![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy.
Na razie chyba akcja zbierania rzeczy na aukcje jest wstrzymana. Martynka wyjechala na operacje. Pozniej jej rodzice zdeklarowali sie ze dalej beda pomagac innym dzieciaczkom, wiec moze po powrocie Martynki z Berlina cos sie uda zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Mejla dostałam wczoraj wieczorem, ale sączylam zimne piwko, dlatego wklejam dopiero dziś.
Cytat:
![]() ![]() ** Pisałam, że Martynka nie współpracowała z żadną fundacją. Bardzo sie cieszą, że to się zmieniło ![]() ![]() Podsumowując. Pieniadze są potrzebne. Aukcjami zajmujemy się dalej ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
ciesze sie ze z Mala lepiej
![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Bardzo cieszę, się, że jest lepiej. Mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej, bo trochę Martynkę jeszcze czeka.. Życzę duuużo zdrowia, całej czteroosobowej rodzinie i gratuluję - Martynka będzie miała braciszka lub siostrzyczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
raczej braciszków lub siostrzyczki, bo to bliźniaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Tak Martynka wygląda bez guza:HPIM4972.JPG
W wątku "metamorfoza Martynki" więcej fotek
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Moi drodzy właśnie wrzuciłam trochę najnowszych zdjęć Martynki. Zapraszam do oglądania i podziwiania jak nasza Malutka pięknieje z dnia na dzień
![]() Metamorfozy MArtynki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wzięłam się za tą akcję więc będę Was teraz męczyć
![]() Najpierw podzielę się z Wami zbiegiem okoliczności jaki mnie spotkal w związku z ta akcją. Okazało się, że moja znajoma pracuje w jednym z wrocławskich teatrów razem z tatą Martynki. Oni w teatrze tez przygotowują jakis spektakl na rzecz Martynki. Wkrótce dowiem sie więcej. Zamierzam wrzucić na aukcje Martynki sporą część wykonanej przeze mnie biżu. Myślę, że te nowsze dzieła już się do tego nadają. Wzięłam się też ostatnio za pierwsze próby z fimo i zamierzam spróbowac zrobić kilka zawieszek serduszek, aby je też przekazać na aukcje. Z tymi serduszkami, to chciałabym też Was zarazić, bo wydaje mi się, że jakaś seria limitowana super oryginalnych serduszek mogłaby się fajnie sprawdzić na aukcjach charytatywnych. Co o tym sądzicie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Przeczytajcie list od mamy Martynki
![]() ![]() ![]() ![]() Kochane Wizażanki!! Martyśka od południa oszalała ![]() ![]() Trzeba było widzieć to szaleństwo w oczach przy rozpakowywaniu i słyszeć okrzyki"hurra,wózieciek,l ala,śłonik,podusia,ublank a,hura".Mikołaj pod postacią Rodziny B.przysłał Martynki marzenia i pasje....Nowe filmiki z uwielbianym krecikiem,wymarzony wózeczek dla lali,mówiacą lalę Gadułkę i cała masę innych dobrodziejstw.Martynka szalała nie wiedziała za co sie chwycjc a ja jak na nia patrzyłam tak stałam i płakałam ze wzruszenia. Przy tym wszystkim oszalały moje fasolki w brzuchu ,które po prostu rozgrywały ze soba dzisiaj chyba jakis meczyk.Nie czuje zeber i innych takich co to je czuc powinnam ![]() Teraz włozyliśmy lali bateryjki i lala powiedziała mi ze jestem najlepszą mamą na świecie ![]() ![]() ![]() pozdrawiam serdecznie Agnieszka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Martysia wyglada coraz piekniej.
Ja postaram sie ponownie cos wyczarowac na aukcje dla Martynki. Bardzo mnie to pozytywnie naladowalo jak pomoglam w poprzednich aukcjach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja powoli zaczynam wychodzić z dołka finansowego bo udało mi się trochę biżu sprzedać. Mam nadzieję że w najbliższym czasie uda mi się zakupić trochę nowych materiałów i coś stworzyć na aukcję dla Martynki. Bo mam niby koraliki itd. ale bigli i drutu mi brakuje.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
W jaki sposób mogę cos przekazać na aukcję dla małej???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
![]() No wiec sa dwie opcje glowne. Albo piszesz maila do Mamy Martynki ze zdjeciami swojej bizu, a ona zwraca Ci za wysylki i po wylicytowaniu przesyla dane i Ty wysylasz do osob ktore wylicytowaly Twoje rekodzielo, albo wysylasz wszystko do Mamy Martynki i ona wystawia aukcje i ona wysyla przesylki. Oczywiscie polecana jest wersja pierwsza, zeby odciazyc Mame Martynki, ale jesli np czesto wyjezdzasz albo jestes strasznie zajetym czlowiekiem to mozna wyslac wszystkie rzeczy Mamie Martynki. Ja tak np musialam zrobic, bo rzeczy przekazalam zaraz po powrocie z Niemiec, a wtedy mialam strasznie ciezki okres, bardzo duzo na glowie i nie dalabym rady mykac na poczte. A rzeczy szly w miare szybciutko ![]() Po miesiacu okazalo sie ze moja znajoma kupila cos mojego autorstwa i nawet nie wiedzialam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz Eklerka pojawia sie bardzo rzadko, ale La-ra chyba ma adres jak cos. Z reszta mailowo sie dogadacie z Pania Agnieszka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
La-ra dopowiadam do posta z innego tematu.
