalna. Zachowanie psów według mnie nie świadczy o niczym, na filmach widać, że treser przywołuje je kilkukrotnie do jednego miejsca (przypadkowo akurat samochodu rodziców) i nie daje psu odejść dopóki ten nie zacznie szczekać, przy innych jeśli pies sam nie zareagował to treser też szedł za nim dalej i nie namawiał go na wąchanie aż wywącha ![]() No kupy się to dla mnie nie trzyma i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przestępcy czasem chcą i jednocześnie nie chcą być złapani. Może to jedni z takich? A może to jedno z rodziców jest winne, a drugie nie wiedziało lub nie wie. Czasu to chyba mieli wystarczająco wiele ![]() No chyba nie musieli tego oznajmiać znajomym. Albo po prostu są zgrani i się kryją. Przecież były przypadki, że cała wieś wiedziała i nikt nic nie powiedział. Albo znajomi też nie są kryształowo czystymi aniołami. W ogóle kiedyś czytałam, że ten ich kurort był znany z tego, że to miejsce dla swingersów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiele było przypadków, gdzie winny brał aktywny udział w śledztwie, baaaa - specjalnie po to dokonał przestępstwa, żeby później móc pomagać w poszukiwaniach, czuć się potrzebnym, ujawniać przydatne informacje -> mieć na sobie uwagę ludzi/policji/mediów, albo móc wejść w rolę ofiary i przyjmować wyrazy współczucia. Wiele jest świrów na świecie. Nie mówię, że to koniecznie w tym przypadku, ale sam fakt, że szukają o niczym nie świadczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;86694054]Przestępcy czasem chcą i jednocześnie nie chcą być złapani. Może to jedni z takich?
A może to jedno z rodziców jest winne, a drugie nie wiedziało lub nie wie. Czasu to chyba mieli wystarczająco wiele ![]() No chyba nie musieli tego oznajmiać znajomym. Albo po prostu są zgrani i się kryją. Przecież były przypadki, że cała wieś wiedziała i nikt nic nie powiedział. Albo znajomi też nie są kryształowo czystymi aniołami. W ogóle kiedyś czytałam, że ten ich kurort był znany z tego, że to miejsce dla swingersów.[/QUOTE] No ale to już się ociera trochę o takie sensacyjne ploty, które pewnie mało mają wspólnego z prawdą ![]() Cytat:
W sumie przydałby się jakiś wątek o niewyjaśnionych zbrodniach, sporo jest takich spraw, a ciężko się rozdrabniać na każdą jedną w osobnym temacie. Ostatnio na przykład oglądałam dokument o Amandzie Knox, ciekawa sprawa, która jakoś mi umknęła kiedy się rozgrywała, a też do końca nie wiadomo co się stało. Przyznam, że w tej kwestii jestem hipokrytką i uważam, że Amanda jest winna, chociaż dopiero co krytykowałam oskarżanie bez konkretnych dowodów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie jestem przekonana do winy rodziców, ale nie odrzucam tej wersji. Za to odrzucam wersję o spisku całej paczki znajomych rodziców, to jest jakiś absurd. Cytat:
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2019-04-10 o 20:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlaczego z większym prawdopodobieństwem? Bo to, że chodzili do jakichś detektywów nie znaczy, że nic jej nie zrobili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.