![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dolina łez i inne mankamenty+ offtopy
Największa porażka to jest to, ja wiecznie walczę i z tłusta skora, z naczynkami, ze zmarszczkami, z przebawieniami słonecznymi. Tracę czas i majątek, rezultaty tez nie zawsze. A tymczasem moj facet nie używa nawet kremu nawilżającego, bo ... nie lubi. I myślicie, ze ma jakieś problemy skórne? Życie jest niesprawiedliwe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Pory na twarzy są rodzaju męskiego, więc "porów". A pojedynczy to "por". Ja jestem wolna od tej przypadłości, ale mam suchą jak papier skórę, dolinę łez i paskudną lwią zmarszczkę. Aż mnie sąsiad zapytał, czym tak się nieustająco martwię. I widzę, że policzki mi się nieco zapadły w jakiś dziwny sposób, na wielkość opuszki palca. Opuszka - rodzaj żeński. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
O scarlet. Tak tylko dodam od siebie, że mimo ogólnych zachwytów nad jej urodą, dla mnie ona jest nieładna. Znaczy oczywiście, jest atrakcyjna, zadbana no ale jest coś w jej twarzy takiego, że mnie się zupełnie nie podoba. Ma lepsze momenty, tak że jest ok, ale w większości jednak nie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Mialam do niego trzy podejscia i efektow zero za kazdym razem. Serum z kwasem salicylowym (obecnie wycofane, uzywam zamiennika z Revolution) przynajmniej troche ogranicza przetluszczanie sie skory i powstawanie wypryskow. Liczylam, ze mycie twarzy szczoteczka Luna jakos wplynie na pory, ale tez nie ![]() Za to wplywa na szybkosc gojenia sie wypryskow.
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87766311]O scarlet. Tak tylko dodam od siebie, że mimo ogólnych zachwytów nad jej urodą, dla mnie ona jest nieładna. Znaczy oczywiście, jest atrakcyjna, zadbana no ale jest coś w jej twarzy takiego, że mnie się zupełnie nie podoba. Ma lepsze momenty, tak że jest ok, ale w większości jednak nie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja uważam podobnie, ona dla mnie jest przeciętna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Pani Mizantrop
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87766311]O scarlet. Tak tylko dodam od siebie, że mimo ogólnych zachwytów nad jej urodą, dla mnie ona jest nieładna. Znaczy oczywiście, jest atrakcyjna, zadbana no ale jest coś w jej twarzy takiego, że mnie się zupełnie nie podoba. Ma lepsze momenty, tak że jest ok, ale w większości jednak nie.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mnie sie podoba, ladna i seksowna. Lubie tez jej glos.
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Vivien Leigh zawsze będzie dla mnie nr 1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Mnie się Scarlett bardzo podoba, ale ona stanowi przykład; większość aktorek, modelek coś po prostu ma pod tymi oczami, a przeczytałam w tamtym wątku, że nie.
