![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2020 część 2
![]() Cytat:
Odblokuje na godzinkę. Właz z tego linku. https://www.facebook.com/groups/2531...247/?ref=share Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#62 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||||
Raczkowanie
|
![]()
Dzień dobry
![]() Dane na 1 stronę. Patrycja, pierwsza ciąża, 32 lata (rocznikowo ![]() ![]() Dziś w miejscu publicznym pierwszy raz ktoś zwrócił mi uwagę, że skoro stoję przy kasie pierwszeństwa to tego pierwszeństwa mam wymagać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzisiaj byłam odebrać wyniki z testu potrójnego robionego w styczniu (wiedziałam, że wyniki są dobre, bo wcześniej tam dzwoniłam). Przy okazji zapisywałam się na badania trzeciego trymestru i rejestratorka powiedziała, że najlepiej w 31 - 32 tygodniu. Ogólnie czytałam, że te badania wykonuje się od 28-32 tygodnia. Ja jestem zapisana równo na 31 tydzień. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dzisiaj gin mi mowil ze można niby mieć położna. Ze można sobie opłacić. On może mi dać namiary. Ale zast sie. Poprzednio jak tam rodziłam nie miałam położnej i było ok. M nie opuścił mnie na krok. Chyba ze dziecko będzie duże to wtedy CC.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Dziewczyny ---- jedna kwietniówka już urodziła (15.02.2020 r) dziewczynkę 1590 g. Edytowane przez Pat1988 Czas edycji: 2020-02-24 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Kuzynka ma wąska i miała 3 cc. Ona bardzo niska i szczupła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |||||||||
Zakorzenienie
|
![]()
Hej!
Ja jak zwykle spóźniona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ruchów mam wrażenie, ze jakiś random...a przy tym ma dni, że cały dzień się telepie po brzuchu, a mam takie, że głównie wieczorem kopie, często tak bardzo w dół celuje (dziwne uczucie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Sam nick wystarczy ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
BAN stały
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Dopiero przy porodzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale nie wyobrażam sobie tego wszystkiego...miała dziewczyna dużo szczęścia w nieszczęściu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Idę jutro do przychodni na spotkanie z położoną. Kompletnie nie wiem czego mam się po takim spotkaniu spodziewać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Mamy czerwcowe 2020 część 2
![]() Cytat:
Położna zbada ciśnienie, wagę, spr tętno dziecka. I pogada ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2020-02-25 o 06:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Adela , 34 lata, TP: 03/06/2020, pierwsza ciążą - Wiktoria
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
U mnie info o położnej wisi przy gabinecie na NFZ. Bo one przyjmują w gabinecie gina na Nfz. Fajne jest to ze można darmowo posłuchać tętna. I sie uspokoić ze wszystko ok. One później odpłatnie Ktg robia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja myśle ze mój będzie miał już koło kilograma ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() No to trzymam kciuki chociaż za Ciebie bo z moim to nie przejdzie... Chyba że zapomni, że o tym rozmawialiśmy i że mu się nie podobało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A Twój czemu taki nieprzejednany? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
![]()
My córkę po mojej prababci nazwaliśmy Aniela. Ale nie dlatego że po prababci tylko nam się spodobało, mi szczególnie i jeszcze dość rzadko spotykane. Za to teraz zero pomysłów. Ja chciałabym Helena po drugiej prababci ale u kuzynki męża się urodziła rok temu no i mężowi się nie podoba. I będzie mega popularna Julka
![]() A Adela też była pomysłem z tym że jest zbyt podobne do Anieli i odpadło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#84 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zrozumiałaś ![]() ![]() Więc chyba podobnie jak u Ciebie, samo imię mu się nie podoba. Nie znamy nikogo o tym imieniu więc z nikim mu się nie kojarzy. Hania ładnie, jak wam obojgu się podoba to czemu nie, walić, że oklepane. U mnie Hania by nie przeszła, we Fr nie wymawia się "h" więc byłaby Ania, a nie chcę żeby w Polsce była Hanią a we Francji Anią, bez sensu ![]() Rozważaliśmy jeszcze NEL, wyjątkowo podoba mi się i mnie i jemu, ale brzydko się komponuje z naszym nazwiskiem. To zaproponowałam Nelię, a będziemy ją nazywać Nel, ale Nelia już mu nie leży. Miała być Mila i jemu się odwidziało nagle, zrobił mi ten sam numer co z Ofelią, która była zaklepana od dawien dawna i nagle "źle mu się zaczęło kojarzyć". ZWA-RIU-JĘ ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() Ja też mam Helenkę w rodzinie, totalnie nie spodziewałam się powrotu tego imienia, ale do tej mojej kuzyneczki pasuje bardzo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Nat, twój przynajmniej chce rozmawiać. Mój sam tematu nie podejmuje, jak na coś wspominam to tylko wzdycha i nie komentuje i zmienia temat 🤪 Ale on trudny w tym temacie, przerabiałam to poprzednim razem. Prędzej porozmawia o ubrankach które trzeba dokupić albo o przewijaku niż pogada luźno o imionach
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale że mu się imiona odwidziały to trochę rozumiem, bo ja wcześniej tez byłam cała za tą Hanią i stwierdzilismy, że no chociaż z żeńskim imieniem jak coś to nie będziemy mieć problemu...po czym zaczęła mi się wydawać taka oklepana ![]() ![]() Ta Adela też niby nie do końca brzmi nam z nazwiskiem, to jedyne co mnie trochę przyhamowuje ![]() Ostatecznie pewnie dziecko się urodzi, a my nadamy jakieś kompletnie inne imię, o którym nawet nie myśleliśmy ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
![]()
To u mnie przy córce tż się uparł na... HALINA
![]() Adrian + Anna = ADRIANNA ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
![]()
To chyba tylko u mnie jest na odwrót
![]() ![]() ![]() ![]() Za to jak by była córa to ja mam prawo głosu xd była by Łucja, bo od dzieciństwa mi się marzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
![]()
U nas w sprawie imion ciężka sprawa. Ja chciałam Wiktorię, Marcelinę bo Martę. Mąż chce Kasie albo Basię, córka Anastazję 🤣także narazie mówimy na nią Cila (mąż straszy że nazwie ja Cecylia albo Celina )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
![]()
To widzę, że nie tylko my mamy problem z wyborem imienia. Na początku uzgodniliśmy, że jak będzie chłopak to ja wybieram, a jak dziewczynka to Tż. Ale summa summarum, razem podejmujemy decyzję.
Dla chłopca mamy - Tymoteusz, Stanisław, Józef, ewentualnie Gabriel. Józef chyba obecnie najmniej popularny jest, byłoby to jakieś upamiętnienie mojego dziadzia z którym byłam blisko. Choć ostatnio jak Tż próbował obudzić małego, aby poczuć ruchy to chyba dopiero na Tymka reagował ![]() Wiktoria i Adrianna - pięknie imiona ![]() ![]() Dziewczyny, może któraś się orientuje - mam kartę krwi z potwierdzoną grupą, ale na nazwisko panieńskie. Myślicie, że przejdzie to w szpitalu? W sumie zawiera numer PESEL, imiona rodziców, tylko to nieszczęsne nazwisko... Zawsze mogłabym wziąć ze sobą akt ślubu. Pytam, bo nie chcę wydawać kasy, jeśli jest to niepotrzebne. A z drugiej strony, aby zmienić nazwisko na karcie musiałabym się udać w rodzinne strony - jakieś 600 kilometrów od obecnego miejsca zamieszkania ![]() Wysłane z mojego Pixel 2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.