Świetny facet i Konfederacja - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-05-25, 21:49   #61
Dwight_Schrute
BAN stały

Dot.: Świetny facet i Konfederacja

Cytat:
Napisane przez motylka_30 Pokaż wiadomość
W takim razie słownictwo mi nie odpowiada.Ja takich ludzi nazywam mających swój świat.
Czyli eufemizmy. Ehh...

Cytat:
Napisane przez mikolajkowa Pokaż wiadomość
Niestety jesteś homofobem - czyli ograniczasz prawa niektórych ludzi tylko i wyłącznie bazując na ich orientacji seksualnej.
Jakim "-fobem" się jest ograniczając prawa do adopcji ludziom ponieważ osiągnęli jakiś wiek, mają dochód lub sytuację mieszkaniową minimalnie poniżej oczekiwań, osobom karanym?
Dwight_Schrute jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 21:51   #62
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dwight_Schrute Pokaż wiadomość
Jakim "-fobem" się jest ograniczając prawa do adopcji ludziom ponieważ osiągnęli jakiś wiek, mają dochód lub sytuację mieszkaniową minimalnie poniżej oczekiwań, osobom karanym?

Daj sobie spokój, nie wygrasz tej zabawy
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 21:52   #63
natash88
Wtajemniczenie

Nie, jak tak nie mam. Mój facet musi mieć poglądy polityczne (i dla mnie to oznacza też społeczne, nie tylko gospodarcze i co do samego ustroju państwa) zaczynające się na 'socj...' (najlepiej socjaldemokrata), czyli takie same/zbliżone do moich. Ogólnie polityka jest dla mnie bardzo ważna, zarówno w wymiarze ideologicznym (jakie wartości społeczne wyznaje, a stąd też zasady funkcjonowania społeczeństwa i gospodarki), jak i w wymiarze dyskusji o pop-polityce (czyli tym, co się na naszej scenie politycznej wyprawia), i to jest dla mnie bardzo ważna rzecz - dużo z partnerem o tym rozmawiamy i komentujemy codziennie właściwie, co się dzieje w szeroko pojętej polityce w Polsce i na świecie.
Jakbym naaaawet olała, że się nie zgadzamy co do powiedzmy kwestii polityki sensu stricte - popierana partia, polityk popierany -to nie wyobrażam sobie rozmawiać z partnerem, który uznaje, że każdy ma równe szanse, tylko 'yes, you can'; że ktoś odnosi się do konceptu wolności w zakresie praw reprodukcyjnych w sposób krytyczny; że ktoś wyznaje model rodziny inny niż partnerski (włączając w to jakiekolwiek konfiguracje, LGBTQ etc.) - no więc, no nie. Nie da się u mnie.

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 21:52   #64
Dwight_Schrute
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MsN Pokaż wiadomość
Nie oglądam tylko filmów z przemocą, facetów w klatkach etc. Oglądam też mnóstwo innych gatunków. Po prostu oglądanie raz co raz filmów snobistycznych, które on reprezentował było nudne. To moje zdanie. Na chwilę obecną teatry nie są dla mnie, może kiedyś się przekonam choć raz, nie wiem (i nie mam na myśli obecnej sytuacji).
Rozumiem Cię. Ja też mogę obejrzeć "Interstellar", a innego dnia mam ochotę na "Nietykalnych" albo "Gran Torino".
Stary 2020-05-25, 21:58   #65
motylka_30
BAN stały

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87879864]Poparta oficjalną definicją tego słowa, która jest znacznie szersza niż sobie wymyśliłaś.[/QUOTE]

Dla mnie homofob to właśnie taka osoba jak napisała. 90 procent moich znajomych tak samo uważa i nie przyszło mi przez myśl, że są to osoby homofobiczne.

Idąc tym tropem mamy bardzo dużo takich ludzi być może nawet większość.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87879916]Daj sobie spokój, nie wygrasz tej zabawy [/QUOTE]

Czemu nie?