A moze zrobic zestaw tapet z Martynka? Albo komputerowy kalendarz? I sprzedawac CD z nagraniem za 5 zl plus wysylka? Cos ala cegielka. CD tylko dlatego ze Allegro wymaga aby sprzedany towar byl "fizyczny" i zeby nie wysylac na maila. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Pomysł podoba mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Pewnie by sie dalo, ale na allegro takie rzeczy schodza. Ludzie czesto po prostu wplacaja 5 zl i mowia ze cegielki nie trzeba wysylac. Pozatym kupujac cos z rekodziela mozna doplacic "piataka" i dostac razem w przesylce plytke z cegielka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
A więc OK. Jak to zorganizować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Najpierw trzeba sie zapytac Mame Martynki. Co Ona o tym sadzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Dobra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze przygotowanie tapet to my wizazanki mozemy zrobic. Kilka zdjec Martynki i troche dodatkow i beda sliczne tapetki. Tylko beda potrzebne zdjecia martynki w duzej rozdzielczosci.
Kalendarze robila moja znajoma, ja nie robilam ale to chyba malo skomplikowane jest :P Nagrywaniem najlepiej zeby zajela sie osoba z Wroclawia, zeby podrzucic mamie Martynki jakas pierwsza partie. Najlepiej zeby to sie dzialo jednak przez ich konto na allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Opisałam mamie Martyny naszą propozycję. Ona jest w szpitalu na podtrzymaniu, jej mąż odpisał, że jak wyjdzie to sie skontaktuje. Czekamy więc. Ale może warto by na wątku plotkowym, albo na zrób to sama ogłosić, że mamy taki pomysł i szukamy kogoś kto by się pomógł profesjonalnie tym zająć. Jeszcze myślę sobie, że można by wykorzystać zdjęcia aniołków, które są na aukcjach (oczywiście większe) do zrobienia tapet. Myślę, że to bardziej by "chwytało" niż zdjęcia Martyny - nie każdy musi mieć emocjonalny stosunek do niej samej, nie? Pomyślałam też, że może by przygotować na tej zasadzie np. kurs robienia bizu dla zielonych, a może jakieś inne tutoriale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Co do tapet to ja chyba inaczej rozumiem cegielki. One powinny sie kojarzyc z tym na co byly dane pieniadze. Takie jest moje zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
W zasadzie to zgadzam się z tą ideą, jeśli np. chodzi o budowe nowej szkoły to jasne, że fajnie mieć na cegiełce jej wizerunek. Zastanawiam się tylko czy w tym wypadku to zadziała. Zazwyczaj w kupowaniu cegiełek chodzi o to, że kupujący będą mieć z tego jakąś korzyść (w przypadku nowej szkoły np. poślą do niej własne dzieci) i dlatego dają pieniądze. W tym przypadku trzeba moim zdaniem też myśleć o ewentualnej korzyści kupujących. Jeśli licytują biżu to wcale nie tylko dlatego, aby przekazać pieniądze na rzecz Martyny. Po prostu chcą nosić akurat takie kolczyki. Nie wierzyłabym w to, że ludzie dają pieniądze tylko i wyłącznie z chęci niesienia pomocy. We wszystkich decyzjach powiedzmy zakupowych kierują się też potencjalną korzyścią własną, oraz zaspokojeniem własnych potrzeb. Powstaje więc moim zdaniem pytanie, na ile atrakcyjne i potrzebne będzie dla kogoś wydanie nawet 5 zł. za tapetę czy kalendarz z wizerunkiem dziewczynki, której nie znają właściwie? Moja marketingowa wiedza mówi mi, że odzew może być mizerny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
To zapraszam na allegro na aukcje dla schronisk. Gdzie licytuje sie tapety ze zdjeciami psiakow schroniskowych, albo kupuje 100 gram karmy ktore mozna otrzymac poczta, albo podarowac psiakom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny cały czas śledzę ten wątek i w końcu postanowiłam sama coś przekazać na rzecz Martynki. Moja biżu już wygląda jako tako (
![]() ![]() ![]() A co do cegiełek - średnio mi się ten pomysł podoba. Możnaby zrobić coś w tym stylu ale skoro najlepiej idą na aukcjach biżu i decoupage to myślę, że najlepszym pomysłem byłoby stworzenie jakiegoś charakterystycznego wzoru np. wisiorka, który nie wymagałby dużych nakładów finansowych i sprzedawanie go na aukcji wieloprzedmiotowej. Coś w stylu akcji "Avon kontra rak piersi"... A! Jeszcze chciałabym pochwalić autorkę etui na komórkę, śliczne jest, chciałam licytować ale nie ten rozmiar ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.