![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: Lutowo-marcowe mamusie 2007
witamy Cie w naszym gronie.
Pomyśl sobie, że gdy już pójdziesz na wizytę to zobaczysz swoją fasolkę, co teraz byłoby niemożliwe. Dużo zdrowia........... i gratulacje |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
wisniowy sadku a ile ma twoja dzidzia w mm?
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie upłynął drugi dzień odka test wyszedł na tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamilko brzuszek miodzio ![]() ![]() Buziaki dla wszystkich przyszłych mam ![]()
#66 |
Zakorzenienie
|
Hej dzieczyny - gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
wisniowy sadku moja pierwsza dzidzia wygladala na usg podobnie jak twoja, a teraz gdy bylam u lekarz stwierdzil 4 mm i bylo juz widac mala fasolke a nie tylko kulke, a to byl 5 tydzien ciazy, czyli dzisdzia miala 3tygodnie.Ale teraz faszeruje sie luteina bleeeee
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Pamietam twój wątek ciążowy bo namiętnie go czytałam i chyba się zaczytałam za bardzo ![]() ![]() Dziś idę do lekarza i zobaczymy co mi powie ![]() Kochane przy okazji mam ptanko czy mogę nadal używać antidralu i jak z malowaniem paznokci ![]() Miłego dnia wszystkim przyszłym mamom ![]()
![]() |
#69 |
BAN stały
|
własnie co z Antidralem? Czy można?
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Przyznam, że nie mam pojęcia.
Ale biorąc pod uwagę to, że na ulotce nic o orzeciwskazaniach w ciąży nie jest napisane oraz, że ma tylko jakiś chlorek / środek podrażniający jednak i tu trzeba uważnie / można go stosować. Na wszelki wypadek można wybrać się lub najzwyczajnie zadzwonić do apteki i zapytać farmaceuty.
![]() |
#71 |
BAN stały
|
kiedyś czytałam jeszcze coś takiego, że jeśli w kosmetyku jest coś czego nie można używać w ciąży, i nie przechodzi to do krwi to w porządku.
Na wszelki wypadek spytam gina przy okazji. ufffff - jak gorąco... |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
Ok to zapytam o antidral dziś gina przy okazji.Sczerze mówiąc to sobie nie wyobrażam bez niego tych upałow
![]() ![]()
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja oszaleje, im wiecej czytam o ciazy to tym bardziej sie martwie zamiast cieszyc i nastawiac pozytywnie. ach
Edytowane przez Wisniowysad Czas edycji: 2006-07-07 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Jestem już po i nadal nic nie wiem na pewno
![]() ![]() ![]()
#75 |
Zakorzenienie
|
hej wisniowy sadku nie martw sie. Bardzo duzo zalezy od aparatu usg,a te badania mialam u dwoch roznych lekarzy, dlatego Twoja dzidzia nie jest mala, jest taka jaka powinna byc. Teraz na usg bylam w szpitalu a tam jednak maja super sprzet i bylo widac dokladniej. A luteine bralam po to zeby zajsc bo mam za malo progesteronu, nadal ja biore na wszelki wypadek
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
wisniowy sadku a gdzie mieszkasz? Bo ja tez jestem z dolnego slaska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizyte mam pod koniec lipca. ja mieszkam w ziebicach okolo 60km od wroclawia. pozdrawiam zycze milej niedzieli. a spac mi sie chce tak ze szok. ![]()
Edytowane przez Wisniowysad Czas edycji: 2006-07-09 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
takie delikatne plamienia mogą, ale nie muszę być oznaką poronienia. Są różne zmiany w ciele kobiety. ... ale każde plamienie należy zgłaszać lekarzowi!!!
Pozdrawiam wszystkie brzuszki... w ten upał... jutro niestety ma być podobnie... Ostatnio wieczorami muszę się zdrzemnąć, bo śpię na stojąo.. Pół godz. wystarczy. Poza tym wszystko w porządku. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
I jeszcze jedno
chciałam Wam polecić tę stronę. Bardzo ładnie i dużo jest napisane o pierwszych tygodniach ciąży i nie tylko.... Bardzo mało jest takich stron. http://niemowle.onet.pl/1095865,4,1,...,wszystko.html |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
hej wisniowy sadku nie ignoruj tego i bardzo uwazaj!Gdyby tylko cos mocniej lecialo zglos sie do lekarza nawet o 3 w nocy,albo od razu do szpitala!!!Z tym nie ma zartow!Ja zignorowalam ... moje dziecko mialoby teraz 6 miesiecy
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Witajcie, ja również chcę przyłączyć się do waszego grona bo o ile mój test nie kłamał
![]() ![]() W którym tygodniu ciąży wy poszłyście na pierwsze badanie USG? Ja tak planuje iść w przyszłym tygodniu (6tc), ale boję się że nic jeszcze nie będzie widać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
BAN stały
|
byłam właśnie w 6 tygodniu, dlatego, że wyczytałam że to najlepszy i najwcześniejszy moment kiedy można coś zobaczyć. Widać już było bijące serduszko!