Jaki jest dowód na to,że taka osoba to homofob??
motylka_30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 22:02   #66
dominika152
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
Nie, jak tak nie mam. Mój facet musi mieć poglądy polityczne (i dla mnie to oznacza też społeczne, nie tylko gospodarcze i co do samego ustroju państwa) zaczynające się na 'socj...' (najlepiej socjaldemokrata), czyli takie same/zbliżone do moich.
Dlaczego akurat takie? Gdy akurat śledząc uważnie politykę akurat widać, iż socjalizm i pochodne w ogóle się nie sprawdza i prowadzi tylko państwo do zadłużenia, rozdawnictwa, korupcji.
dominika152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 22:02   #67
Konto usunięte

Cytat:
Czemu nie?

Zupełnie nie o to mi chodziło, że taka osoba to homofob.
W ogóle uważam, że to słowo jest nadużywanie, co ma nie lubienie osób homo (czy jakiejkolwiek innej grupy ludzi) do FOBII.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 22:03   #68
White_Dove
Zakorzenienie

Konfederacja poglądy gospodarcze ma może ok ale nie da się wziąć konfederacji bez innych poglądów. Żona Bosaka jest w tej organizacji Ochrony Życia od poczęcia. W ich programie jest też coś o naturalnym podziale ról męskich i damskich, aborcji, dostępie do broni i coś z czego można wywnioskować że "Polska dla Polaków". Obcokrajowcy będą musieli dłużej czekać na obywatelstwo PL.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 22:08   #69
Dwight_Schrute
BAN stały

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87879969]Zupełnie nie o to mi chodziło, że taka osoba to homofob.
W ogóle uważam, że to słowo jest nadużywanie, co ma nie lubienie osób homo (czy jakiejkolwiek innej grupy ludzi) do FOBII.[/QUOTE]

Przecież "fobia" się wzięła z powodu epidemii HIV w USA w latach 80-tych. Nie są to takie dawne czasy żeby tego nie skojarzyć.
Stary 2020-05-25, 22:09   #70
motylka_30
BAN stały

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87879969]Zupełnie nie o to mi chodziło, że taka osoba to homofob.
W ogóle uważam, że to słowo jest nadużywanie, co ma nie lubienie osób homo (czy jakiejkolwiek innej grupy ludzi) do FOBII.[/QUOTE]

Dla mnie to osoba, która nienawidzi osób lgbt jest do nich uprzedzona i przejawia wszelkie objawy agresji wobec nich.

Ja mam szacunek do takich osób i mi nie przeszkadzają.Mam inne zdanie na temat adopcji.Żadna definicja o tym nie mówi.Każdy może sobie interpretować jak chce.

Edytowane przez motylka_30
Czas edycji: 2020-05-25 o 22:10
Stary 2020-05-25, 22:13   #71
White_Dove
Zakorzenienie

Konfederacja łamie artykuł w obecnie istniejącej konstytucji, mówiący o wolności religii i sumienia dla każdego.

Religia chrześcijańska jest dobrowolna. Nie ma żadnego przymusu.. Wolność wyznania, orientacji. Nie ma u nich równego traktowania.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Fobia to strach raczej.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 22:14   #72
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominika152 Pokaż wiadomość
Dlaczego akurat takie? Gdy akurat śledząc uważnie politykę akurat widać, iż socjalizm i pochodne w ogóle się nie sprawdza i prowadzi tylko państwo do zadłużenia, rozdawnictwa, korupcji.
Mhm, polska polityka nie ma nic wspólnego z socjaldemokracją. Jest populizmem.
Dlaczego? Bo odpowiadają mi poglądy socjaldemokratyczne.

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 22:19   #73
NieszkodliwyTroll
Troluję, aż huczy.

Przerażające, jak wielu osobom nie przeszkadza głosowanie na faszystów. Nic dziwnego, że w Polsce jest jak jest. Podobno Hitler też miał "dobre pomysły na gospodarkę". To naprawdę straszne i aż trudno uwierzyć, że to piszą realni ludzie.

Dla mnie jakiekolwiek związki z faszystami, nacjonalistami lub populistami są absolutnie dyskwalifikujące. Zrywam z takimi ludźmi wszelkie kontakty.
NieszkodliwyTroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 22:20   #74
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dwight_Schrute Pokaż wiadomość
Przecież "fobia" się wzięła z powodu epidemii HIV w USA w latach 80-tych. Nie są to takie dawne czasy żeby tego nie skojarzyć.

Nie jestem taka stara
Zresztą to nie zmienia tego, co napisałam. I nijak ma się do obecnej sytuacji w Polsce.

