|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: szukam pieknej lawendy
Cytat:
Dużo więcej lawendy jest wyczuwalne w edt, tym "fioletowym" http://www.lumiere.pl/product_info.p...2be7c8e1a76f52. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Naszło mnie na lawendę... Pewnie przez tęsknotą za latem, wakacjami, urlopem i ogólnym nieróbstwem
![]() Chyba do L'Occitane się przejdę Albo do Quality, żeby Fragonarda i lawendę Penhaligon's obniuchać. No i może zmierzę się heroicznie z Gris Clair, które mnie kiedyś kompletnie odrzuciło ![]() A może ktoś jeszcze coś by polecał? Chodzi o naturalny zapach lawendy, bez śladu kulek na mole
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Ja naprawdę pomyślałam od razu o Gris Clair
Ale to jest konkretna lawenda, mocarna lawenda- ja się poddałam.Chociaż mi się bardzo podoba. Nigdzie indziej już nie poczułam jej w tak doskonałej formie- choć jako składnik figurowała.
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie Gris Clair trochę się obawiam
Nie wiem, czy dałabym radę go nosić i czy spełniałby swój cel.Chyba poszukam czegoś, hmm, prostszego. |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Fanka lawendy poleca
![]() L'Occitane są dwie wersje jedna bardziej anyżkowa Cartier Eau De Cartier bardzo fajna lawenda ale niestety nie w roli głównej
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Aragonte- czysciutka, lniano-poscielowa
lawenda to English Lavender Yardley, moj faworyt wsrod jednonutowcow, naprawde trwaly.Natomiast w zapachach zlozonych lubie lawende w J'Ose i w meskich Play Givenchy, w obu z chlodnym powiewem miety, naprawde miła. |
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za rady
Ruszę niedługo na lawendowe testy. A na zakupy - po pensji
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
|
|
#69 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Antiheros
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#70 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A to muszę wygooglać, bo kompletnie nie kojarzę ![]() Dzięki |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się nad kupnem jakiejś niedrogiej wody lawendowej, waham się pomiędzy Yardleyem, a Woods of Windsor.
Nie powiem, poniższe mnie bardzo do Yardleya przyciągnęło, ale może jeszcze ktoś ma jakąś opinię na ich temat? Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
IMHO unisex English Lavender Yardleya to produkt godny uwagi. Otwarcie wytrawne, medyczne. Później - kwiatowo, głęboko, acz świeżo. Trwałość jak na zapach lawendowy - b. dobra.
Damski Iris & Lavender jest wręcz sterylnie czysty i świeży. Szpitalny, 'lekarski'. Nie pamiętam, jaką ma trwałość. Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2012-06-08 o 08:11 |
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woods of Windsor też kusi, ale tylko opinie na Fragrantice czytałam. No nic to, lawenda chodzi za mną już kilka lat, to może i w nastepnym roku mi nie minie i będę miała okazję kupić WoW ![]() A ze swojej strony dodam, że miałam do czynienia z przyjemną i niedrogą wodą Berkeley Square. Lawenda raczej bez dodatków, choć na mój gust nieco zbyt gryząca w nos, zbyt zielona, a nie suszona.
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Klasyka lawendy to Pour un Homme de Caron. Polecam.
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
jak lawenda to Vollare Oriflame
|
|
|
|
|
#76 |
|
Guerlain Lover
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio bardzo spodobał mi się lawendowy żel pod prysznic z Yves Rocher, i naszło mnie chciejstwo na jakąś wodę o tym zapachu
Macie może jakieś sugestie który z zapachów lawendowych jest najbardziej podobny do tego jak pachnie ten żel? Wiem ,że YR miał kiedyś też wodę lawendową, to pewno byłby najlepszy trop, ale to już chyba niełatwy do zdobycia kąsek.
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Vero Profumo Kiki to fajna kwiatowa, lekko słodkawa lawenda. W podobnym tonie jest Lavandula marki Penhaligon's.
Ja osobiście lubię też lawendę w Police Pure DNA Homme oraz w Parfum d'Empire Eau de Gloire.
|
|
#79 |
|
El Cumpleaños Secreto
|
Essence Lavender Donna Karan z kolekcji Essence.