Vivien Leigh też bardzo lubię ![]() Cytat:
![]() Tak samo z włosami - "zaczęłam olejować, nakładać maski" i wow, objętość razy trzy, kondycja razy pięć... Zastanawia mnie, że u mnie to jakoś tak magicznie nie działa, choć o włosy np. dbam bardzo. A inna koleżanka umyje sobie szamponem, nałoży pierwszą lepszą odżywkę z Pantene i już, piękne włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Czerwona glinka da radę na pory ? Jak tak to idę zaraz nakładać
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dostałam od męża. Sama dla siebie kupuje raczej Eko kosmetyki, ale on mi kupuje jakieś w sephorze czy douglasie więc też używam. Akurat ten krem jest niezly dla mojej tłustej skóry. I póki co to wszystko. Wczoraj maska z glinki i płatki kolagenowe, dziś może też jakąś maskę wrzucę, bo mam kilka różnych, też od małżonka. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Pani Mizantrop
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;87766365]Vivien Leigh zawsze będzie dla mnie nr 1
![]() Obie piekne ![]() Cytat:
A co do wlosow, to tez mam bardzo kaprysne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to serum to podstawa pielęgnacji. Kupuje po 2-3 buteleczki od razu, bo przy stosowaniu 2x dziennie szybko je kończę. Wcześniej miałam problem z pojedynczymi wypryskami i zaskórniakami. Potem zmieniłam płyn do mycia twarzy (używam CeraVe) plus właśnie Niacinamide i zauważyłam duża poprawę. Wiadomo, skora nadal jest tłusta i z dużymi porami, ale przynajmniej czysta i bez niespodzianek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87766378]Moja pielęgnacja jest fazowa, to znaczy są okresy, że bardzo dbam, a są takie że idę na łatwiznę i robię minimum żeby jakoś wyglądać. Teraz jestem w tej drugiej fazie
![]() Dostałam od męża. Sama dla siebie kupuje raczej Eko kosmetyki, ale on mi kupuje jakieś w sephorze czy douglasie więc też używam. Akurat ten krem jest niezly dla mojej tłustej skóry. I póki co to wszystko. Wczoraj maska z glinki i płatki kolagenowe, dziś może też jakąś maskę wrzucę, bo mam kilka różnych, też od małżonka. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Bandi uzywalam krem z vit c i u mnie sie sprawdzil ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Pani Mizantrop
|
Wrzucam foto mojej szafki z kosmetykami do pielegnacji.
Do tego jeszcze micel Bioderma, tonik ziolowy Kiehl's i zel do mycia Clinique.
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Ava, a nie wysypało Cię, nawet na początku?
Mnie rzadko wysypuje, a po tym rzeczywiście wylazły mi jakieś zaskórniki. Ja teraz z twarzy skromnie. Stosuję: - Cleasing oil, - żel do mycia twarzy (co mi tam zostało, kończę różne; raczej wszystkie niezłe składowo), - tonik - teraz jakaś Soraya, - pod oczy - The Ordinary - Caffeine Solution 5% + EGCG, - na twarz - The Ordinary - Hyaluronic Acid 2% + B5, - krem na twarz - The Ordinary - ten standardowy, NM, - krem pod oczy - Nacomi, - od czasu do czasu - olej arganowy po. Oczywiście na dzień zawsze, przez cały rok, krem z filtrem 50SPF, ale wtedy zazwyczaj nie daję już kremu z TO. Od czasu do czasu maska z glinki, peeling enzymatyczny. Nie jestem zachwycona tym zestawem, szukam chyba czegoś bardziej nawilżającego i właśnie zwężającego pory. Cytat:
![]() Ale prześledzę nazwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Mialam je jakos ponad 2 lata temu, pouzywalam z 2-3 miesiace i poszlo do kosza ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Bioderma u mnie tez must have. Jedna butelka stoi w łazience, zapasowa w sypialni, bo kto wie gdzie mi się zachce ściągać makijaż.
Kasztanka Ty widzę dzikie ilości wszystkiego masz ![]() Moja pielęgnacja zajmuje może polowe jednej Twojej polki. Staram się kupować kolejny krem jak zużyje ten co już mam. Czasami jestem stuck z czymś, co mi nie do końca pasuje, ale inaczej nigdy bym się go nie pozbyła. A wyrzucać nie lubię. Najgorzej z podkładami. Zawsze szukam tego idealnego, niestety zazwyczaj się nie udaje i potem przez rok używam podkładu, którego nie lubię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Kasztanka w 5 lat bym tego nie zużyła
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, właśnie nie. Widać ten produkt jest idealny dla mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planowałam wdrożyć retinol z TO, 0,2%, ale znowu idzie słońce, więc to chyba kiepski czas. Muszę też coś bardziej z kwasami zakupić; może ten krwawy peeling sobie zafunduję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Wieczorem zawsze jest tonik, kwas salicylowy, czasami retinoid w emulsji The Ordinary (oczywiscie po dluzszym czasie od nalozenia kwasu) i na to maske ktora czesto mieszam z olejem Go-To Face hero. Rano z kolei leci mgielka, na to serm hialuronowe, wit C, krem i na to filtr i potem makijaz.