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość
Konfederacja łamie artykuł w obecnie istniejącej konstytucji, mówiący o wolności religii i sumienia dla każdego.

Niby jak łamie?
Stary 2020-05-25, 22:33   #75
Dwight_Schrute
BAN stały

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87880026]Nie jestem taka stara
Zresztą to nie zmienia tego, co napisałam. I nijak ma się do obecnej sytuacji w Polsce.[/QUOTE]

Co ma starość do wiedzy? To ma się do nazwy o której była mowa.
Stary 2020-05-25, 22:42   #76
dominika152
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NieszkodliwyTroll Pokaż wiadomość
Przerażające, jak wielu osobom nie przeszkadza głosowanie na faszystów. Nic dziwnego, że w Polsce jest jak jest. Podobno Hitler też miał "dobre pomysły na gospodarkę". To naprawdę straszne i aż trudno uwierzyć, że to piszą realni ludzie.

Dla mnie jakiekolwiek związki z faszystami, nacjonalistami lub populistami są absolutnie dyskwalifikujące. Zrywam z takimi ludźmi wszelkie kontakty.
Oczywiście, lepsze są partie które rządzą od 20 lat i okradają nas na własnych oczach. Jedna afera, druga afera, 5 milionów w tą, 5 milionów w tamtą. Szpitale ledwo dają rade. Jaki jest ten dobry plan na gospodarkę? Konfederacja jedynie chce nie pobierać podatków od ludzi. W ten sposób każdy otrzyma więcej niż 1000 plus nie płacąc podatków, wielu urzędników jest zupełnie niepotrzebnych, zamiast urzędników wystarczy zainwestować w porządne oprogramowanie.

Jak widać Polacy sami chcą sobie kaganiec nałożyć i zakuć w dyby, jeżeli niskie podatki to faszyzm, a wysokie podatki i państwo opiekuńcze, socjalne na które nas zupełnie nie stać i służą kupowaniu wyborców (pomagające cwaniakom, a nie tym realnie potrzebującym pomocy) jest normalnością.
dominika152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 22:48   #77
Mija62
uparta chmura

Cytat:

Jak widać Polacy sami chcą sobie kaganiec nałożyć i zakuć w dyby, jeżeli niskie podatki to faszyzm, a wysokie podatki i państwo opiekuńcze, socjalne na które nas zupełnie nie stać i służą kupowaniu wyborców (pomagające cwaniakom, a nie tym realnie potrzebującym pomocy) jest normalnością.
Now our rainbow is gone
Mija62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-25, 23:38   #78
MsN
Femme fatale

Cytat:

Zdecydowana większość ludzi nie ma podstawowej wiedzy na temat prawa, ekonomii, polityki...Mogłabym wymienić jeszcze kilka nauk. No cóż. Przede wszystkim postaw ekonomii to powinni uczyć w szkołach, prawa oczywiście też bo wychodzę z założenia, iż nieznajomość prawa szkodzi, może trochę polityki, ale nie za dużo, żeby nie zaszkodziło. Łatwiej oczywiście przekupić ludzi socjalem typu "500+" i ludzie na to polecą. Tak jak było chyba w czasach komunizmu "czy się stoi czy się leży 1000 się należy". Nie ma tak. Już nie. Teraz jest "500+", które jest zupełnie niepotrzebne.
Łatwiej manipulować stadem, gromadą, a nie pojedynczą jednostką, co obecna partia rządząca robi. Oczywiście to może tyczyć się każdej innej partii gdyby tylko rządziła. Przecież człowiek jest się w stanie sprzedać dla pieniędzy. Może teraz nie mam na myśli wspomnianego "500+", ale tak bywa, że kasa robi ludziom wodę z mózgu. Polityka to brudna gra. Wiem jak duża bieda jest w kraju, ile ludzi jest na granicy ubóstwa i rozumiem, że czasem te pieniądze się jakiejś tam rodzinie "x" przydadzą, ale nie oszukujmy się, co ten program daje? Większą patologię powiedzmy w 80% przypadków, może nawet w 90%.

