|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: coś z niczego czyli wszystko i nic :)
magda cudnie to robisz
Lampka jest po prostu the best
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za pochwały. Dodają skrzydeł
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie najładniejsze są sówki!
Z takich powyginanych korzeni robiłam świeczniki jeszcze w szkole na pracach ręcznych i tak sobie skojarzyłam, że taki powyginany korzeń rzuca intrygujące cienie w świetle świec, a taki korzeń z sową.... Hmmm... Świetne Magdo! |
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
A to mój nowy pomysł
Wczoraj znalazłam takie wiadereczko po twarogu i wyczarowałam z niego taką doniczkę Teraz myśle nad odpowiednią roślinką do niej
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Isa666
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehhh zeby tak miec chociaz 1/4 Twojego talentu i pomyslow....
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
to nic trudnego. Wiaderko po pół kilowym twarożku ........ z pewnej firmy
ale przecież każdy może wziąć inne wiadereczko , srebrny sprey, którym pomalowałam to wiadereczko i przykrywkę, no i ten prostokącik z listkiem to jeden prostokącik z arkusza papieru do pakowania prezentów. Przykleiłam go na wikol. Trochę sie pomarszczył, ale myśle, że fajnie to wygląda.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
-Magdusiu tylko zazdrościć Ci talentu. Oczywiście najbardziej podoba mi sie "księga" i "lampa" reszta tez jest rewelacyjna ale .... co tu duzo gadać .... dalej jestem w szoku :P
Super!! Życze non stop nowych pomysłów (Ja nawet jakbym sie strasznie starała to i tak bym czegoś takiego nie zrobiła
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Agnieszko ważne, że odkryłaś w sobie talent. Przecież nie każdy jest jednakowy, wręcz przeciwnie, każdy jest inny i to czyni świat pięknym
![]() Byłam przed chwilką w stodole i wygrzebałam tam taką starą, żeliwną podstawę od maszyny do szycia. Jutro biegnę po paier ścierny i zabieram sie do dzieła. Już widze jaki to będzie fajny stolik. Tylko będę musiała tatę lub brata poprosić o pospawanie bo troszke uszkodzona jest ![]() Pewnie to potrwa ze dwa miesiące bo nie bardzo mam czas ale potem pochwale sie co mi wyszło
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
O, to skarb znalazłaś! Stoliczek będzie piękny, koniecznie pochwal się jak skończysz.
P.S. Żeliwo można też czyścić drucianą szczotką, a jeszcze szybciej idzie, gdy użyje się szczotki okrągłej założonej na wiertarkę (w ten sposób czyściłam żeliwne kaloryfery przed malowaniem) |
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
ta doniczka śliczna ;-)
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aniu dziękuję za podpowiedź. Jutro podpytam brata czy mamy taki sprzęt
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co, zapytaj też brata czy nie zrobiłby tego dla Ciebie, bo jeśli nie używałaś wczesniej wiertarki to możesz mieć z tym kłopot, warto założyć też okulary ochronne, żeby jakiś odprysk nie poleciał do oka.
![]() W ogóle przy posługiwaniu się elektronarzędziami trzeba zawsze uważać - przepraszam, jeśli się mądrzę, ale tylko przemawiają przeze mnie doświadczenia (nie zawsze przyjemne).
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
nie mądrzysz sie. Brat nie jest aż taki kochany
by to zrobił za mnie, wiertarki powiedział, że mi nie da, polecił szczotke drucianą, ale powiedział, że mam sobie jej poszukać. Kiedy garaż to dwa wielkie pomieszczenia ale co tam będe szukać A on sobie wyjechał i jeszcze zażyczył by mu pokój posprzątać
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Tak to już bywa z braćmi, mam dwóch
i męża. Szczotka druciana ma zwykle drewnianą rączkę, zamiast włosia druciki i ok 30 cm długości - znajdziesz na pewno. Do czyszczenia załóż rękawice, dla ochrony rąk.Znalazłam jeszcze taki wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=131277 może ta wata też by się nadawała? Powodzenia!
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
dzieki ania. Wiem jak wygląda
Używałam jej już kiedyś
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Widzisz i znów się wymądrzałam, chociaż nie chciałam
.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
to moje nowe dzieło. Właśnie skończyłam. Te białe ślady to klej, będą niewidoczne jak wyschnie. Mam nadzieje, że sie wam podoba mój pomysł. Ten regalik będzie służył w gabinecie rehabilitacji jako półeczka na karty zabiegowe.
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Twoja praca jak zwykle pomysłowa
.
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Nie umiem zbytnio szyć ale postanowiłam spróbować. oczarowana wszystkimi pięknymi torebkami jakie robią wizażanki zapragnęłam też mieć taką
![]() Niestety daleko mi do mistrzyń ![]() ale cóż nie można umieć wszystkiego. W każdym bądź razie wyszła mi taka torebeczka, moja pierwsza własna próba uszycia czegokolwiek ![]() Nawet zamek udało mi sie wszyć, krzywo, bno krzywo ale jestem z siebie dumna ![]() Poddaję się waszej surowej ocenie
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się podoba torba. W ogóle masz super pomysły! Najbardziej oczarowała mnie księga i sówka
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
dziekuję Cola.
dziś zrobiłam trzy karteczki na ślub. Są jeszcze nie dopracowane - nie mają napisów, ale to jutro dokończe. Zrobiłam je na zamówienie więc jutro już nie będę miała dlatego wklejam fotki. niestety kiepskiej jakości bo robione przed momentem Mam nadzieje, że jednak coś widać.Pomysły na te kartki zaczerpnęłam od innych wizażanek. Mam nadzieje, że się nie obrażą.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
kartki też mi się bardzo podobają
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było, a mój wątek znalazł sie aż na 8 stronie i już myślałam, że go nie znajdę
ostatnio mam mało czasu na siedzenie przed komp i robienie czegokolwiek, jednak wczoraj już trzeci dzień padał deszcz a ja postanowiłam to wykorzystać i uszyłam sobie torebeczkę. To moje drugie tak poważne spotkanie z maszyną Jednak było warto. Na zdjeciach kolorki sa troszkę przekłamane, ale tu nie o kolor chodzi Mam nadzieję, że spodoba sie wam moje cudo
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym się troche do symetrii przyczepiła, ale jest fajna.
A co do odkopywania wątków to radzę zaglądać w "Panel użytkownika" masz tam wszystkie zebrane wątki w których brałaś udział i nie trzeba kopać
|
|
|
|
|
#88 |
|
Rozeznanie
|
jejciu
ja to ci zazdroszcze ja nie mam takich pomysłow i zazwyczaj slomiany zapal a jak juz robie to mi nic ciekawego z tego nie wychdzi tylko WIEEEEELKI balagan w całym mieszkaniu.... No cóż....
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
fajna
mialam podobna tez wlasnorecznie uszyta ,ale twoja jest ladniejsza
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny.
Speranza dziekuję za radę, nie pomyślałam o tym ![]() A co do symetri to na pewno masz racje Dzięki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

a jak juz robie to mi nic ciekawego z tego nie wychdzi tylko WIEEEEELKI balagan w całym mieszkaniu.... No cóż....