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Moja skóra bardzo nie lubi jak używam że dużo kosmetyków. Efekt jest przeciwny niż ten zamierzony. Z trądziku jaki nawiedził mnie podczas karmienia i został po, nawet jak hormony zaczęły się uspokajać, wyleczyło mnie odstawienie dosłownie wszystkiego. Stosowalam tylko czarne mydło i tonik do twarzy. I tak przez jakiś czas, aż wszystko zeszło, dopiero potem włączyłam krem. Wcześniej stosowalam kremy, maski, leki, nic mi nie chciało pomoc. Aż odstawiłam, w sumie z desperacji i utraty nadziei.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Pani Mizantrop
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;87766534]Sama wciaz szukam podkladu idealnego[/QUOTE]
Ja tez, na razie najblizej idealu jest BB cushion Laneige Pore control. Ale obecnie Sephora czeka na dostawe (zostaly im same ciemne kolory, a ja uzywam porcelain), a Ebay nie wchodzi w gre, bo wiekszosc koreanskich sklepow przez wirusa albo nie wysyla do Australii wcale, albo sobie liczy 20-30 dolcow za wysylke ![]() Cytat:
Retinoid w emulsji jest miloscia mojego zycia, zaraz po kapsulkach retinolowych Elizabeth Arden.
![]() |
![]() |
#85 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Jakiś czas temu w tv usłyszałam, ze to nie są popękane naczynka, tylko położone płytko pod skórą, więc moim skromnym zdaniem, gdy zniszczy się je laserem, to i tak za jakiś czas się odbudują, bo tak działa nasz organizm. No chyba że krwiaki się robią, to wtedy faktycznie coś pękło. Ja mam przy kostkach u nóg takie sine żyłki. Jak ja ich nienawidzę. ![]() Dobrze, ze tylko po wewnętrznej, ale mimo wszystko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Pani Mizantrop
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87766564]Moja skóra bardzo nie lubi jak używam że dużo kosmetyków. Efekt jest przeciwny niż ten zamierzony. Z trądziku jaki nawiedził mnie podczas karmienia i został po, nawet jak hormony zaczęły się uspokajać, wyleczyło mnie odstawienie dosłownie wszystkiego. Stosowalam tylko czarne mydło i tonik do twarzy. I tak przez jakiś czas, aż wszystko zeszło, dopiero potem włączyłam krem. Wcześniej stosowalam kremy, maski, leki, nic mi nie chciało pomoc. Aż odstawiłam, w sumie z desperacji i utraty nadziei.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja kiedys, z 10 lat temu przedobrzylam z dosc agresywnymi tanszymi kosmetykami, mialam tak uwrazliwiona cere, ze doslownie nic nie moglam na nia nalozyc przez pare tygodni, wysypalo mnie tez wielkimi podskowrnymi bolacymi gulami. Odkad zaczelam sie zaglebiac w tajniki skladnikow, ich dzialania i kolejnosci nakladania kosmetykow, to juz nie mialam takiego problemu, przestalam tez laczyc wiele silnie dzialajacych produktow w bardzo krotkim odstepie czasowym. Najwiekszy wplyw na czystosc skory ma jednak dieta i tutaj lezy odpowiedz na pytanie dlaczego obecnie mnie tak masakrycznie wypryszczylo ![]()
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Pani Mizantrop
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;87766614]To prawda jak bylam na ostrej diecie przez kamienie cere mialam super bez zadnego tradziku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja nawet przy kamieniach zolciowych nie umialam utrzymac diety ![]() Dlatego wyladowalam bardzo szybko w szpitalu na operacji usuniecia calego pecherzyka zolciowego ![]()
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.