Wg mnie taki "zasiłek" czy jakkolwiek to nazwać to po prostu maszynka do zarabiania pieniędzy bo wmawia się ludziom, że nie muszą pracować zawodowo. Skoro z "500+" rodzina z dwójką dzieci wyciągnie 1000 msc plus może jakieś inne zasiłki to po co pracować? Czyż nie takie myślenie ma większość ludzi pobierająca "500+"?. Dzieci równie dobrze można płodzić tylko dla kasy no bo jak spełniasz wymogi, wypełniasz wniosek i kasa spływa co msc na konto.

Absolutnie nie odczuwam zazdrości z tego tytułu (bynajmniej) bo niby jaka zazdrość, że każdy obywatel musi na to 500+ zrzucić? Śmiech na sali.

Mamy kraj jak mamy, mamy ludzi jakich mamy. Kompletne klapki na oczach, no ale za tym idzie też wykształcenie, stopień inteligencji bądź jej braki. Jaki prezydent, tacy wyborcy.

Zdecydowana cześć obywateli będzie zawsze głosowała na partie które znają bo one najdłużej (i być może jedynie) rządziły krajem, zdarzyło im się. A najbardziej są znane oczywiście z wszelkich afer, których nawet nie policzę na palcach bo zwyczajnie mi ich braknie. Ale ludzie dalej głosują, jest kasa więc się zgadza i ciemny lud wszystko kupi. Niestety cofamy się do średniowiecza i to w każdej sferze życia.

Państwo powinno zagwarantować odpowiednie godne wynagrodzenia, niskie podatki, a jeśli chodzi o służbę zdrowia, koszyk usług medycznych podstawowych powinien być płatny i każdy sobie go opłaca. Wierzę w to, że to nie byłyby duże kwoty. Resztę "finansuje" NFZ, ale wszyscy wiemy jak on nieudolnie działa...

Mnie się nazywa komunistką, bo jestem liberalna i mam typowo lewackie poglądy. Nawet tego nie komentuje.

Edytowane przez MsN
Czas edycji: 2020-05-26 o 00:21
MsN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-26, 00:05   #79
NieszkodliwyTroll
Troluję, aż huczy.

Cytat:
Konfederacja jedynie chce nie pobierać podatków od ludzi. W ten sposób każdy otrzyma więcej niż 1000 plus nie płacąc podatków, wielu urzędników jest zupełnie niepotrzebnych, zamiast urzędników wystarczy zainwestować w porządne oprogramowanie.

Bzdura i demagogia. Proszę zapoznać się najpierw ze strukturą polskiego budżetu, a dopiero potem pisać. Nie istnieje na świecie państwo, które nie pobierałoby podatków - chyba że mówimy o Somalii. Co więcej, obciążenia podatkowe w Polsce pozostają na średnim poziomie. Sama Polska jest jednym z 30 najbogatszych krajów świata. Natomiast nadużycia pojawiają się w każdym systemie, nawet w Watykanie. Taka jest ludzka natura. Wiara, że przyjdzie gromada pryszczatych faszystów i nagle zrobi wszystko lepiej, to skrajna naiwność. To się zawsze, od początku świata, kończyło katastrofą.

Nie dziwi mnie, gdy faszystami (pozostającymi, jak Bosak, na utrzymaniu rodziców lub brata i nigdy nie podejmującymi żadnej uczciwej pracy) fascynują się nastolatki. Ale jeśli dotyczy to dorosłych ludzi, to znaczy, że coś nie tak poszło tu z edukacją.
NieszkodliwyTroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-26, 00:45   #80
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antoiineette Pokaż wiadomość
Hej.
Mój facet jako przedsiębiorca jest zwolennikiem Konfederacji jeśli chodzi o ich poglądy gospodarcze. Nie atakuje homoseksualistów, ma kolegę geja. Nie popiera też zakazu aborcji.
Głosując na Konfederację popiera zakaz aborcji.

Może "przy okazji", ale się nie oszukuj w ten sposób.

Znaczy to dla mnie trochę tak, jakbym głosowała na partię, którą da mi dwa miliony złotych, ale jest za wprowadzeniem niewolnictwa. I wmawianie sobie i innym, że nie popieram niewolnictwa.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Czemu nie?

Ja w ogóle nie jestem fanką słowa homofobia.