Tu na forum jest moje zdjęcie z tego USG. |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
hej Monika a kiedy mialas okres?Na usg bedzie cos widac kolo 40 dnia cyklu,wczesniej raczej watpie.pzdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie marcowy i lutówy. u mnie super. moje plamienia ustaly
![]() dzisiaj rano jechalam do pracy autobusem, cała droge bylo mi tak niedobrze a jak wysiadlam to zwymiotowalam na chodniku, to chyba dobry objaw znaczy ze bąbelek rosnie. teraz zjadlam bulke zobaczymy czy jej zaraz spowrotem nie zobacze. ![]() moje zdjecie z usg jest z okolo 3 tygodnia jeszcze dokladnie nie wiem ktory to tydzien pan doktor tak orientacyjnie powiedzial bo sam nie potrafil okreslic byl taki maly. ale na nastepnym badaniu juz bedzie wiadomo. mialam robione usg dopochwowe wiec moze dlatego bylo widac pecherzyk. moniko ja zmienilam lekarza tamten tez nie powiedzial ze nie mam po co przychodzic bo i tak nie bedzie widac a on po prostu taki jest, kolezanki tez na niego narzekaly (zwyczajnie sobie olewal, kiedy w tych pierwszych tygodniach mozna podac odpowiednie leki i np. zapobiec stracie bąbelka) wiec postanowilam isc do innego i ten okazal sie bardzo w porzadku. jest mily cieply ma odpowiednie podejscie, duzo rozmawia, tlumaczy, wspiera, moge do niego w kazdej chwili zadzwonic zreszta tak robie srednio raz na dwa dni. jestem zadowolona. pozdrawiam. milego dzionku. wracam do pracy. a upal. ufff. ![]() trzymajcie sie cieplo ![]() buziaki.
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
One shot to mnie pocieszyłaś
![]() ![]() Sylwia Zuza ostatnią @ miałam 9.06 czyli wg wyliczeń wychodzi, że dzisiaj mam 33 dzień cyklu - to chyba może być za wcześnie. Ależ ja jestem niecierpliwa!!! Ale to musi być takie ekscytujące zobaczyć swoj skarb na USG... |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to rzeczywiscie ogromne przezycie zobaczyc malą kuleczke ma usg albo fasolke to juz w ogole. zycze zdrowka i powodzenia. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie po krótkiej przerwie
![]() Dziś idę na powtórne badanie z krwi a jutro go gina.1-y wynik z krwi wskazuję ok 4 tyg ciążę. Czuję się w miarę ale dokucza mi stan podgorączkowy w czasie tych upałów ![]() ![]()
#89 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jak wyglada u was sprawa z opalaniem się? Czy w ogóle to robicie? Różne źródła rożnie podają: jedne że można jedne że absolutnie nie. Wiadomo, że nie można przesadzić ze słońcem ,ale czy wy np. jeździcie nad wode, basen itp. Ja mam wizytę u lekarza gdzieś za dwa tygodnie wieć dopiero wtedy bym się czegoś dowiedziała. Nie wiem, czy np. 2-3 godzinne leżakowanie nie zaszkodzi tak malutkiej fasolce...Co Wy na to?
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
BAN stały
|
Oto co powiedziła moja gin. na wizycie.
Opalanie absolutnie niewskazane bardzo... (mi to jest obojętne, bo nie lubię się opalać) Pływanie w naturalnych zbiornikach też, gdyż tam jest mnóstwo bakterii. Po za tym lepiej nie ryzykować. Jeśli już się zamoczyłaś to trzeba jak najszybciej zmienić na suchą bieliznę lub strój kąpielowy, by nie przeziębić nerek. Brodzenie w wodzie - jak najbardziej - chłodzi ciało i pozwala przetrwać upał. O basen niestety się nie pytałam. No i oczywiście kremy z filtrem. Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.