EDIT Do dostania choćby tu: http://modnezapachy.pl/index.php?pag...roduct_id=4220
I'm still alive... Edytowane przez liliza Czas edycji: 2013-06-15 o 12:02 |
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Polecam Ci Pure Lavender Azzaro. Trudno dostępny i kosztowny dzisiaj zapach - jeśli jednak znajdziesz w niskiej cenie (czego serdecznie Ci życzę) - kupuj.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre sobie
Jednonutowca lawendowego w końcu nie kupiłam, ale cały czas krążę wokół tego kwiatu - ostatnio w Prada Luna Rossa (nic odkrywczego, ale bardzo miło się nosi i daje wrażenie świeżości, na szczęście bez gryzienia w nos) i CK Be (zachciało mi się powrotu po latach do tego klasyka). Przetestowałam też Pour Une Homme de Caron - bardzo piękny i w moim stylu zapach, najlepsze odkrycie ostatnich dni
|
|
#82 | |
|
El Cumpleaños Secreto
|
Cytat:
Sébastien Chabal- prawdziwe, niesamowite zwierzę , chociaż francuskie...
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Caron jest jednak bardziej efemeryczny i mniej skomplikowany.
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się, że przecudną lawendą jest Serge Lutens Encens et Lavande. Czyste kadzidło i lawenda w kwiatowo-ziołowym wydaniu. Istny cud
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wyraźną lawendą przerobiłam jeszcze: - Antiheros - zachwycił mnie swoją surowością, ale nie mogłam go nosić, bo głowa mnie od niego bolała, - Fourreau Noir - prześliczne połączenie lawendy i tonki, miękka, pudrowa lawenda na słodko nieczęsto się zdarza ![]() - Essence Lavender Donny Karan - bardzo miła, łagodna lawenda bez dodatków, trochę zbyt ulotna, bardzo łatwa w noszeniu, - Gris Clair - bardzo dobrze skomponowany, wyraźny efekt żelazka i pary, połączenie z odrobiną ciepłych nut, trwały, niestety migrenogenny ![]() - Wild Lavender Villoresi - lawenda z jakimś brudnawym podbiciem, nie przekonała mnie, - Oxford & Cambridge - bardzo dobrze się nosi, odświeżająca, niezbyt surowa, niestety też niewyróżniająca się, - Royal Scottish Lavender - z lekkimi cytrusami i przyprawami, niezła, ale nie za tę cenę, jednak odlewkę z przyjemnością wypiłam, - CK Be - codzienny zapach piżmowo-lawendowy z dodatkami, przyjemny, ale wielkiego szału nie ma, - Kilian Taste of Heaven - słabo go poznałam, bo dopiero dwa razy testowałam, ale jest to bardzo zmienny, dobrze utkany zapach, - New Haarlem - doskonałe połączenie gorąco-chłodne, duuużo gęstej kawo-wanilio-paczuli i sporo lawendy, dla mnie majstersztyk - Rochas Man - podobne połączenie, choć nuty nie są tak głębokie, a kawa bardziej kremowa, - Michael Jordan Legend - również w tym typie, czyli kawa i lawenda, - damski J'ose Eisenberga - kolejna miła i słodka kawo-lawenda. Moi faworyci to zdecydowanie Pour un Homme Caron, New Haarlem i Fourreau Noir, dużo oczekuję również po Kilianie.
|
|
|
#89 |
|
Wiedźma
|
To ja dorzucę trzecią lawendę, która mi się spodobała (po Burning Barbershop D.S & Durga i Encens et Lavende Lutensa):
Bohemian Spice April Aromatics. Aktualnie mój lawendowy nr 1. Choć ja ogólnie lawendolubna nie jestem...
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Słyszałem o nim, nie wąchałem, a próbki na ich stronie są jak dla mnie za drogie...
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Albo do Quality, żeby Fragonarda i lawendę Penhaligon's obniuchać. No i może zmierzę się heroicznie z Gris Clair, które mnie kiedyś kompletnie odrzuciło 

ale Caron jest jednak bardziej efemeryczny i mniej skomplikowany.