Ktoś mądry powiedział, że to przecież żadna fobia, tylko czysty idiotyzm. I mam taką samą opinię. Nie będę używała wymyślnych greckich słów na idiotę jednego z drugim, bo na to nie zasłużyli.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-26, 07:18   #81
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie oni też są niebezpieczni, bo o ile rozumiem, że mają taki a nie inny program gospodarczy (którego też nie popieram, no ale nie jest to żadna zbrodnia te ich gospodarcze postulaty), to cała reszta jest niebezpieczna i chciałabym żeby ci ludzie byli jak najdalej od władzy jak tylko się da.

Znam na pewno osoby które głosują na nich, które są niewierzące i bardzo liberalne obyczajowo. O tych mam w sumie chyba gorsze zdanie niż o poczciwych konserwatystach, którzy widzą w tym jakieś dobro. Człowiek, który głosuje na partię która odbiera ludziom masę wolności (religijnej, reprodukcyjnej, osobistej) a w zamian zostawia w kieszeni więcej hajsu i usprawnia działanie państwa w innych zakresach, jest dla mnie cynikiem.
Stary 2020-05-26, 08:50   #82
Ruwi
Zadomowienie

Znam bardzo dużo wyborców konfederacji, może dlatego, że obracam się głównie w męskim środowisku, wśród przedsiębiorców no i też ta bardziej konserwatywna część Polski. Jakbym miała każdego skreślać, to bym pewnie została bez znajomych Myślę, że ich wyborcy po prostu mają gdzieś sprawy związane z aborcją i osobami homoseksualnymi, bo ich to po prostu nie dotyczy. Mówią, że najważniejszy jest program gospodarczy. Ja w nim widzę parę rozsądnych punktów ale kurde, w życiu nie oddałabym własnej wolności w zamian za to. Wolałabym już oddać 50% dochodu w podatkach niż nie móc decydować o własnym ciele czy o tym, z kim się zwiążę. Dla mnie to są fundamentalne sprawy, dlatego nigdy nie mogłabym zagłosować na Konfederację, która prezentuje w moim odczuciu paskudny światopogląd. Inna sprawa, że nie ma w tym kraju partii, z którą w pełni mogłabym się zgodzić i sama głodując muszę iść na ustępstwa. Dlatego myślę, że to możliwe, że ktoś wybiera Konfederację nie zgadzając się z nią w pełni. Myślę, że najważniejsza tu jest rozmowa i przeanalizowanie stanowiska wobec kluczowych dla Was poglądów.
Ruwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-26, 08:57   #83
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dla mnie oni też są niebezpieczni, bo o ile rozumiem, że mają taki a nie inny program gospodarczy (którego też nie popieram, no ale nie jest to żadna zbrodnia te ich gospodarcze postulaty), to cała reszta jest niebezpieczna i chciałabym żeby ci ludzie byli jak najdalej od władzy jak tylko się da.

Znam na pewno osoby które głosują na nich, które są niewierzące i bardzo liberalne obyczajowo. O tych mam w sumie chyba gorsze zdanie niż o poczciwych konserwatystach, którzy widzą w tym jakieś dobro. Człowiek, który głosuje na partię która odbiera ludziom masę wolności (religijnej, reprodukcyjnej, osobistej) a w zamian zostawia w kieszeni więcej hajsu i usprawnia działanie państwa w innych zakresach, jest dla mnie cynikiem.
Idealnie opisałaś PiS - no tylko jeden punkt pogarsza działanie państwa, nie polepsza.

Autorko, ogólnie to na Wizażu może być całe mnóstwo głosów i to hipokryzja, i to, co ma się w serduszku, to powinno być na karcie wyborczej, ale moim zdaniem nie warto rezygnować ze znajomości dla Konfederacji, bo ta partia nie ma szans, żeby kiedykolwiek w Polsce wygrać jakiekolwiek wybory.
No chyba że facet jest konserwatywny światopoglądowo - ale znowu, jeśli Tobie to nie przeszkadza, to nic w tym złego.
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-26, 09:18   #84
kazleto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mija62 Pokaż wiadomość
Czasami trzeba wybrać 'mniejsze zło'
mniejsze zlo czy ludzi ktorzy jako partia popieraja calkowity zakaz aborcji i homofobie?
ludzi ktorzy z checia wskakuja w kazda teorie spiskowa?
antysemitow?

aha
kazleto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-26, 09:33   #85
Antoiineette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sublips;87880579?

moim zdaniem nie warto rezygnować ze znajomości dla Konfederacji, bo ta partia nie ma szans, żeby kiedykolwiek w Polsce wygrać jakiekolwiek wybory.
A to swoją drogą

Nawet gdyby JAKIMŚ CUDEM kiedykolwiek wygrali wybory, trudno by im było przepchnąć całkowity zakaz aborcji, bo większość uważa, że ten kompromis, który teraz mamy jest bezpieczny (pomijam fakt, że mamy jedno z najsurowszych praw aborcyjnych w Europie).

Zapytałabym go na Twoim miejscu podczas następnej rozmowy, które założenia Konfederacji mu się podobają (jeśli jest przedsiębiorcą to pewnie głównie podatkowe), wybadaj czy ma konserwatywne podejście, ofc jeśli Ci to przeszkadza.

Nie każdy interesuje się polityką. Np w kręgu moich zainteresowań nigdy nie leżała polityka. Nie ma też partii, z którą zgadzałabym się w 100 procentach. Tak samo tłumaczy to mój TŻ - nie ma partii, która 100procentowo spełniałaby jego oczekiwania, a postulaty gospodarcze Konfederacji najbardziej mu odpowiadają, przy czym to jest coś co dotyczy go bezpośrednio, bo większość jego życia zajmuje zarządzanie firmą.

So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-26, 10:56   #86
kennedy
Zakorzenienie

Nigdy nie zwiazalabym sie z gosciem ktory glosuje na konfederacje lub/i Bosaka.

Nie dosc ze to milosnicy brunatnych majtek to na dodatek ich plan jest odrealniony.

Nie oferuja nic poza brzydkimi skojarzeniami.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-26, 13:57   #87
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Głosując na Konfederację popiera zakaz aborcji.

Może "przy okazji", ale się nie oszukuj w ten sposób.

Znaczy to dla mnie trochę tak, jakbym głosowała na partię, którą da mi dwa miliony złotych, ale jest za wprowadzeniem niewolnictwa. I wmawianie sobie i innym, że nie popieram niewolnictwa.

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Ja w ogóle nie jestem fanką słowa homofobia.

Ktoś mądry powiedział, że to przecież żadna fobia, tylko czysty idiotyzm. I mam taką samą opinię. Nie będę używała wymyślnych greckich słów na idiotę jednego z drugim, bo na to nie zasłużyli.
Czyli każdy kto uważa osoby homoseksualne za normalne i nie jest w stosunku do nich agresywny ale jest przeciwnikiem adopcji jest idiotą?
Stary 2020-05-26, 14:05   #88
motylka_30
BAN stały

Jedno zauważam, że do wyborców prawicy nie macie tutaj zbytnio szacunku i tolerancji.Jak ktoś poglądy lewicowe odnośnie obyczajów negatywnie ocenia ,to jest od razu nagonka gdzie tolerancja.?

Wydaje mi się,że to powinno działać w dwie strony albo wszyscy będą się szanować bez względu na poglądy polityczne albo nie.Inaczej ciężko będzie o czasy w których ludzie będą do siebie pokojowo nastawienie i nienawiść będzie rosła a to nic dobrego.Często ci sami ludzie,którzy krzyczą o akceptacje lgbt sami plują na katolików.Ciągnie się już to parę lat a to jest droga do nikąd i fala niezgody i nienawiści będzie się pogłębiać.Za taki stan uważam obydwie strony winne, bo ogólnie w ludziach co raz więcej pogardy.

Pisałam już, że jestem centroprawicowa ale każdego akceptuje bez względu na to kim jest i jakie wyznaje poglądy, czy religie.Nie wyobrażam sobie inaczej aby np nie kumplować się z kimś, tylko dlatego,że głosuje na kogoś innego albo wyznaje inną wiarę albo jest ateistą.

Edytowane przez motylka_30
Czas edycji: 2020-05-26 o 14:34
Stary 2020-05-26, 14:33   #89
patusiaa23
BAN stały

Uwbielam argument, "dlaczego nie tolerujesz mojej nietolerancji hipokryto"
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-26, 14:41   #90
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Pokaż wiadomość
Uwbielam argument, "dlaczego nie tolerujesz mojej nietolerancji hipokryto"
Skąd wiesz co ja toleruje a co nie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości